ωραία για να το έχω στο νου μου...
Αύριο θα το βαλω στο συνεργειο , να δουμε στον εγκεφαλο τι παιζει...και θα του ριξω τις ιδεες που επαθες εσυ μηπως και ειναι το ιδιο.
Στο μυαλο μου κυκλοφορει ενα αγχος και μπολικη στεναχωρια ....
Κανενας Maf sensor ισως? λεω εγω τωρα.. Στο 206 τα ιδια εκανε μεχρι που καθαριστηκε ο Maf και η πεταλουδα και επαναπρογραμματιστηκε ο εγκεφαλος.
Δεν είναι maf φίλε μου.... Αν ήταν maf θα μπέρδευε, άλλο το 206 όμως....
Το θέμα maf το έχω ζήσει στο Ε36, σωληνάκια ήταν, λάδια έχανε απο την τάπα κάτω και το μοτέρ ρελαντί είχε πιάσει βρώμα για αυτό τα έκανε όλα αυτά!
Ρε Δημήτρη στο ξανάπα και πιο πάνω ... μην συγχέεις τα πράγματα! Δεν έχει να κάνει μία μικρή διαρροή λαδιών από την τάπα με το τρέμολο του κινητήρα.
Σκέψου το λογικά για να το καταλάβεις... στο κάρτερ μένει μία παραπανίσια ποσότητα λαδιού αφενός για να ψύχεται ,αφετέρου δε για να εξασφαλίζεται πάντα η επιθυμητή στάθμη ώστε να δουλεύει η τρόμπα απροβλημάτιστα.
BILL007 (30-07-11)
Απο την τάπα δεν πρόκειται ποτέ να τραβήξει αέρα! Το λάδι πάντα θα καλύπτει τα κενά.
Τώρα ρε Δημήτρη με δουλεύεις ... Θα στεγνώσει το μοτέρ από λάδια λόγω διαρροής και το μόνο που θα παρατηρήσεις ,θα είναι τρέμολο στο ρελαντί ?
η βαλβίδες σου θα βαράνε ''πριόνια'' στην διαπασών και εσύ θα λες μα γιατί τρέμει?
BILL007 (31-07-11)
Εγω παλια ειχα ενα VW Caddy 1.6 βενζινη στη δουλεια και εκαιγε τοσο πολυ λαδι που εχανες την μπαλα ποτε συμπληρωσες και ποτε τα εκαψε.Ετσι πολλες φορες το συμπληρωναμε οταν ακουγαμε το μοτερ να κροταλιζει! Μιλαμε για πολυ κροταλισμα,ισως να εκανε και τρεμουλο αλλα που να το καταλαβεις αφου στο ρελαντι γινοτανε πολεμος.Οταν εφτανε σ'αυτο το σημειο ειχε το πολυ 500γρ. μεσα.Φανταζομαι οτι δεν μενει το BMW τοσο στεγνο ετσι;
Και εγώ χθες που τις τα άλλαξα (έφτιαξα την τάπα στο κάρτερ που έχανε) μέτρησα περιεχόμενο 2 λίτρα απο 4.5 που θέλει μαζί με το φίλτρο....
Έβαλα λοιπόν 4.5 λίτρα και μόλις πήρε μπροστά το αμάξι συνήλθε, τυχαίο? Όταν δεν υπάρχει λίπανση στα κινούμενα μέρη του κινητήρα δεν δουλεύει άγρια ο κινητήρας?
Δεν αντιλέγω πως οι βαλβίδες κάνουν σαν σιδεροπρίονο αλλά όταν δεν έχει λάδι δεν λειτουργεί σωστά και τρέμει και κροταλίζει και τα πάντα!