Εγώ προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα με τα suv, ούτε πιστεύω ότι δεν έχουν λόγω ύπαρξης, το αντίθετο μάλιστα. Ωστόσο, η λανθασμένη χρήση τους, που γίνεται από την πλεοψηφία των οδηγών suv (και κυρίως των ακριβών) σε αστικό περιβάλλον, οδηγεί σε πολλά προβλήματα με κυριότερα την ακόμα πιο δύσκολη εύρεση στάθμευσης, αλλά και τους ρύπους. Όλοι μας έχουμε δει κουστουμάτους κυρίους αλλά και κυρίες (που αμφιβάλλω αν καλά καλά μπορούν να οδηγήσουν smart) να περιφέρονται στις up class περιοχές του κέντρου και των προαστίων με τέτοια οχήματα, δημιουργώντας το αδιαχώρητο και καταλαμβάνοντας 1,5 θέση παρκαρίσματος σε σχέση με κάποιο μικρομεσαίο αυτοκίνητο (ούτε καν mini-supermini). Aυτή είναι εντελώς λανθασμένη χρήση των οχημάτων ελεύθερου χρόνου που είναι κατασκευασμένα κατά κύριο λόγο για ταξίδια, αλλά και πορεία σε δύσβατες (σε κάποιο βαθμό) διαδρομές, όπου ένα sedan μπορεί να αντιμετώπιζε προβλήματα, λόγω αποστάσεως από το έδαφος κυρίως. Συνεπώς, τέτοια οχήματα ενδείκνυνται για κατοίκους επαρχίας όπου θέματα όπως έλλειψη πάρκινγκ και νέφος-καυσαέρια είναι ουσιαστικά ανύπαρκτα, αλλά και κατοίκους πόλεων που τα χρησιμοποιούν για ταξίδια και εκδρομές σε βουνά κλπ, αλλά όχι για ψώνια ή για καφέ στο κολωνάκι, όπως κάνει η συντριπτική πλεοψηφία των οδηγών πολυτελών suv.

Και τέλος, όσον αφορά στους χώρους δε νομίζω ότι η αγορά suv αποτελεί μονόδρομο, αφού οι χώροι ουσιαστικά είναι ίδιοι με μεσαία αυτοκίνητα και όχι μόνο station αλλά και sedan. Για παράδειγμα, η Χ3 έχει 480 λίτρα πορτ μπαγκάζ, ενώ η 3άρα sedan 460. Σε Χ5-5 οι διαφορές είναι πιο μεγάλες (φτάνουν τα 100 λίτρα), όμως δε νομίζω ότι υπάρχει οικογένεια (μέχρι 4 μέλη) που τα 520 λίτρα της 5 δεν της είναι αρκετά! Σίγουρα λοιπόν πολλά suv έχουν αυξημένους χώρους, το θέμα είναι όμως κατά πόσο είναι απαραίτητοι από ένα σημείο και μετά, αφού και τα sedan (και ακόμα περισσότερο τα touring) προσφέρουν υπερεπαρκείς χώρους. Άλλωστε, υπάρχουν και τα πολυμορφικά, που είναι ακόμα καλύτερα για κάποιον που ζητάει όσο το δυνατόν μεγαλύτερους χώρους.

Πιστεύω λοιπόν ότι ενώ τα suv είναι χρήσιμα αυτοκίνητα, πολλοί χρήστες τους τα έχουν αναγάγει λανθασμένα σε αυτοκίνητα πόλης δημιουργώντας πολλά κυκλοφοριακά προβλήματα αλλά και δυσκολεύοντας την ίδια τους τη ζωή.
Ναι στα suv, όχι στη λανθασμένη τους χρήση.