Παιδιά έχει κανείς εμπειρία από πιέσεις σε CUP ?
Kάθε γνώμη για χρήση στο δρόμο ευπρόσδεκτη.
Παιδιά έχει κανείς εμπειρία από πιέσεις σε CUP ?
Kάθε γνώμη για χρήση στο δρόμο ευπρόσδεκτη.
...για χρηση δρομου (και οχι πιστας) σε Ε46 Μ3 :
κρυα
28-30 psi πισω, 30-32 εμπρος. Παραπανω πιεση στα πισω μπορει να φερει υπερβολικο σπινιαρισμα. Εξαρταται και απο το setup της αναρτησης οπως και απο το προφιλ. Δοκιμασε παραπανω πιεση κατω απο ιδιες συνθηκες ποιοτητας ασφαλτου. Τα λαστιχα κρυα ειναι ατσαλα και καθολου προοδευτικα. Μεχρι να ερθουν σε θερμοκρασια λειτουργιας θελουν προσοχη. Μετα ειναι πολυ καλα ακομα και σε μετριας ποιοτητας ασφαλτο. Αυτα.
doctore (31-05-11), Panos 316T (31-05-11)
Ποια CUP πηρες γιατρε ?
Αυτα που βαζει το CSL ή τα cup plus ??
Έβαλα αυτά που φοράει το CSL, όχι τα plus.
Προς το παρόν δεν τα έχω ζορήσει καθόλου με επιταχύνσεις ή επιβραδύνσεις, πάω σε ρυθμό χαλαρής βόλτας. Πάντως έχουνε απίστευτη κατευθυντικότητα στα πολλά χιλιόμετρα, και απίστευτη τιμονιά. Σε ανοιχτές καμπές με 200, κάνεις τιμονιές πρός τα μέσα σαν να μην συμβαίνει τίποτα.
Από τα Continental M3 πάντως΄κάνουμε περισσότερο θόρυβο κύλισης.
Ο λαστιχάς που μου τα έβαλε έχει κάνει απίστευτη δουλειά. Είτε με 100 πάω, είτε με 120, είτε με 170, το τιμόνι είναι σαν να είμαι παρκαρισμένος.
28-29 psi θα εβαζα μπροστα - πισω.
Τουλαχιστον στο δικό μου ετσι τα εχω και μετα απο πεντε λεπτα χαλαρη οδηγηση ειναι ετοιμα για ολα.