Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 35

Θέμα: Πολεμικες τεχνες-αυτοαμυνα

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Περιοχή
    θρακομακεδονες
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο giannis_compact Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εγώ πάντως ρε παιδιά σαν αθλητής του βόλλευ βλέπω πολύ διαφορετικά τον αθλητισμό ώς αξία απ'ότι το βλέπουν 3 φιλαράκια μου που κάνουν προπονήσεις kick boxing!Αυτοί το κάνουν καθαρά και μόνο για να μπορούν να πλακωθούν με τον πρώτο τυχόντα που θα τους βρεθεί στο δρόμο!Όταν τους φέρνω τη συζήτηση ότι αυτό που κάνουν δεν είναι αθλητισμός αλλά τρόπος εκμάθησης άσκησης σωματικής βίας εκφέρουν αντίθετη άποψη!Με συγχωρείτε άν ξεφεύγω λίγο από το βασικό θέμα της συζήτησης αλλά αυτή είναι δυστυχώς η αντίληψη που έχουν οι περισσότεροι νέοι που ασχολούνται με πολεμικές τέχνες!
    θα διαφωνησω μαζι σου! προσωπικα ξεκινησα στα 17 μου χρονια το κικ μποξινγκ...διοτι ηθελα με καποιο τροπο να ελενξω το εαυτο μου σε περιπτωση τσακωμου! ειχαν τυχει φορες που ειχα πιαστει στα χερια , πριν αρχισω το κικ...και ημουν πραγματικα επικυνδινος...δεν σταματαγα να χτυπω μεχρι να προκαλεσω ζημια ή να με παρουν απο πανω του( πραγματικα λυσσαγα)! απο την στιγμη που εμαθα τις βασικες αρχες και μπηκα σε ενα προγραμμα...εχω τσακωθει ελαχιστες φορες και ποτε δεν εχω χτυπησει καποιον σε επικυνδινο σημειο..επιπλεον το χρησιμοποιω καθαρα για αυτοαμυνα και οχι επιθεση!

2. The Following User Says Thank You to paganis For This Useful Post:

Nick bmwlover (25-05-11)

Περιοχή
    Thessaloniki
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο paganis Εμφάνιση μηνυμάτων
    θα διαφωνησω μαζι σου! προσωπικα ξεκινησα στα 17 μου χρονια το κικ μποξινγκ...διοτι ηθελα με καποιο τροπο να ελενξω το εαυτο μου σε περιπτωση τσακωμου! ειχαν τυχει φορες που ειχα πιαστει στα χερια , πριν αρχισω το κικ...και ημουν πραγματικα επικυνδινος...δεν σταματαγα να χτυπω μεχρι να προκαλεσω ζημια ή να με παρουν απο πανω του( πραγματικα λυσσαγα)! απο την στιγμη που εμαθα τις βασικες αρχες και μπηκα σε ενα προγραμμα...εχω τσακωθει ελαχιστες φορες και ποτε δεν εχω χτυπησει καποιον σε επικυνδινο σημειο..επιπλεον το χρησιμοποιω καθαρα για αυτοαμυνα και οχι επιθεση!
    Εγώ θα συμφωνήσω μαζί σου!
    Εσύ σαν χαρακτήρας είχες αυτή την άποψη!Ξέρω όμως αρκετά άτομα που έχουν σαν σκέψη αυτά που ανέφερα!Δεν είπα όμως ότι είναι όλοι ίδιοι!

4. The Following 2 Users Say Thank You to giannis_compact For This Useful Post:

Nick bmwlover (25-05-11), paganis (25-05-11)

Περιοχή
    ΛΑΡΙΣΑ
    Rides
    1

Προεπιλογή

Ο ανθρωπος σαν "κατασκευη' εχει δυνατα αλλα και αδυνατα σημεια.
    Αυτα μπορει οταν καποιος, μετα απο εκπαιδευση αρκετων ετων,να τα "εκμεταλευτει" αναλογα και να ΑΜΥΝΘΕΙ σε κινδυνο που αφορα αντιμετωπιση ΑΟΠΛΟΥ εχθρου/αντιπαλου......πολυ μεγαλη προσοχη λοιπον γιατι οσες τεχνικες ,που λεγονται και Πολεμικες τεχνες,να γνωριζει καποιος ,αυτο που θα πρεπει παντα να θυμαται ειναι οτι στο "δρομο" δεν υπαρχει Game over!!!

...ειναι εντελως διαφορετικο το θεμα σε αθλητικο χωρο!!!!...σε σχεση με μια αιφνιδια επιθεση στο δρομο....απροβλεπτες καταστασεις εχουν οδηγησει σε μοιραιο λαθος και το θαρρος ειχε σαν αποτελεσμα την αδικη ηττα.....

Τελος ομως, θελω να τονισω οτι ειναι πολυ καλο να γνωριζει κανεις καποια τεχνικη αυτοαμυνας,αλλα και οτι ο καλος χαρακτηρας και η ΑΥΤΟΠΕΙΘΑΡΧΕΙΑ ειναι ο βασικος στοχος που θελουν οι δασκαλοι ολων των τεχνων να μαθουν στους μαθητες τους,..... γι'αυτο μπραβο σε οσους μαθαινουν τετοιες τεχνικες, αλλα και μπραβο σε οσους στελνουν τα παιδια τους σε τετοιες σχολες, αφου τελικα, μονο καλο τους κανουν.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη aristent : 25-05-11 στις 16:53

6. The Following User Says Thank You to aristent For This Useful Post:

Nick bmwlover (25-05-11)

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP