Φίλε Κώστα, άκου μια περίπτωση:
Πριν 2-3 χρόνια ένας γείτονας στο πατρικό μου απέκτησε μια καινούργια Cayman S. Με το αυτοκίνητο αυτό έβγαλε κάθε απωθημένο: Την έπαιρνε, τη μάρσαρε, τη δίπλωνε, της έπινε το αίμα, τη μόστραρε, την έκανε, την έρανε.
Πριν 6 μήνες ο τύπος εξαφανίστηκε μαζί με το Porsche. Ο σπιτονοικοκύρης του έχει κάψει φλάντζα γιατί αφενός έχει να εισπράξει ενοίκια ένα 8μηνο, αφετέρου δε μπορεί να μπει στο ακίνητο πριν λήξει το συμβόλαιο, τα δε πράγματά του (αν έχει αφήσει και τίποτα μέσα) οφείλει να τα αποθηκεύσει κάπου με δικά του έξοδα!
Χθες λοιπόν που περνούσα, προσπαθώντας να μη γλυστρίσω από τους λογαριασμούς και τις κατεπείγουσες ειδοποιήσεις που έχουν φτάσει έως το πεζοδρόμιο, βλέπω ανάμεσα στις θυροκολλήσεις για έξωση πως ήταν και μια ειδοποίηση γνωστής τράπεζας που ανέφερε πως η χρονομίσθωση του Cayman έχει να πληρωθεί εδώ και 11 μήνες και πως έπρεπε να έχει ήδη επιστραφεί το αυτοκίνητο.
Εκείνη τη στιγμή ένιωσα μια ανακούφιση βρε συ Κώστα. Γιατί ναι μεν κυκλοφορώ με ένα 520 από 2ο χέρι, αλλά είναι δικό μου ρε πούστη μου και είναι εξοφλημένο μέχρι το τελευταίο ευρώ.
Το προβλημα ξεκιναει οταν απλωνεις περισσοτερο τα ποδια σου απο οτι χωρας στο κρεββατι...Εχεις αγοραζεις,δεν εχεις να κατσεις να δουλεψεις..
Οταν βλεπεις ατομα που δουλευουν 5 μερες τη βδομαδα,μετα την δουλεια ειναι καφεδακι,Παρασκευη βραδυ μπουζουκια (τα κανουμε ταναπου),σαββατο shopping therapy,κυριακη πρωι καφεδακι μεχρι το μεσημερι και μετα ταβερνουλα..Και εχουμε απεξω το πανακριβο αμαξι που κοστιζει 50κ ευρω,μενουμε και σε μεζονετα 200κ,εχουμε και 4 πιστωτικες,παιρνουμε και δανειακι για να παμε διακοπες μυκονο ή στις αλπεις το χειμωνα.Και ολα αυτα με μηνιαιο εισοδημα 1400 ευρω!!!!!
Δεν ειναι τυχαιο μερικοι που εχουν φτασει στο χειλος του γκρεμου..
Monsta (20-05-11), nikos1400 (20-05-11), S8N (20-05-11), stratos (20-05-11), xaris_318is (21-05-11)