Δεν διαφωνω σε αυτα που γραφεις Αρη, πλην της ανακατανομης του πλουτου και κατ'επεκταση επαναδημιουργιας των κοινωνικων ταξεων.
Σαφως και ολο αυτο τα τελευταια χρονια ηταν μια εικονικη πραγματικοτητα με δημιουργημενες αναγκες.αλλα οσο ανηθικο και λαθος ηταν αυτο που εκαναν οι καταναλωτες αλλο τοσο και περισσοτερο ηταν αυτο που εκαναν τα χρηματοπιστωτικα ιδρυματα (νομιμη τοκογλυφια με βομβαρδισμο προσφορων δανειων),τα ΜΜΕ, ο εντυπος τυπος (με πλασσαρισμα αυτου του τροπου ζωης ως lifestyle) και φυσικα ολα αυτα με την επιβραβευση των κυβερνοντων που ακομα και την ωρα που το χρηματιστηριο βουλιαζε οι επισημες δηλωσεις τους ηταν... τα ξεχασε κανεις.
Λιγοι αντισταθηκαν...πολλοι καταστραφηκαν,αλλοι τρβανε κουπι και θα τραβανε για πολλα χρονια και καποιοι αλλοι δημιουργουσαν τους οικογενειακους τους προυπολογισμους και πορευονταν.
Αυτους τους οικογενειακους προυπολογισμους που ηρθαν τωρα και τιναξαν στον αερα, ποιος φταιει? εγω? που αγορασα ενα αυτοκινητο με 340 ευρω τελη και βενζινη στα 80 λεπτα και τωρα ειναι 600 ευρω και η βενζινη στο 1.70.
Και αντε εγω ακομα και αυτη τη κατασταση την ειχα "κρατημενη" σαν οριο ασφαλειας, ο αλλος ομως που παροπλιζει το αμαξι του ή το πουλαει γιατι?
ενα 36αρι δηλαδη ειναι ειδος πολυτελειας? ή μηπως διαβαζουν τις αμερικλανικες παπαριες για το ποιο εισοδημα πρεπει να εχει καποιος για να εχει το ταδε αμαξι.
Η αγορα βαζει αυτα τα ορια απο μονη της, αλλιως ολοι με πορσε θα ειμασταν.
Απο την αλλη πληρης απαξιωση των αυτοκινητων σε βαθμο παραλογο ποια.
Θα συμφωνησω με τον Θωμα οτι τεχνιεντως εκαναν το κοσμο να "κατεχει" που εχει αποτελεσμα να φοβαται τι θα χασει και ξερετε και κατι! καμια εξουσια δεν φοβαται ανθρωπους που φοβουνται οτι εχουν εστω και κατι να χασουν...
Θα διαφωνησω ομως στο εχω παιρνω ,δεν εχω δεν παιρνω γιατι το εχω ειναι σχετικο, μπορει να μην εχω 20000 κασερι αλλα εχω 5000 να δινω τον χρονο.
Που ειναι το κακο? απο τη στιγμη που δουλευω και προγραμματιζω τη ζωη μου αναλογα.
Τεσπα πολλα ειπα, αλλα ρε γμτο στη ζωη δεν δουλευουμε μονο για να φαμε, και αν αυτο που ελεγαν οι πατεραδες μας ηταν σωστο< αγορι μου αυτα ειναι για τους πλουσιους> καλα καναμε και μειωσαμε αυτη την αποσταση, αποσταση που εγω προσωπικα βλεπω οτι προσπαθουν να ανακαταλαβουν!!!
υγ. μακρια απο εμενα η πολιτικη.