Σελίδα 2 από 2 ΠρώτηΠρώτη 12
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 11 έως 19 από 19

Θέμα: Έναρξη επαγγέλματος (ΑΦΜ). How to?

Περιοχή
    Elefsina
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Jimmakos Εμφάνιση μηνυμάτων
    Πάντως τα ποσά μου φαίνονται υπερβολικά παιδιά....

Εφόσον θα κόβω για παροχή υπηρεσιών δεν έχω κάποιο εργοστάσιο κλπ....
    Δημήτρη παροχή υπηρεσιών είναι και όχι κατασκευή προιόντος απο την αρχή. Δυστηχώς έτσι είναι, αυτά είναι τα ποσά. Αν εκτελέσουμε εργασία σε χώρο εργοστασίου και κόψουμε παροχής φορολογούμαστε παραπάνω. Δεν έχει τύχει ποτέ να πάρεις μπογιατζή για το σπίτι να δείς τι τιμή θα σου δώσει με παροχής και χωρίς?

Rides
    0

Προεπιλογή

Ναι σωστή παράμετρος δεν το είχα σκεφτεί.....

Άρα δεν συμφέρει Στράτο απο ότι βλέπω γιατί με λαδώματα θα φτάσουμε 2 μηνιάτικα που δεν τα έχω....

Και θα σε γδέρνει το ΤΕΒΕ (ΟΑΕΕ) κάθε μήνα έχεις δεν έχεις...... Δεν βάζω το κεφάλι μου στον τουρβά ειδικά τώρα!

Το πολύ πολύ κάνεις μια χειρόγραφη με ΑΦΜ κλπ και δίνεις απόκομμα να περάσεις σαν έσοδα στην δήλωσή σου και σαν έξοδα στην δήλωση του ανθρώπου που του έκανες την δουλειά.....

Περιοχή
    Elefsina
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Jimmakos Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ναι σωστή παράμετρος δεν το είχα σκεφτεί.....

Άρα δεν συμφέρει Στράτο απο ότι βλέπω γιατί με λαδώματα θα φτάσουμε 2 μηνιάτικα που δεν τα έχω....

Και θα σε γδέρνει το ΤΕΒΕ (ΟΑΕΕ) κάθε μήνα έχεις δεν έχεις...... Δεν βάζω το κεφάλι μου στον τουρβά ειδικά τώρα!

Το πολύ πολύ κάνεις μια χειρόγραφη με ΑΦΜ κλπ και δίνεις απόκομμα να περάσεις σαν έσοδα στην δήλωσή σου και σαν έξοδα στην δήλωση του ανθρώπου που του έκανες την δουλειά.....
    Δυστηχώς, αντί να στα κάνουν δώρο αυτά για να ξεκινήσεις μια επιχείρηση και να αρχίσουν να εισπράτουν φόρο, πρέπει να λαδώσεις άλλα τόσα για να ξεκινήσεις να είσαι νόμιμος και να τους δίνεις φόρο και ΦΠΑ. Αξιοι της μοίρας μας είμαστε.

Το ΤΕΒΕ θα το πληρώνεις θές δεν θές αφού θα είσαι πλεόν ελεύθερος επαγγελματίας, είτε έχεις δουλειά είτε όχι.

Αυτό που λές αν κατάλαβα καλά είναι να πάρεις μπλοκάκι αποδείξεων και κόβεις απόδειξη με το ΑΦΜ σου? Αυτό δεν έχει καμία νομική/φορολογική υπόσταση αφού δεν είναι τρυπημένο απο την εφορία. Τέτοιο μου έδινε και ο σπιτονοικοκύρης όταν νοίκιαζα για την δήλωση των γονιών μου. Δεν καταλάβαινε οτι αυτό δεν έχει νόημα φορολογικά, αφού δεν εκπίπτει σαν έξοδο απο μένα αφού αυτός δεν φορολογήται. Απόδειξη οτι είσπραξε κάτι για να μην το παίξει τρελός και ξαναζητήσει το ενοίκιο του ίδιου μήνα είναι. Δεν υφίσταται σαν πραγματική απόδειξη αν δεν είναι τρυπημένη.

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο stratos Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δυστηχώς, αντί να στα κάνουν δώρο αυτά για να ξεκινήσεις μια επιχείρηση και να αρχίσουν να εισπράτουν φόρο, πρέπει να λαδώσεις άλλα τόσα για να ξεκινήσεις να είσαι νόμιμος και να τους δίνεις φόρο και ΦΠΑ. Αξιοι της μοίρας μας είμαστε.

Το ΤΕΒΕ θα το πληρώνεις θές δεν θές αφού θα είσαι πλεόν ελεύθερος επαγγελματίας, είτε έχεις δουλειά είτε όχι.

Αυτό που λές αν κατάλαβα καλά είναι να πάρεις μπλοκάκι αποδείξεων και κόβεις απόδειξη με το ΑΦΜ σου? Αυτό δεν έχει καμία νομική/φορολογική υπόσταση αφού δεν είναι τρυπημένο απο την εφορία. Τέτοιο μου έδινε και ο σπιτονοικοκύρης όταν νοίκιαζα για την δήλωση των γονιών μου. Δεν καταλάβαινε οτι αυτό δεν έχει νόημα φορολογικά, αφού δεν εκπίπτει σαν έξοδο απο μένα αφού αυτός δεν φορολογήται. Απόδειξη οτι είσπραξε κάτι για να μην το παίξει τρελός και ξαναζητήσει το ενοίκιο του ίδιου μήνα είναι. Δεν υφίσταται σαν πραγματική απόδειξη αν δεν είναι τρυπημένη.
    Ακριβώς κάτι τέτοιο....
    Το ξέρω πως δεν έχει την ίδια ισχύ με το διάτριτο της εφορίας αλλά δεν γίνεται αλλιώς....
    Εγώ πχ είμαι άνεργος, δεν έχω εισόδημα να δηλώσω, κοινώς είμαι στον άσσο και για να ξεκινήσω κάτι θα με γδάρουν?

Θα ρωτήσω έναν γνωστό λογιστή και ότι μάθω θα ενημερώσω εδώ.....
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Jimmakos : 18-05-11 στις 08:31

5. The Following User Says Thank You to Jimmakos For This Useful Post:

stratos (18-05-11)

Rides
    0

Προεπιλογή

το να ανοιξεις μια ατομικη ειναι παρα πολυ ευκολο και σχετικα με πολυ λιγοτερα εξοδα απο μια εταιρεια πχ επε,οε κλπ κλπ... αν θες τα δινεις και σε εναν λογιστη και στα κανει αυτος και στα φερνει ολα ετοιμα!

για οτι αφορα την εδρα στο σπιτι σου...θα ερθουν να ελενξουν αν οντως ισχυει...θα εχεις ενα γραφειο και μια βιβλιοθηκη και ολα ειναι οκ,γιατι θα σε ρωτησουν πιος χωρος θα φιλοξενει την επιχηρησει.μπορει βεβαια και να μην ερθουν και καθολου.γενικως παντως γινετε αυτοψια.

μπορεις να εχεις και τεβε και ικα απο καποιον εργοδοτη...απλα τα ενσημα του ικα πανε στον βροντο..δεν μετρανε.

για οτι αφορα την εφορια να ξερεις οτι ειναι ο ατυπος συνεταιρος που τα περνει χωρις να συνισφαιρει στα εξοδα.ΤΡΟΠΟΙ υπαρχουν βεβαια....ρωτοντας πας στην πολη!

Αμα πιστευεις λοιπον οτι μπορεις κατι να καταφερεις η εστω να συμπληρωνει το εισοδημα σου αν δουλεψεις και σε καποιον εργοδοτη καντο και μην φοβασαι τιποτα. αν μπορεσεις να εχεις ποιοτητα και χαμηλος κοστος και καλες δημοσιες σχεσεις τοτε προχωρα ακαθεκτος!

τα παγια εξοδα σου ειναι το τεβε και ο λογιστης. ητοι ξεκινας απο 600 το τεβε + τον λογιστη....περιπου δλδ στα 400-500 ευρω μηνιαιως μιας και το τεβε ειναι ανα δημινο.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stamatis m3 e30 : 18-05-11 στις 09:25

Περιοχή
    πατρα
    Rides
    1

Προεπιλογή

195.47 το μηνα ΟΑΕΕ (αλητες) 1η κατηγορια και μεχρι 50αρικο ανα μηνα στο λογιστη να σου κραταει τα βιβλια σου και να σου κανει και την δηλωση .Κρατα και κανα 200αρι για αρχη (επιμελητηρια,οαεε , κτλ) και καλη τυχη φιλε

Rides
    0

Προεπιλογή

Ευχαριστώ παιδιά για τις πληροφορίες αλλά κόντεψα να μείνω με αυτά που διάβασα.....

ποπο δεν συμφέρει με τίποτα! άκου κει 500 το μήνα βρέξει χιονίσει (είναι δύσκολες οι εποχές Άρη......)

Θα βαρέσει χειρόγραφη και "κάτω απο το τραπέζι" σύνεφο

Rides
    0

Προεπιλογή

Ενα μονο θα πω...εστω και off topic.....

Eνοικιο= 45% φορος + 60%!!!! προκαταβολη φορου για το επομενο ετος!!!!

Αυτο μας αξιζει και αυτο εχουμε......συνεταιρους και νταβατζιδες!!!!

10. The Following 2 Users Say Thank You to Z4 DCT For This Useful Post:

Jimmakos (18-05-11), Kostas_1 (18-05-11)

Περιοχή
    θρακομακεδονες
    Rides
    1

Προεπιλογή

εκανα εναρξη επαγγελματος πριν περιπου 6 χρονια! η διαδικασια ηταν σχετικα απλη,,,εγινε χωρις λαδωματα και με μονη βοηθεια απο την λογιστρια μου. περασα απο την εφορια..δηλωσα τα στοιχεια μου..γραφτηκα στο επιμελητηριο και τεβε και παραλληλα εκανα και τα χαρτια μου για επιδοτηση νεου επαγγελματια! τελικα ενταχθηκα στα προγραμματα επιδοτησης ,πηρα και 9000ευρω( το πηρα σε 3 δοσεις και εφυγε κυριως σε εξοπλισμο και φπα) ! οταν ξεκινησα εδινα το ποσο των 270 ευρω ανα διμηνο στο τεβε και ενα πενηνταρικο το μηνα στην λογιστρια! τωρα δινω 550 ευρω το διμηνο με οριζοντα κλεινοντας 10ετια ,ενα χιλιαρικο....ευτυχως τωρα, γλυτωνω την λογιστρια μιας και τα κανω μονος μου (ειναι πολυ απλο, για ατομικη επιχειρηση , με παροχη υπηρεσιας)..! εχοντας κλεισει λοιπον 6 χρονια...συμπεραινω οτι σε αυτο το κρατος που ζουμε και με τις παροχες που λαμβανουμε,,,κακως τους πληρωνω τεβε , φπα και τον αναλογο φορο! ποτε δεν προκυτε να παρω πισω τα λεφτα που τους δινω...μια φορα τους χρειαστηκα σε ατυχημα και εμεινα ξεκρεμαστος...καμια αποζημιωση , καμια αδεια αναρρωτικη,,καμια ασφαλιστικη καλυψη! ετσι και παθεις τιποτα, αν εισαι ελευθερος επαγγελματιας θα καταριεσαι την στιγμη που τους πληρωνες τοσα χρονια! αν μου διναν το δικαιωμα να μην πληρωνω ασφαλιστικες εισφορες...θα εκανα μια ιδιωτικη ασφαλεια ..φθηνοτερα...και με πολυ καλυτερες παροχες...θα μου μεναν και λεφτα στην ακρη! οσο για την καραμελα , αν δεν πληρωνεις δεν θα εχεις συνταξη και ασφαλιση....και τωρα πληρωνοντας και παλι δεν θα τα εχω.....

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτηΠρώτη 12

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP