Αρχικό μήνυμα απο
paganis
μιας και εχουμε κοινο κινητηρα...να προσθεσω και εγω ενα, που εχω παρατηρησει στο δικο μου!
- φλογερες...(πλαστικα εξαρτηματα διανομης νερου, ψυξης στο πισω και πλαινο δεξι μερος του κινητηρα, αξιας εκαστη 10ευρω), αναβουν απο θερμοκρασια και καποια στιγμη σπανε,,καλο ειναι να αλλαχθουν προληπτικα σε αυτοκινητα με 100.000χλμ και ανω, διοτι αν σπασουν στο σημειο που βρισκονται αντικαθιστανται δυσκολα και σιγουρα θα χρειαστει οδικη...
να συμπληρώσω επίσης :
θερμοστάτης-ψυγείο νερού
βασική ένδειξη είναι η μετακίνηση της βελόνας οργάνου προς τα πάνω ή προς τα κάτω ανάλογα με τις οδηγικές συνθήκες και χρήζει αντικατάσταση.
πχ σε χαμηλή εξωτερική θερμοκρασία περιβάλλοντος και χωρίς "φορτίο" δείχνει κάτω από την μέση.
Για το δεύτερο τσεκάρετε την στάθμη των υγρών και για τυχόν ίχνη τους στα πέριξ.
Σε εκτενή επιστημονική συζήτηση(ουάο) που είχα με φίλο και μέλος bmw316turbo γενικά με τις θερμοκρασίες και το κύκλωμα ψύξης δεν τα πάνε και πολύ καλά τα 36άρια όπως πιστεύω(έχω δει ουκ ολίγα) το ίδιο θέμα έχουν και τα 30αρια.
υγ: υπενθυμίζω ότι αυτά που ανέφερα γενικά δεν σημαίνει ότι είναι κανόνας και ότι τα ε36άρια μας δεν είναι αξιόπιστα αλλά επαναλαμβανόμενη σύμπτωση πάυει να είναι σύμπτωση
τούρμπο και πράσινα άλογα