Σελίδα 8 από 13 ΠρώτηΠρώτη ... 678910 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 71 έως 80 από 123

Θέμα: Sprint Booster....!

Περιοχή
    Σε τσαντηρι (ΝΟ ΦΟΡΟΣ)
    Rides
    0

Προεπιλογή

...βαλτε ενα μαλακοτερο ελατηριο κατω απο το πενταλ του γκαζιου. Το ιδιο αποτελεσμα θα εχετε (μιας και το ελαφρυτερο πεταλ θα το πατατε πιο ευκολα και περισσοτερο οποτε θα εχετε το ιδιο αποτελεσμα στην αισθηση μιας και αυτο ειναι το μονο που βελτιωνει το booster) και θα γλυτωσετε και τα λεφτα. Εναλλακτικα μπορειτε να ασχοληθητε με την εκγυμναση του δεξιου κατω ακρου ωστε με την μυικη ενδυναμωση να πατατε πιο ευκολα το πεταλ του γκαζιου
    Το παραπανω μπορει καποιοι να το παρουν σαν αστειο (και οντως ετσι ειναι,για αστειο το λεω) αλλα δυστυχως αυτην ειναι και η πραγματικοτητα για την αποτελεσματικοτητα του συγκεκριμενου προιοντος

Περιοχή
    Χανια
    Rides
    0

Προεπιλογή

παιδια ...και γω το σκεφτομουν να το βαλω....με αυτα που διαβαζω βεβαια ....ψιλο-χοντρο μπερδευτικα !!! Απο φιλαρακι με Χ3 2lt td, 320 καμπριο και φιατ παντα 100hp....εχω ακουσει τα καλυτερα...το χει και στα 3 αυτοκινητα. Βασιλη ειπες για σχεση βαρους / ιπποδυναμης, στο δικο μου το αυτοκινητο θα το βαζες (320ci ε46 2000)???

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Stathis Εμφάνιση μηνυμάτων
    φιλε μου δεν επεσε να σε φαει κανεις.
    απλως ειναι λαθος τα συμπερασματα σου.

οι επιδοσεις ενος αυτοκινητου καθοριζονται χοντρικα απο την ιπποδυναμη και το βαρος.
    υπαρχουν κι αλλες παραμετροι βεβαιως οπως η μεταδοση, οι τροχοι, τα ελαστικα κλπ αλλα δεν μας απασχολουν εφοσον θα μιλησουμε για το ιδιο αυτοκινητο.

η αλλαγη λοιπον στους χαρτες του γκαζιου ΔΕΝ επιφερει καλυτερευση των επιδοσεων. ειναι πολυ ευκολο να το καταλαβει κανεις αυτο.
    το κουμπι σπορτ δεν προσθετει κατι ουτε το καλωδιο του μπουλεκου (εξαιρειται το κουμπι power των Μ που αυξανει την ιπποδυναμη αλλαζοντας ολη τη χαρτογραφηση).

ετσι απο τη στιγμη που δεν μεταβληθηκε ουτε το βαρος ουτε η δυναμη του αυτοκινητου οι επιδοσεις σου θα ειναι απολυτως ιδιες φιλε μου. τοσο απλα.

και για να θυμηθουμε και λιγο φυσικη γυμνασιου, εδω μιλαμε για το δευτερο νομο του νευτωνα.
    a = F/m

απο τη στιγμη λοιπον που δεν αλλαζει το F και το m, δεν μεταβαλεται το a, οσα βραβεια και να παρει ο μπουλεκος...

ανθρωπος που δεν αντιλαμβανεται ουτε τοσο βασικα πραγματα που τα ξερουν και μικρα παιδια (και δεν εννοω εσενα) τι να πουμε...?
    μεγεια του με χαρα του και η γνωση του και το πουστερ!
    κοιταξε αν και δεν μαρεσει να παιρνω το μερος καμιας πλευρας σε αντιπαραθεσεις ...αλλο σου λεει ο φιλος....σου μιλαει για τον παραγοντα χρονο (Τ)....αν σε χρονο Τ =1 δευτερολεπτο με το μπλιμλικι εχεις ηδη ανοιξει την πεταλουδα σου τερμα και εχεις καψει χ παραπανω καυσιμο εχεις παρει E κινητικη ενεργεια ,,,αν ομως δεν ανοιξε η πεταλουδα καθολου αυτο το δευτερολεπτο τοτε πηρες 0 ..αρα τα συμπερασματα αν εχεις βγαλει την βασικη εκπαιδευση σε σχολειο και οχι στο ουφατζιδικο της γειτονιας ειναι οτι το μπλιμλικι δουλευει εστω και για αυτο το δευτερολεπτο,,,αυτα

4. The Following User Says Thank You to jonmedic For This Useful Post:

Vasilis (12-04-11)

Περιοχή
    Λευκαδα
    Rides
    5

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο stavr Εμφάνιση μηνυμάτων
    παιδια ...και γω το σκεφτομουν να το βαλω....με αυτα που διαβαζω βεβαια ....ψιλο-χοντρο μπερδευτικα !!! Απο φιλαρακι με Χ3 2lt td, 320 καμπριο και φιατ παντα 100hp....εχω ακουσει τα καλυτερα...το χει και στα 3 αυτοκινητα. Βασιλη ειπες για σχεση βαρους / ιπποδυναμης, στο δικο μου το αυτοκινητο θα το βαζες (320ci ε46 2000)???
    σταυρακο καλημερα...

εγω ''ειχα'' το 318ci 2000cc cabrio!

η πρωτη φορα που χαρηκα το αυτοκινητο μου κ κυριολεκτω ήταν οταν τοποθετησα το εν λογω μπλιμπλικι μετα απο δωρεα του φιλου κ συμφορουμιτη Vanvic!
    Το παιδι το εβγαλε γιατι τοποθετησε κομπρεσσορα , οπως καταλαβαινεις δεν του ηταν χρησιμο πλεον!
    Ωστοσο τον πρωτο καιρο το χα ανελλιπως κ μεσα στην πολη αλλα κ σε ταξιδια (αλλη φαση)
    Το μπλιμπλικι που χα εγω ηταν το πρωτογονο...με on off απλα!
    Μεταγενεστερα βγηκε το καινουργιο με διαβαθμισεις (δεν το χω δοκιμασει),αλλα σαφως θα ναι καλυτερο (απο οτι εχω ακουσει)

Το αποτομο μπαμ μεσα στην πολη με κουρασε μετα απο καιρο,το τονιζω γιατι αν ειχα αυτο με τις διαβαθμισεις θα ηταν πιο ηπια τα πραγματα *(γι αυτο αλλωστε το αναβαθμισε κ ο κατασκευαστης)

Απο την αρχη αυτου του θρεντ,αυτοι που υποστηριζουμε το εν λογω μπλιμπλικι ,λεμε οτι ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΑΛΟΓΑ!

Αλλαζει η αισθηση του αυτοκινητου απλα, γινεται πιο σπορ στη ανταποκριση του γκαζιου!
    Σαφως θα υπηρχαν κ αλλοι τροποι να το κερδισεις αυτο!
    Ισως με εναν προγραμματισμο, ο οποιος θα κοστιζε παραπανω κ δεν θα χε επιστροφη παρα μονο με επαναπρογραμματισμο!

Το μπουστερ εχει το off>..κ αν σε κουρασει ή θες πιο ηπια οδηγηση την απολαμβανεις με ενα κλικ!!

Ουτε εμπορευομαι φυσικα το προιον αλλα ουτε γνωριζω προσωπικα κ τον κατασκευαστη!

Υποστηριζω την αποψη κ της γνωμη για το προιον του εφοσον το δοκιμασα κ εμεινα απολυτα ευχαριστημενος!

Αν το πουλουσε 50 ευρω μονο ειμαι σιγουρος οτι θα το βαζαμε ολοι κ στο 2ο κ στο 3ο αμαξι μας...

Αν η σχεση τιμης / αποδοσης του προιοντος ειναι αυτη που ενοχλει, σκεφτειτε οτι με τα διπλα κ ισως παραπανω μπορειτε να επιτυχετε αυτο που κανει αυτο με τα μισα χρηματα!

...αυτο το χερακι εχει μονο σημασια!

6. The Following 2 Users Say Thank You to Vasilis For This Useful Post:

deepBLUE (12-04-11), stavr (12-04-11)

Περιοχή
    Μαρουσι
    Rides
    1

Προεπιλογή

Προσωπικα οσες ενστασεις εχω για το συγκεκριμενο αφορουν τις συνεπειες χρησης του( καταναλωση κλπ).
    Η βελτιωση της αποκρισης του γκαζιου ειναι δεδομενη( απο την εμπειρια χρηστων) και η αισθηση που αποκομιζει ο οδηγος ειναι βελτιωση επιταχυνσης κλπ.
    OK!!!
    Εδω ομως τωρα προκυπτει το εξης θεμα αφου το αναλυσαμε τοσο πολυ....
    Ποια ειναι η λειτουργια αυτου του μπλιμπλικιου?
    Οταν παρεμβαλλεται μεταξυ του εγκεφαλου τι σημα μεταφερει στην ecu?
    αν το μονο που κανει ειναι να μπερδευει τον εγκεφαλο οτι ο οδηγος παταει αποτομα πολυ γκαζι και ως συνεπεια ο εγκεφαλος συμπεριφερεται με την χαρτογραφηση που εχει για αυτην τη περιπτωση, τοτε δεν προσφερει απολυτως τιποτα μιας και αν πατησουμε το γκαζι πολυ θα εχουμε την ιδια αποκριση..
    Αν ομως οχι τοτε ο χρονος t που γραφει και ο φιλος θα μεταβληθει μιας και στην ευθυγραμμη ομαλα μεταβαλλομενη κινηση η αποσταση διαρειται με τον χρονο αρα και το νουμερο της επιταχυνσης (α) θα ειναι διαφορετικο...
    Τι απο τα δυο συμβαινει με το sprint booster?? oeo!

8. The Following User Says Thank You to Nino For This Useful Post:

alexm (12-04-11)

Περιοχή
    Elefsina
    Rides
    1

Προεπιλογή

οι επιδοσεις ενος αυτοκινητου καθοριζονται χοντρικα απο την ιπποδυναμη και το βαρος.
    υπαρχουν κι αλλες παραμετροι βεβαιως οπως η μεταδοση, οι τροχοι, τα ελαστικα κλπ αλλα δεν μας απασχολουν εφοσον θα μιλησουμε για το ιδιο αυτοκινητο.

η αλλαγη λοιπον στους χαρτες του γκαζιου ΔΕΝ επιφερει καλυτερευση των επιδοσεων. ειναι πολυ ευκολο να το καταλαβει κανεις αυτο.
    το κουμπι σπορτ δεν προσθετει κατι ουτε το καλωδιο του μπουλεκου (εξαιρειται το κουμπι power των Μ που αυξανει την ιπποδυναμη αλλαζοντας ολη τη χαρτογραφηση).

ετσι απο τη στιγμη που δεν μεταβληθηκε ουτε το βαρος ουτε η δυναμη του αυτοκινητου οι επιδοσεις σου θα ειναι απολυτως ιδιες φιλε μου. τοσο απλα.

και για να θυμηθουμε και λιγο φυσικη γυμνασιου, εδω μιλαμε για το δευτερο νομο του νευτωνα.
    a = F/m

απο τη στιγμη λοιπον που δεν αλλαζει το F και το m, δεν μεταβαλεται το a, οσα βραβεια και να παρει ο μπουλεκος...

ανθρωπος που δεν αντιλαμβανεται ουτε τοσο βασικα πραγματα που τα ξερουν και μικρα παιδια (και δεν εννοω εσενα) τι να πουμε...?

Και όμως εδώ δεν λέμε για τον πρώτο νόμο του Νεύτωνα αλλά για την πρώτη παράγωγο της επιτάχυνσης. Η πρώτη παράγωγος είναι ο ρυθμός μεταβολής του μεγέθους που μετράμε.

Πιο σωστό είναι να πούμε: d(a)/dt = (df(F)/dt) / m

Αυτό ισχύει γιατί η ελκτική δύναμη του κινητήρα που είναι το διάνυσμα F μεταβάλεται με μια συνάρτηση f στον χρόνο t. Η συνάρτηση αποτελείται απο πολλούς παράγωντες όπως οι συνθήκες μέτρησης, η πίεση των ελαστικών, η ποιότητα βενζίνης και μεταξύ άλλων και το πόσο γρήγορα ανοίγει η πεταλούδα. Αφού ανοίγει πιο γρήγορα η πεταλούδα σε χρόνο Δt τότε η ελκτική δύναμη ανακτάται πιο γρήγορα και επομένως υπάρχει διαφορά στην μεταβολή της επιτάχυνσης.

Ο απλουστευμένος νόμος του Νεύτωνα που ανέφερες παραπάνω ισχύει για την ομαλά επιταχυνόμενη κίνηση, δηλαδή για σταθερή επιτάχυνση, δηλαδή για σταθερή ελκτική δύναμη F. Αφου η δύναμη F αλλάζει τότε αλλάζει και ο ρυθμός αλλαγής της επιτάχυνσης a. Οπότε δεν ισχύει αυτό που έγραψες παραπάνω.

10. The Following 2 Users Say Thank You to stratos For This Useful Post:

panos90 (12-04-11), Vasilis (12-04-11)

Rides
    0

Προεπιλογή

a = F/m

δεν διαφωνω πουθενα με αυτα που λες και ουτε ερχονται σε αντιθεση με οτι ειπα..

τα μαθηματικουλια 1ης λυκειου δεν αρκουν για να περιγραψουν τη συναρτηση σχεσης μεταξυ δυναμης και επιταχυνσης του αυτοκινητου.

καταρχας αυτος ο τυπος θεωρει οτι ο συντελεστης επιτυχυνσης a ειναι σταθερος.. (διαφορετικα θα γραφοταν ως a(παραμετροι εξαρτησης) )

ποιο αμαξι εχει σταθερο συντελεστη επιταχυνσης?

ειναι συναρτησει αλλων παραμετρων και ΑΝ θελουμε να βγαλουμε συμπερασματα θα πρεπει να μπλεξουμε με παραγωγους κλπ.

αλλα και παλι τα παραπανω δεν αναιρουν αυτο που ειπα γιατι εγω μιλησα για το χρονικο διαστημα που μεσολαβει μεχρι να ανοιξει η πεταλουδα. (το οποιο οπως και ειπατε βελτιωνεται)

να το εξηγησω και μαθηματικα...
    οταν εγω παταω το γκαζι στο ΠΑΤΩΜΑ και το αμαξι ΔΕΝ επιταχυνει ακομα. δηλαδη το a=0 τι νοημα εχει η αναγωγη του προβληματος στον μαθηματικο τυπο? μηδεν δυναμη.

εγω το ΜΟΝΟ που ειπα ειναι οτι αν ανοιξει πιο γρηγορα η ρημαδα η πεταλουδα, ε πιο γρηγορα θα ξεκινησει η επιταχυνση του ταφου με τα 1500 κιλα και τα 140 αλογα, απο στην στιγμη που θελησα γκαζι..

μετα το αμαξι παει ΙΔΙΑ.

// με προλαβε ο στρατος.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη panos90 : 12-04-11 στις 12:51
    πατα και εσυ ενα m3.. δεν πανε μια..

12. The Following 2 Users Say Thank You to panos90 For This Useful Post:

stratos (12-04-11), Vasilis (12-04-11)

Περιοχή
    Μαρουσι
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο panos90 Εμφάνιση μηνυμάτων
    εγω το ΜΟΝΟ που ειπα ειναι οτι αν ανοιξει πιο γρηγορα η ρημαδα η πεταλουδα, ε πιο γρηγορα θα ξεκινησει η επιταχυνση του ταφου με τα 1500 κιλα και τα 140 αλογα, απο στην στιγμη που θελησα γκαζι..μετα το αμαξι παει ΙΔΙΑ.

// με προλαβε ο στρατος.
    Αυτο ακριβως ρωταω δυο post πιο πανω,για πιο λογο και με πιο τροπο ανοιγει πιο γρηγορα η πεταλουδα? απο εκει εξαρτωνται ολα διαβασε και θελω τη γνωμη σου οπως και του Στρατου.

Περιοχή
    ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ
    Rides
    1

Προεπιλογή

μου φαινεται απιστευτο που διυλιζουμε τον κονοπα με το sprint booster.................

κανει ενα μπραφ οταν πατας το γκαζι και χαιρεσαι!
    καιει παραπανω
    τρως δισκο στην εκκινηση
    καταπονει βασεις και μεταδοση
    και τελος ειναι πολυ ακριβο
    "ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΑΠ ΤΟΝ ΑΡΗ" (Τζιμακος)

15. The Following 2 Users Say Thank You to z3 2.2 For This Useful Post:

Kostas_1 (12-04-11), Ptboul (14-04-11)

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο nino X3 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αυτο ακριβως ρωταω δυο post πιο πανω,για πιο λογο και με πιο τροπο ανοιγει πιο γρηγορα η πεταλουδα? απο εκει εξαρτωνται ολα διαβασε και θελω τη γνωμη σου οπως και του Στρατου.
    με τεχνικους ορους κλπ δεν ξερω να σου απαντησω , δεν ειμαι μηχανολογος, τα μαθηματικουλια ομως δεν ειναι επιστημη μονο των μηχανολογων...

εγω πηρα βαση αυτο που ειπαν και εβγαλα ενα συμπερασμα.. so simple.
    πατα και εσυ ενα m3.. δεν πανε μια..

Σελίδα 8 από 13 ΠρώτηΠρώτη ... 678910 ... ΤελευταίαΤελευταία

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP