αν επιτρεπεται ποσο εβγαλες στο μαχα και ποσο νταϊνοτζετ?
τροχο παντα.
αν επιτρεπεται ποσο εβγαλες στο μαχα και ποσο νταϊνοτζετ?
τροχο παντα.
Να ρωτήσω κι εγώ σε ποιο Maha πήγατε? Γιατί έχω πάει τόσο σε εκείνο στη Μεταμόρφωση όσο και στο άλλο στα Σπάτα -με διαφορά λίγων ημερών- και τα συγκριτικά αποτελέσματα ήταν κουκουρούκου. Δεν έχω και τις δυναμομετρήσεις ρε γμτ, έδωσα στον επόμενο όλο τον φάκελο του αυτοκινήτου.
Το dynojet δεν το έχω δοκιμάσει, εκείνο του Μαλιώρα πάντως είναι με διαφορά το πιο αισιόδοξο (πηγαίνεις με 2ου σταδίου S3 και σου βγάζει τιμές από Pagani Zonda S).
Panos 316T (03-04-11), Stathis (03-04-11), Vasilis (03-04-11)
στα σπατα πηγαμε με το γιωργο (gm6)...
εδω και το θεμα: https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=2292
Μπορεις να γινεις λιγο πιο αναλυτικος? Λες οτι πηγες σε δυο MAHA (και οχι ενα MAHA και κατι αλλο) και εβγαλες διαφορετικα αποτελεσματα και απο οτι καταλαβαινω απο τον τροπο γραφης σου, με αρκετη διαφορα. Τοτε ισως να εχουν δικιο καποιοι εδω περα που τα θεωρουν αναξιοπιστα. Βεβαια παιζει ρολο και ο χειριστης για το αποτελεσμα αλλα παραπανω αναφερθηκε οτι στο ιδιο δυναμομετρο, ιδια αυτοκινητα αλλα διαφορετικη μερα εβγαλαν αλλα αποτελεσματα.
deepBLUE (03-04-11)
ρε δημητρη τι προσπαθουμε να αποδειξουμε εδω περα στην ψωροκωσταινα?
οτι και αυτο το ξερουμε καλυτερα?
μονο στην ελλαδα του μπαμπη του σουγια μπορει ενα μηχανημα που το παραδεχονται και το χρησιμοποιουν ολα τα εργοστασια και οι μεγαλοι βελτιωτες παγκοσμια, να βγει αχρηστο επειδη τα αποτελεσματα του δεν μας συμφερουν.
ελεος!
εσενα σου φαινεται παραλογο το ιδιο αυτοκινητο, διαφορετικη μερα να βγαλει διαφορετικο αποτελεσμα?
δηλαδη οταν εσυ μετρας με vbox καθε μερα βγαζεις τα ιδια?
τελος παντων, δεν εχει σημασια αλλωστε ο καθενας μπορει να λεει ελευθερα οτι θελει.
ας χαιρεται για αλογα που δεν υπαρχουν, ας βγαζει αναξιοπιστο οποιο μηχανημα του χαλαει τη διαθεση, ολα μεσα στο προγραμμα ειναι.
οι δυο μας θα τα πουμε για καφε στα ραουλα της λυπης...![]()
τοτε που μετρησα ημουνα 360 whp mustang και στο μαχα εβγαλα 390 μοτερ.αμα τα υπολογισεις δεν ειναι μεγαλη η διαφορα τους περιπου 10-15 αλογα αλλα τροχο πρεπει να μου εβγαλε 280 πραγμα που δεν υπηρχε γιατι το αμαξι μου σε συγκριση με αλλα στο δρομο τοτε πηγαινε αρκετα καλα.
εχω αρκετα παραδειγματα που εχω δει στο δρομο και με το δικο μου και με αλλα αυτοκινητα. ενα mps πολυ απλα ειχε πατησει μαχα παλια ξαναρυθμιστηκε πηρε το αμαξι τουλαχιστον μια κολωνα στο δρομο και παει ξανα μαχα και εβγαλε τα ιδια μπορει και λιγο πιο κατω αν θυμαμαι καλα.να συγκρινεις τι μετα?
ο δρομος εινια το μετρο μας παντα και το δυναμομετρο βοηθητικο.δεν καταλαβαινω γιατι φανατιζεσαι τοσο με το συγκεκριμενο δυναμομ.εσενα μπορει να σου κανει εμενα δεν μου κανει γιατι εχω δει αρκετα μπορει και σε αλλους αποψεις ειναι αυτες
χεχε δεν φανατιζομαι ουτε εχω μετοχες.
ετσι ειναι ο τροπος γραφης μου, σορρυ αν φαινεται επιθετικος.
το οτι το αμαξι σου πηγαινε καλα σε σχεση με αλλα, δεν καταλαβαινω πως μπορει να συνδεεται με το μαχα.
συμφωνω οτι ο δρομος ειναι ο μεγαλυτερος κριτης, αλλα αμεσως μετα το δρομο ειναι το δυναμομετρο και δη καποιο αυστηρο και οχι αισιοδοξο.
επι της ουσιας δεν υπαρχει διαφορα αφου η δυναμη ενος αυτοκινητου ειναι συγκεκριμενη.
δεν χανει αλογα οταν παει στο μαχα ουτε κερδιζει οταν πηγαινει αλλου...
διαφορα προκυπτει οταν ο καθενας μετραει με αλλη μεθοδο.
το αποτελεσμα ειναι ενα νουμερο το οποιο αυτο καθεαυτο και απομονωμένο δεν εχει μεγαλη αξια.
αποκτα αξια οταν το συγκρινουμε με αλλα νουμερα, απο αλλα αυτοκινητα ωστε να δουμε ποιο ειναι δυνατοτερο.
ειναι σαν σου λεω την ιπποδυναμη μου σε kw κι εσυ σε hp.
δεν θα μπορεσουμε να βγαλουμε ακρη, ειδικα αν δεν ξερουμε την αντιστοιχια μεταξυ των δυο μοναδων.
ο καθενας προτιμαει τη μεθοδο που τον εξυπηρετει, απλα δεν μπορουμε να εχουμε συγκρισιμα στοιχεια ωστε να κανουμε τις συζητησεις μας βασιζομενοι σε ομοειδη μεγεθη.![]()
Panos 316T (03-04-11)
ποσα βγαζεις εσυ στο μαχα? πες μου και τα δυο μοτερ τροχο
Σταθη, ολες οι εταιρειες ως γνωστον ανακοινωνουν τα αλογα στον στροφαλο και οχι στον τροχο. Απο οτι βλεπω και απο τις δυναμομετρησεις στο MAHA, η τιμη που υπολογιζει στον στροφαλο δεν απεχει και πολυ απο τα αλλα δυναμομετρα (κατα τι χαμηλοτερη γιατι ισως να ειναι το λιγοτερο αισιοδοξο). Η αποκλιση ομως που εχει απο στροφαλο σε τροχο ειναι τεραστια σε σχεση με τα αλλα (ακομη και στο δικο σου). Απωλειες της ταξεως του +30% σε πισωκινητα απλα ΔΕΝ υπαρχουν. Εκτος και αν τοσο καιρο ολοι μας κανουμε λαθος και υπολογιζουμε με % πολυ μικροτερες απωλειες αλλα το ιδιο λαθος κανουν και οι Αμερικανοι και Αφρικανοι και ολοι οι αλλοι που υπολογιζουν για τα πισωκινητα με περιπου 15% και για τα 4κινητα 20%![]()