Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 15

Θέμα: I.X. και ζεστο ψωμι....

Rides
    0

Προεπιλογή I.X. και ζεστο ψωμι....

Μου φανηκε ενδιαφερον και το παραθετω.

https://news247.gr/ellada/fanatikoi_...es.820704.html

2. The Following User Says Thank You to kplc16 For This Useful Post:

Vasilis (31-03-11)

Περιοχή
    Χανιά
    Rides
    2

Προεπιλογή

Δυστυχως σημερα οι χρονοι ειναι πιεσμενοι.
    Δεν μπορεις να σχολας και να περιμενεις το λεωφορειο (να γινεις και ζουπα κι απο πανω).
    Σχολας, περνας και παιρνεις το μωρο. Περνας και παιρνεις "ζεστο" ψωμι-σουπερ μαρκετ. Πας σπιτι. Το βραδυ πεταγεσαι καπου.

Ειχα πολυ καιρο να μπω στο λεωφορειο.
    Την τελευταια φορα προσφατα που χρειαστηκε νομιζω εδωσα 1,5 ευρω ?!
    Δε μπορω να βασιζομαι στο λεωφορειο...

Ο ηλεκτρικος/μετρο στην Αθηνα ειναι αλλη ιστορια. Βολευει. Αν σε βολευει λιγο "γεωγραφικα".
    Αλλα παλι με οικογενεια αλλαζουν τα πραματα.
    _____________________ _____________________ _____________________ _____________________ _____________________

RTFM

Περιοχή
    Fangcheng
    Rides
    1

Προεπιλογή

Στην ελλαδα δεν υπαρχει δυστηχως πληρης δικτυο μαζικης μεταφορας.Αν υπηρχε πιστευω οτι θα ηταν διαφορετικα τα πραγματα.

Ο θειος μου κατοικει στο ντυσελντορφ και εδω και 4 χρονια περιπου δεν εχει αυτοκινητο.Με το αυτοκινητο χρειαζοταν 45 λεπτα το λιγοτερο για να παει στην δουλεια του ενω με τον ηλεκτρικο κανει γυρω στα 20 λεπτα max.Κοστος εισητηριου? 2,30Ε μονης διαδρομης.Με μηνιαια καρτα κλπ το κοστος μειωνεται αισθητα.

Ο μονος λογος για να παρει αυτοκινητο ειναι για καποια βραδυνη εξοδος ή για καποια βολτουλα το ΣΚ.

Αν ηταν παρομοια και εδω προσωπικα θα κρατουσα το αμαξι μονο για την βολτα μου και για την δουλεια μου θα χρησιμοποιουσα ΜΜΜ το οποιο θα μου εβγαινε και τζαμπα σε σχεση με τις βενζινες για το αυτοκινητο.

5. The Following 3 Users Say Thank You to Skyline_IS For This Useful Post:

oldcarskickass (31-03-11), Ptboul (31-03-11), Vasilis (31-03-11)

Rides
    0

Προεπιλογή

δυστυχως,οπως και ολα τα πραγματα στην ελλαδα,το δικτυο των ΜΜΜ ειναι απλα απαραδεκτο.
    δυο και μονο παραδειγματα που για ενα πολιτη τα ΜΜΜ ειναι παντελως αχρηστα...
    μενω καλαμαρια και η εργασια μου ειναι στο ρυσσιο(οσοι γνωριζουν καταλαβινουν)
    με το αυτοκινητο ειναι μια αποσταση 20 (πολλα λεω ) χιλιομετρων και 20 λεπτων με τα φαναρια κλπ.
    για να χρησιμοποιησω λεωφορειο...
    παιρνω ενα που με παει στο τερμα της καλαμαριας.(περναει ανα δεκα λεπτα και στο τερμα φτανει σε 10-15 λεπτα)
    περπαταω με τα ποδια 10 λεπτα ωστε να παω στο φοινηκα.περιμενω το λεοφωρειο που κανει τερμα ικεα(αλλο ενα τεταρτο διαδρομη) και μετα το λεωφορειο που πηγαινει προς ανατολικα(περναει καθε 30 λεπτα!!)συνολο διαδρομης(επειδη το εκανα ειναι μια ωρα και δεκα λεπτα....
    και αλλη μια ωρα και δεκα λεπτα η επιστροφη?
    πληρωνω βενζινη,με καιει και μου αρεσει!!!
    συνεχιζω.ο ιδιος ανθρωπος..
    σαν νεος λεω να βγω μια φορα στις 15 μερες και να πιω ενα ποτο με ενα φιλο στο κεντρο της πολης...
    εκτος και αν γυρισω πισω πριν τις 12 ωστε να προλαβω το τελευταιο,αλλιως ταξι...και ξερετε ποσο κοστιζει η διαδρομη λευκος πυργος -γηπεδο καλαμαριας με διπλη ταριφα??17 ευρω!!!
    αρα παιρνω το αυτοκινητο,παρκαρω οπου βρω-γουσταρω(και σιγα να μη νοιωθω τυψεις)
    παντα υπαρχει καποιος πιο μαγκας απο εμας....

7. The Following User Says Thank You to GEORGE316 For This Useful Post:

oldcarskickass (31-03-11)

Rides
    0

Προεπιλογή

και το τραγικό με τη θεσσαλονίκη είναι ότι - αν θυμάμαι καλά- δεν έχει κάθετες προς την πόλη γραμμές δρομολογίων.

Δε λέω να μπαίνει σε κανά στενάκι αλλά ρε γμτ, είναι χαζό για να αλλάξεις γραμμή (δλδ κατευθυνση στην πόλη) να πρέπει να περπατάς τουλάχιστον 10 λεπτά (μιλάω για το ελάχιστο).

Για αθήνα ειδικά κέντρο δε συζητώ το θέμα λεωφορείο, ακόμα και στην πανεπιστημίου (αν δεν κάνω λάθος) που πάνε ανάποδα η κατάσταση είναι τραγική σε θέμα χρόνου (γιατί το στρίμωγμα είναι υποκειμενικό λολ).

Και το άλλο το σημαντικό που λες, είναι ρε γμτ, θες να βγεις για ένα ποτό ή για μια έξοδο, τότε είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ είτε το διπλο τάριφο ταξί (το οποίο κατά 99% θα ψαρέψει και άλλους στη διαδρομή, την οποία θα πληρωσουν χρυσή) είτε το ΙΧ.
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο 850CSI Εμφάνιση μηνυμάτων
    αληθινο ρινγκ ειναι η εγνατια καβαλας
    Out for all that I can get

Περιοχή
    βόλτες με το μάτζικ μπας
    Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο oldcarskickass Εμφάνιση μηνυμάτων
    Και το άλλο το σημαντικό που λες, είναι ρε γμτ, θες να βγεις για ένα ποτό ή για μια έξοδο, τότε είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ είτε το διπλο τάριφο ταξί (το οποίο κατά 99% θα ψαρέψει και άλλους στη διαδρομή, την οποία θα πληρωσουν χρυσή) είτε το ΙΧ.
    Πιλοτικά, Παρασκευή και Σάββατο το μετρό λειτουργεί έως τις 02.30'.

Αν ωστόσο δεν γίνει η λεγόμενη γραμμή U για εμένα το μετρό εξακολουθεί να είναι σε ένα ποσοστό άχρηστο.

Στην Βρετανία πχ δεν περνάει καν από το μυαλό σου η σκέψη να πάρεις αμάξι, όταν σε κάθε γειτονιά υπάρχει κ ένας σταθμός.

Εμείς το φτιάξαμε με 130 χρόνια καθυστέρηση κ με σταθμούς ''όπου βόλευαν''.
    Κάποτε θα τα θυμόμαστε όλα αυτά και θα γελάμε.

10. The Following User Says Thank You to Ptboul For This Useful Post:

oldcarskickass (31-03-11)

Rides
    1

Προεπιλογή

Υπάρχει και η λύση της μοτοσικλέτας!
    Δύο χρόνια τώρα που χρησιμοποιώ το scooter έχω ξεχάσει τι θα πει κίνηση, παρκάρισμα και βενζίνες! Το αυτοκίνητο μόνο για μεταφορά του παιδιού πλέον και ψώνια από το s/m.
    Με τον κατάλληλο εξοπλισμό χρησιμοποιείται 12 μήνες τον χρόνο
    Ανδρών επιφανών πάσα γη τάφος

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Ptboul Εμφάνιση μηνυμάτων

Αν ωστόσο δεν γίνει η λεγόμενη γραμμή U για εμένα το μετρό εξακολουθεί να είναι σε ένα ποσοστό άχρηστο.

Στην Βρετανία πχ δεν περνάει καν από το μυαλό σου η σκέψη να πάρεις αμάξι, όταν σε κάθε γειτονιά υπάρχει κ ένας σταθμός.

Για τι το λες αυτό;

Για το τριεθνές της Νερατζιώτισας; (ο μόνος προορισμός είναι το Mall, και το Jumbo, τυχαίο; )

Για το σταθμό αγιάς παρασκευής που δεν είναι ουτε στο χαλνάδρι ούτε στην αγία παρασκευή;

Για το νομισματοκοπείο; Μάλλον την έβαλαν εκεί τη στάση για να προμηθευτούμε γρήγορα τις δραχμές.

Για τον σταθμό κάτζας; (στη μέση του πουθενά, αφού ορκίζομαι ότι ώρες ώρες βλέπω εκείνες τις αχυρόμπαλες που έβλεπα στα γουέστερν πριν αρχίσουν τα πιστολίδια)

Για το σταθμό Χαλάνδρι; (που είναι στην δουκίσης πλακεντίας)

Για το σταθμό δουκίσης πλακεντίας (που είναι στην αρχή της Ηρακλείτου και 500 μέτρα πάνω από του Χαλανδρίου; )

Δεν είμαι αχάριστος το μετρό με εξυπηρετεί 100% αλλά ορισμένα πράγματα κάνουν κρα, όχι μπαμ.

13. The Following 3 Users Say Thank You to oldcarskickass For This Useful Post:

bill_m3 (31-03-11), Kostas_1 (31-03-11), Ptboul (31-03-11)

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Ptboul Εμφάνιση μηνυμάτων

Στην Αγγλία δεν παίρνεις αμάξι γιατί έχω ακούσει ότι και οι μισθοί και οι συντάξεις και οι φόροι είναι άστα να πάνε και δε συμφέρει, άσε που δεν έχουν και πίστες να ξεσκάς, οπότε τι να το κάνεις;

Βγαίνουν 2 - 3φίλοι κάνουν μια βιοτεχνία αμαξιών για να παρηγοριούνται.

Και για να δεις ότι λέω αλήθεια σε πολλά από αυτά βάζουν μοτέρ από μιτσικλέτες.

Άσε καρντάση σε λέω, κατάντια.

Περιοχή
    βόλτες με το μάτζικ μπας
    Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο oldcarskickass Εμφάνιση μηνυμάτων
    Για τι το λες αυτό;

Για το τριεθνές της Νερατζιώτισας; (ο μόνος προορισμός είναι το Mall, και το Jumbo, τυχαίο; )

Για το σταθμό αγιάς παρασκευής που δεν είναι ουτε στο χαλνάδρι ούτε στην αγία παρασκευή;

Για το νομισματοκοπείο; Μάλλον την έβαλαν εκεί τη στάση για να προμηθευτούμε γρήγορα τις δραχμές.

Για τον σταθμό κάτζας; (στη μέση του πουθενά, αφού ορκίζομαι ότι ώρες ώρες βλέπω εκείνες τις αχυρόμπαλες που έβλεπα στα γουέστερν πριν αρχίσουν τα πιστολίδια)

Για το σταθμό Χαλάνδρι; (που είναι στην δουκίσης πλακεντίας)

Για το σταθμό δουκίσης πλακεντίας (που είναι στην αρχή της Ηρακλείτου και 500 μέτρα πάνω από του Χαλανδρίου; )

Δεν είμαι αχάριστος το μετρό με εξυπηρετεί 100% αλλά ορισμένα πράγματα κάνουν κρα, όχι μπαμ.
    Συμφωνώ 100% !

Ενώ θα περίμενες οι σταθμοί να είναι στο κέντρο ή τις πλατείες των πόλεων, μοιάζουν να φτιάχτηκαν όλοι σε μια ευθεία - διάσπαρτοι - επειδή έτσι βόλευε ή εξυπηρετούσε συμφέροντα και ίσα για να βγει η υποχρέωση προς τους πολίτες.

Ούτε εγώ είμαι αχάριστος κ μάλιστα είχα την τύχη το μετρό της Δουκίσης να είναι 10' με τα πόδια από το σπίτι μου, θεωρώ όμως ότι η μόνη γραμμή που θα δώσει πραγματική ζωή κ θα έχει νόημα είναι η γραμμή U που θα ενώνει κόσμους στην κυριολεξία.

Πανεπιστημιούπολη χωρίς μετρό? Κηφισίας? Λιμάνι Πειραιά που θα έπρεπε να έχει σε κάθε αποβάθρα που λέει ο λόγος? Μεσόγεια που για να πας στους σταθμούς στη μέση του πουθενά θες αμάξι κ άλλα 10' περπάτημα από εκεί που έχεις παρκάρει?

Το έχουμε που το έχουμε το αμάξι στο dna μας είναι κ οι συγκοινωνίες ελλιπέστατες, οπότε γιατριά δεν υπάρχει.
    Κάποτε θα τα θυμόμαστε όλα αυτά και θα γελάμε.

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP