-
<< το κρεας δικο σου τα κοκκαλα δικα μου>>
λεει ο καπεταν Μιχαλης στο βιβλιο του Ν. Καζαντζακη.
Αν και δεν ειμαι τοσο μεγαλος καπως ετσι ηταν τα πραγματα οταν μου εδωσαν μια σακα και μου φορεσαν ποδια και με εστειλαν σχολειο.
Απο τοτε αλλαξαν πολλα αλλα κανεις δεν θα πιστευε οτι θα εφταναν ακριβως στο αντιθετο ακρο.
Ο φοβος του μαθητη απεναντι στο δασκαλο, εγινε φοβος του δασκαλου απεναντι στον μαθητη...
Και ενα εκπαιδευτικο συστημα που κανει οτι μπορει για να ενισχυει τη παραπαιδεια και την εξαθλιωση της δημοσιας παιδειας.
Το συστημα ομως ειμαστε εμεις... εμεις οι δασκαλοι του δημοτικου που δεν εχουμε καταλαβει οτι εχουμε το σπουδαιοτερο ρολο στην εκπαιδευτικη πυραμιδα.
Εμεις οι καθηγητες του γυμνασιου -λυκειου που το μονο που μας νοιαζει ειναι πως θα τσιμπησουμε κανα ιδιαιτερο και που θα ασχοληθουμε μεσα στη ταξη με ενα δυο ατομα μονο, μιας και οι αλλοι ειναι χαμενοι απο χερι...
Εμεις οι καθηγητες που αντι να μεταλαμπαδευσουμε τη γνωση μεσα απο την κριτικη σκεψη , τις αρχες και τις αξιες ,τον ιδιο μας το πολιτισμο,τα εχουμε παρατησει...
Εμεις οι μαθητες που σαφως και ειναι δικαιωμα μας να μη θελουμε να μαθουμε αλλα ειναι υποχρεωση μας να μας μαθουν να συμπεριφερομαστε.
Εμεις οι μαθητες που με τα λεφτα του μπαμπα θα κανουμε ιδιαιτερα,θα παμε στα ιδιωτικα σχολεια και θα"αγορασουμε" οπου μπορουμε τα "εφοδια" για αργοτερα.
Εμεις οι γονεις που δεν ξερουμε τι κανουν και που ειναι τα παιδια μας οταν για ψυλου πηδημα κανουν καταληψεις με φθορες στα σχολεια.
Εμεις οι γονεις που αυτον το χρονο που θα επρεπε να ειμαστε διπλα στα παιδια μας τον "εξαγοραζουμε" με την αλλογιστη παροχη αγαθων
Εμεις οι γονεις που πιστευουμε οτι με τα λεφτα μας πηδαμε και τους παντες.
Εμεις οι υπολοιποι πολιτες που ποτε δεν απαιτησαμε ουσιαστικες αλλαγες και βελτιωσεις στη παιδεια.
Αυτοι οι κυβερνωντες που ποτε δεν καθησαν να παραδειγματιστουν απο τα εκπαιδευτικα συστηματα αλλων χωρων και να προσπαθησουν να τα προσαρμοσουν στη κουλτουρα τη δικη μας.
Αυτοι που δημιουργουν εκατονταδες επιστημονες που δεν θα μπορεσουν να απορροφηθουν ποτε μονο και μονο για να καλυπτουν τα ποσοστα ανεργιας.
Ολοι φταιμε...
Μα πανω απο ολα φταιει οτι εχουμε ξε χασει την εννοια των αξιων μεσα απο την γενικοτερη εκπτωση που επικρατει!!!
-
The Following 6 Users Say Thank You to Nino For This Useful Post:
Dimzan (01-03-11), joseph (01-03-11), katsaraios (01-03-11), NickE60 (01-03-11), Samaro (01-03-11), Z4 DCT (01-03-11)
Δικαιώματα - Επιλογές
- Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
- Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
- Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
- Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
-
Κανονισμός του Φόρουμ
BACK TO TOP