Με το χαλι της πολιτικης μην περιμενετε βελτιωση στα σχολεια.
Ισα ισα με την κριση που περναμε να περιμενετε χειροτερευση στον τομεα της εκπαιδευσης.
Θα αναφερω κατι που το θεωρω σημαντικο. Προσφατα ο πατερας μου ειχε συζητηση λογω δουλειας με εναν ινδο, μορφωμενο και με χαρτι μηχανικου απο αντιστοιχο πολυτεχνιο. Στην ινδια το κρατος δεν ωθει τα παιδια να πανε στο σχολειο διοτι τους συμφερει να παραμενουν εργατες χαμηλου κοστους.. Ο παραλληλισμος δικος σας...
Η ελλαδα ειναι μια χωρα χωρις τριτογενη τομεα παραγωγης, αλλα με παρα πολλους επιστημονες, γι αυτο ολοι μενουν στο ραφι. η χωρα εχει αναγκη στον 1ογενη και 2ογενη τομεα. Γι αυτο και θα μειωθουν η θεσεις στα πανεπιστημια. Μαζι με αυτο ομως θα παρει μπαλα και την γενικη υποχρεωτικη εκπαιδευση που θα ριξει ακομα περισσοτερο το επιπεδο της...
Στα σχολεια πλεον γινεται κυριως χαβαλες απο τους μαθητες, οσο αυτοι μπορουν αλλα και οσο τους το επιτρεπουν και οι καθηγητες. Δυστυχως οι καθηγητες ως επι το πλειστον δε στοχευουν στην καλλιεργεια του κριτικου νου αλλα στην εκτελεση του προγραμματος σπουδων που πρακτικα σημαινει το επιφανειακο περασμα της υλης.
Να ξερετε παντως οτι υπαρχουν και εξαιρεσεις. Οσοι ειστε απο αθηνα μπορειτε να στειλετε τα παιδια σας σε πειραματικο σχολειο. Υπαρχουν 2-3. Προσωπικα τελειωσα στα αναβρυτα στο μαρουσι που ειναι πειραματικο και δεν εχω παραπονο απο το επιπεδο και τη συμπεριφορα των καθηγητων. βεβαια ειχαμε και εκει εξαιρεσεις αλλα ευτυχως ασημαντες. Πολυ καλο ειναι και το πειραματικο στη Σκουφα στο κεντρο το οποιο το εζησα απο την πλευρα του εκπαιδευτη φετος και περσυ μιας και εκανα αρκετες υποδειγματικες εκει.
Να πω επισης οτι δεν ειναι και ολα τα ιδιωτικα καλα σχολεια... Κατα μεσο ορο ειναι σιγουρα καλυτερα απο τα δημοσια αλλα δεν αξιζουν παντα τα χρηματα τους.
Τελςο να πω οτι η παιδεια ξεκιναει πρωτα απο το σπιτι και μετα ερχεται το σχολειο. Ενα παιδι που ειναι καλος μαθητης θα βοηθηθει απο ενα καλο σχολειο. Ενας μετριος μαθητης σε ενα κακο σχολειο μπορει να μπλεξει με κακες παρεες και να ξεφυγει, ομως γι αυτο υπαρχει και ο ρολος των γονιων στα σπιτια, ωστε να βοηθησουν τα παιδια τους σε αυτες τις καταστασεις. Αποδειξη οτι καλοι μαθητες και καλοι ανθρωποι βγαινουν απο ολα τα σχολεια ανεξαιρετως. Πως δηλαδη ενα παιδι που παει σε κακοφημο σχολειο αριστευει η εινια υποδειγμα συμπεριφορας..? ειναι η οικογενεια του και οι αρχες που του εδωσε. Η δικη μου εμπειρια λεει πως τα μεγαλυτερα κ@λοπαιδα ειναι γονοι ευπορων οικογενειων και εχω τρανταχτα παραδειγματα για οποιον αμφιβαλει...
αρα δεν ειναι μονο το σχολειο...