Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 15

Θέμα: ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ... ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΙΔΕΙΑ....

Threaded View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Rides
    0

Προεπιλογή

εχοντας διδαξει σε δημοσια σχολεια,νομιζω οτι εχω μια αποψη εκ των εσω..
    η στραβα παει ο γυαλος,η στραβα αρμενιζουμε.ομως στην ελληνικη πραγματικοτητα συμβαινουν και τα δυο.
    παραλληλα δε εχω πολυ δικο μου φιλο παντραμενο που ζει μονιμα στη φιλανδια...
    συχνα αναρωτιεμαι γιατι ο μικρος μου ο ξαδερφος ειναι ετσι οπως ειναι,ενω προσπαθω να θυμιθω τη δικια μου εποχη,οχι μονο απο τη μνημη μου ,αλλα ρωτωντας τους μεγαλυτερους.
    ενα παιδι 13 ετων,ξυπναει στις 7;30.θα πλυθει,θα ντυθει και θα παει στο σχολειο.τις περισσοτερες φορες δεν θα φαει πρωινο,ουτε θα πιει ενα ποτηρι γαλα.
    και οχι...δεν γινεται μαθημα.εξαιρεση οι λιγε ςπειρπτωσεις ευσυνηδητων δασκαλων-αθηγητων,που ομως με ακριβεια μετα απο μερικα χρονια θα γινουν οπως ακριβως οι πλειοψηφια...
    οταν ειχα ζητησει απο το διευθυντη ενος σχολειου να παρω την ταξη μαζι με μια συναδελφο(διδασκαμε σαν "ζευγαρι" οπερα)και να τα παμε μια εκπαιδευτικη εκδρομη στο κρατικο θεατρο(το σχολειο ηταν στην ικτινου και το κρατικο στην εταιρια μακεδονικων σπουδων,οι θεσσαλονικεις τωρα θα γελανε....)ο διευθυντης αντεδρασε τοσο εντονα που ηταν σαν να τον εβριζα....
    τα παιδια μπορει να εχαναν μια μερα υλης(λεμε τωρα...)αλλα θα κερδιζαν κατι που ουτε οι γονεις του (πολυ πιθανον) θα τους το εδιναν,ουτε κανενας αλλος δασκαλος-καθηγητης.
    το ξερετε οτι στα δυο χρονια που διδασκα οπερα σε σχολεια,απο τα 3000 παιδια που εχω δει μπορει τα μονο τα 10 να γνωριζαν τι ειναι οπερα και σιγουρα το ενα να εχει παρακολουθησει παρασταση...
    φευγοντας απο καθε σχολειο ηταν εντονη η αλλαγη στην οπτικη των παιδιων απεναντι σε αυτη τη μορφη τεχνης.τους φωτιστηκε ενα σκοτεινο δωματιο,κατι που δεν γνωριζαν,καποιος τους το εξηγησε και το καταλαβαν...καταλαβαν τι συμβαινει.
    δικαιωμα τους αν τους αρεσε η οχι,αν θα το αγαπησουν η οχι,αν το προσπερασουν η οχι.
    εμενα με ενδιαφερει οτι μαθαν κατι ουσιαστικο...
    αλλα ο σαπιος σπορος εχει φυτευτει χρονια πριν,εχουν βγει τα πρωτα φυντανια,εχουν φυτευτει ξανα και δυστυχως με λυπη βλεπω οτι πλεον το μελλον της ελλαδας εχει σαπισει απο τη ριζα του.....
    και επισης με λυπη μου λεω οτι οσο μπαινοβγαινα σε σχολεια,διαπιστωσα οτι 98% των παιδων ειναι απλα ρομποτακια.....
    παντα υπαρχει καποιος πιο μαγκας απο εμας....

2. The Following 2 Users Say Thank You to GEORGE316 For This Useful Post:

katsaraios (28-02-11), Panos 316T (28-02-11)

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP