Δεν καταφερα να διαβασω ολα τα ποστ αλλα εχω πλασει μια μικρη ιστορια και ακομα κανεις δε μου εχει πει αν καπου κανω λαθος.
Ιδιαιτερες γνωσεις στα οικονομικα δεν εχω, το λεω εξ αρχης.
Ειμαστε 3 ατομα και εχουμε συνολικα 100 δρχ. Εγω εχω μινι μαρκετ, ο αλλος ειναι γιατρος και ο αλλος ειναι δασκαλος. Ετσι ο ενας παρεχει τις υπηρεσιες του στον αλλο και ετσι κινουμε μεταξυ μας τις 100δρχ.
Αυτο που καταλαβαινω πως εγινε με τις προηγουμενες γενιες απο μενα ειναι πως ξαφνικα οι 3 μας θελησαμε παραπανω υπηρεσιες απο αυτες που μπορουμε. Ετσι δανειστηκαμε απο εναν τεταρτο οποτε οι 100δρχ γιναν 120 στα ματια μας και αυξησαμε την αγοραστικη μας δυναμη 20%. Βεβαια αυτος που μας δανεισε τις 20 δραχμες θα παρει πισω 40 αρα πρακτικα η πραγματικη αγοραστικη μας δυναμη εγινε 80δρψ.
Το ιδιο θα συνεβαινε αν δεν οι 3 μας δεν ειμασταν ικανοποιημενοι με τις υπηρεσιες που προσφερουμε μεταξυ μας και βρηκαμε εναν 4ο απ εξω, ο οποιος ομως δεν θα αγορασει υπηρεσιες απο εμας οποτε σιγα σιγα υπαρχει μια ροη χρηματων προς τον 4ο ενω εμεις σιγα σιγα θα εχουμε μικροτερη αγοραστικη δυναμη..
Αυτο λοιπον συμβαινει και με την ελλαδα, που σα να μην φτανουν τα δανεια που παιρνουμε απ εξω , εχουμε και ενα καρο εισαγομενα προιοντα οποτε μας φευγουν κι απ τις δυο μεριες χρηματα, 2 καλες τρυπες δηλαδη.. Επισης εχουμε και 15% οικονομικους μεταναστες που στελνουν μερος των εσοδων τους σε αλλες χωρες, εκτος ελλαδας. 3η τρυπα δηλαδη.
Τα μονα χρηματα που μπαινουν στη χωρα ειναι απο τον τουρισμο, και απο ελαχιστα εξαγωμενα προιοντα. Ακουω παντως χωρις να εχω στοιχεια οτι και ο τουρισμος εχει πεσει παρα πολυ...
Η μονη λυση ειναι να μπουν πραγματικα χρηματα (οχι δανεια) στη χωρα. Η λογικη μου ομως λεει οτι δεν θα γινει αυτο.. Ειμαι λαθος?? απαισιοδοξο λοιπον το μηνυμα μου αλλα θα συνεχισουμε να πεφτουμε μεχρι εκει που ειναι η πραγματικη μας αγοραστικη δυναμη.
Προσωπικα δουλευω απ τα 19 για να μη ζοριζω τους δικου μου οικονομικα. Ειμαι 23, και σαν μετα λυπης μου λεω πως δεν εχω ζησει καθολου φοιτητικη ζωη οπως μας την πλασαραν στο λυκειο, ειδικα αν μπλεξεις με απαιτητικη σχολη.
Προσωπικα , επειδη εβλεπα ολη αυτη την ιστορια επεδιωξα να εχω δουλεια απο μικρος ωστε να εχω ενα πλεονεκτημα οταν θα βγω στην αγορα εργασιας σαν πτυχιουχος. Γιατι πλεον ολοι τρωγονται με πτυχια-μεταπτυχιακα και στα 27 αναζητουν δουλεια χωρις προυπηρεσια.. Και οκ, το πλεονεκτημα το εχω, και ακομα δηλωνω ικανοποιημενος διοτι εχω ενα καλο χαρτζιλικι, ομως και παλι δενξερω οταν θα βγω απ το στρατο αν θα βρω μια σταθερη δουλεια.
οποτε και σπουδαγμενος, και με μικρη προυπηρεσια και παλι αβεβαιο μελλον. Πλεον το σκεφτομαι σοβαρα αν βρω ευκαιρια να φυγω. Η αδερφη μου στα 27 πλεον με πτυχιο βιολογιας αναζητα την τυχη της στην αγγλια, και ομολογω πως εχω ξενερωσει...
να μεινουμε πισω να κανουμε τι..??? να φυγουμε?? και αφηνουμε τον κοσμο πισω να καιγεται? μας εχουν οδηγησει σε αδιεξοδα. ισως τελικα αυτος ειναι ο σκοπος των μασονων που μας δικοικουν...
η κριση στις αλλες χωρες ηδη εχει αρχισει και περναει, γιατι εκει δεν ειχαν φουσκες οικονομιες.
Οπου υπαρχουν φουσκες θα ξεφουσκωσουν και θα φανει το πραγματικο μεγεθος της τσιχλας

Απάντηση με παράθεση
.