Σελίδα 2 από 8 ΠρώτηΠρώτη 1234 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 11 έως 20 από 71

Θέμα: ΣΤΑΜΑΤΗΣΑ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ

Περιοχή
    Χαλάνδρι
    Rides
    1

Προεπιλογή

Γιώργο δεν ξέρω την ηλικία σου, πάντως είναι νωρίς για να σταματήσεις να ονειρεύεσαι.. Μόνο όταν κλείνουμε τα μάτια σταματάμε να ονειρευόμαστε ..κι αυτό δεν είναι και τόσο σίγουρο..

Η κατάσταση είναι γενικώς σκατά.. Ξεκαθάρισε λίγο τα πράγματα μέσα στο μυαλό σου και με την πρώτη ευκαιρία φύγε οπουδήποτε στο εξωτερικό. Εδώ δεν είναι Ελλάδα πλέον. Έχει γίνει κατάληψη, έχουμε δικτατορία ..και δυστυχώς θα επιζήσουν μόνον όσοι συνέβαλλαν στην κατάληψη αυτή. Αν δεν θέλεις να γίνεις κι εσύ δούλος, κοπάνα τη όσο είναι καιρός...

edit: οκ είδα είσαι 30αρης ..ποτέ δεν είναι αργά!!

2. The Following User Says Thank You to NickE60 For This Useful Post:

S8N (10-02-11)

Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο S8N Εμφάνιση μηνυμάτων
    Χρειάζεται κότσια για να βγει κάποιος δημοσίως και να γράψει για την οικονομική του κατάσταση, να ζητήσει δουλειά ή έστω και βοήθεια.

Κι αυτό γιατί τις τελευταίες δεκαετίες έγινε κανόνας η βιτρίνα, το πούλημα μούρης, η πρόκληση και η επίδειξη. Μάθαμε ως λαός να μετράμε τους άλλους από τα λεφτά που έχουν, ασχέτως αν ήταν κλεμμένα, δανεικά ή δουλεμένα. Μάλιστα, αν ήταν κλεμμένα ή δανεικά, κάποιοι τους θεωρούσαν και μάγκες από πάνω, λες και οι υπόλοιποι που δουλεύουν για το μεροκάματο είναι λεπροί.

Κάπου διάβασα πως τα λίγα χρήματα θέλουν κόπο ενώ τα πολλά χρήματα θέλουν κόλπο. Με τόσα τρανταχτά παραδείγματα γύρω μας, νομίζω ότι η αλήθεια της φράσης θεωρείται δεδομένη, αν και πάντα θα υπάρχουν εξαιρέσεις.

Δεν είναι εντούτοις μόνο ο Γιώργος, ο GEO ή ο Δημήτρης αλλά και πολλοί άλλοι στην ίδια κατάσταση. Όλοι έχουμε από έναν άνεργο στην οικογένειά μας (εγώ έχω τη γυναίκα μου), όλοι έχουμε απίστευτα έξοδα αλλά μηδαμινά έσοδα, κανείς δε μπορεί ν' αποταμιεύσει, κάποιοι δεν έχουμε τίποτα στην άκρη, κάποιοι έχουν φέσια, άλλοι δε μπορούν ν' ανταποκριθούν ούτε στις βασικές υποχρεώσεις τους. Απλώς, μερικοί το φωνάζουν ενώ οι υπόλοιποι σιωπούν.

Αυτό που θέλω να πω είναι πως δεν έχει σημασία αν είμαστε σε bmw ή σε dacia forum ή αν ο ένας έχει 116 και ο άλλος Μ6. Το κακό είναι γενικό. Ας μη μένουμε όμως στα λόγια και στα μπράβο. Ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον. Κι όσοι έχουν πραγματικό πρόβλημα επιβίωσης, βγείτε και φωνάξτε το. Προτιμώ να κυκλοφορήσω μια εβδομάδα με συγκοινωνία, δίνοντας τα χρήματα της βενζίνης σε κάποιον που κινδυνεύει να μείνει χωρίς ρεύμα ή δεν έχει να πάει supermarket. Σίγουρα σε κανέναν δεν περισσεύουν χρήματα, κάνοντας όμως όλοι από μια μικρή θυσία μπορούμε να βοηθήσουμε κάποια μέλη που έχουν φτάσει σε απόγνωση. Δεν είναι ελεημοσύνη, εξάλλου αν τα πράγματα συνεχίσουν έτσι σε λίγο στη θέση αυτή θα είμαστε εγώ κι εσύ.

συμφωνω απολυτα και καταλαβαινω απολυτα τον Γιωργο μιας και εγω νιωθω ακριβως το ιδιο και βιωνω την ανεργεια 2 χρονια τωρα(δουλευω παρτταιμ μαυρα και τρεχω μετα μπας και παρω κανενα χαρτζιλικι απο συντηρησεις και μερεμετια)και ζω με το αγχος καθημερινα μηπως χασω και αυτα τα ελαχιστα που παιρνω και δεν εχω να φαω μετα!(ευτυχως εχω την πολυτελεια να με ταιζει και ναμε ποτιζει ο πατερας μου ακομα και μπορω και βγαζω τον σχεδον τον μηνα)
    ομως κατι που με απογοητευει και με στεναχωρει εχει να κανει με αυτο που εχω τονισει στην τελευταια παραγραφο του φιλου!δυστυχως στην Ελλαδα ισχυει η παροιμια που λεει ''μακρυα απ τον κωλο μας και ας ειναι 5 ποντους'''!!!!κανενας δεν βοηθαει τον συνανθρωπο του κανενας δεν ενδιαφερεται περα απο την παρτι του!αυτος να περναει καλα,λεφτα να παιρνει και ας τον αλλον να ψοφησει!! θα μιληςω για ενα συγκεκριμενο γεγονος ωστε να ειμαι και πιο συντομος. λογο δουλειας μιλαω με πολυ κοσμο και εχω συναναστροφες με παρα πολλους επαγγελματιες ειτε τεχνιτες ειτε καταστηματαρχες!ενα προβλημα που αντιμετωπιζουν ειναι τα νοικια εχουν κλεισει πολλα μαγαζια λογο υψηλου ενοικιου.σε αυτες τις δυσκολες μερες και ενω δεν πανε καλα τα νοικια συνεχιζουν να ενεβαινουν να ζητανε οτι γουσταρει ο καθε τεμπελχανας εισοδηματιας(ας μην το παρει παρακαλω καποιος σαν προσβολη εαν ανοικει σε αυτη την κατηγορια δεν μιλαω για καποιον συγκεκριμενα) επειδη του γυαλισε τοκαινουριο καγιεν και θελει να του το αγρασω εγω,χωρις να ρωταει αν εγω μπορω να δωσω τα 100 200 300ε παραπανω που ζηταει. και οταν πεις σε παρακαλω δεν βγαινω δεν μπορωνα σου τα δωσω σου λεει φυγε.και προτιμαει να κλεισεις εσυ το μαγαζι σου να διωξεις αν απασχολεις προσωπικο και να το εχει ξενοικιαστο (γιατι με αυτα που ζητανε δεν νοικιαζει κανεις)παρα να πει οκ και αυατ που παιρνω καλα ειναι! εχω πολλες ιδιες περιπτωσεις να αναφερω μεχρι και σουπερ μαρκετ εχει κελεισει που απασχολουσε 30 ατομα γιατι ο τυπος ζητουσε την Αρτα και τα Γιαννενα!στο τελος?το εχει νοικιασει σε κινεζους με το 1/3 του ενοικιου που του εδινε ο αλλος! 30 ατομα εχασαν την δουλεια τους εχασε αυτος ο ιδιος χρηματα και εγιναν μαγκες οι κινεζοι!!!(δεν εχω τπτ με τους κινεζους)
    εκει που θελω να καταληξω ειναι οτι οσο δεν εχουμε προβλημα δεν μας νοιαζει τι κανει ο διπλα μας μεχρι να ερθει το αγγουρι στον δικο μας κ....ο!τοτε μονο φωναζουμε αλλα δεν μας ακουει κανεις γιατι και οι υπολοιποι κανουν το ιδιο που καναμε πριν εμεις!! πολλες φορες σιχτιριζω την χωρα που ζω και την καταντια μας καιλεω οτι καλα να παθουμε μας αξιζει να ζουμε ετσι!Μονο για γαμους και πανηγυρια ειμαστε οπου χαρα η βασιλο πρωτη.euro,eurovision,big brother και οτι αλλη μλκια βγει χοροπηδαμε και τρεχουμε και ολοι ειμαστε φιλοι και αγκαλιαζομαστε!οταν ερθουν τα ζορια ο καθενας ειναι μονος του και ας παει να βγαλει το φιδι απ την τρυπα!εδω ο κοσμος καιγεται μας π...νε καθε μερα,ζουμε για να πληρωνουμε και οχι πληρωνουμε για να ζουμε και ενας δεν ξεσηκωθηκε να πει ΟΥΣΤ ΡΕ ΚΟΠΡΙΤΕΣ!! κατεβαινει το καθε σωματειο καθε δεκο μεκο δεν ξερω πως τα λενε και κανει διαδηλωση 50 ατομα λες και ειναι το 3ο γυμνασιο θεσ/νικης!ουτε καν σημασια δεν τους δινουν!πιο πολλα τμα μαζευτικαν για τον ΠΑΟΚ και τον καθε ΠΑΟΚ επειδη δεν τους εφησανε να μπουνε μεσα παρα στις πορειες που γινονται!γιατι αυτο μας καιει αν ο ΠΑΟΚ pερασει στο κυπελο και αν οχι!χεστηκαμε για τον διπλανο μας χεστηκαμε για τα παιδια μας!!

εχω να πω κι αλλα αλλα ξερω οτι μπορει να εγινα κουραστικος ηδη και να μην βγαζουν νοημα αυτα που γραφω αλλα ετσι τα σκεφτηκα ετσι τα σκεφτομαι ετσι τα εγραψα!!!!!!

ΥΓ μ αρεσει που ειπα πιο πανω οτι θα ειμαι συντομος

4. The Following 7 Users Say Thank You to gyiama For This Useful Post:

gant (10-02-11), GEORGE316 (10-02-11), katsaraios (10-02-11), Ptboul (10-02-11), S8N (10-02-11), Tsakirakos (10-02-11), z3 2.2 (10-02-11)

Περιοχή
    Fangcheng
    Rides
    1

Προεπιλογή

Τουλαχιστον οι 20αριδες κατι προλαυμε,εστω και μια γωνια της πιτας την προλαβαμε.. Οι επομενες γενιες? Αυτοι δεν προκειται να χαρουν τιποτα (ευχομαι προς το παρων και το μελλον να ειναι διαφορετικα).

Τουλαχιστον οι περισσοτεροι θα παρετε καποια συνταξη.Η δικια μου η γενια και οι επομενες απλα εχουμε χωνεψει οτι ορος συνταξη δεν θα υπαρχει..

Με το να φυγουμε ολοι ποιος θα μεινει εδω περα?Θα φυγουμε μεταναστες (παλι) για ενα καλυτερο μελλον και φοβαμαι οτι οταν θα ξαναγυρισω αυτος ο τοπος απο ΕΛΛΑΣ θα μετονομαστει πλεον σε آللاس

6. The Following User Says Thank You to Skyline_IS For This Useful Post:

giannis_compact (11-02-11)

Rides
    0

Προεπιλογή

νικο,ειμαι 30 χρονων...
    οι γηραιοτεροι μου λενε να μην το βαλω κατω.αλλωστε ειναι τυπος που παντα πηγαινα στα δυσκολα.
    ουτε κατω το βαζω,ουτε θα δεσω πετρα στο λαιμο μου.
    μου λετε να μην σταματησω να ονειρευομαι.
    πριν δυο χρονια,ειχα πει στην πρωην μου(παρολιγο γυναικα μου)οτι του χρονου θα καναμε διακοπες στο εξωτερικο,που τοσο πολυ της αρεσε.
    περυσι,ομως (ασχετα αν δεν υπηρχε στη ζωη μου)δε εκανα διακοπες γιατι αν πηγαινα καπου,κατι αλλο θα εμενε απληρωτο.
    πριν λιγο μου ειπαν εδω στο γραφειο,ποτε θα παρω αδεια που δικαιουμαι..η απαντηση ειναι οτι..δεν εχω που να παω!δηλαδη δεν εχω χρηματα για να παω καπου.δεν περισσευουν χρηματα αν θελετε..
    κατι που μεχρι πριν δυο χρονια το εκανα σαν ρουτινα,το να ξυπνησω(οτι ωρα βεβαια)κυριακη και να παω με τη κοπελα μου καπου για φαγητο-εκδρομη,δηλαδη,οχι στη ταβερνα του κυρ μητσου στη γειτονια,αλλα πχ,στο μακρυγιαλλο για ουζακι,τωρα εδω και τεσσερις μηνες με παρακαλαει μια κοπελα που με ενδιαφερει και το αναβαλλω...
    και τοτε εργαζομουν και τωρα εργαζομαι!!
    πως θα ανοιξω σπιτι?
    καποια στιγμη θελω να παντρευτω!θελω να κανω παιδια.πλεον ο τυπος"της νυχτας" που ξυπνουσε το πρωι με εκεινη τη φωνη σαν λιονταρι που πειναει βλεπει πατεραδες στο δρομο με τα παιδια του και ζηλευει!!
    και καθομαι και σκεφτομαι...
    πες ρε αδερφε,οτι αυριο γνωριζω μια γυναικα και λεω..ωπα μεγαλε...αραξε..εδω εισαι...
    πως??και μεταξυ μας,αυτο ειναι ντροπη για ενα νεο ανθρωπο να μην ανοιγει τη καρδια του οχι γιατι δεν βρισκει ενδιαφερον σε μια γυναικα,αλλα γιατι γνωριζει πως αν αυτη η γυναικα του "κατσει" που λενε,θα δυσκολευτει στην εν γαμω ζωη...
    και ομως εκει ειμαστε...τουλαχιστον εγω.
    να φυγω.....ξερεις επειδη παντα σκεφτομουν πολυ τα πραγματα πριν πραξω,δυσκολα μετανοιωνω για κατι που εκανα και ο λογος ειναι πολυ απλα γιατι ηθελα,το ηξερα και το εκανα.αν περασα καλα ομρφα,αν δεν περασα καλα τουλαχιστο το εκανα..
    μετανοιωνω πικρα που οταν η πρωη μου ελεγε παμε εξω.οικονομικα αυτη,μουσικος εγω κατι θα καναμε.καπου θα βολευομασταν....εγω ειπα οχι..
    δε με νοιαζει αν πεινουσα..αλλωστε και τωρα πειναω...τουλαχιστο θα την ειχα.και το χειροτερο...στον ιδιο μου το εαυτο δε θα φαινομουν δειλος και ατολμος.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη GEORGE316 : 10-02-11 στις 14:30
    παντα υπαρχει καποιος πιο μαγκας απο εμας....

8. The Following 2 Users Say Thank You to GEORGE316 For This Useful Post:

paganis (10-02-11), z3 2.2 (10-02-11)

Περιοχή
    Χαλάνδρι
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Skyline_IS Εμφάνιση μηνυμάτων
    Τουλαχιστον οι 20αριδες κατι προλαυμε,εστω και μια γωνια της πιτας την προλαβαμε.. Οι επομενες γενιες? Αυτοι δεν προκειται να χαρουν τιποτα (ευχομαι προς το παρων και το μελλον να ειναι διαφορετικα).

Τουλαχιστον οι περισσοτεροι θα παρετε καποια συνταξη.Η δικια μου η γενια και οι επομενες απλα εχουμε χωνεψει οτι ορος συνταξη δεν θα υπαρχει..

Με το να φυγουμε ολοι ποιος θα μεινει εδω περα?Θα φυγουμε μεταναστες (παλι) για ενα καλυτερο μελλον και φοβαμαι οτι οταν θα ξαναγυρισω αυτος ο τοπος απο ΕΛΛΑΣ θα μετονομαστει πλεον σε آللاس
    απο το να γίνουμε "λαθρομετανάστες" στην ίδια μας τη χώρα καλύτερα Έλληνες μετανάστες σε μια πιο δίκαιη χώρα

10. The Following User Says Thank You to NickE60 For This Useful Post:

oldcarskickass (10-02-11)

Rides
    1

Προεπιλογή

Φιλε Γιωργο, κατ αρχην ευχαριστουμε που μας τιμας στο φορουμ καταθετοντας τη ψυχη σου. Respect που λενε στην εποχη μας.

Τωρα να σου πω το εξης:

Ετσι ακριβως ξεκινησα και γω τη ζωη μου στα 28 μου σαν παντρεμενος. Ελαχιστα χρηματα (μετα βίας εφταναν για μενα μονο). Η γυναικα μου επίσης εργαζονταν όπως συνηθως πλεον γινεται με ολα τα ζευγαρια.
    Στο νοικι και με αυτοκινητο ενα fiat127 τότε ήδη 9 ετων.
    Λέγαμε ότι δεν θα μπορουσαμε να στησουμε σπιτικο. Και ομως τα καταφέραμε.
    Λέγαμε πως θα βγαλουμε περα τα εξοδα του παιδιου. Και ομως τα καταφεραμε.
    Λεγαμε οτι δεν θα αλλαξουμε ποτε αυτοκινητο. Και ομως εχω αλλαξει αρκετα από τότε.

Λιγο - λιγο με πολυ προσπαθεια και αγωνα. Εγω να δουλευω 2 δουλειες και κεινη το σπιτι και το παιδι.

Και δόξα το Θεο φτιαξαμε αρκετα στη ζωη μας. Το τι μας επιφυλάσσει βέβαια κανεις δεν το ξερει, αλλα συνεχιζουμε τον αγωνα καθημερινα.

Να καταληξω: ΜΗ χανεις το κουραγιο σου. Πιστη θελει μονο

12. The Following 13 Users Say Thank You to Kostas_1 For This Useful Post:

gant (10-02-11), joseph (11-02-11), katsaraios (10-02-11), Konstantinos E60 (10-02-11), merlin (11-02-11), Nick bmwlover (10-02-11), NickE60 (11-02-11), Nino (10-02-11), Ptboul (10-02-11), S8N (10-02-11), stavr (11-02-11), z3 2.2 (10-02-11), Κωνσταντίνος (10-02-11)

Περιοχή
    ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο z3 2.2 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Για τα ποστ των S8N και Ptboul δεν εχω να προσθεσω τιποτα.
    Ειναι και ατομα που εκτιμω ιδιαιτερα και ακομα και μια λεξη τους για μενα ειναι πολυ σημαντικη.

Θα σταθω ομως στο ποστ του φιλου μας του Skyline IS.
    Aπ οτι βλεπω ειναι μολις 20 χρονων και με εκανε να νιωσω λιγακι αβολα.
    Και εξηγουμαι.
    Ποτε δεν ειχα καμια σημαντικη οικονομικη ανεση αλλα δεν μου ελειψε τιποτα οσο μεγαλωνα.
    Ειχα την τυχη οταν ξεκινησα να δουλευω στα 18 μου (επισημα) να μην χρειαζεται να δινω λεφτα στο σπιτι και να μπορω να διαχειριζομαι τις 80.000δρχ (το 1997) οπως ηθελα.

Δουλευοντας σα το σκυλι καταφερα να εχω μηχανακια,βολτες,ταξιδια,υ ικα αγαθα και διαφορα αλλα.
    Ειχα την τυχη ζησω τα 90΄s απο πλευρα μουσικης και γενικοτερης κουλτουρας.
    Ποιος ξεχναει το υπεροχο Ροδον και τις συναυλιες εκει (Αθηνα)
    Τις "Τρυπες" και τις αξεχαστες συναυλιες τους....

Με κανα δυο-τρια χιλιαρικα ειχες λεφτα για βενζινες,τσιγαρα,μπυρες και κανα φαι νωρις το ξημερωμα.
    Περασα υπεροχα χρονια με φοβερα γλεντια και κρεπαλες,με καταχρησεις και με αναμνησεις που δεν σβηνουν με τιποτα.
    Ειχα δουλεια και δεν ειχα και λογο να δινω λεφτα στο σπιτι μου.

Τωρα...τα παιδια που ειναι 20 χρονων? Για εμας τους λιγο μεγαλυτερους αυτα τα παιδια γεννηθηκαν στις αρχες της δεκαετιας του 90 !!!
    Νομιζω οτι ειναι αρκετα δυσκολο να νιωσουν εστω και λιγο απο αυτην αυρα που εζησα εαγω και οι αλλοι συνομιληκοι μου.
    Θα μου πεις η νεολεα θα ζησει και θα ζησει και μια χαρα αλλα νομιζω οτι αυτα που ζησαμε οι σημερινοι 30+ δεν θα μπορεσουν.

Ξεκινανε μεσα στην μαυριλα αυτα παιδια ρε γαμωτο...
    Περιμενω σχολια και απο τους 30+ αλλα και απο τους 20+
    Έχεις απόλυτο δίκιο σε όλα όσα λες για τη γενιά μας απλά κρίνω απαραίτητο να δώσουμε το μύνημα στους πιο νέους ότι δεν πρέπει να το βάζουν κάτω με τίποτα και να μάθουν το ρητό που λέει "ότι δεν μας σκοτώνει μας κάνει πιο δυνατούς" και αυτοί που προσπαθούν να κόψουν τα πόδια των νέων λέγοντας τους ότι θα χρωστάνε μια ζωή πρέπει να προσέχουν γιατί κάποια στιγμή το θηρίο θα ξυπνήσει και τότε..................
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη mixalis : 10-02-11 στις 14:57

https://www.airtrans.gr

"Μην έρχεσαι ποτέ σε λεκτική αντιπαράθεση με έναν βλάκα...
    Θα φέρει την συζήτηση στο επίπεδό του και θα σε νικήσει λόγω πείρας..."

14. The Following User Says Thank You to mixalis For This Useful Post:

z3 2.2 (10-02-11)

Περιοχή
    Χαλάνδρι
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Skyline_IS Εμφάνιση μηνυμάτων

Ποιος θα πάρει σύνταξη?? Πότε? Πληρώνω από το '82 φόρους και ασφαλιστικές εισφορές όπως όλοι οι εργαζόμενοι ...για να πάρω σύνταξη το 2032 ...μετά από 50 χρόνια (χώρια τα 2+ χρόνια στρατιωτικό) εργασίας, φόρων, εισφορών?? ενώ συνομήλικοι-κες μου ...που έπιασαν το νόημα της ζωής έχουν βγει ήδη στη σύνταξη από τα 40-43-45 τους και τους πληρώνω 2000+ το μήνα?? Σε παρακαλώ ..δεν είναι κράτος αυτό...

Έχω μια απορία... ένας ηλεκτρολόγος θα μπορεί να σκαρφαλώνει στα γιαπιά στα 67 του να ξεχωρίσει καλώδια? Θα έμπαινες σε λεωφορείο που το οδηγεί 67χρονος να σε πάει 500χλμ δρόμο? Σε τραίνο? Σε ταξί? ...ένας χειριστής γερανού θα πάρει σύνταξη στα 67 του? Πόσοι απο αυτούς θα σκοτωθούν και πόσους θα έχουν σκοτώσει μέχρι να πάρουν σύνταξη?

Περιοχή
    βόλτες με το μάτζικ μπας
    Rides
    2

Προεπιλογή

Μήτσο ! (z2.2) ακριβώς τις ίδιες σκέψεις κάνω και εγώ. Οι γονείς μας 60-70 στην ηλικία, πέρασαν στην πλειοψηφία τους δύσκολα χρόνια, αλλά με αρκετές ευκαιρίες (επαγγελματικές κ.α.). Αν είχες κ πτυχίο ήσουν Θεός.

Κατόπιν εμείς, μεγαλώσαμε αρκετά ανέμελα, είχαμε ακόμα μια αλάνα να παίξουμε, Αγγλικά ξεκινήσαμε αργά κ αν έκανες κ Γαλλικά ήσουν doctorούχος! H σχέση μας με το peak της τεχνολογίας ήταν το gameboy..

Λύναμε ένα μηχανάκι μόνοι μας (μη κοιτάς τώρα που φλώρεψα), την πέφταμε στα κορίτσια, τρώγαμε χυλόπιτα (εγώ είχα χορτάσει), ήμασταν μες την ζωή.

Όπως μας έβλεπαν οι γονείς μας, βλέπουμε εμείς (και σχολιάζουμε σαν κωλόγεροι) τα νέα παιδιά. Φέηςμπουκ, τρέντυ, εμο, άβουλα, νωχελικά πλάσματα και πλαστικές λολίτες συνθέτουν ένα πάνελ μιας γενιάς που αδυνατούμε να κατανοήσουμε.

ΕΔΩ μέσα όμως βλέπω και χαίρομαι πραγματικά για αυτό νέα παιδιά που ασχολούνται με το αμάξι τους, έχουν γνώσεις, όρεξη, δουλεύουν και κυνηγούν την ζωή τους.

Για να καταλήξω λοιπόν, ο κόσμος προχωράει, τα πράγματα δείχνουν να αλλάζουν (ίσως στην ουσία τους κ να μένουν ίδια) μάλλον προς το χειρότερο και έτσι φτάσαμε κ στην χιλιοειπωμένη κρίση.

Είχαν την ατυχία να σκάσει η βόμβα στα χέρια τους (γενιά των 20+). Βλέπουν λοιπόν ότι δεν έχουν υλικό για όνειρα, να δουλέψουν, να δημιουργήσουν, να κάνουν οικογένεια, κλπ. Έσκασαν και όλα τα σκάνδαλα πολιτικά, κοινωνικά, κ.α μαζί κ σου λέει όλοι τρώνε από παντού, δε δουλεύει τίποτα, παιδεία μηδέν, ανεργία στο +20%, ακρίβεια παντού και πες μου τι όνειρα να κάνεις με 592 ευρώ όπου κ αυτά πλέον φαντάζουν ιδανικά;

*Το παζλ έρχεται να συμπληρώσει κ η Ελληνίδα κότα καριερίστρια (νύχι, A- class, Κολωνάκι - Κηφισιά ρεστοράν - Business lunch, spa, κλπ) + τον τεχνοκράτη, εργασιομανή και καλά, χωμένο στη δουλειά = ο αποφεύγω να δω το σπίτι μου πατέρας και πες μου εσύ αυτό το παιδί πως να μεγαλώσει;;
    Για αυτό μεγάλη προσοχή στα παιδιά που μεγαλώνουμε!

*Αυτό κολλάει περισσότερο στην δική μας γενιά που γίναμε γονείς

Οπότε - συνοψίζοντας είναι απόλυτα δικαιολογημένη όλη αυτή η άρνηση, είπαμε όμως ο κόσμος προχωράει μπροστά και ότι κ να μας πουλάνε εμείς θα αντιστεκόμαστε. Ακούστε κ λίγο Κατσιμίχα, Άσημο, Σιδηρόπουλο κλπ

ps: κόλλησε το μηχανάκι (pc) και μου πήρε 1 ώρα να ποστάρω.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Ptboul : 10-02-11 στις 15:11
    Κάποτε θα τα θυμόμαστε όλα αυτά και θα γελάμε.

17. The Following 5 Users Say Thank You to Ptboul For This Useful Post:

Dioskouroi (10-02-11), giannis_compact (11-02-11), joseph (11-02-11), Konstantinos E60 (11-02-11), z3 2.2 (10-02-11)

Περιοχή
    Χανιά
    Rides
    2

Προεπιλογή

Πως θα φτιαξει ρε παιδια αυτη η κατασταση ??

Και εγω λεω "δοξα τω Θεω" που εχω μια δουλεια, και στεναχωριεμαι οταν βλεπω αλλους συνανθρωπους σε δυσκολη κατασταση.

Γιατι ομως ?
    Διαβαζω στο "Eπικαιροτητα-Προβληματισμοι..." και εχω μαθει πολλα (να'ναι καλα αυτοι που τα ποσταρουν) και εχω φριξει !
    Εχω δει κανα δυο ντοκιμαντερ τελευταια και εχω φριξει !
    "Αντιπαλοι" εξω, Προδοτες μεσα...! (στη χωρα μας)

Ποιοι φταινε, πως/πότε θα "λογοδοτησουν", πως θα βοηθησουμε τους συνανθρωπους μας ??

Μην απελπιζεστε και μην το βαζετε κατω.
    Τι θα κανουμε ?

(μπραβο Γιωργο που τα λες δυνατα)
    _____________________ _____________________ _____________________ _____________________ _____________________

RTFM

19. The Following User Says Thank You to nikos1400 For This Useful Post:

Ptboul (10-02-11)

Σελίδα 2 από 8 ΠρώτηΠρώτη 1234 ... ΤελευταίαΤελευταία

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP