Σελίδα 2 από 2 ΠρώτηΠρώτη 12
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 11 έως 17 από 17

Θέμα: Απορίες !!!‏

Περιοχή
    θρακομακεδονες
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Dimitris E34 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δυστηχώς ξεκίνησε απο πιο πίσω....
    Ο Εθνάρχης δεν μας χρεώσε στην Γαλλία για να φέρει ρεύμα?
    Απο την μεταπολίτευση άρχισε η κατρακύλα.....

Όπως είπε και ο nick τουλάχιστον ο Αντρέας έτρωγε δεν αντιλέγω αλλά σου έριχνε ένα κομμάτι και εσένα, είχε τα guts να βγεί και να πεί: "Βυθίσατε το Χώρα" και τους έκοψε η ευκοίλια τους "φίλους" μας τους τούρκους.....
    Γενικά αυτό που έχω καταλάβει τόσα χρόνια και απο αυτά που άκουγα να συμβαίνουν πρίν γεννηθώ εγώ είναι πως όποιος ανεβαίνει πάνω "στρώνει" τον δρόμο για τους επόμενους....... Με αποτέλεσμα να φτάσουμε στο σήμερα και να έχουν ξεπουληθεί τα πάντα και μέχρι το νεογέννητο να χρωστάει 30.000Ε στο κράτος με το που δεί το φώς του ήλιου!
    Αλλά δυστηχώς ο φανατισμός, απο δώ πράσινοι, απο δώ κόκκινοι, απο κεί μπλέ..... Για αυτό καταντήσαμε έτσι.....

ουτε μπλε ...ουτε πρασινος..ουτε κοκκινος ειμαι....απλα απαντησα ,διοτι θεωρω το συγκεκριμενο ατομο, υπευθυνο για πολλα δεινα στον τοπο...οπως τηρω και τις αμφιβολιες μου...για τον ρολο του, αλλα τους σκοπους των αποφασεων του!

2. The Following 2 Users Say Thank You to paganis For This Useful Post:

dark knight (29-01-11), PANOS-E60 (29-01-11)

Rides
    0

Προεπιλογή

Δεκτή η άποψή σου και σωστή και συμφωνώ μαζί σου ούτε εγώ ανήκω σε κάποιον γιατί κανείς δεν μου πρόσφερε τίποτα.... Απλά η "διαφορά" μας είναι πως εγώ ρίχνω το βάρος σε όλους τους και όχι σε ένα συγκεκριμένο....

Άλλωστε ο πρωθυπουργός πάντα δεν φταίει στο 100% γιατί έχει τους υπουργούς και οι υπουργοί τους συμβούλους.....
    Θυμάστε παλιά που λέγανε αν έχεις μέσον τον καφετζή του υπουργείου τότε έκανες την δουλειά σου?

Περιοχή
    θρακομακεδονες
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Dimitris E34 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δεκτή η άποψή σου και σωστή και συμφωνώ μαζί σου ούτε εγώ ανήκω σε κάποιον γιατί κανείς δεν μου πρόσφερε τίποτα.... Απλά η "διαφορά" μας είναι πως εγώ ρίχνω το βάρος σε όλους τους και όχι σε ένα συγκεκριμένο....

Άλλωστε ο πρωθυπουργός πάντα δεν φταίει στο 100% γιατί έχει τους υπουργούς και οι υπουργοί τους συμβούλους.....
    Θυμάστε παλιά που λέγανε αν έχεις μέσον τον καφετζή του υπουργείου τότε έκανες την δουλειά σου?
    φυσικα σε ολους, τους πρωην και μεταπειτα απο εκεινον πρωθυπουργους ,ριχνω την ιδια ευθυνη για την σημερινη κατασταση! απλα δεν μπορουμε να υποστηριζουμε..πως ο συγκεκριμενος θα εδειχνε τα δοντια του..,,με δεδομενο πως αλλα ελεγε και υποστηριζε με παθος και αλλα επρατε! δεν μπορεις να φωναζεις εξω οι βασεις και το νατο...και να υποστηριζεσαι οικονομικα και να αποφασιζεις κατευθυνομενος απο αμερικανικες τραπεζες! οπως επισης...δεν μπορω να περιμενω στρατιωτικη πηγμη και αποφασιστικοτητα...απο ατομα που δεν εχουν παει καν στον ελληνικο στρατο!

Περιοχή
    Χαλάνδρι
    Rides
    1

Προεπιλογή

Εγώ τον παραδόχομαι γιατί ήταν ο πιο "απίστευτος" (σε ικανότητα) "ψεύτης" που πέρασε ποτέ από την Ελληνική πολιτική σκηνή (τουλάχιστον στα δικά μου χρόνια) Ήταν ο άνθρωπος που είχε ένα φοβερό τρόπο να παρουσιάζει τα μειονεκτήματα των άλλων ως δικά του πλεονεκτήματα. Ο άνθρωπος που κατάφερε να κοροϊδέψει όλη τη φτωχολογιά δίνοντας της προσωρινή οικονομική δύναμη εκμεταλλευόμενος τις επιδοτήσεις της ΕΕ (την οποία πάντα κατηγορούσε) αλλά και εργασία με αντάλλαγμα την ψήφο ...υποθηκεύοντας το μέλλον των ίδιων των παιδιών της. Κατάφερε να "εξαγοράσει" ολόκληρη τη γενιά του Πολυτεχνείου, να τη χρησιμοποιήσει ως ασπίδα εναντίων των πολιτικών του αντιπάλων και τελικά να τη μετατρέψει σε γενιά που πλούτισε εις βάρος των υποστηρικτών της με ένα αθόρυβο τρόπο μέσα από υποτιθέμενους αγώνες. Κατάφερε να κάνει δικούς του όλους τους ισχυρούς ξεπουλώντας, ακόμα και χαρίζοντας τον οικονομικό και βιομηχανικό πλούτο της χώρας ..πάντα μέσα από υποτιθέμενους αγώνες, πολιτικές συνεργασίες και εικονικές θυσίες... ενίσχυσε οικονομικά με τα χρήματα των κρατικών οργανισμών τους μεγαλοεπιχειρηματίες του τύπου και της ενημέρωσης και τους χάρισε επανειλημμένα τεράστια χρέη κακοδιαχείρισης ...φέρνοντας με όλα αυτά τελικά την "αγελάδα" σε δρόμο χωρίς επιστροφή ....τώρα για τους άλλους που κυβέρνησαν για 3 από τα 20 χρόνια μέχρι το 01 που συντελέστηκε (για μένα) η καταστροφή την οποία πληρώνουμε σήμερα (με την είσοδο στο ευρώ), αλλά και από το 04 ως το 09 ...καλύτερα να μην τους σχολιάσω ..απαλλάσσονται λόγω βλακείας και ανικανότητας... συχαίνομαι τον εαυτό μου όταν σκέφτομαι πως τους έχω ψηφίσει και τους δύο...

(προσωπικές απόψεις)

6. The Following 3 Users Say Thank You to NickE60 For This Useful Post:

A8hnaios (29-01-11), nikos-Mpacket (29-01-11), paganis (29-01-11)

Περιοχή
    Γερακας
    Rides
    1

Προεπιλογή

Αλέξη αυτό το είδα μόλις τώρα.

Γιά να απαντήσει κανείς τις εύστοχες ερωτήσεις σου θα πρέπει να γράψει διατριβή πάνω στα σύγχρονα οικονομικά και αυτό θα ήταν το εύκολο κομμάτι, ακόμα και σε τούτο το χώρο. Το δύσκολο είναι να αποφύγει κανείς τις πολιτικές προεκτάσεις της ανάλυσης και τις προστριβές που αυτές νομοτελειακά προκαλούν (προκάλεσαν ήδη ...) ανάμεσά μας.

Πολύ επιφανειακά λοιπόν, ας δούμε το εξής βασικό. Ολα όσα γίνονται γύρω μας καθορίζονται από τη θέληση του μεγάλου κεφαλαίου, έτσι ήταν πάντα άλλωστε. Η μόνη διαφορά από τα παλιότερα χρόνια είναι ότι τα χρηματοοικονομικά εργαλεία είναι πλεον πολύ εξελιγμένα, με αποτέλεσμα να φέρνουν ταχύτατα δρματικά αποτελέσματα στις αγορές χρήματος και αξιών και οι οποίες με τη σειρά τους επηρρεάζουν τα δημόσια οικονομικά των χωρών που δανείζονται από αυτές. Η απάντηση είναι ξεκάθαρη, το μεγάλο κεφάλαιο είναι ισχυρότερο ακόμα και από τις ισχυρότερες κυβερνήσεις. Ενα κλασικό νομίζω παράδειγμα της πιό ακραίας επιβολής του κεφαλαίου πάνω στην πολιτική είναι το φαινόμενο Μπερλουσκόνι στη γειτονικά μας Ιταλία.

Εχω ξαναγράψει ότι δεν υπάρχει λογική εξήγηση πίσω από τη μορφή που έχει πάρει η τελευταία παγκόσμια οικονομική κρίση. Η προβληματική διαχείρηση διαθεσίμων που έκαναν οι αμερικανικές τράπεζες, μέσα σε λίγες μόνο βδομάδες, γύρισε σε κρίσης χρέους των μισών χωρών της ευρωζώνης. Ηταν ο μόνος τρόπος γιά να μην αμφισβητηθεί το επίπεδο ζήτησης του δολαρίου από τους παραδοσιακούς αποταμιευτές- πελάτες του. Μα, θα μου πεις, ηλίθιοι είναι αυτοί οι αποταμιευτές ? Οχι, απλά παίζονται και πολιτικά εδώ πέρα ... ζώνες πολιτικής και στρατιωτικής επιρροής, μπερδεύεται πολύ το πράγμα. Το αποτέλεσμα παραμένει γεγονός. Αυτοί που είχαν και έχουν τα χοντρά χρέη διεθνώς έχουν ήδη ξεπεράσει την κρίση και οι αδύναμοι κρίκοι θα ζήσουν με αυτήν γιά καιρό ακόμα. Ισχύει φυσικά και η άποψη ότι πρέπει να πιεστούν πολιτικά κάποιες χώρες γιά να εξυπηρετούν καλύτερα τα συμφέροντα των μεγαλων και ιδού η ευκαρία.

Ζούμε την πιό ακραία φάση του καπιταλισμού και δεν μου κάνει έκπληξη ότι δεν ακούγονται συγκροτημένες προτάσεις εξόδου από αυτό το φαύλο οικονομικό σύστημα, τον καπιταλισμό εννοώ. Υπάρχουν χώρες που έχουν βρεί το σωστό μίγμα καπιταλισμού - κοινωνικών μεταβιβάσεων (σκανδιναυβικές και άλλες) αλλά δυστυχώς είναι λίγες. Μάλλον ο μακαρίτης ο Μάρξ όταν έγραφε "το κεφάλαιο" δε θα μπορούσε να προβλέψει πόσο δυσάρεστη προφητεία έκανε γιά την ανθρωπότητα.

Στα πολιτικά δεν θα μπω καθόλου. Σεβαστές όλες οι απόψεις παραπάνω και παρακάτω.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη PANOS-E60 : 29-01-11 στις 19:56

8. The Following 2 Users Say Thank You to PANOS-E60 For This Useful Post:

nikos1400 (29-01-11), Nino (29-01-11)

Περιοχή
    θρακομακεδονες
    Rides
    1

Προεπιλογή

αυτο του το αναγνωριζω...ηταν χαρισματικος στην παραπλανηση του λαου! περα ομως απο την οικονομικη καταστροφη , αυτο που του καταλογιζω...ειναι η εξαθλιωση των θεσμων, η νομιμοποιηση της ατιμωρησιας..και η δημιουργια του καθεστωτος διαπλοκης και διαφθορας..σε ολα τα επιπεδα της ζωης του ελληνα!

10. The Following 2 Users Say Thank You to paganis For This Useful Post:

A8hnaios (29-01-11), PANOS-E60 (29-01-11)

Περιοχή
    Α.Ηλιουπολη
    Rides
    2

Προεπιλογή

παγανης Συμφωνω με ολα /!

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΟΛΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Current World Population Clock

U.S.National Debt Clock

Always we need a ballance between the car and the woman as a perfect man dream!

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτηΠρώτη 12

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP