Ήμουν εφορευτική επιτροπή στις περασμένες βουλευτικές εκλογές και επειδή φοβήθηκα τις κυρώσεις που έγραφε πάνω η δικαστική εντολή (3μηνη φυλάκιση, απόρριψη πρόσληψης στο δημόσιο κλπ), πήγα, απτις 7 το πρωί μάλιστα.
Ήμασταν κανονικά 8 στην εφορευτική επιτροπή και πήγαμε τελικά μόνο 4. Τι έπαθαν οι υπόλοιποι 4? Το παραμικρό. Μάλιστα, είχα καταγράψει τα ονόματά τους και ο ένας είχε το θράσος να έρθει να ψηφίσει και μόλις τον "κάρφωσα" στον δικαστικό αντιπρόσωπο, έκανε την πάπια και έλεγε πως δεν του ήρθε κανένα χαρτί κλπ, με το ψέμα να βγάζει μάτι. Και πάλι όμως, όταν του είπε να κάτσει έστω για μια ώρα ώστε να πάει κάποιος από εμάς να ξεκουραστεί, σηκώθηκε κι έφυγε σαν κύριος λέγοντας πως έχει σοβαρή δουλειά (κυριακάτικα). Λες κι οι υπόλοιποι είμαστε οι αργόσχολοι που δεν έχουμε τι να κάνουμε!
Για να μην τα πολυλογώ, οι κυρώσεις που βλέπετε όταν σας έρθει το χαρτί, είναι μόνο στα χαρτιά και κατά 99% δεν θα έχετε καμία επίπτωση.
Από εκεί και πέρα όμως, είναι μια από τις δημοκρατικές υποχρεώσεις του πολίτη και πρέπει να γίνει, οπότε αν δεν υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος, όποιος ειδοποιηθεί πρέπει να πάει.
Εγώ προσωπικά θα ξαναπήγαινα αν με καλούσαν, τόσο γιατί το θεωρώ χρέος όσο και γιατί η όλη εμπειρία είχε αρκετό γέλιο (να'ναι καλά και τα υπόλοιπα άτομα που ήταν στην επιτροπή μαζί μου), ενώ αν είστε τυχεροί και πέσετε σε καλή περιοχή, ο δήμος αναλαμβάνει την πλήρη εστίασή σας. Στην περίπτωσή μου είχε μέχρι και προφιτερόλ για επιδόρπιο!
the more people agree with me
the more I think I'm wrong