Σελίδα 8 από 11 ΠρώτηΠρώτη ... 678910 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 71 έως 80 από 109

Θέμα: Έλληνες στο έλεος της φτώχειας

Περιοχή
    Patra, Greece
    Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο S8N Εμφάνιση μηνυμάτων
    Το έχω ξαναγράψει παλαιότερα ότι δεν είμαι της άποψης να φυγοπονούμε.

Κατάγομαι από στρατιωτική οικογένεια και σέβομαι εκείνους που πολέμησαν, πέθαναν και μόχθησαν για την πατρίδα μου. Μπορεί να την κάναμε σκατά αλλά αυτός δεν είναι λόγος να την παραδώσουμε στα λαμόγια, στους ξένους ή στις πολυεθνικές.

Αυτό που χρειάζεται είναι να ενεργοποιηθούμε ως πολίτες. Να κάνουμε το αυτονόητο. Να υπερασπιζόμαστε αυτό που θεωρούμε δίκαιο και ν' αντιστεκόμαστε στην αδικία. Να δείχνουμε τα δόντια μας εκεί που πρέπει και να γυρίζουμε την πλάτη μας σ' αυτούς που δεν κάνουν ούτε για χέσιμο: Σ' αυτούς που παίζουν με την νοημοσύνη μας. Σ' αυτούς που κλέβουν από την τσέπη μας, πολιτικούς και μη. Στους πουλημένους δημοσιογράφους που καθοδηγούν την κοινή γνώμη και που εξυψώνουν το κάθε μηδενικό. Σ' αυτούς που μας αποχαυνώνουν και μας αλλοτριώνουν με σκουπίδια και τηλε-reality μήπως και ξεχαστούμε από τη ζοφερή πραγματικότητα. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να ξεχνιόμαστε, ούτε να επαναπαυόμαστε.

Τέλος, ας κοιτάξουμε να μάθουμε την ιστορία μας καλά, ιδίως τη νεότερη. Κυρίως, ας φροντίσουμε να τη μάθουν τα νέα παιδιά, εκείνα που κάποιοι προσπαθούν να αποχαυνώσουν με τα ξέκωλα του Big Brother και του next top model τη στιγμή που διακυβεύεται το μέλλον τους.
    Αυτη ειναι η αλλη πλευρα του νομισματος. Και με μια μεγαλη δοση ρομαντισμου, ισως, κατα τη γνωμη μου.

Θα σου πω γιατι διαφωνω μαζι σου: Διαφωνω γιατι οσο και αν παλευεις εσυ, παντα υπαρχει καποιος με περισσοτερη δυναμη και επιρροη απο εσενα που θα κανει, οτι εσυ προσπαθεις να φτιαξεις, δυο φορες χειροτερο. Διαφωνω γιατι δεν θελω να ξοδεψω τη ζωη μου δουλευοντας για το τιποτα, δουλευοντας για να πληρωνω φορους που δεν εχουν αντικρυσμα. Γιατι αν με τα λεφτα που θα εδινα στο κρατος γινοταν κατι, παει στο διαολο. Αλλα ετσι οχι. Επισης διαφωνω, γιατι ακριβως δεν θελω να κατσω να ασχοληθω με μια κατεστραμμενη παρτιδα, την οποια και δεν μπορω να σωσω, και δεν φταιω εγω που εγινε ετσι.

Ξερεις κατι? Λες για τους αγωνιστες που θυσιασαν τη ζωη τους για την Ελλαδα, που πολεμησαν, που σκοτωθηκαν. Αυτες οι εποχες περασαν ομως ανεπιστρεπτει! Δεν προκειται να αλλαξει αυτη η σαπιλα που υπαρχει παντου. Και το χειροτερο, ειναι η υποκρισια που βασιλευει, που βριζουμε οποιον ξενο πει τα πραγματα με το ονομα τους, οποιον ξενο βλεπει την κατασταση μας απο μια διαφορετικη οπτικη γωνια.

Ετοιμαζομαι να βγω σε μια κοινωνια που τρωει τα παιδια της. Γιατι να κατσω να με φανε? Γιατι να πανε χαμενοι οι κοποι μου? Γιατι να μην πραγματοποιησω τα ονειρα μου? Γιατι οι προγονοι μας πολεμησαν για μια πατριδα που χαθηκε εδω και κανα δυο γενιες?

Ολοι μιλανε για την ενωμενη Ευρωπη? Ουτε ενωμενη ειναι, ουτε Ευρωπη. Ομως, οπως λειτουργει αυτος ο παγκοσμιος οργανισμος, ετσι θελω να λειτουργησω και εγω. Να εκμεταλευτω την ορεξη μου δημιουργικα, να δω αποτελεσμα, και στο κατω κατω, να γυρισω πισω εχοντας χρηματα στην ακρη, οπως κανανε τοσοι και τοσοι Ελληνες μεταναστες στο εξωτερικο μετα τον πολεμο.

Λες να μεινω εδω και να αντισταθω στους πουλημενους πολιτικους και δημοσιογραφους? Με τι να αντισταθω? Με πετρες και ξυλα που μαζευω απο τον δρομο εξω απο το σπιτι μου, που εδω και 4 χρονια τον σκαψανε για να περασουν κατι και μετα τον ξεχασαν ετσι? Με τι να πολεμησω τα δικτυα τους, την επιρροη τους τα λεφτα τους?

Θα σου πω ενα παραδειγμα. Σε εναν δημο της Αιτ/νιας κατεβαινουν καποιοι νεοι (30αρηδες) συγγενεις μου με ορεξη να κανουν κατι για τον τοπο τους. Ο επικρατεστερος αντιπαλος τους τους προσεγγισε και τους ειπε ποσα θελουν για να αποσυρθουν.

Αρη, δωσε μου εναν καλο λογο γιατι θα πρεπει να κατσω εδω και να "πολεμησω"? Τι θα κερδισω, εγω και η πατριδα μου? Γιατι αν ηξερα οτι με τους κοπους μου κατι θα γινοτανε θα εμενα. Πιστεψε με. Βαθια μεσα μου ξερω οτι αγαπαω τον τοπο μου. Οταν ομως τον βλεπω καθημερινα να με φτυνει, γιατι να κατσω εδω? Γιατι να μοχθησω για το τιποτα? Και πανω απ'ολα, γιατι να ξοδεψω τα καλυτερα μου χρονια για το τιποτα, οταν δουλευοντας και ζωντας καπου εξω, θα μπορω να προσφερω στην οικογενεια μου δεκα φορες περισσοτερα απ'οτι εδω?

Φιλικα παντα,
    Γιαννης

2. The Following User Says Thank You to GiannisRob For This Useful Post:

Monsta (22-10-10)

Περιοχή
    Athens
    Rides
    0

Προεπιλογή

Γιάννη, αν θες τη γνώμη μου ρομαντισμός είναι να πιστεύεις πως σε μια ξένη χώρα, υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες, θα μπορέσεις να προοδεύσεις. Θα σου δώσω λοιπόν 4 λόγους:

1. Δες τα μηνύματα γύρω σου: Αυτό που συνέβη στην Ελλάδα συμβαίνει ήδη στη Γαλλία και σε λίγο καιρό στην Ιταλία. Στη Μεγάλη Βρετανία ανακοινώθηκαν αιματηρές περικοπές και σταδιακή μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων κατά 500.000. Φίλη μου εργαζόταν επί 12 χρόνια σε κορυφαία χρηματοοικονομική εταιρεία στο Λονδίνο με αμοιβή 14.000 ευρώ το μήνα, από τον Αύγουστο ψάχνει για δουλειά. Ας μη μιλήσουμε για την Αμερική, τη χώρα όπου το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι οι άποροι, οι άστεγοι ή οι τεράστιες ταξικές διαφορές αλλά εκείνοι οι οποίοι, αν και μορφωμένοι, εργάζονται μια ολόκληρη ζωή για τα τους στίψουν σα λεμόνι και να τους πετάξουν στο δρόμο, εκείνοι που πεθαίνουν χρεοκοπημένοι, ντροπιασμένοι, χωρίς ιατρικοφαρμακευτική περίθαλψη.

2.Στο εξωτερικό ξεκινάς από το μηδέν για να φτάσεις κάπου. Αυτό το κάπου μπορεί να ειναι πάλι το μηδέν. Εδώ έχεις μια οικογενειακή επιχείρηση στημένη.

3.Οι άνεργοι στο εξωτερικό θα σε κοιτάζουν όπως κοιτάζουμε εδώ τους ξένους που παίρνουν τις δουλειές. Τα ακροδεξιά κόμματα (π.χ. Λεπέν) έχουν τεράστια άνοδο σε όλη την Ευρώπη και οι μετανάστες (οικονομικοί και μη) είναι στη μπούκα του κανονιού. Αν νομίζεις πως ο πεινασμένος Ισπανός, Γάλλος ή Άγγλος θα σου συμπεριφερθεί ως να ήσουν ευρωπαίος πολίτης, δεν έχεις παρά να κοιτάξεις τα χάλια μας για να δεις πόσο ενωμένη είναι αυτή η 'Ενωμένη Ευρώπη'.

4.Στη χώρα μας τα ωραιότερα πράγματα είναι δωρεάν. Αυτά έχουν και την ουσία. Έχεις φίλους ν' απευθυνθείς, ανθρώπους να σε βοηθήσουν, κάποιον να μιλήσεις. Σκέψου το.

4. The Following 3 Users Say Thank You to S8N For This Useful Post:

ghost-rider (21-10-10), nikos1400 (26-10-10), Ptboul (22-10-10)

Περιοχή
    Γερακας
    Rides
    1

Προεπιλογή

Γιάννη, αν θες τη γνώμη μου ρομαντισμός είναι να πιστεύεις πως σε μια ξένη χώρα, υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες, θα μπορέσεις να προοδεύσεις. Θα σου δώσω λοιπόν 4 λόγους:

1. Δες τα μηνύματα γύρω σου: Αυτό που συνέβη στην Ελλάδα συμβαίνει ήδη στη Γαλλία και σε λίγο καιρό στην Ιταλία. Στη Μεγάλη Βρετανία ανακοινώθηκαν αιματηρές περικοπές και σταδιακή μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων κατά 500.000. Φίλη μου εργαζόταν επί 12 χρόνια σε κορυφαία χρηματοοικονομική εταιρεία στο Λονδίνο με αμοιβή 14.000 ευρώ το μήνα, από τον Αύγουστο ψάχνει για δουλειά. Ας μη μιλήσουμε για την Αμερική, τη χώρα όπου το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι οι άποροι, οι άστεγοι ή οι τεράστιες ταξικές διαφορές αλλά εκείνοι οι οποίοι, αν και μορφωμένοι, εργάζονται μια ολόκληρη ζωή για τα τους στίψουν σα λεμόνι και να τους πετάξουν στο δρόμο, εκείνοι που πεθαίνουν χρεοκοπημένοι, ντροπιασμένοι, χωρίς ιατρικοφαρμακευτική περίθαλψη.

2.Στο εξωτερικό ξεκινάς από το μηδέν για να φτάσεις κάπου. Αυτό το κάπου μπορεί να ειναι πάλι το μηδέν. Εδώ έχεις μια οικογενειακή επιχείρηση στημένη.

3.Οι άνεργοι στο εξωτερικό θα σε κοιτάζουν όπως κοιτάζουμε εδώ τους ξένους που παίρνουν τις δουλειές. Τα ακροδεξιά κόμματα (π.χ. Λεπέν) έχουν τεράστια άνοδο σε όλη την Ευρώπη και οι μετανάστες (οικονομικοί και μη) είναι στη μπούκα του κανονιού. Αν νομίζεις πως ο πεινασμένος Ισπανός, Γάλλος ή Άγγλος θα σου συμπεριφερθεί ως να ήσουν ευρωπαίος πολίτης, δεν έχεις παρά να κοιτάξεις τα χάλια μας για να δεις πόσο ενωμένη είναι αυτή η 'Ενωμένη Ευρώπη'.

4.Στη χώρα μας τα ωραιότερα πράγματα είναι δωρεάν. Αυτά έχουν και την ουσία. Έχεις φίλους ν' απευθυνθείς, ανθρώπους να σε βοηθήσουν, κάποιον να μιλήσεις. Σκέψου το.
    Αρη, με πρόλαβες.

Θέλω και εγώ να πω με τη σειρά μου στον αληθινά φίλτατο Γιάννη, ότι εμείς οι μεγαλύτεροι περάσαμε από το στάδιο το προβληματισμού που βρίσκεται ο ίδιος σήμερα. Η μόνη διαφορά είναι πως πριν 10 χρόνια εσύ (25 εγώ) βρεθήκαμε γιά σπουδές στη χώρα φιλοξένησε πολλές χιλιάδες καλούς ελληνες φοιτητές με όνειρα και φιλοδοξίες, την Αγγλία, σε εποχές που η λέξη οικονομική κρίση ήταν σχεδόν συνώνυμη κάποιων χρηματιστηριακών παιχνιδιών ολιγόμηνης διάρκειας. Σήμερα, τα πράγματα είναι διαφορετικά και εκεί. Η κρίση είναι βαθύτατη και το μέλλον των οικονομιών τους αβέβαιο.

Το πιό σωστό από όσα λες κατά τη γνώμη μου είναι ότι τα πραγματικά καλά της Ελλάδας είναι αυτά που δεν πουλιούνται και δεν αγοράζονται. Αυτά που δεν μπορείς να αποκτήσεις στην Αγγλία, τη Γερμανία και την Ελβετία, όσα λεφτά και αν΄βγάζεις. Τη χαρά να ζεις στην πατρίδα σου, να απολαμβάνεις τη ζεστασιά του ήλιου και των ανθρώπων της. Αυτό που έκανε τους περισσότερους έλληνες φοιτητες να γυρίσουμε πίσω. Ισως οι πιό μυαλωμένοι βέβαια να είναι αυτοί που έμειναν εκεί ...

6. The Following User Says Thank You to PANOS-E60 For This Useful Post:

S8N (21-10-10)

Rides
    1

Προεπιλογή

Tα "καλά" της χώρας μας τα ξέρουμε όλοι, δε χρειάζεται να τα ξαναπούμε κι εδώ.
    Είναι όμως λύση η φυγή στο εξωτερικό? Η απάντηση είναι πολύ δύσκολη και σίγουρα όχι όσο απλή νομίζει ο μέσος απογοητευμένος Έλληνας πολίτης, όπως οι περισσότεροί από εμάς.

Η (τεχνητή) κρίση του 2008 είναι ένα φαινόμενο με παγκόσμιες διαστάσεις που εκτινάχθηκε μεν πριν 2-3 χρόνια, οι συνέπειές του όμως τώρα φαίνονται και είναι φοβερές.
    Η Γαλλία εδώ και ένα 10ήμερο καίγεται εξαιτίας του νέου συνταξιοδοτικού, στη Γερμανία η Καγκελλάριος έκανε λόγο για δραματικές περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες, στην Αγγλία πρόκειται να γίνουν απολύσεις του 10% των κρατικών υπαλλήλων και να μπουν νέοι φόροι, ενώ ακόμα και στη Γενεύη (άκουσον άκουσον) οι παραγωγοί γάλακτος έκλεισαν με τα τρακτέρ τους δρόμους.

Πιστεύει λοιπόν κανείς πως το εξωτερικό αποτελεί μια Εδέμ στην οποία μπορεί ο κάθε πολίτης να ζήσει με ευημερία, σεβασμό προς το άτομό του και με όλες τις ευκαιρίες να προοδεύσει? Σίγουρα η κατάσταση είναι καλύτερη από εδώ, σίγουρα υπάρχει περισσότερη οργάνωση, αξιοκρατία κλπ, το για πόσο ακόμα όμως δεν το γνωρίζει κανείς.

Βλέπουμε όλοι πως η Ευρώπη και το κοινωνικοοικονομικό της μοντέλο πνέουν τα λοίσθια, αφού για να ανταγωνιστεί την μεγάλη υπερδύναμη που ακούει στο όνομα Κίνα, πρέπει να υιοθετήσει παρόμοιο σύστημα με αυτή, δηλαδή μισθούς πείνας, κατάργηση εργατικών δικαιωμάτων, υποβάθμιση συνθηκών ζωής και 1002 ακόμα.
    Αυτό έχουν σκοπό να κάνουν οι ηγέτες μας και σταδιακά εκεί θα καταντήσουμε, είτε βρισκόμαστε στην Ελλάδα, είτε στη Γαλλία, είτε στη Γερμανία.
    Βιώνουμε σαν Έλληνες στο πετσί μας πράγματα που στο μεγαλύτερό τους βαθμό θα βιώσουν και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι μέσα στην επόμενα χρόνια, απλά επειδή εδώ τίποτα δε λειτουργει σωστά συνήθως, εμείς μάλλον θα είμαστε μια χρεοκοπημένη Κίνα ενώ οι υπόλοιποι μια δυνατή και εύρωστη.
    Και πάλι όμως, Κίνα.

Εν συντομία λοιπόν, η φυγή μπορεί να φαντάζει ως ιδανική λύση, δε νομίζω όμως πως είναι, ιδίως μέσα στα επόμενα χρόνια.
    Οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν δεν είναι μόνο στη χώρα μας, αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο ώστε να γίνουν και πάλι τα κράτη αυτό που θα έπρεπε να είναι, δηλαδή προστάτες και εγγυητές της ευημερίας των πολιτών.
    Όσο όμως το κράτος (για την ακρίβεια αυτοί που βρίσκονται πίσω από αυτό και κρατάνε τις τύχες μας στα χέρια τους) αποτελεί δέσμιο του πολίτη και τον βλέπει απλά ως έναν αριθμό και τίποτα παραπάνω, τότε δυστυχώς σωτηρία δεν υπάρχει.
    Και πλέον, αυτή είναι η πραγματικότητα στην πλειοψηφία των κρατών της δύσης και όχι μόνο.
    the more people agree with me
    the more I think I'm wrong

8. The Following 5 Users Say Thank You to Driver M For This Useful Post:

atha (21-10-10), NickE60 (21-10-10), PANOS-E60 (21-10-10), Ptboul (22-10-10), S8N (21-10-10)

Περιοχή
    salonica
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Driver M Εμφάνιση μηνυμάτων
    Βλέπουμε όλοι πως η Ευρώπη και το κοινωνικοοικονομικό της μοντέλο πνέουν τα λοίσθια, αφού για να ανταγωνιστεί την μεγάλη υπερδύναμη που ακούει στο όνομα Κίνα, πρέπει να υιοθετήσει παρόμοιο σύστημα με αυτή, δηλαδή μισθούς πείνας, κατάργηση εργατικών δικαιωμάτων, υποβάθμιση συνθηκών ζωής και 1002 ακόμα.
    Αυτό έχουν σκοπό να κάνουν οι ηγέτες μας και σταδιακά εκεί θα καταντήσουμε, είτε βρισκόμαστε στην Ελλάδα, είτε στη Γαλλία, είτε στη Γερμανία.
    εγώ πιστεύω πως υπάρχει και άλλη λύση πολύ πιο απλή για αυτό το θέμα.
    πολύ απλά θα πρεπει οι έμποροι οι οποίοι εμπορεύονται προιόντα απο αυτές
    τις χώρες, να έχουν ειδική φορολογική μεταχείρηση. πολύ σκληρή μεταχείρηση
    όμως. δεν μπορεί ένα υπόγειο, με 2-3 άτομα προσωπικό να βγαίνει και να
    χτυπάει μεταποιητικές επιχηρήσεις με δυναμικό 30-40 ατόμων. πρέπει πολύ
    απλά να γίνουμε τοπικιστές φίλοι μου. η ελλάδα και η κάθε ελλάδα πρέπει
    να παράγει...η ρίζα του κακού λοιπόν δεν είναι η κίνα. είναι όλοι όσοι
    διοχετεύουν τα προιόντα τους στην αγορά μας. επίσεις καμιά 400αριά χιλ.
    δημόσιοι αν έφευγαν για αρχή, θα πέρναμε μια καλή ανάσα σαν κράτος
    και δεν θα είχαμε αυτά τα χάλια σήμερα αν υπήρχε σοβαρή κυβέρνηση όλα
    αυτά τα χρόνια να επιληφθεί επί του θέματος.
    πωπω ξεφυγα τεέ'ιως απο το θέμα εεε???σόρυ.
    sympether with chiefτης

/
    //Μ3 BORN ON THE RACETRACK TO LIVE IN THE STREETS

Περιοχή
    malmo ,sweden
    Rides
    2

Προεπιλογή

koita gianni

einai dyskoli i xenitia , kai oxi oprotos xronos i o deuteros alla meta to pempto evdomo .
    exartatai ti xora pou tha pas sto epipedo pou tha kinise ( mallon oi filoi sou tha einai merikoi ellines tis perioxis kai merikoi xenoi apo tin douleia )
    prepei na eisai epoteumenos meti douleia sou .tipota den tha thou dothei dorean ektos apo tin eukairia na deixeis ti psaria pianeis.
    ama eisai se megali poli kai meneis kairo tha arxiseis na vlepeis ta pragmata allios se sxesi me ta ellinika tetrimena. ekei tha zoune 100-130 ethnikotites kai oi filoi sou einai aytoi me ta koina simeia ,anextritos xromatos -thriskeias- politikon kai tetoia
    to oti exeis etimi douleia ellada isos mazi me tin oikogeneia i opoia tha leei ta dika tis na min fygei to paidi sta xena isos einai mia kali basi gia xekinima alla den egyatai tipota apolytos gia tin synexeia.
    tora ta peri iliou thalasas ta akouo berese ,ayta ta briskeis pantou kai se poly logikoters times apo exo an theleis akoma kai gia ellada.
    gia to filotimo to ellino kai tin kali tous kardia ego tha sou elega min empisteuesai kanenan giati ego pou ta blepo apo exo pia san touristas exoun xathei toulaxiston sto 80 % tou plithismou kai exoun antikatastathei apo to ti kai pos mporo na ekmetaleuto apo to apenanti mou .
    ta perisotera krati tha exoun problimata kai anergia .giayto o kairos pou feugan stis fabrikes sti germania perase. tora oi germanikes fabrikes einai kina kai oi pio kainourgies india kai pakistan.
    ayto pou tha exeis megalyteri pithanotita eureseos ergasias einai ayto pou lene competitive subspecialiazed knowledge. i simantiki lexi edo einai to competitive pou simainei oti prepei na eisai kai na parameneis panta antagonistikos.
    den yparxei paradeisos. diaforetikes xores exoun kai diaforetika thetika kai arnitika esy prepei na dialexeis me pia apo ayta den mporeis na ziseis kai tha theoreis basima gia ti zoi sou toulaxiston s ena orizonta 10 xronon
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη atha : 21-10-10 στις 19:18
    live free and drive hard

11. The Following User Says Thank You to atha For This Useful Post:

Ptboul (22-10-10)

Περιοχή
    malmo ,sweden
    Rides
    2

Προεπιλογή

re thoma poioi 400000 dimosiou na fygoun ? emfylios tha ginei tote .tha dialythoume pos to lene. game over, tilt.
    live free and drive hard

Περιοχή
    salonica
    Rides
    1

Προεπιλογή

όταν χώρες με πενταπλάσιο πλυθησμό έχουν λιγότερους απο εμάς, και λίγους είπα.
    και οκ ρε παιδιά δεν υπάρχει λόγος να κρυβόμαστε...το πρόβλημα το ξέρουμε όλοι
    μας για το συγκεκριμένο θέμα...είναι σα να έχω εγώ στο μαγαζί μου 200 άτομα για
    δουλειά που βγαίνει με 30-40 άτομα. αν είναι δυνατόν...και να το πώ απλά, ποια
    υπηρεσία είναι κερδοφόρα???καμία. κάθαρση απο παντού λέω εγώ, με όποιο τίμημα.
    κρίμα δεν είναι ρε μάγκες για τους 400-500 χιλ να ταλαιπωρούνται τα υπόλοιπα
    10 εκατομύρια??? μιλάμε για τρελά πράγματα...μιλάμε για μεγάλη σπατάλη, χωρίς
    να υπάρχει λόγος...κρίμα...
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Thomelef : 21-10-10 στις 19:33
    sympether with chiefτης

/
    //Μ3 BORN ON THE RACETRACK TO LIVE IN THE STREETS

Περιοχή
    Στη διαδήλωση του φραπέ
    Rides
    1

Προεπιλογή

Ας μη μιλήσουμε για την Αμερική, τη χώρα όπου το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι οι άποροι, οι άστεγοι ή οι τεράστιες ταξικές διαφορές αλλά εκείνοι οι οποίοι, αν και μορφωμένοι, εργάζονται μια ολόκληρη ζωή για τα τους στίψουν σα λεμόνι και να τους πετάξουν στο δρόμο, εκείνοι που πεθαίνουν χρεοκοπημένοι, ντροπιασμένοι, χωρίς ιατρικοφαρμακευτική περίθαλψη.
    Άρη το ξέρεις ότι σε εκτιμώ σαν άτομο απεριόριστα και σέβομαι την άποψή σου. Δε βρίσκω όμως το λόγο που πρέπει εγώ να κάνω τον ήρωα για να σώσω την Ελλάδα που άλλοι την έκαναν.....μη πω τη λέξη πως. Κυρίως όταν εγώ δεν ήμουν καν εδώ (in regards to your post #69).

Ξέρεις, έχω σχεδόν δέκα-τέσσερα χρόνια που επέστρεψα, περίπου όσα έζησα και έξω. Από τότε που γύρισα, σφαλιάρες έφαγα πολλές, επειδή πάντα ήθελα να κάνω τον σωστό και τον τίμιο. Έτσι είχα μάθει εκεί που μεγάλωσα. Πες με naive, πες με ότι θες, πάντως εγώ τη συνείδησή μου την έχω ήσυχη και το βράδυ κοιμάμαι μια χαρά. Και παρεμπιπτόντως τους φόρους μου τους πληρώνω κανονικότατα, όπως και όλες τις υπόλοιπες υποχρεώσεις μου προς το Δημόσιο, εδώ και αρκετά χρόνια. Άλλοι είναι τα λαμόγια...

Όσο για την Αμερική που έγραψες πιο πάνω θα σου πω το εξής. Σε μεγάλο βαθμό ισχύει αυτό που λες. Ορισμένοι νομίζουν ότι πηγαίνοντας εκεί (όσοι κάνουν qualify), θα τους περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες και θα τους έχουν στα όπα όπα. They re in for a big f@cking surprise. Να τους πω εγώ τι σημαίνει πιάτο τη μέρα, classes & homework το βράδυ για να βγει ένα μαμημένο BS.

Στη δε νότια Καλιφόρνια που ήμουν εγώ και σε μία από τις ακριβότερες counties της Αμερικής (Orange), η ανεργία αυτή τη στιγμή έχει σκαρφαλώσει στο 15%. Κόσμος χάνει τις δουλειές του καθημερινά και οι πλειστηριασμοί σε σπίτια αυξάνονται συνέχεια. Υπάρχουν άνθρωποι που πραγματικά έχασαν τα πάντα, δεν έχουν να φάνε και περιμένουν για βοήθεια έξω από supermarket. Απίστευτα πράγματα που ξαναλέω ότι σε αυτές τις περιοχές συγκεκριμένα, δεν περιμένει κανείς να δει. Αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος.

Αυτό όμως δεν πάει να πει ότι όλος ο κόσμος πείνασε και ξαφνικά χάθηκαν οι ευκαιρίες. Που ?? Σε μία Αμερική ??? Ας γελάσω. Έχω επαφή σχεδόν καθημερινή με παλαιούς μου συμφοιτητές (άλλοι με δικές τους δουλειές, άλλοι υπάλληλοι) που δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα μέχρι στιγμής.

Όσο για την ιατρικοφαρμακευτική περίθαλψη που ανέφερες, ναι και αυτό είναι ένα πρόβλημα για ορισμένους. Εδώ όμως πρέπει να σημειωθεί ότι στις περισσότερες θέσεις εργασίας και κυρίως στις executive, ο εργοδότης αναλαμβάνει αυτό το έξοδο που αποτελεί και μέρος της συμφωνίας πρόσληψης. Αυτό στο λέω από προσωπική εμπειρία. Επίσης ο Ομπάμα πέρασε το νόμο όπου οι senior citizens έχουν πλέον ιατρικοφαρμακευτική περίθαλψη, κάτι πάρα πολύ σημαντικό στη τρίτη ηλικία.

Γιατί γύρισα θα ρωτήσεις. Για καθαρά οικογενειακούς λόγους υγείας που κράτησαν δύο χρόνια και γιατί στ αλήθεια μου έλειψε ο τόπος μου. Ύστερα γνώρισα τη γυναίκα μου, παντρευτήκαμε, κάναμε παιδιά, τέλος.

Μπορεί στη τελική πουθενά να μην είναι τέλεια. Ο καθένας όμως κάνει τις επιλογές του. Επίσης ανάλογα την ηλικία, αυτές μπορεί να αλλάξουν. Πιστεύω όμως ότι σε μία ηλικία όπως ο Γιάννης Ρομπ, η σωστή επιλογή είναι μακριά από δω. Τρέχοντας. Να ψάξει αλλού να βρει τις ευκαιρίες. Σε χώρες όπου παράγουν κάτι περισσότερο από τομάτες, αγγούρια, καρπούζια, τουρισμό και παροχή υπηρεσίας. Να κάνει και ένα μεταπτυχιακό έξω και μετά να αναζητήσει εργασία εκεί. Έτσι θα έρθουν πολύ πιο στρωτά τα πράγματα. Θα του πάρει χρόνο να ενταχθεί στη κοινωνία. Μα αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό. Μπορεί ακόμα και να τον εκμεταλλευθούν. Για όλα πρέπει να είναι προετοιμασμένος. Μη τον απογοητεύετε όμως ότι σε λίγα χρόνια τα πράγματα σε άλλες χώρες (που είναι δεκαετίες ολόκληρες μπροστά από μας), θα είναι το ίδιο χάλια με την Ελλάδα. Γιατί εδώ θα είναι ακόμα χειρότερα και ακόμα τα ίδια ΤΕΡΑΤΑ και τα ίδια μυαλά θα μας κυβερνάνε. Η δε νοοτροπία της αρπαχτής, της λαμογιάς, του φραπέ και του βολέματος, επέτρεψέ μου να πιστεύω ότι δεν πρόκειται να αλλάξει γενιές αφού θα έχουμε φύγει εμείς και τα παιδιά μας από τη μέση...

Αυτά τα λίγα είχα να πω & σόρρυ για τη φλυαρία.

Είσαι ταξιδεμένος, μορφωμένος και ανοιχτόμυαλος άνθρωπος. Είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνεις...

15. The Following 3 Users Say Thank You to Monsta For This Useful Post:

aristent (21-10-10), PANOS-E60 (21-10-10), S8N (22-10-10)

Rides
    0

Προεπιλογή

Εχουν στο προγραμμα και τους απορους και τους αστεγους........

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Nick bmwlover Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μακαρι να μπορεσω να τον πιουμε παρεα...

Σελίδα 8 από 11 ΠρώτηΠρώτη ... 678910 ... ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP