-
[QUOTE=GiannisRob;608348]Η ανάκληση έχει να κάνει με μια ολόκληρη παρτίδα, όχι με ένα συγκεκριμένο αυτοκίνητο.
Δηλαδή, αν μια παρτίδα αερόσακων κριθεί ελαττωματική (για οποιονδήποτε λόγο) επηρεάζεται αντίστοιχα όλη η αντίστοιχη παρτίδα αυτοκινήτων, με την οποία συνδέεται. Από τη συγκεκριμένη παρτίδα αυτοκινήτων, μπορεί ο επηρεαζόμενος αερόσακος να τοποθετήθηκε μόνο σε ορισμένα από τα αυτοκίνητα της παρτίδας αυτής, ωστόσο ελέγχεται το σύνολο της παρτίδας. Αυτό γίνεται ώστε να αποκλιστεί το ενδεχόμενο να ξεφύγει κάποιο αυτοκίνητο από έλεγχο, το οποίο μπορεί να απέκτησε το συγκεκριμένο δυνητικά ελαττωματικό εξάρτημα μετά την παραγωγή του, είτε ως τοποθέτηση πριν την πώληση από την αντιπροσωπεία, είτε ως retrofit. Καλώς ή κακώς, η ευρωπαϊκή νομοθεσία σε αυτό τον τομέα, είναι πολύ καλή.
Άλλωστε και το δικό μου Ε39 δεν έχει το εργοστασιακό του τιμόνι, το οποίο έχει 4 ακτίνες και μουχλιάζει στην αποθήκη μου. Αντ' αυτού, έχει ένα ωραιότατο 3άκτινο Μ3, που αγόρασα μέσα από το forum, και το οποίο προέρχεται από Ε46. Πάραυτα, ο αερόσακος αντικαταστάθηκε στα πλαίσια της ανάκλησης.
Συμπερασματικά, το εργαλείο αναζήτησης στο site της BMW σου απαντάει μόνο στο ερώτημα αν το αυτοκίνητο σου είναι μέρος μιας παρτίδας που επηρεάζεται από ένα δυνητικά ελαττωματικό εξάρτημα. Αν η απάντηση είναι θετική, επισκέπτεσαι την ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ, και όλα τα άλλα λύνονται εκεί. Τυχόν αντικατάσταση του επηρεαζόμενου εξαρτήματος συνοδεύεται από έγγραφη τεκμηρίωση και την προβλεπόμενη εγγύηση.
εδωσαν εσενα για τον αεροσακο αποδειξη η΄καποιο αλλο εγγραφο ? εγω ζητησα και απο την αντιπροσωπεια και ρωτησα και την μαμα με τηλεφωνο και μου ειπαν και οι 2 οτι περαστηκε στο ιστορικο.λογικα στο ιστορικο στην γερμανια και οτι ισχυει η εγγυηση κανονικα.εγγραφο οσο και εαν απαιτησα δεν εδιναν.
-
Ετικέτες Θέματος
Δικαιώματα - Επιλογές
- Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
- Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
- Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
- Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
-
Κανονισμός του Φόρουμ
BACK TO TOP