ευχαριστω μπιλ!
συμφωνω για το amsoil. για το hpl ομως μπορει να το δοκιμασω γιατι εχει πολυ καλες κριτικες.εγω που κανω χρηση πολης περισοτερο και τον Ν43 που ολοι ξερουμε ποσο προβληματικος ειναι, κανω αλλαγη στα 8-9.000 χιλ πλεον η' 6-8 μηνες.πριν εκανα στον χρονο ,η' 12.000 χιλ.. οποτε βγαινει συνηθως 2 αλλαγες τον χρονο η' εναμιση.
αν ομως βαλω το hpl ,αν οπως λενε δεν καταλαβαινει τιποτα,τοτε θα το αλλαζω πανω στον χρονο βρεξει χιονισει οσα χιλιομετρα πανω απο 9.000 κανω.ας κανω και 15.000,πανω στον χρονο ,τΤΟΤΕ θα τα αλλαξω.εφοσον το παραγγελνω απο φιλανδια θα μου βγει 120 ευρω συνολικα.φθηνοτερο 30 ευρω απο το επισημο σερβις στην αντιπροσωπεια,λεμε τωρα..
τα λαδια redlne ,amsoil δεν τα δοκιμαζω καν γιατι φτιαχνονται με την παλια συνταγη που ειπαμε μεγαλο KV100 σε σχεση με το HTHS που σημαινει οτι δεν ακολοθουν την εξελιξη των λαδιων και των νεων προσθετων,βασεων κ.λ.π..ειναι πιο αγωνιστικα λαδια καλα μεν αλλα για πιο ειδικη χρηση .
λοιπον οσο για το μανολ,τι μου θυμισες τωρα με το 20λιτρο??
εχω διαφωνησει εντονα γιαυτο το λαδι σε ξενο φορουμ.ο λογος ειναι οτι δεν εχει καμμια εγκριση για bmw.ειναι δλδ. οπως τα αμερικανικα που ειπαμε.με την διαφορα οτι η μανολ δεν ειναι σαν αυτες τοσο μεγαλη εταιρεια με ιστορια και παραδοση.ωστε να την εμπιστευτεις.επισης μεσα στα αυτοκολλητα λιγο πολυ λεει οτι το λαδι της κανει για ολες τις μαρκες αυτοκινητων.ελεος!
ασε που αναφερεται σαν γερμανικη εταιρεια ,ψεμματα, με την διαφορα οτι το μονο γερμανικο που εχει ειναι τα γραφεια της στο αμβουργο.η παραγωγη και προελευση ειναι καπου στην ανατολικη ευρωπη,ειναι δλδ. συμφεροντων απο εκει.οχι γερμανικη.εγω εταιρεια που δεν εχει ουτε ενα λαδι με εγκριση bmw και διαφημιζει οτι κανει για bmw και επιπλεον λεει ψεμματα οτι ειναι και γερμανικη,δεν αγοραζω.
απο την αλλη υπαρχουν στην ευρωπη πολλοι πελατες της ,κυριως παλιοι bmwδακηδες που το χρησιμοποιουν και ισχυριζονται οτι δεν ειχαν κανενα προβλημα ποτε.που αλλαζουν λαδια μια φορα τον χρονο.σιγουρα πουλαει πολυ το βαρελακι αυτο ειδικα σε οσους εχουν πολλα αυτοκινητα αφου κανει για ολες τις μαρκες
το Millers ομως το εχω σε πιο πολυ υποληψη γιατι ειναι προσεγμενο προιον ,αναφερει την αληθινη του προελευση σαν εταιρεια και εχει καλα χαρακτηριστικα.εχει και παραδοση.στην αγγλια γενικα εχουν πολλες μικρες εταιρειες που βολευονται.καποιες απο αυτες ειναι παραγωγα η' συνεργατες αλλων μεγαλων εταιρειων.
ομως οπως και στην μανολ ετσι και στην μιλλερς ισχυριζονται οτι τα λαδια τους ειναι σουπερ πυρηνοκιτα και θα κανουν το αυτοκινητο σου βολιδα...οταν απλα δεν δινουν πληροφοριες για τα χαρακτηριστικα των λαδιων,πως εσυ ξερεις τι αγοραζεις σαν ποιοτητα? και γιατι να τα διαλεξω,ενω υπαρχουν σοβαρες εταιρειες που ακολουθουν τους κανονες και κοστιζουν κατι παραπανω αλλα δεν ειναι και ακριβες,οπως η total,shell.lukoil κ.λ.π που ομως βρισκονται μεσα στον καταλογο της bmw γιατι εχουν εγκριση.
τωρα αναμεσα στο επιχειρημα εγω το χρησιμοποιω τοσα χρονια σε ολα μου τα αυτοκινητα και δεν εχουν παθει τιποτα και στο να δωσω κατι παραπανω και να ειμαι σιγουρος οτι δεν θα παθει τιποτα διαλεγω το δευτερο.ο καθενας κανει την επιλογη του.













Απάντηση με παράθεση
