Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 3152

Θέμα: επικαιρότητα-προβληματισμοί 27/8/13 and on

Threaded View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Περιοχή
    Thessaloniki
    Rides
    1

Προεπιλογή

Από τα παραπάνω είναι αξιοσημείωτα πολλά πράγματα.

Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε ότι το 1/3 του πληθυσμού έχει βγει στη σύνταξη ήδη !
    άλλοι 300.000 άνθρωποι έχουν βγει στη σύνταξη αλλά δεν πληρώνονται ακόμα!!!

Τα χρήματα που έδωσαν ως κρατήσεις και ως εισφορές όλα αυτά τα χρόνια οι σημερινοί συνταξιούχοι, δυστυχώς δεν υπάρχουν ! Τα φάγαμε, τα επενδύσαμε σε κρατικά ομόλογα για να δανειστούμε, τα κουρέψαμε, τα βάλαμε σε άλλα δομημένα ομόλογα κλπ... τέλος πάντων ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ !

Σήμερα καλούμαστε να βρούμε τα παραπάνω ποσά, για να πληρώσουμε τις συντάξεις αυτές!

Ένα από τα οξύμωρα είναι ότι πρέπει να εργαστεί κάποιος για 500-600 ευρώ, να πληρωθεί το ΙΚΑ του, να πληρώσει χαράτσι για το σπίτι του, φόρο για το αυτοκίνητό του, ΦΠΑ 23%, βενζίνη ακριβή, πετρέλαιο θέρμανσης επίσης, για να μπορέσουμε να πληρώσουμε σα κράτος τα παραπάνω! Όσο και να εργάζεται ο υιός δεν μπορεί να πληρώσει τη σύνταξη του πατέρα του !!! Όσο έργο και να παράγει, όσο κέρδος και να παράγει, δεν μπορεί!

6.8 δις το τρίμηνο ! Χ 4 τρίμηνα = 27,2 δις (και υπάρχει ακόμα κόσμος που περιμένει σύνταξη εδώ και 1 χρόνο και δεν υπολογίζεται σε αυτά τα νούμερα!)

Είμαστε μία χώρα που γέρασε.

Ξαναγράφω, ότι δε θέλω κανένας να παρεξηγηθεί! Δεν φταίει κανένας συνταξιούχος !
    Τα νούμερα όμως δεν βγαίνουν !

1.300.000 άνεργοι!!!! Επίσημα ! Δεν μετριούνται όσοι εργάζονται part time, όσοι απασχολούνταν σε εταιρίες φαντάσματα σήμερα (όπως η ΑΓΝΟ ) . Αυτοί δεν απολύθηκαν ΠΟΤΕ, άρα δεν μετράνε στα επίσημα νούμερα !

Ποιοι θα δουλέψουν ! Ποιοι θα παράγουν ! Πόσοι είναι αυτοί σήμερα ;;; Πόσοι είμαστε ;;; (Και εγώ μάλλον δεν είμαι από αυτούς πλέον που παράγει καθημερινά, μιας και έχω άπλετο χρόνο να γράφω αμπελοφιλοσοφίες τέτοια ώρα!)

2. The Following 8 Users Say Thank You to vagmag For This Useful Post:

330Ci STEPTRONIC (17-03-14), alexm (17-03-14), Konstantinos E60 (18-03-14), nikos1400 (17-03-14), PANOS-E60 (17-03-14), Ptboul (17-03-14), Thomelef (17-03-14), Vassilis ///M (17-03-14)

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP