Κώστα δεν αντιλέγω, αλλά η κατάθεση πινακίδων ως μέσο διαμαρτυρίας φαίνεται ότι δεν αποδίδει και ανταυτού δημιουργεί και την ανάγκη για το κράτος να επιβάλλει μεγαλύτερα ποσά φορολογίας στα Ι.Χ. στα υπόλοιπα μέλη της αγέλης... Επίσης μεγάλο ποσοστό αυτών που δυσκολεύονται να κρατήσουν νόμιμα ένα Ι.Χ. στον δρόμο το κάνουν με άλλους τρόπους.
Επίσης ναι θεωρώ ότι η κατάθεση είναι μέσο διαμαρτυρίας, διαφωνώ όμως στο πόσο αποτελεσματικό είναι εν τέλει.
Ναι γιατί δεν κατάλαβα; Αυτοί που πήραν 2000 κυβικά ή παραπάνω με κλεμμένα λεφτά τα πήραν;
Το θέμα δεν είναι η φορολογία στα κυβικά αλλά ο άστατος και ο συμπτωματολογικός τρόπος αντίδρασης της κάθε κυβέρνησης του ελληνικού κράτος από ιδρύσεώς του και μετά.
Επίσης η μη οργάνωση του καταναλωτικού κοινού πέρα από μικροσυμφέροντα και πολιτικές στερώντας του έτσι την κυριότερη δύναμή του, την μαζικότητα. Και φτάνουμε εδώ που φτάνουμε, δλδ ουσιαστικά σε ατομικά εμπάργκο του καθενός σε ότι του καπνίσει. Πχ στην κατάθεση πινακίδων ή στην μη αγορά από συγκεκριμένα μέρη ή συγκεκριμένων προϊόντων. Η άλλη μεριά (οι μη καταναλωτές δλδ) δρουν με κινήσεις που επηρεάζουν το σύνολο και οι καταναλωτές κάνουν του κεφαλιού τους.
Τρανό παράδειγμα
1)η καρτελοποίηση των τιμών σταθερής τηλεφωνίας
2)ομοίως με τις κινητής
3)ομοίως με την παροχή ίντερνετ
3)των τιμών καυσίμων ανεξάρτητα από την εταιρεία
4)των τιμών του γάλακτος και γενικά των ειδών στα sm
5)των τιμών και υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης (και ειδικά τώρα με την μέλλουσα αγορά - συγχώνευση (απότι φημολογείται δλδ) της wind από την forthnet)
6)ακόμα και οι τιμές στις λαϊκές πχ δεν διαφέρουν πολύ ούτε από αυτές από το σούπερ ούτε καν από πάγκο σε πάγκο
Ειδικά με το 1 και 2 αν δεις συμβόλαια τιμές και παρεχόμενες υπηρεσίες το μόνο που ουσιαστικά αλλάζει είναι το λογότυπο στο κάθε λογαριασμό που έρχεται στο σπίτι (με εξαίρεση των ΟΤΕ λόγω διάφορων πρακτικών του και της επιβολής τιμών από την ΕΕΤΤ).
Αυτό που βλέπω είναι ότι απλά αλλάζει όνομα το μαντρί αλλά συνεχιζει να περιλαμβάνει τα ίδια πρόβατα (από το 1821 και μετά δηλαδή)