Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 1023

Θέμα: Όσα Λένε & Γράφουν

Threaded View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Περιοχή
    salonica
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Samaro Εμφάνιση μηνυμάτων
    Λοιπόν εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να διαφωνώ και με τις ιδέες, αλλά και με τα πρόσωπα που τις εκφράζουν.
    Και να στοχοποιώ ! Γι΄αυτό θα ξεκινήσω στοχεύοντας κατ'αρχήν εμένα !

Ο Αντώνης, Αρη μου, δούλευε απο 15 χρονών και πήγαινε νυχτερινό σχολείο βοηθώντας παράλληλα την οικογένειά του.
    Και αφού δούλεψε 40 ολόκληρα χρόνια (χωρίς το στρατιωτικό) στον ιδιωτικό τομέα, βγήκε στην σύνταξη .
    Δηλαδή αν σπούδαζε μέχρι τα 28 θα έβγαινε στην σύνταξη στα 68 και δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα;

Περίμενε λοιπόν πως απο τις είσφορές που πλήρωνε τόσα χρόνια θα πάρει μιά σύνταξη που θα του επέτρεπε να ζεί αξιοπρεπώς.
    Αντί αυτής, παίρνει το 40 % περίπου και πρέπει να λέει κι ευχαριστώ για όσο διάστημα θα την παίρνει ακόμα.

Και όχι μόνον αυτό, πρέπει να αισθάνεται και ενοχή αφού ορισμένοι επαγγελματίες
    και επιχειρηματίες συνεχίζουν να επιχειρούν μέχρι τα 80 τους χρόνια !
    Σαν να μήν είναι επιλογή τους.

Τώρα αν υπάρχουν σήμερα 3+ εκατομμύρια συνταξιούχοι ( και με εθελούσιες εξόδους ),και το κράτος δεν μπορεί να τους πληρώσει , αυτό το ίδιο το κράτος δεν φταίει που τους ώθησε στην σύνταξη με την πολιτική της ξαφνικής αλλαγής των νόμων συνταξιοδότησης ;;

Δηλαδή τι περίμενε ότι θα έφευγαν οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά δεν θα έπαιρναν σύνταξη;

Το έχω πεί και θα το λέω συνεχώς . Προσέξτε πως κρίνεται τις άλλες κοινωνικές ομάδες .
    Ολοι βράζουμε στο ίδιο καζάνι. Ο ένας ταίζει τον άλλον και το να βγάζουμε μεταξύ μας τα μάτια μας μόνο σοφό δεν είναι !

ΣΗΜ : - Αργησα να απαντήσω γιατί δεν ήμουν σπίτι.
    - Περιμένω να διαβάσω σχόλια διαφωνούντων στα οποία πάλι θα γράφουν ότι ειρωνεύομαι
    Συμφωνουμε και ποτε δεν ειπαμε οτι δεν υπαρχει αδικημενο ποσοστο συνταξιουχων.

Αυτο που λεμε, ειναι οτι πολυ μεγαλο ποσοστο αυτων, λαμβανουν λεφτα που δεν πρεπει με αποτελεσμα να πετσοκοβονται συνταξειςμε πληρωμενες εισφορες δεκαετιων, δουλεμενες με αιμα και ιδρωτα.

ΑΛΛΑ...η λυση δεν ειναι το να προσπαθουμε να πουμε οτι το ασφαλιστικο ειναι μια χαρα και για ολα τακακα τουτοπου φταιει ηφοροδιαφυγη.

Η φοροδιαφυγη μπορει απλα να παταχθει μελοντικα και τπτ παραπανω. Που ειναι τα λεφτα που εφαγε ο ακης πχ, και ολων αυτων που υποτιθεται οτι εχουνπιασει?
    Το μεγαλο ζητημα ειναι το τι εχουμε στα χερια μας αυτη τη στιγμη και τι μπορουμε να κανουμε.

Το ασφαληστικο ειναι το μεγαλυτερο προβλημα μαζι μετηνκομματοκρατια και τουςπαρατρεχαμενους της που μεχρι και σημερα συνεχιζουν να αμοιβονται απλανεπειδη ζουν αναμεσα μας, λες και μας κανουν χαρη.

Αυτα που συμβαινουν εδω μεσα, δεν συμβαινουν πουθενα αλλου. Εμεις αντι να εστιασουμε στο υγιες κομματι και να παμε παρακατω, μυγιαζομαστε χωρις λογο και μπαινουμε σε κουβεντες χαζες που μονο το προβλημα δεν λυνουν.

Αν πει καποιος για τους επιπλοποιους πχ οτι ειναι πολυ κακοι επαγγελματιες, αγραμματοι, κτλ κτλ, θα συμφωνησω, γιατι το μεγαλυτερο ποσοστο αυτων ειναι ετσι ακριβως.

Δεν θα κατσω να λεω πραγματα που δεν τα πιστευω επειδη ειμαι ενας απο αυτους. Θα κοιταξωνα γινω καλυτερος απλα. Τι να πω δλδ που οι μισοι και παραπανω δεν πληρωνουν τπτ πλεον και γινοντσι βαρος στο υγιεςκοματι τουκλαδου?

Αντικειμενικοτητα. Αυτο τπτ αλλο. Αν υπαρχει τωρα καποιος 47αρης συνταξιουχος που βγηκε προωρα με το εφαπξακι του,ε συγνωμη κιολα, αλλα ας παρεξηγηθει και λιγο. Καποιοι κακοπερνανε για να περνα αυτος καλυτερα και ακουραστα.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Thomelef : 23-05-13 στις 21:38
    sympether with chiefτης

/
    //Μ3 BORN ON THE RACETRACK TO LIVE IN THE STREETS

2. The Following 8 Users Say Thank You to Thomelef For This Useful Post:

Kostas_1 (23-05-13), Monsta (23-05-13), nikos1400 (24-05-13), PANOS-E60 (23-05-13), S8N (23-05-13), Samaro (23-05-13), Stathis (23-05-13), vagmag (24-05-13)

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP