-
Μιας και σκοτωνόμαστε στη δουλειά, ας αμπελοφιλοσοφήσουμε λίγο περί F10 / RS6:
Όσον αφορά τους κινητήρες, δε νομίζω ότι ο V8 ήταν ποτέ το δυνατό χαρτί της BMW. Οι παλαιότεροι ατμοσφαιρικοί της V8 είχαν αρκετά προβλήματα, ετούτος εδώ ο υπερτροφοδοτούμενος φαίνεται να είναι της 'σειράς' με κάποιες μικρές βελτιώσεις και πάντως όχι γνήσιος //Μ με την έννοια που γνωρίζαμε έως σήμερα.
H ΒΜW έφτιαχνε εξαιρετικούς κινητήρες στις κατηγορίες οι οποίες ήταν εντελώς άγνωστες για τους υπόλοιπους κατασκευαστές: Αναφέρομαι στους I-6. Ο S85 είναι εκπληκτικός κινητήρας αλλά δε μπορώ να βρω κάτι στο οποίο να υπερέρχει του ατμοσφαιρικού V10 5.2 FSI της Audi, ο οποίος αποδίδει 532 ίππους στις νορμάλ εκδόσεις, 560 στις εκδόσεις GT και 570 στις εκδόσεις με τις οποίες έχει σαρώσει Grand-Am και Le Mans. Το γεγονός ότι οι o V10 της Audi δοκιμαστεί και σε τόσους σκληρούς αγώνες, βαρύνει τη δική μου πλάστιγγα υπέρ των.
BMW λοιπόν για εξακύλινδρο, Audi για V10 ατμοσφαιρικό ή turbo, ενώ έμεινε και η Mercedes για τους εκπληκτικούς της V8 που γνωρίζουμε από την AMG.
Από τεχνικής πλευράς, το RS6 είναι σίγουρα αρτιότερο. Αν βάλουμε στην εξίσωση και την τετρακίνηση, τότε η σύγκριση αυτή δεν έχει κανένα απολύτως νόημα. Από σχεδιαστικής απόψεως πάντως, προσωπική μου άποψη είναι πως η F10 είναι το ομορφότερο super saloon σήμερα.
Η Ε60 είναι και θα παραμείνει ξεχωριστή τόσο λόγω του V10 όσο και λόγω του εκκεντρικού σχεδιασμού της. Την λατρεύω, αλλά κακά τα ψέμματα σήμερα έχει ξεπεραστεί από την F10 σε όλους σχεδόν τους τομείς (δηλαδή σε όλους εκτός του τιμονιού). Έτσι είναι η εξέλιξη.
-
The Following 6 Users Say Thank You to S8N For This Useful Post:
alexm (20-05-13), aristent (20-05-13), EVERGET (20-05-13), kostas 325 (20-05-13), PANOS-E60 (20-05-13), Stathis (20-05-13)
Δικαιώματα - Επιλογές
- Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
- Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
- Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
- Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
-
Κανονισμός του Φόρουμ
BACK TO TOP