1 Nop εχω περασει 1 μαθημα!! ( φυσικη χοχοχο ) και αυτο γιατι στα αλλα δεν ασχοληθηκα να τα περασω... γενικα δεν πιστευω οτι υπαρχει "με εκοψε" υπαρχει μονο "κοπηκα"
2 σε αυτην την κατηγορια ανηκω... γι αυτο ειπα οτι ειμαι παθον του τροπου εισαγωγης στην τριτοβαθμια εκπαιδευση, για την ιστορια λογω οικογενειακων επρεπε να περασω Αθηνα, οι σχολες που μου αρεσαν ηταν εκτος αθηνων (επεξεργασιας εικονας κ ηχου, Κερκυρα και και με τεχνολογια ΜΜΕ στην Μυτιλινη) στην αθηνα δεν υπηρχε σχολη πανω σε αυτο που ηθελα να σπουδασω, επεσε πανω και η οικογενεια να περασω σε ΚΑΛΗ σχολη με πιθανοτητες επαγγελματικης αποκαταστασης (ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ) και περασα εν τελει σε μια σχολη που δεν εβρισκα κατι ενδιαφερον... προσπαθησα να παρακολουθησω αλλα δεν ηταν αυτο που ηθελα να κανω στην ζωη μου, μιας και η ιδεα που επικρατει στην κεφαλα μου ειναι πως αμα κανεις κατι που δεν σαρεσει σε ολη του την ζωη εισαι τουλαχιστον δυστυχημενος, αυτο ομως δεν με περιοριζε να αντιληφθω τα σκατα στο παρασκηνιο της σχολης, τους καθηγητες, τους βοηθους τους, τις συνελευσεις τις αιθουσες 70 θεσεων με 150 ατομα... οσο εψαχνα τοσο κρυωνα με το ελληνικο εκπαιδευτικο συστημα....
το μεγαλο Θετικο που με αφησε εκπλικτο εδω (αγγλια) ειναι οτι οι καθηγητες προσεγγιζουν καθε παιδι εξαιταζουν το learning style του τις δυνατοτηες του τα δυνατα του σημεια και χτιζουν πανω στο καθε παιδι ξεχωριστα!!!
το οτι ειναι ενδιαφερον τα μαθηματα ειναι καθαρα υποκειμενικο γιατι πλεον διδασκομαι κατι που λατρευω! ο Μιχαλης ειχε ερθει ειχαμε κανει μια μινι ξεναγηση στο campus στην βιβλιοθηκη στους καθαρους χωρους στα στουντιο στον εξοπλισμο... υπαρχει ΟΡΓΑΝΩΣΗ....
ναι ειναι ιδιωτικα... (με ευκολιες πληρωμης ωστε να εχουν ΟΛΟΙ προσβαση στην γνωση και στην παιδεια) αλλα αξιζουν τα λεφτα τους... προτιμω ενα ιδιωτικο συστημα που να δουλευει σωστα απο ενα δημοσιο απαξιωτικο προς τον μαθητη που φτυνει ιδρωτα τουλαχιστον 2 χρονια ωστε να περασει σε μια καλη σχολη.....
*στα ιδιωτικα δεν αναφερομαι στα ελληνικα Ι.Ε.Κ. μιας και απο ενα περασμα που εκανα κ απο αυτα μπορω επιοικως να τους χαρακτηρισω απατεωνες....
(η ολη ιδεα μου και γνωμη εχει σχηματιστει αφου ειδα και εζησα καποια πραγματα ως φοιτητης σε ξενο πανεπηστημιο)
σορρυ για το μακρυ κ λιγο εκτος reply,