Αρχικό μήνυμα απο
bimmerm
παιρνω αφορμη απο αυτο που ειπε ο θωμας στο αλλο θρεντ για τις πινακιδες οτι'' δεν μπορουμε να απαλλαγουμε απο αυτους'' και εσυ που ειπες πιο πανω οτι και ο τσιπρας ειναι στο ιδιο παιχνιδι ,οποτε...μπρος γκρεμος και πισω ρεμα...
σκεφτομουν ,δεν ξερω τον εκλογικο νομο ,αλλα μια που δεν μπορουμε να τους διωξουμε με βια γιατι μπορει να αναβιωσουν αυτοι που περιμενουν στα ακρα και να εχουμε ..α λ λ α...
λεω μηπως αν ψηφιζαμε ενα 60% κομματα εκτος βουλης,μικρα τι θα γινοταν?δεν θα φευγανε κακην κακως ,βουλησης λαου?
εγω ας πουμε εψαξα να βρω ενα κομμα να ψηφισω εκτος βουλης και βασικα ολο κλωνους εβρισκα,αλλο κιαυτο.ομως βρηκα ενα που μιλαγε για συμμετοχικη δημοκρατια,κατι που εφαρμοζεται σε καποιες χωρες της ευρωπης που ουτε ξερουμε ποιος ειναι προεδρος η' πρωθυπουργος.το εριξα στους πειρατες,αυτο το διεθνες κομμα που λιγο αυτη η ιδιοτητα του με φοβιζε γιατι δεν το ξερω και μπορει να εκπροσωπει καποια συμφεροντα .το εκανα για διαμαρτυρια αλλα ηθελα να βρω καποιο κομμα που να συμφωνω σε κατι.ουσιαστικα αυτο που προτειναν ηταν μια αλλαγη του πολιτικου συστηματος.αυτο μας τρωει εδω.η μπαταξιδικη πολιτικη.
καποιος τους κατηγορησε οτι δεν ειχαν οικονομικη πολιτικη ,οπως και οτι δεν παιρναν θεσεις για αλλα θεματα της κοινωνιας.ομως μου κεντρισε το ενδιαφερον η απαντηση τους.δεν υπαρχουν θεσεις γιατι,οτι ολα θα γινονται με προτασεις απο τους πολιτες που θα τιθονται σε δημοψηφισμα.
θα προτεινουν ας πουμε μια ομαδα πολιτων για τα τεκμηρια κατι και θα τιθεται προς δημοψηφισμα.
δεν ξερω πως θα εφαρμοζοταν στην ελλαδα.ουτοπικο θα μου πειτε.καιρος δεν λεω εγω? χρειαζομαστε ενα διαφορετικο συστημα αντιπροσωπευσης.τελος.το κομμα αυτο ειναι σταθερα τριτο στην γερμανια και αυτο μου κανει μεγαλη εντυπωση.σαυτο συμμετεχουν ανθρωποι που ανηκαν σε διαφορετικες ιδεολογιες αλλα βλεπουν τα πραγματα τωρα αλλιως. τι λετε εσεις,θα θελατε κατι τετοιο?
καποιες φορες προσπαθω να ξετυλιξω το κουβαρι της καταστασης οντας προβληματισμενος και απαγοητευμενος και σε αυτο που καταληγω ειναι οτι εχουμε λαθος πολιτευμα.
Το χω αναλυσει σε προηγουμενη ενοτητα, εχει πολλα κενα η κοινοβολευτικη δημοκρατια που βρισκουν εδαφος τοσο οι πολιτικαντηδες οσο και οι επιτηδιοι.
Ειδικα ο τροπος λειτουργιας της Βουλης με κανει να μου γυριζουν τα αντερα, με δυο βουλευτες και τον τυπο με τα νερα να παιρνανε νομους κλπ.
Μιλαω και γω για αμεση δημοκρατια προσαρμοσμενη στα δεδομενα μας.
τούρμπο και πράσινα άλογα