Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 21

Θέμα: Volvo = Ασφάλεια

Threaded View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Περιοχή
    Patra, Greece
    Rides
    0

Προεπιλογή

Για να μιλήσουμε λίγο σοβαρά, πριν λίγο καιρό πέρασε για μερικές ώρες απ' τα χέρια μου ένα αντίστοιχο Volvo με όλα αυτά τα συστήματα ασφαλείας στον εξοπλισμό του. Μετά από μια βόλτα στην Πάτρα διαπίστωσα τα εξής:

• Adaptive Cruise Control: Το δούλεψα ελάχιστα (μιας και ήταν η πρώτη μου επαφή με cruise control και το φοβόμουν), δούλεψε, όμως, υποδειγματικά. Δεν έχω οδηγήσει όμως κάτι άλλο αντίστοιχο, ώστε να έχω μέτρο σύγκρισης.
    • Driver Alert Control: Αυτό είχε πλάκα αν και δυσκολεύομαι να καταλάβω πως ακριβώς λειτουργεί. Δοκίμασα διάφορες βλακείες για να δω πότε θα εμφανιστεί και αυτό που το πυροδότησε ήταν οι αισθητές διορθώσεις στο τιμόνι, όταν πήγαινα ευθεία. Τεχνιέντως πήγαινα λίγο αριστερά και κάθε τόσο διόρθωνα.
    • Lane Departure Warning: Δύσκολο να βρεις δρόμο με καθαρές γραμμές στην Πάτρα. Μετά από 3 λεπτά συνεχούς ηχητικής ειδοποίησης στους κωλόδρομους μας, το απενεργοποίησα.
    • Emergency Brake Lights: Αυτό είναι κάτι πολύ καλό, που υιοθετούν σιγά σιγά πολλές εταιρίες. Νομίζω το λάνσαρε η Citroen στο πρώτο C5 και είναι εξαιρετική ιδέα!
    • Blind Spot Information System: Υποδειγματική λειτουργία αν και θεωρώ ότι αν ρυθμίζει κανείς σωστά τους καθρεύτες του, δεν έχει θέμα. Κάπου υπάρχει ένα βίντεο στο ΥΤ με τον Άρη Σταθάκη που το εξηγεί. Από τότε δεν είχα ποτέ ζήτημα νεκρής γωνίας.
    • Road Sign Information: Είχε πολλή πλάκα να διαβάζει την πινακίδα του μέγιστου ορίου 30, ως απαγορεύεται η στροφή δεξιά, γιατί κάποιος είχε κολλήσει διάφορα αυτοκόλλητα πάνω της. Θέλω να πιστεύω ότι σε μια σοβαρή χώρα, αυτό το σύστημα θα λειτουργεί σωστά.
    • Collision Warning, Full Auto Brake & Pedestrian Detection: Αν εκεί που πετάγεται μηχανάκι από στοπ χωρίς να κοιτάξει και περνά ξυστά από σένα, έχεις μάθει να μουτζώνεις και να φωνάζεις "πως βγαίνεις έτσι ρε μ@λ@κ@, τότε εγγυώμαι ότι θα τρομάξετε για τα καλά όταν το αυτοκίνητο κοκκαλώσει από μόνο του!

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο alexk Εμφάνιση μηνυμάτων
    To video είναι από την παρουσίαση του συστήματος στους δημοσιογράφους.
    Και είχαν ένα θεματάκι όπως βλέπεις
    Ακριβώς. Κάπου υπάρχει και από άλλη οπτική γωνία που φαίνεται όλη η κερκίδα με τους δημοσιογράφους!

2. The Following 7 Users Say Thank You to GiannisRob For This Useful Post:

chrisgiapz3 (29-08-12), katsaraios (29-08-12), Nino (28-08-12), Panos 316T (29-08-12), PANOS-E60 (28-08-12), S8N (28-08-12), Stamatis (28-08-12)

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP