ζωα...
ποιος? αυτος ο μεγας δημοκρατης που οποιος εχει αλλη αποψη τον χαρακτηριζει ναζιστη και του αφαιρει το λογο?
ουστ απο δω το κοκκινο αρχιφασισταριο...
χαλας τα πληκτρα σου φιλε πανο...
ωραια τα λες φιλε μου γιαννη και συμφωνω απολυτα.
πρεπει πισω απο τους αριθμους να βλεπουμε τον ανθρωπο και να το δουμε ολοι ετσι καμια αντιρρηση.
εχω ομως δυο ενστασεις.
αυτοι ολοι οι ανθρωποι εμας τους υπολοιπους που τους πληρωναμε τοσα χρονια, μας κλεβανε, μας βριζανε, δεν μας εξυπηρετουσαν,στην καλυτερη αδιαφορουσαν πληρως και ολα τα αλλα τα "καλα" που ολοι ξερουμε, αυτοι ολοι εμας μας σκεφτηκαν?
(για να μη αναφερω και τους φορολογουμενους των αλλων κρατων)
για ποιο λογο λοιπον τωρα να τους σκεφτω εγω?
οταν εμπαιναν με δολιο τροπο σε μια θεση με μονο σκοπο να πληρωνονται πολυ καλα με ενα πολυ χαμηλο μινιμουμ εργασιας (που πολλες φορες δεν περιλαμβανει καν τη φυσικη παρουσια), ποιον αλλον σκεφτηκαν εκτος τους εαυτους τους?
δεν θα πω αυτο που λεει ο φιλος μου ο κωστας, οτι οπως στρωσει κανεις κοιμαται και εχει απολυτο δικιο, αλλα αυτος που συνεχως απολαμβανει χωρις να προσφερει το αντιστοιχο δεν καταλαβαινει οτι αυτο δεν μπορει να γινεται για παντα?
τι εκαναν ολοι αυτοι ωστε να επιβιωσουν οταν το free meal θα τελειωνε?
δεν εκαναν απολυτως τιποτα, δεν προστατευθηκαν, δεν ελαβαν τα μετρα τους, δεν προετοιμαστηκαν για τιποτα.
με μεγαλη αναιδεια προς ολους τους υπολοιπους προσπαθησαν και προσπαθουν ακομα (μετακομιζοντας σε οποιον τους υποσχεται τη σωτηρια), να κρατηθουν στη ζωης ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ των υπολοιπων.
ακομα και σημερα δεν εχουν κανενα ενδιαφερον για το συνολο, δεν θελουν να καταλαβουν οτι αν θελουν να επιβιωσουν ο δρομος ειναι αλλος, εχουν τη λογικη οτι αν ειναι να καταστραφουμε, θα τους παρουμε ολους μαζι μας.
αρα για ποιον αλτρουϊσμο μιλαμε εδω περα?
για ποιο λογο να λυπηθω καποιον, ο οποιος οχι μονο δεν με λυπηθηκε εμενα ποτε, αλλα με ολες του τις δυναμεις ελπιζει να επιβιωσει εις βαρος μου και αν αυτο δεν γινει ευχεται να μη μεινει τιποτα ορθιο, επειδη "δεν εχει τιποτα να χασει"...?
ας γινονταν παραγωγικοι, ας εκαναν μια αλλη δουλεια, ας μην πιστευαν αυτα που τους λεγαν οι απατεωνες, ο καθενας ειχε τη δυνατοτητα να επιλεξει τι θα κανει στη ζωη του.
εν κατακλειδι μηπως το θεμα της επιβιωσης τους και ολα τα παραπανω, αυτοι ολοι θα επρεπε να το σκεφτουν τοτε, οταν ειχαν τη δυνατοτητα να εργαστουν σκληρα και οχι τωρα?
οπως λεει και ο πανος ειμαστε ενα καραβι που βουλιαζει.
οποιος εκανε τα κουμαντα του τα προηγουμενα χρονια εχει πιθανοτητες να σωθει.
δυστυχως δεν μπορουν να σωθουν ολοι.
καποιοι θα πνιγουν, οχι επειδη δεν υπαρχουν αρκετες βαρκες μονο, αλλα γιατι δεν προνοησαν και πιστεψαν οτι μια ζωη θα τους σωνουν οι αλλοι.
δυστυχως ξαναλεω αυτο δεν ειναι εφικτο να γινει, οχι απο κακια και εκδικηση, αλλα γιατι δεν υπαρχουν τα κεφαλαια και ο πλουτος ωστε να τραφει αυτο το πληθος παρασιτων.
οσο τα παρασιτα ηταν πιο λιγα, γινοταν κουτσα στραβα δουλεια, αλλα κανεις δεν ηθελε να εξυγιανει το κρατος, ωστε ο κοσμος να στραφει προς προσοδοφορους και βιωσιμους τομεις, αλλα συνεχως το επιβαρυνε, μεχρι την 5ετια του "πλεϊστεϊσιον" που κυριολεκτικα το ξεσκισε...
αρα για ποια αλληλεγγύη να μιλησουμε και για ποιον αλτρουϊσμο?
αυτα ειναι εφικτα οταν υπαρχουν δυνατοτητες και λεμε αντε δεν πειραζει, παρολο που ειναι λαθος, ανθρωποι ειναι τι να γινει...
οταν δεν εχει απομεινει τιποτα γιατι τα τρωκτικα τα ξεσκισαν ολα, πως, απο που να υπαρξει αλληλεγγυη και για ποιο λογο?
υγ.: δεν αναφερομαι στην κατηγορια εκεινη των ανρθωπων που εγραψε και ο αρης οι οποιοι ευσυνείδητα παντα εκαναν τη δουλεια τους και τωρα θα την πληρωσουν κι αυτοι χωρις να φταινε.