γιωργακη μου αν δεν γινει η ανακεφαλαιοποιηση των τραπεζων σημαινει οτι πρεπει να αναστειλουν τη λειτουργια τους καθως θα εχουν αρνητικα κεφαλαια.
στην πραξη αυτο λεει οτι θα πτωχευσουν.
ολες.
τι σημαινει αυτο? κανεις δεν ξερει.
εξ οσων διαβαζω δεν εχει συμβει αλλου ωστε να μας πει καποιος τι θα γινει, ουτε στην αργεντινη.
τι θα συμβει με τα λ7 των καταθετων?
αγνωστο, πιθανον μετα απο μερικους μηνες μετα απο διεργασιες να μπορεσουν να μεταβληθουν σε δραχμες.
ισως χαθουν κιολας.
τι τον ενδιαφερει ομως αυτο εκεινον που δεν εχει φραγκο αλλα μονο χρεη?
με το φτωχο του το μυαλο (ναι αυτο το ιδιο μυαλο που τον εφερε στη θεση που ειναι σημερα) δεν τον ενδιαφερει καθολου! παρακαλαει να γινει κιολας! χαχαχα
μονο που δεν ξερει οτι το μονο που ΣΙΓΟΥΡΑ θα μεινει απο τα αδεια κουφαρια των τραπεζων ειναι τα στοιχεια του ενεργητικου τους, οπως δανεια, ακινητα κλπ.
οι υποχρεσωσεις, οπως π.χ. καταθεσεις παιζεται.
πως θα λειτουργησει μια οικονομια λοιπον χωρις τραπεζες?
πειτε μου εσεις.
πιθανοτατα, θα γυρισει το νομισμα σε δραχμη, σε γροσι, σε ντιραμ, σε οτι τελος παντων, και θα τους χορηγησει ρευστοτητα η τραπεζα της ελλαδος, ως δανειο με ανταλλαγμα μετοχες.
δηλαδη θα κρατικοποιηθουν.
οχι αμεσα βεβαια ολα αυτα, θα υπαρχουν διαβουλευσεις, ειναι και τεχνικα θεματα, καποιους μηνες θα τους παρει.
τι θα γινει στο ενδιαμεσο?
οσοι μπορουν ή εχουν λ7 εξω θα εγκαταλειψουν τη χωρα, οι αλλοι θα επιδοθουν σε βιασμο και πλιατσικο.
ο σωζων εαυτω σωθειτο.
αν αυτο μερικους τους καλυπτει επειδη ουτως ή αλλως και τωρα πεινανε και πριν πειναγανε και θα πεινανε και μετα, οποτε δεν εχουν τιποτα να χασουν δεν ξερω αλλα μου θυμιζει εμφυλιακο σκηνικο αυτη η θεση.
αν επικρατησει ενα τετοιο χαος, κανεις δεν ξερει τι θα γινει και με τα συνορα μας, μιας και ειμαστε φουλ στους καλους γειτονες. σαν την ελβετια ενα πραγμα.
οτι απομεινει παντως απο αυτα που βλεπουμε σημερα, οταν οι δυο αντιπαλες ομαδες αυτες που εχουν να χασουν και αυτες που δεν εχουν, εξαντληθουν ή αλληλοεξοντωθουν, θα ερθουν οι καλοι μας ξενοι, γερμανοι, αμερικανοι, κλπ και θα το παρουν δωρεαν αναλαμβανοντας να το ανοικοδομησουν.
ευχομαι να προλαβετε να τα ισοπεδωσετε ολα, ωστε οταν θα ερθω να σας δω μετα απο 10-20 χρονια οι πολεις να εχουν την ωραια αμερικανικη ρημοτομια.
οσον αφορα αυτο που λεει ο θωμας, ναι φιλε μου τα 18 δισ. δεν θα πεσουν στη αγορα.
δεν δινονται γι αυτο το σκοπο.
δινονται για να αποκατασταθουν τα κεφαλαια των τραπεζων που κουρευτηκαν υποχρεωτικα με το psi.
αυτο ηταν μεσα στην αρχικη συμφωνια, γι αυτο συμμετειχαν οι τραπεζες.
διαφορετικα δεν γινοταν.
φαντασου να ερχοταν καποιος στη δικη σου επιχειρηση και να κουρευε τα χρηματα που εχεις λαμβανειν απο την αγορα σχεδον κατα 75%!!!
θα χρεοκοπουσες την επομενη μερα.
εκτος αν αυτος που σου επεβαλε το κουρεμα σου εδινε ενα δανειο με ειδικους πολυ ευνοϊκους ορους.
δε νομιζω οτι ειναι αδικο αυτο.
οι τραπεζες και τα ταμεια υποχρεωθηκαν να αγορασουν ελληνικα ομολογα.
δεν ηταν ενα επιχειρηματικο ρισκο που επαιξαν και εχασαν.
αρα δεν εχει σχεση καμια η αγορα με τα 18 δισ.
αυτα ειναι τα απαραιτητα κεφαλαια, ωστε η τραπεζα της ελλαδος να μην τους παρει τις αδειες.
απλα.![]()