Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 1409

Θέμα: Επικαιροτητα - Προβληματισμοι ...5 (μ.μ. 2)

Threaded View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Rides
    2

Προεπιλογή

σταματη κοιταξε να δεις, δεν διαφωνω στα περισσοτερα απο τα παραπανω, αλλα να συμφωνησουμε στο μετρημα.

τερμα λοιπον η γενια των 700 ευρω, απο σημερα γινεται γενια των 1400 ευρω.
    τοσο κοστιζει το μηνα (επι 14 δια 12).
    τα μισα τα παιρνει το κρατος?
    τι να κανουμε, δεν τον εβγαλα εγω το νομο.
    εγω προτεινα να υπαρχει πληρης ελευθερια στην ασφαλιση.
    οποιος θελει να επιλεγει που θα ασφαλιστει.
    αν δεν θελει και προτιμαει να πεθανει στην ψαθα, δικαιωμα του και αυτο.
    αυτο ομως δεν γινεται καθως απο τη μια θα κατερρεαν τα ταμεια και απο την αλλη δεν θα υπηρχε το περιθωριο της λαμογιας.
    και απο τους εργοδοτες που χρωστανε και δεν τα δινουν ποτε οπως λες κι εσυ, αλλα και απο το κρατος και τους εκπροσωπους του που τα κλεβουν.

το δικο μου σκεπτικο βασιζεται στο οτι ο εργαζομενος εξεταζει οπου παει τα καθαρα του. τα μικτα ελαχιστοι (και ως επι το πλειστον υψηλα αμοιβομενοι) τα υπολογιζουν.
    επισης καθε χρονο οι ασφαλιστικες εισφορες αυξανονται.
    περνει αυξηση ο εργαζομενος, ή απλα ριχνει παραπανω λ7 ο εργοδοτης στο τρυπιο βαρελι που λεγεται ελληνικο ασφαλιστικο?
    το κοστος της επιχειρησης δεν αυξανεται (και μαλιστα ανελαστικα)? απο που θα τα ισοσταθμισει, μεγαλωνει η αγορα καθε χρονο?
    για τις αυξησεις αυτες παρεχεται καποια εξτρα υπηρεσια?

εγω ξεκινησα στο ταε το '99 (πριν ειχα ικα και ταυσυτ απο το 87) δινοντας 50 χιλιαρικα το μηνα, σημερα εχω φτασει στα 800 ευρω (δουλεψω δε δουλεψω, βγαλω δε βγαλω).
    τι παραπανω μου προσφερεται για την παραπανω αυξηση?
    συνταξη ποτε θα παρω?
    οταν συμπληρωσω 35 χρονια (σε 10 χρονια απο τωρα δηλαδη)?
    και ποσο θα παρω, 500 ευρω?
    ποσο δινει το τεβε (που απορρόφησε το ταε)?
    η μανα μου παιρνει 400 ευρω απο τον οαεε (τεβε-ταε) μετα απο 35 χρονια.
    οπως λες ουτε ξερω ποσα εδωσε.
    εφ΄επαξ?
    εδω γελανε ε?
    και μη μου πεις τι εφ απαξ να παει ο επιχειρηματιας.
    διοτι οσοι ειναι ασφαλισμενοι στο οαεε δεν ειναι βιομηχανοι.
    το 99,9% ειναι αυτο-απασχολουμενοι μελλοντικοι χαληλοσυνταξιοχοι της πεινας.

δεν ειχαν την τυχη (ή τα προσοντα) να μπουν σε τραπεζα, ουτε στη δεη, ή σε καποια αλλη ευγενη υπηρεσια, οπου εργαζομενοι που κατεβαλαν στη ιδια προσπαθεια στη διαρκεια του εργασιακου βιου τους (με την ασφαλεια μαλιστα της μονιμοτητας), παιρνουν πενταπλασιες και πανω συνταξεις.

και θα μου πεις εδω, οτι δικαια γινεται αυτο διοτι εδιναν περισσοτερες εισφορες.
    εδω ειναι λοιπον αυτο που λεω εγω. ποιος τις εδινε τις εισφορες, ο εργαζομενος απο το μισθο του, ή το κρατος (= οι υπολοιποι φορολογουμενοι)?

αν υποθεσουμε οτι τις εδινε ο εργαζομενος, τοτε αυτο αποτελει σκανδαλο.
    για ποιο λογο ενας ηλεκτρολογος οταν δουλευει σε ιδιωτικη εταιρια να παιρνει μικτα ας πουμε 1500, ενω αν δουλευει στη δεη 3000?
    γιατι ενας λογιστης αν δουλευει σε τραπεζα να παιρνει μικτα 4 χιλιαρικα, ενω στον ιδιωτικο τομεα 2?

γιατι απλα τα "ρετιρε" τα λεγομενα, τα "ευγενη" ειναι μασωνια, οι ιδιοι οι πρωην συνδικαλιστες γιναν υπουργοι και τα νομοθετησαν οπως τους συνεφερε ή απλα τα δωσανε με πελατειακα κριτηρια σε καθε συντεχνια που εκβιαζε και εκλεινε δρομους.

οπως ειπε και ο αρης, ο ελ. επαγγελματιας (που σαφως θελει να αυξησει το κερδος του, δεν ειναι εκκλησια) τι μπορει να κανει, να κανει απεργια για να πεσουν οι εργοδοτικες εισφορες και να ανεβουν τα περιθωρια κερδους του?
    και ομως, αν ανηκει σε καποια συντεχνια με δυναμη (φαρμακοποιος, ταξιτζης, φοτηγατζης, δικηγορος, συμβολαιογραφος, μηχανικος κλπ κλπ) μπορει να το κανει.
    γι αυτο πληρωσουμε την αθηνα-θεσσαλονικη πιο ακριβα απο το αθηνα-μοναχο.

και για να συνεχισω για ποιο λογο να πληρωνω δημοσιεσυση ισολογισμου ενα 500αρικο για ενα τεταρτο σελιδας συνοικιακης εφημεριδας, για ποιο λογο να πληρωνω υποχρεωτικη συνδρομη σχεδον χιλιαρικο στον κυριο μιχαλο, πραγμα που δεν μου χρειαζεται?
    γιατι προφανως αν δεν πληρωθουν αυτα τα χρηματα θα κλεισουν οι μικρες εφημεριδες, θα κλεισουν και τα επιμελητηρια και θα μεινει κοσμος στο δρομο.

παλι εγω θα φταιω γι αυτο ε?

οπως ειπε ο θωμας οποιος εχει επιχειρηση και δεν ειναι κλεφτης, γινεται τετραγωνος ο κωλος του καθε χριστουγεννα και πασχα με τις διπλες μισθοδοσιες και τις διπλες εισφορες.

αλλα τι μας νοιαζει ε? αν δεν μπορει ας κλεισει...
    να φυγουν οι ληστρικες επιχειρησεις να μπουνε ολοι στο δημοσιο, τη δεη και τις τραπεζες...
    σωστα ειναι μια λυση κι αυτη...

2. The Following 6 Users Say Thank You to Stathis For This Useful Post:

aristent (05-03-12), Leonidas_E39 (06-03-12), PANOS-E60 (06-03-12), Stamatis (05-03-12), Thomelef (05-03-12), Κωνσταντίνος (06-03-12)

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP