Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 1409

Θέμα: Επικαιροτητα - Προβληματισμοι ...5 (μ.μ. 2)

Threaded View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο nino X3 Εμφάνιση μηνυμάτων
    και στην ελευθερη αγορα (ιδιωτικο τομεα) υπαρχει εφαπαξ.https://www.ethnos.gr/entheta.asp?ca...pubid=63620901
    Τα 210 μου κανουν για παρα πολλα για υπαλληλο του ικα ακομα και αν ηταν διευθυντης.
    Το εφαπαξ ειναι ανταποδοτικο βοηθημα εντοκο και τεινει να γινει( και θα γινει) απλα μονο οτι σου κρατησαν θα παρεις.
    Στη οριζοντια λογικη βρε Σταθη οτι τα λεφτα ανηκουν στους φορολογουμενους δεν υπαρχει αντικρουση(αντιλογος) αλλα ξερεις οτι δεν ειναι ετσι.
    Το ιδιο ειναι και με τις επικουρικες,ειναι χρηματα κρατημενα απο τους μισθους.
    Βεβαια με τις νεες νομοθεσιες περι απολυσων και αποζημιωσεων ( κατι λενε το απο 24 μισθους για πανω απο22 χρονια να παει στους 8 πραγμα που σημαινει με μια προειδοποιηση στου τεσσερις) ολα μεθοδευονται στο να "σκοτωνουν τα αλογα οταν γερασουν" και δεν εννοω τον δημοσιο τομεα αλλα τον ιδιωτικο.
    Τεσπα δεν θελω να μπω ουτε σε αναλυσεις ουτε σε ασκοπες αντιπαραθεσεις αλλα σε μια ευνομουμενη χωρα οι εργασιακες συνθηκες οφειλουν να προστατευονται σε οποιο φορεα ασφαλισης και αν ανηκουν και αυτο ειναι πολιτισμος.
    βρε νινακο μου γιατι με στεναχωρεις.
    διαβασε λιγο το λινκ που εβαλες.
    κατ αρχας το "εφ απαξ" του ιδιωτικου τομεα δεν το δινει το ικα, αλλα ο εργοδοτης.
    και το δινει υπο προϋποθεσεις και ως καποιου ειδους "τιμητικη" αποζημιωση.
    δηλαδη υπαρχει προϋποθεση ο εργαζομενος να εργαζεται στον ιδιο εργοδοτη 21 και πανω χρονια.

διαφορετικα δεν δικαιουται τιποτα.

σε ολα τα αλλα που λες συμφωνω, εκτος απο αυτο που εχουμε ξανασυζητησει περι των χρηματων του φορολογουμενου.

θελω να ακουσω λοιπον, τις κρατησεις που στις περισσοτερες περιπτωσεις ειναι υπερβολικες, ποιος τελικα τις πληρωνει?
    εγω λεω οτι στον ιδωτικο τομεα τις πληρωνει ο εργοδοτης (διοτι η συμφωνια παντα γινεται στα καθαρα, καθως αυτα ενδιαφερουν τον εργαζομενο), ενω στον δημοσιο ο φορολογουμενος πολιτης.
    αν εχεις καποια αλλη αποψη που μου διαφευγει θα ηθελα να την ακουσω.

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο m-power_01 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Στάθη μου φαίνεται σαν την κολοκυθιά ... Δηλαδή θα είχα λιγότερες κρατήσεις-φόρους άρα θα είχα περισσότερα καθαρά κέρδη.
    Ναι αλλά δεν θα είχα τόσο μεγάλο τζίρο γιατί δεν θα αγόραζαν οι δημόσιοι.
    οχι, θα ειχες τον ιδιο ακριβως τζιρο ή και περισσοτρο γιατι δεν θα αγοραζαν μεν οι δημοσιοι εκεινοι που δεν θα μπορουσαν να σταδιοδρομησουν στην ελευθερη αγορα και θα εμεναν ανεργοι, αλλα θα αγοραζαν εκεινοι που τελικα θα τα καταφερναν, οπως και ολοι οι αλλοι που λογω λιγοτερων φορων θα ειχαν περισσοτερα χρηματα για ξοδεμα.
    ετσι οτι θα χαθει απο τη μη παραγωγικη αφαιμαξη του εισοδηματος σου, θα κερδηθει μεσω παραγωγικης αναδιανομης και μαλιστα αυξημενο...

2. The Following 2 Users Say Thank You to Stathis For This Useful Post:

m-power_01 (05-03-12), Thomelef (05-03-12)

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP