απελυσε 11000, απο τους 13000 που συμμετειχαν αρχικα στην απεργια.
οι 2000 γυρισαν στην εργασια τους.
οι απολυμενοι αποκλειστηκαν δια παντος απο δημοσιες θεσεις (πολλα χρονια αργοτερα ο κλιντον εδωσε αμνηστια και επεστρεψαν 850 ατομα).
το συνδικατο κηρύχθηκε εκτος νομου και εκλεισε.
καπως ετσι η αμερικη εγινε κρατος και τοτε και παλιοτερα και σημερα.
οχι παιζοντας παιχνιδια κατω απο το τραπεζι πολιτικοι και μεγαλοσυνδικαλες.
στην αμερικη ο δημοσιος υπαλληλος απαγορευεται να κανει απεργια. ειναι μεσα στη συμφωνια του οταν προσλαμβανεται.
οφειλει να υπηρετει τον πολιτη.
καποιοι εδω προφανως εχουν αλλες λογικες. λιγες σελιδες πιο πισω αναφερεται ποσες απεργιες εγιναν τα τελευταια 30 χρονια στην ελλαδα, ποσες ημερες και ποσα εκατομυρια χαθηκαν.
κατα 95% δημοσιος τομεας.
πρωταγωνιστες μεγαλοσυνδικαλες που αργοτερα εγιναν βουλευτες και υπουργοι και ουτω καθ εξης.
πολιτικοι που βολεψαν πελατες και εξαγορασαν τη σιωπη τους στα μεγαλα σκανδαλα.
σχεδον κανενας νομος δεν εφαρμοστηκε. εχουν και ασυλια με βαση το συνταγμα, που οι ιδιοι εφτιαξαν!
η ομαδα αυτη κατεστρεψε την ελλαδα. η παρακατω φραση σαν ανεκδοτο ακογεται:
εδω ο λογος υπαρξης ειναι η ρεμουλα και η κλεψια.Government cannot close down the assembly line. It has to provide without interruption the protective services which are government's reason for being.
το χειροτερο ωθουν ολον τον κοσμο σε αυτη τη λογικη. ωστε να ειναι ολοι συνυπεθυνοι. κανεις να μην μπορει να αρθρωσει λογο.
χθες συζητουσα με φιλο για την εκτακτη εισφορα στα αυτοκινητα. του εξηγουσα πως θα κινηθουμε με το λογιστη μου, τις αποδειξεις που θα προσκομισουμε, την αποφαση μας να παμε δικαστικα αν δεν το δεχθουνε κλπ κλπ.
με κοιτουσε ο ανθρωπος και κουναγε το κεφαλι του.
οταν τελειωσα μου λεει: ολα αυτα για 2 χιλιαρικα θα τα κανεις? εγω βαρεθηκα και μονο που σε ακουσα. γιατι δεν τους τρως κι εσυ οχι δυο αλλα τεσσερα χιλαιρικα (τα δυο για καβα, γιατι ολο και κατι νεο θα βγει, να τους εχεις μεσα), δυσκολο ειναι;
παντα εκει καταληγει το πραγμα παιδια. να θες να εισαι σωστος και να σε θεωρουνε βλακα.
ειναι χαμενη υποθεση η ελλαδα δε νομιζω οτι σωνεται η κατασταση.