Οι της Τρόικα μόνο καλοί δεν είναι.
Αυτό είναι το μόνο βέβαιο.
Στην Αργεντινή ακόμα τους κυνηγούν και απ'όταν τους έδιωξαν κακήν κακώς η χώρα ανέκαμψε σε επίπεδα που δεν θα έφτανε ποτέ με τα βαμπίρ του κέρδους αυτά (βλεπε ΔΝΤ).
Στην Ελλάδα πάλι, η "σπουδαία" λύση που μας επέφεραν (και πανηγυρίζουν δήθεν οι μαριονέτες της κυβέρνησης) είναι να φτάσουμε σε 8 χρόνια από σήμερα, με σκληρή λιτότητα και πρωτοφανή ύφεση, στα επίπεδα που είμασταν το 2009!
Και πάλι όμως, σιγά μη φτάσουμε.
Σε λίγους μήνες τα ίδια θα έχουμε.
Τον Ιούλιο ορισμένοι πανηγύριζαν ότι γλιτώσαμε, σωθήκαμε κλπ και όχι μόνο πάρθηκαν σκληρότερα μέτρα, αλλά με τη χτεσινή συμφωνία ουσιαστικά ακυρώθηκαν τα αποφασισθέντα της 21ης Ιουλίου.
Τόσο καλά τα κατάφεραν και τόσο σοβαροί και έμπιστοι είναι.
Τώρα, αν πρέπει ντε και καλά να τους συγκρίνουμε με τους πασόκους υπουργούς, τότε πράγματι δύσκολα θα είναι χειρότεροι.
Έτσι κι αλλιώς και τώρα οι ξένοι αποφασίζουν, δεν νομίζω πως το πρόβλημα είναι να νοικιάζουν κι ένα (πολυτελές) σπίτι στη χώρα μας.
Αν και δεν είμαι ιδιαίτερα σίγουρος για το πόσο θα σταματήσουν οι ρεμούλες, ας ελπίσουμε τουλάχιστον.
Στους τυφλούς, ο μονόφθαλμος λοιπόν.
Αλλά και πάλι αυτό απέχει παρασάγκας από το να χαρακτηριστεί ως η ιδανική ή έστω αποδεκτή λύση για τη χώρα μας, που δεν είναι τίποτε άλλο από μια κυβέρνηση που να θέλει πραγματικά το καλό των πολιτών της.
Και τέτοιοι φυσικά δεν είναι ούτε οι πασοκΑτζήδες, ούτε οι τροϊκανοί.
the more people agree with me
the more I think I'm wrong