ποτε τακτοποιεις ενα σπιτι??οταν ξεκινας απο καπου και συμμαζευοντας καταληγεις καπου..
ετσι δεν πιανεις πρωτα τη σφουγγαριστρα,μετ ατη σκουπα μετα το ξεσκονισμα μετα τα πιατα κλπ...
αλλα συμμαζευεις τα πεταμενα,ξεσκονιζεις και παει λεγοντας...ετσι δε θα πεσει η σκονη πανω στα καθαρα κλπ κλπ κλπ κλπ.
οχι οτι οι πολιτες ειμαστε οι αγιοι ανθρωποι.το αντιθετο μαλιστα.
ομως ενας ανεντιμος ανθρωπος θα παραμεινει ανεντιμος και θα παρανομει εαν οι νομοι που υπαρχουν δεν εφαρμοζονται.ο κλεφτης θα συνεχισε ινα κλεβει αφου οταν το πιασουν θα τον αφησουν σε 4 ωρες..
οταν ομως ο καθενας απο εμας που καθημερινα κανει μικρο..απατεωνιες,μαθει πως αν τον πιασουν θα τιμωρηθει,τοτε ισως αρχισει να το ξανασκεφτεται.
και η εφαρμογη ενος συστηματος γινεται απο τη λεγομενη πολιτεια.κοινως το κρατος.
αν οι βουλευτες τρωνε με δεκα μασελες παρανομουν συνεχως διοτι εχουν ασυλεια και εξαπατουν χωρις να τιμωρουνται,τοτε μην περιμενετε κανενας πολιτης να ειναι τυπικος.
σταματη,συμφωνω οτι οι περισσοτεροι απο εμας δεν πρατουμε σωστα και συνεχως κατηγορουμε καποιον.
τουλαχιστο προσωπικα οσο περναει απο το χερι μου βοηθω ανημπορες ομαδες.αλλα ακου τι εγινε πριν τρεις μερες στο σουπερ μαρκετ της γειτονιας μου....
εξω απο το μ..τη στη πασσαλιδη καθεται ενας αλλοδαπης καταγωγης προφανως μαυριδερος με πλατη στο καδο απορριματων ζητωντας ελεημοσυνη.
πριν μπω εγω μεσα στο σουπερ βγαινει ενας κυριος και δινει στον νεαρο δυο κρουασαν(ακριβως οπως θα εδινε 50 λεπτα)ο νεαρος τα κοιταξε και μετα τον κοιταζε που εφευγε απορημενος λες και ελεγε ομως τι ειναι αυτα???εγω αυτα δεν τα θελω!!
την επομενη μερα εγω γυρνωντας απο το γραφειο (και μετα απο κουβεντα με τη μητερα μου περι θρησκευτικων κλπ) σταματαω στο φαναρι και ενας ηλικιωμενος παλι αλλοδαπης καταγωγης ζηταει ελεημοσυνη.βγαζω και δινω ενα ευρω απο τα 11 που ειχα ολα και ολα πανω μου.ο τυπος κοιταει το νομισμα και φευγει(κοιταξε το νομισμα κανοντας λογαριασμο,τοσα ειχα τοσα εδωσε τοσα εχω...).
αυτο με εξοργισε γιατι η καλη κινηση που προσπαθω να κανω ΔΕΝ πιανει τοπο.αν επιανε δεν θα το κουβεντιαζα καν.
αλλα πουθενα δεν ακουσα στη γειτονια μου οτι το ταδε σχολειο εκει γυρω μαζευει τροφιμα ετσι ωστε καποια μεσημερια τα παιδια να τρωνε στο σχολειο ωστε να παρω 20 παλετα μακαρονια και να τα παω..
οι προσκοποι που ειναι διπλα μου δεν εκαναν κατι αντιστοιχο.
οι ριζες βεβαια ειναι πολυ βαθιες για αυτο το προβλημα και δεν ευθυνεται η κυβερνηση (ειπαμε μην τα ισοπεδωνουμε)
αλλα σιγουρα κατηγορω ευθεως και κατηγορηματικα αυτον που αποφασισε οτι εγω (ο γιωργος ) με τα 804 ευρωπου επερνα μεχρι τωρα πρεπει να συνδραμω στους νεους ανεργους που εχουν δημιουργηθει οχι εξαιτιας μου (η εξαιτιας ΟΛΩΝ αυτων που βρισκονται στην ιδια μοιρα με εμενα) και πλεον παιρνω 776,83 ευρω.
τη στιγμη που ΕΝΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ δεν ειπε "ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΑ ΕΓΩ ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΩ"
οχι να δωρισει το μισθο του ρε παιδια...ενα μηνα μονο!!!!
και επειδη ειμαι και λιγο μεσα και εξω...τον αυγουστο βουλευτης του πασοκ ΑΠΑΙΤΗΣΕ να του βρουμε τραπεζι σε πολιτιστικη εκδηλωση(ενταξει μεχρι ενα σημειο το δεχομαι),αλλα ανοιξαν ενα μπουκαλακι ουισκακι,ΔΕΝ πληρωσαν και εφυγαν.
οχι δεν κατηγορω 10 εκατομυρια ελληνες...κατηγορω 300.αν οι 300 ηταν σωστοι τοτε οι υπολοιποι 10 εκατομυρια θα αναγκαζονταν να γινουν σωστοι!!!