Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 182

Θέμα: Κιτρινη φυλη

Threaded View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
  1. #11
    Εγγραφή
    24-12-09
    Περιοχή
    Μαρουσι
    Μηνύματα
    6.857
    Thanked
    15098
    Rides
    1

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Nikos M5 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ενας φιλος απ το φορουμ εχθες που εχει διατελέσει και ιδιοκτητης / οδηγος ταξι επι 6 ετη , ειπε πολυ γλαφυρα το πως αντιμετωπιζαν οι ιδιοκτητες ταξι τη φημη περι απελευθερωσης του επαγγελματος τους και τις πρακτικες και τακτικες που θα ακολουθουσαν προκειμενου να εκβιασουν και να συντηρησουν εσαει αυτη την κατασταση .
    Επι αυτου του θεματος δε βλεπω να σχολιαζουν κατι οι υποστηρικτες των κινητοποιησεων των ταριφαδων και της απαξιωσης της περιουσιας τους...... ΟΜΩΣ δεχεστε μια τακτικη εκβιασμου σε βαθος χρονου 20ετιας , δεχεστε την αποκτηση αδειων με καταμαυρο χρημα (ακουσαμε εως και 350κ στην Καστορια αν ειναι δυνατον, αν και δεν εχουν αποκτηθει ολες ετσι), δεχεστε τις υποβαθμισμενες υπηρεσιες τους και την προσβλητικη τους συμπεριφορα πολλες φορες, τις ληστρικες τακτικες τους προς Ελληνες και ειδικοτερα τουριστες και τελευταιο και χειροτερο δεχεστε να πληρωνετε εσεις σα τα κοροιδα φορο και αυτοι να καταφερνουν τοσα χρονια να εξαιρουνται. Ετσι δεν παμε μπροστα παιδιααααααααααααα..........
    Και ναι...προτιμω μια Α.Ε που θα πληρωνει φορους, δε θα μπορει να κρυφτει απο πουθενα, θα καταβαλει ΦΠΑ και θα απασχολει νομιμα προσωπικο πληρωνοντας εισφορες κλπ.
    Νικολα εγω συμφωνω απολυτα μαζι σου ,αλλα εχουν κατι χειροτερο απο αλλες επαγγελματικες ταξεις? Ποσοι δεν πληρωναν εφορια (επιστημονες και μη) ποσοι εχουν ληστρικα τιμολογια,τετοια ωστε τα ψιχουλα που σου κοβουν αν δεν δεχθεις αποδειξη να σε κανουν να γινεσαι συνεργος στη εισφοροδιαφυγη, ποσοι αισχροκαιρδουν σε βαρος των υπολοιπων? Λες για το ταχι στη καστορια, γιατι δε λεμε για τα κλουβια διαμερισματα,με αθλιες και παμφθηνες κατασκευες που κοστιζουν περισσοτερα απο τα 350 κ !!.
    Γιατι προχθες εγω πληρωσα 500 ευρω συμβολαιογραφικα και 800 ευρω (δυο πραξεις)παρασταση δικηγορου και στο συμβολαιο αναγραφει αμοιβη και τελη χαρτοσημου 45 ευρω?
    Οι επιπτωσεις απο τις κινητοποιησεις τους ειναι τεραστιες και αυτο το ξερουν πολυ καλα και για αυτο "πιεζουν".
    Ομως γιατι οι κ κ τεχνοκρατες διαλεξαν αυτη την εποχη για αλλαγες? γιατι ειχαν κανει ακριβως το ιδιο προπερυσι και ειχαμε το προβλημα στη διανομη καυσιμων?
    Λες πολυ σωστα δεν πληρωναν εφορια ή αυτη που πληρωναν ηταν ελαχιστη,γιατι εισοδημα καλο ειχανε αλλιως δεν θα μπορουσαν να αγορασουν τις αδειες σε αυτα τα λεφτα.
    Αξια βεβαια που καθοριστηκε απο το νομο της προσφορας και ζητησης!!
    Γιατι το κρατος δεν τους φορολογησε οταν επρεπε και ερχεται τωρα να ζητησει και τα ρεστα!!
    Ναι δεν εξελιχθηκαν σα κλαδος γιατι ειχαν την "ασφαλεια" ενος καλου εισοδηματος χωρις ανταγωνισμο μιας και τα μεσα μαζικης μεταφορας ειναι σχεδον ανυπαρκτα... ειδικα τα παλαιοτερα χρονια.
    Ελα ομως τωρα που υπαρχουν και ανθρωποι οικογενειαρχες με παιδια και ονειρα, πως θελουν μεσα σε μια νυχτα να τα ξεχαρβαλωσουν ολα?
    Να γινουν λες εταιρειες ταχι, ναι ας γινουν αλλα με ορια και οχι επειδη καποιος διαθετει κεφαλαιο και μεγαλη ρευστοτητα να κανει οτι θελει,αυτο δεν συνεβη με τις αθροες εισαγωγες που σακατεψαν τους ελληνες βιοτεχνες,παραγωγους,κτηνο τροφους κλπ.
    Για αυτο δεν καταντησαμε η χωρα των μεταπωλητων και της παροχης υπηρεσιων.
    Η προσωπικη γνωμη για τους αυτοκινητιστες οπως θελονται να αποκαλουνται δεν ειναι και η καλυτερη,για αυτο και αφου εχω την επιλογη δεν τους χρησιμοποιω (πως λεμε αν δε σου αρεσει το thread μη συμμετεχεις,καπως ετσι),αλλα αλλο η κακη δικη μου αποψη και αλλο το να τιναζεις στον αερα οικογενειακους προγραμματισμους και ονειρα!.
    Τι θα μπορουσε να γινει?
    Καθορισμος αναλογιας κυκλοφορουντων ταξι ανα κατοικο και καθε αδεια που θα αποσυρεται αντικατασταση αυτης με νεα!!
    Σκεψου μονο γινουν δεν γινουν εταιρειες,να πανε ακομα μερικες χιλιαδες κοσμου(ειδικα τωρα με την ανεργια στα υψη) και να "βγαλουν" στο δρομο τοσα αυτοκινητα.
    Συγκοινωνιακο,μολυνση πληρης καταστροφη!
    Σιγουρα πρεπει να αλλαξουμε και νοοτροπια και τροπο σκεψης ως ανθρωποι και ως λαος και γιατι οχι και ως Εθνος,ομως να αλλαξουν ολοι ειδικα η νομενκλατουρα της καθε κυβερνησης και να δωσουν στο κοσμο οραμα για μια καλυτερη χωρα και οχι να δινουν μονο την ανασφαλεια την απογοητευση και τελος την φτωχεια.

  2. The Following 3 Users Say Thank You to Nino For This Useful Post:

    A8hnaios (21-07-11), Konstantinos E60 (21-07-11), Nikos (21-07-11)

Δικαιώματα - Επιλογές

  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP