Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Stathis Εμφάνιση μηνυμάτων
χωρις να διαβασω τα προηγουμενα και χωρις να απανταω ειδικα στον κων/νο μενω στο παραπανω.

οι αδειες τους, τυπικα, νομιμα, για το κρατος, δεν αξιζαν, δεν αξιζουν, ουτε θα αξιζουν μια.

το οτι καποιος εδινε 200.000 ευρω ΜΑΥΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ, για μια αδεια που κανονικα με το νομο ήταν δωρεαν απο το κρατος, ηταν ρισκο και προβλημα του.

δεν γινεται τωρα να ζηταει τα ρεστα. καποια στιγμη θα γινοταν ελευθερο το επαγγελμα οπως ολα.
για ποιο λογο δηλαδη να ειναι κλειστο και μια κλικα να λυμαινεται ολη τη ΜΑΥΡΗ ΑΓΟΡΑ???

αυτο σε τι συμφερει τον κοσμο, τους επιβατες? βελτιωνει την υπηρεσια, μειωνει τις τιμες?

για ποιο λογο δηλαδη αν εγω θελω να παρω ενα ταξι (αντι να ανοιξω ενα μαγαζι π.χ.) και εχω τα απαραιτητα δικαιολογητικα, να πρεπει να δωσω 200 χιλιαρικα μαυρα?

αυτα γινονται στις μπανανιες.
αν λοιπον ο καθενας θελει να κανει το επαγγελμα του με ορους μπανανιας και μονοπωλειου, ωστε να μη βελτιωνεται και να "κονομαει" ελευθερα και ανετα ας παει στην αφρικη.
εδω περα δεν μας παιρνει πια για τετοιες μαλακιες.
και πολυ καθυστερησαμε.

σαν επιβατη, ουδολως με ενδιαφερει αν θα ερθουν εταιριες ή πολυεθνικες ή οτι αλλο, αν προσφερουν καλες τιμες, ευγενεια, καθαριοτητα μεσα στο ταξι.

ολοι ξερουμε οτι το μεσο ταξι και ο οδηγος του -δυστυχως- κινηται σημερα σε τριτοκοσμικα πλαισια.
και αυτο δεν προκειται να αλλαξει οσες απεργιες και να κανουν οι κλικες για να μη χασουν τα προνομια.

η προταση μου ειναι να κυρηξει το κρατος ακυρες ολες τις υπαρχουσες αδειες και οποιος θελει να μπορει εντος 3μηνου να καταθεσει τα δικαιολογητικα του και να παρει νεα αδεια.

πολλοι θα ηθελαν να εχουν μονοπωλειακα επαγγελματα και ετσι να εξασφαλιζουν το εισοδημα αυτων και των απογονων τους χωρις να ανησυχουν και να κουραζονται και εως τωρα με πολιτικες φιλιες και πελαταειακη σχεση με το πολιτικο συστημα το καταφεραν.
δεν παει αλλο ομως, ευτυχως...
εδω σταθη θα διαφωνησω μαζι σου.
πριν απο μια δεκαετια,εγω που ηθελα να ανοιξω ενα μαγαζι και να πουλαω ρουχα,επρεπε να βρω πρωτα απο ολα μαγαζι.ομως στα εξοδα του μαγαζιου ηταν και ο αερας που ζητουσαν..
1000 ευρω το μηνα ενοικιο και 5 εκατομμυρια αερα...μαυρα λευτα που δε φαινοντουσαν πουθενα.αυτο το κρατος δεν το γνωριζε??
μια χαρα το γνωριζε,αλλα προτιμησε να κανει τα στραβα ματια.
εγω που ηθελα να ανοιξω το μαγαζακι μου η συμβιβαζομουν,τα εσκαγα και το ανιγα η τους εβριζα και εμενα υπαλληλος.
ακριβως το ιδιο και με τις αδειες.οντως για το κρατος η αποκτηση της αδειας ηταν σχεδον τζαμπα.ομως το παρεμποριο ηταν γνωστο,κανενας δεν εκανε κατι γιαυτο,ουτε οι εμπλεκομενοι,ουτε η πολιτεια.
σε αυτο ομως δε φταινε οι εμπλεκομενοι και δη αυτοι πουτα εδωσαν τα χρηματα.
το οτι σαν ελληνες αμαυρωνουμε οτιδηποτε πιανουμε στα χερια μας ειναι γνωστο στο κοσμο ολο.
ομως να λεμε τα συκα συκα και τη σκαφη σκαφη.
μας εχουν εμποτισει με την ιδεα οτι φταιμε εμεις για τη κατασταση...
οχι δεν φταιμε εμεις..
γταιει ενα και μοναδικο κρατος που οταν μια αγανακτησμενη εκανε καταγγελια σε ενα ταριφα γιατι ηταν αξεστος γιατι την εβρισε γιατι δεν εκανε καλα τη δουλεια του,επενεβαινε το συνδικατο των οδηγων και το θεμα απλα ξεχνιοταν.και ο τυπος συνεχιζε να δουλευει.
αν ομως σε μια καταγγελια γινονταν οτι επρεπε να γινει,αυτα τα φαινομενα θα ηταν οι εξαιρεσεις και οχι ο κανονας.
αν τα προστιμα επιβαλλονταν για παραδειγματισμο προς τους επιτηδευματιες και οχι σαν νταβατζιλικι του κρατους,τοτε θα μιλουσαμε για ευθυνη του ταριφα η του ανθρωπου που ηθελε να γινει ταριφας.