Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 109

Θέμα: Έλληνες στο έλεος της φτώχειας

Threaded View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Περιοχή
    Patra, Greece
    Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο S8N Εμφάνιση μηνυμάτων
    Το έχω ξαναγράψει παλαιότερα ότι δεν είμαι της άποψης να φυγοπονούμε.

Κατάγομαι από στρατιωτική οικογένεια και σέβομαι εκείνους που πολέμησαν, πέθαναν και μόχθησαν για την πατρίδα μου. Μπορεί να την κάναμε σκατά αλλά αυτός δεν είναι λόγος να την παραδώσουμε στα λαμόγια, στους ξένους ή στις πολυεθνικές.

Αυτό που χρειάζεται είναι να ενεργοποιηθούμε ως πολίτες. Να κάνουμε το αυτονόητο. Να υπερασπιζόμαστε αυτό που θεωρούμε δίκαιο και ν' αντιστεκόμαστε στην αδικία. Να δείχνουμε τα δόντια μας εκεί που πρέπει και να γυρίζουμε την πλάτη μας σ' αυτούς που δεν κάνουν ούτε για χέσιμο: Σ' αυτούς που παίζουν με την νοημοσύνη μας. Σ' αυτούς που κλέβουν από την τσέπη μας, πολιτικούς και μη. Στους πουλημένους δημοσιογράφους που καθοδηγούν την κοινή γνώμη και που εξυψώνουν το κάθε μηδενικό. Σ' αυτούς που μας αποχαυνώνουν και μας αλλοτριώνουν με σκουπίδια και τηλε-reality μήπως και ξεχαστούμε από τη ζοφερή πραγματικότητα. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να ξεχνιόμαστε, ούτε να επαναπαυόμαστε.

Τέλος, ας κοιτάξουμε να μάθουμε την ιστορία μας καλά, ιδίως τη νεότερη. Κυρίως, ας φροντίσουμε να τη μάθουν τα νέα παιδιά, εκείνα που κάποιοι προσπαθούν να αποχαυνώσουν με τα ξέκωλα του Big Brother και του next top model τη στιγμή που διακυβεύεται το μέλλον τους.
    Αυτη ειναι η αλλη πλευρα του νομισματος. Και με μια μεγαλη δοση ρομαντισμου, ισως, κατα τη γνωμη μου.

Θα σου πω γιατι διαφωνω μαζι σου: Διαφωνω γιατι οσο και αν παλευεις εσυ, παντα υπαρχει καποιος με περισσοτερη δυναμη και επιρροη απο εσενα που θα κανει, οτι εσυ προσπαθεις να φτιαξεις, δυο φορες χειροτερο. Διαφωνω γιατι δεν θελω να ξοδεψω τη ζωη μου δουλευοντας για το τιποτα, δουλευοντας για να πληρωνω φορους που δεν εχουν αντικρυσμα. Γιατι αν με τα λεφτα που θα εδινα στο κρατος γινοταν κατι, παει στο διαολο. Αλλα ετσι οχι. Επισης διαφωνω, γιατι ακριβως δεν θελω να κατσω να ασχοληθω με μια κατεστραμμενη παρτιδα, την οποια και δεν μπορω να σωσω, και δεν φταιω εγω που εγινε ετσι.

Ξερεις κατι? Λες για τους αγωνιστες που θυσιασαν τη ζωη τους για την Ελλαδα, που πολεμησαν, που σκοτωθηκαν. Αυτες οι εποχες περασαν ομως ανεπιστρεπτει! Δεν προκειται να αλλαξει αυτη η σαπιλα που υπαρχει παντου. Και το χειροτερο, ειναι η υποκρισια που βασιλευει, που βριζουμε οποιον ξενο πει τα πραγματα με το ονομα τους, οποιον ξενο βλεπει την κατασταση μας απο μια διαφορετικη οπτικη γωνια.

Ετοιμαζομαι να βγω σε μια κοινωνια που τρωει τα παιδια της. Γιατι να κατσω να με φανε? Γιατι να πανε χαμενοι οι κοποι μου? Γιατι να μην πραγματοποιησω τα ονειρα μου? Γιατι οι προγονοι μας πολεμησαν για μια πατριδα που χαθηκε εδω και κανα δυο γενιες?

Ολοι μιλανε για την ενωμενη Ευρωπη? Ουτε ενωμενη ειναι, ουτε Ευρωπη. Ομως, οπως λειτουργει αυτος ο παγκοσμιος οργανισμος, ετσι θελω να λειτουργησω και εγω. Να εκμεταλευτω την ορεξη μου δημιουργικα, να δω αποτελεσμα, και στο κατω κατω, να γυρισω πισω εχοντας χρηματα στην ακρη, οπως κανανε τοσοι και τοσοι Ελληνες μεταναστες στο εξωτερικο μετα τον πολεμο.

Λες να μεινω εδω και να αντισταθω στους πουλημενους πολιτικους και δημοσιογραφους? Με τι να αντισταθω? Με πετρες και ξυλα που μαζευω απο τον δρομο εξω απο το σπιτι μου, που εδω και 4 χρονια τον σκαψανε για να περασουν κατι και μετα τον ξεχασαν ετσι? Με τι να πολεμησω τα δικτυα τους, την επιρροη τους τα λεφτα τους?

Θα σου πω ενα παραδειγμα. Σε εναν δημο της Αιτ/νιας κατεβαινουν καποιοι νεοι (30αρηδες) συγγενεις μου με ορεξη να κανουν κατι για τον τοπο τους. Ο επικρατεστερος αντιπαλος τους τους προσεγγισε και τους ειπε ποσα θελουν για να αποσυρθουν.

Αρη, δωσε μου εναν καλο λογο γιατι θα πρεπει να κατσω εδω και να "πολεμησω"? Τι θα κερδισω, εγω και η πατριδα μου? Γιατι αν ηξερα οτι με τους κοπους μου κατι θα γινοτανε θα εμενα. Πιστεψε με. Βαθια μεσα μου ξερω οτι αγαπαω τον τοπο μου. Οταν ομως τον βλεπω καθημερινα να με φτυνει, γιατι να κατσω εδω? Γιατι να μοχθησω για το τιποτα? Και πανω απ'ολα, γιατι να ξοδεψω τα καλυτερα μου χρονια για το τιποτα, οταν δουλευοντας και ζωντας καπου εξω, θα μπορω να προσφερω στην οικογενεια μου δεκα φορες περισσοτερα απ'οτι εδω?

Φιλικα παντα,
    Γιαννης

2. The Following User Says Thank You to GiannisRob For This Useful Post:

Monsta (22-10-10)

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP