αυτη ειναι μια διαφορετικη περιπτωση.
ειναι επιστροφη λογω ελαττωματικου προϊοντος.
σε αυτην την περιπτωση και εφοσον το ειδος εχει σταματησει να πωλειται, ο αντιπροσωπος του προϊοντος υποχρεουται να το αντικαταστησει με αλλο αντιστοιχης αξιας κατα την ημερομηνια αγορας και οχι κατα την ημερομηνια που το προϊον κριθηκε μη επισκευασιμο.
με την τρεχουσα (μειωμενη) τιμη αγορας του θα δικαιουντο να το υπολογισουν αν το προϊον γινοταν επιστροφη ως καινουργιο και οχι ως ελαττωματικο.
πριν ενα χρονο εκανα αγορα του παλιου μου tower απο μια απο τις 3 μεγαλυτερες αλυσιδες καταστηματων του ειδους.
ΔΙαλεγω ολα τα κομματια, με περνουν μετα απο 2 μερες, παραλαμβανω και παω στο ταμειο.Το πληρωνω κασερι τοτε 1140ε αν θυμαμαι καλα.
Το ιδιο βραδυ το συναρμολογω στο σπιτι και ξεκιναω format.
Tις επομενες 2-3 μερες στα καλα καθουμενα αρχισε να κανει επανεκινησεις μονο του.
Ανοιγω παλι το κουτι, διπλοτσεκαρω τα παντα και ξανακανω format.
Τα ιδια.
Το περνω αγκαλια και τους το παω.
Η συζητηση ξεκιναει πολυ απλα."ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ"
Δε θα δεχομουν τιποτα να επισκευαστει που ειναι 2 ημερων.
Τους ειπα οτι σε ασχετους χρονους κανει επανεκινησεις.
Παω μετα απο δυο μερες και πιανω τον ενα manager.
Η ψυκτρα σου μου λεει δε παταγε 100% και αυτο τα προκαλουσε......
Του λεω πλακα μου κανεις???
Παω στο τεχνικο και μου λεει οτι δεν εγινε η συναρμολογηση στο καταστημα(ζηταγανε 50ε) και δε φερουν ευθυνη αμα χαλασα κατι!!!!
Απο 10 χρονο παιδακι φτιαχνω πυργους.του λεω το προβλημα ειναι hardware και κανει μπαμ.
Με τα πολλα το περνω πισω και αφου με εχουν χρεωσει ελενχο 20ε που φυσικα δε πληρωσα ποτε.
To προβλημα φυσικα δε διορθωθηκε.
Ψαχνωντας στο νετ βρισκω οτι η MB υπαρχει σε ολα τα φορουμς ως προβληματικη με ακριβως τα συμπτωματα που ειχα.
Ξανα λοιπον αγκαλιτσα και πισω.Εδω να σημειωσω οι το καταστημα ειναι στο λιμανι του πειραια διπλα απο τραπεζα σε δρομο που το παρκαρισμα ειναι πολυ δυσκολο.Ακομα και διπλοπαρκαρισμα που εκανα ηταν επικινδυνο λογω στασης λεωφορειων απενταντι.
Ξεκιναμε παλι...
"παιδια η mb ειναι προβληματικη.Αλλαξτε τη"
Η απαντηση τους η ιδια.Δεν καναμε εμεις λεει τη συναρμολογηση και κατι μπορει να χαλασες.
Τους λεω ωραια, κατι χαλασα? Βρειτε το.
Φυσικα δε βρισκαν τπτ.Δυο μερες πανω στα διαγνωστικα τους και κανενα σφαλμα πουθενα.Μεχρι μου ειπαν οτι φταιει το ρευμα του σπιτιου μου που μου το κανει να κλεινει.......
To tι ακουσα δε λεγεται.
Για να μη γραφω ολα οσα εγιναν που θα με παρει μια σελιδα, το αποτελεσμα ηταν οτι ο ενας μανατζερ που ειχα κανει παραπονα αρνιωταν καθε αλλαγη ενω ο αλλος ηταν πολυ πιο φιλικος και δεκτικος στο να βρουμε μια λυση.
μετα λοιπον απο 4 βολτες του πυργου, παω και το αφηνω μπροστα στο παγκο του τεχνικου, λεω να φωναξουν το μανατζερ και του λεω "Nα ειμαι τρελος και να το βγαζω να παρει αερα καθε τρεις και λιγο δεν ειμαι.Λοιπον ΔΕ δεχομαι ΚΑΜΙΑ επισκευη και αλλο ελενχο.Με εχετε ταλαιπωρισει απιστευτα και ενω εχω πληρωσει εδω και ενα μηνα δεν εχω υπολογιστη.Το προβλημα υπαρχει και ειναι σε ολα τα φορουμ και αν θες σου το δειχνω και επι τοπου.Τα χουμε πει 100 φορες και μονο για καφε δν εχουμε κατσει οι δυο μας.Η μου κανεις ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ σε οτι νομιζω οτι δε δουλευει ή κανω στην ακρη και φερνω αλλον να μιλαει αντι εμου....."
Φυσικα τοτε με αυτη τη φραση ως δια μαγειας μεσα σε 5 λεπτα ολα λυθηκαν.
Η απαντηση που ηρθε απο τα κεντρικα ηταν να κανω ΟΤΙ αλλαγη θελω ανεξαρτητου κοστους σε προιοντα που ειναι αμεσα διαθεσιμα στο καταστημα......
δε λεω, ως καταστημα μπορει να τηρει μια τακτικη και να μν αλλαζει για ψιλου πηδημα αν και θα πρεπε....Αλλα οταν βλεπεις εναν πελατη με τετοια καρτελα να περνα τετοια ταλαιπωρια, κανε κατι.
Αυτοι ειμαστε.Δε προκειται να αλλαξουμε και δε προκειται να μας αλλαξει κανενα ΝΔΤ καμια ξινη γερμανιδα.
Παντα θα κοιταμε να τη πουμε στον απεναντι, να τον μειωσουμε και οχι να βελτιωθουμε εμεις, να τον βρουμε στην αναγκη και να τον αρμεξουμε, να του δωσουμε το σκαρτο και μετα να κανουμε τις παπιες γελωντας σε φιλους και γνωστους οτι ο "χ" βλακας τη πατησε και καταφεραμε να τον δουλεψουμε και την επομενη μερα που μας το κανουν εμας να βριζουμε την ελλαδα που εχει γεμισει λαμογια και υπουργους που κοιτανε να τα φανε.
Και μεις αν περναμε δυναμη στα χερια μας, λυπαμαι που το λεω αλλα τα ιδια και χειροτερα θα καναμε.
Συνέβει το 2007. Είχα πάει σε μια μεγάααααλη κατακόκκινη αλυσίδα να πιάσω δουλειά, με καλέσανε και πήγα για interview.
Αφού περίμενα στο σαλονάκι με κεράσανε καφεδάκι, κάπνιζα ανέμελος και περίμενα την σειρά μου μπάς και πιάσω δουλειά.
Μπαίνει ένας πολύ καθως πρέπει οικογενειάρχης με όλη την σημασία της λέξης (χωρίς ειρωνία αυτά που λέω) και ζητάει τον διευθυντή.
Βγαίνει ένας τυπάς γύρω στα 25 τότε και του λέει ο φουκαράς πως το εμ πι θρί που χε αγοράσει χτες δεν το διάβαζε κανένας υπολογιστής και δεν πέρναγε με τίποτα τα τραγούδια μέσα.
Αφού ακολούθησε ο κλασικός διάλογος περί επιστροφής χρημάτων τον στέλνει πάλι στο κατάστημα να το αντικαταστήσει. Μόλις φεύγει ο άνθρωπος πατάνε κάτι γέλια οι κάριες στην υποδοχή λές και άκουγα γαλοπούλες, και λέει ο τύπος: "Είδατε ρε? Είμαι μάγκας? Τον ξαπόστειλα, θα ξανάρθει πάλι αύριο να μας ζαλίσει ο μλκας! Πάω να πιω τον καφέ μου μην με ξαναενοχλήσετε για τέτοιες μλκίες!"
Είχα μείνει κόκκαλο, δεν μπορεί ρε καραγκιόζη να σου έρχεται ο άνθρωπος και να σου μιλάει με όλο τον σεβασμό ενώ ηλικιακά είσαι γιός του και σου λέει ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει, του ξαναδίνεις το ίδιο προιόν εις γνώση σου οτι ειναι ελλατωματικό και τον βρίζεις πίσω απο την πλάτη του? Ε άντε στα τσακίδια δηλαδή!
Και δεν έπιασα και δουλειά γκρρρρρρρρρρρρ
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Jimmakos : 02-03-11 στις 00:47
αυτο το γεγονος δειχνει εντονα την ελλειψη χρηματων,ρευστου που λεγεται στη πιατσα..
πλεον ενα μεγαλο ποσο αδυνατει να βγει απο το ταμειο...
αυτα βεβαια συμβαινουν σε πολιτισμενες χωρες...
στην ελλαδα,οπου ο ιδιοκτητης καταστηματος μπορει να σε απειλησει και να φωναξει την αστυνομια επειδη θελεις να επιστρεψεις το προιον...τι ψαχνετε??
να σας πω ενα παρομοιο περιστατικο..
ειμαι μουσικος..
ειναι επιβεβλημενο να δοκιμαζεις οποιο μηχανημα,οργανο αγορασεις γιατι πολυ απλα,ειδικα στη περιπτωση των οργανων,ακομα και μεταξυ δυο ομοιων μπορει να βρεθουν διαφορες..
στις περιπτωσεις δε των μηχανηματων,δεν μπορει κανεις να ξερει απο πριν το αποτελεσμα που θα δωθει(ενα παραδειγμα,θελω να αγορασω ενα ασυρματο μικροφωνο...μπορει απο το πολικο διαγραμμα και απο το διαγραμμα αποκρισης συχνοτηων να καταλαβω περιπυο τι μικροφωνο ειναι,αλλα το να σου κατσει στη φωνη σου ειναι αλλο θεμα..)
πουθενα,στη θεσσαλονικη(που ειμασε και μουσικη πολη) δεν εχω δοκιμασει μηχανημα οπως πρεπει..
προσφατα σε γνωστη αλυσιδα,μου εβαλαν να δοκιμασω ενισχυτη κιθαρας,μπροστα στη τζαμαρια της μητροπολεως,με ροκ μουσικη να παιζει απο το ραδιοφωνο του μαγαζιου...
το ολο θεμα εχει να κανει με τις πρωτογονες αντιληψεις επιχειρηματιων,αλλα και την αδιαφορια-αδυναμια των κρατικων μηχανισμων ελεγχουν να επιβαλλουν μια σωστη εμπορικη πολιτικη.
τι να το κανεις ομως??
μικροφωνο ασυρματο αξιας 3.700 ευρω(μετρητα παρακαλω....ντακα,ντακα),δου εψε 1,5 ωρα οταν ανακαλυφθηκε απο τη φιλη μου οτι το on/off button ηταν ελλατωματικο,εννοειτε ο πωλητης οχι μονο δεν το επερνε πισω,αλλα δεν μπηκε καν στο κοπο να αναλαβει την αποστολη στη shure και εννοειτε την προσωρινη αντικατασταση του...ετσι λοιπον εχουμε ενα μικροφωνο που κοστιζει οσο κοστιζει μια κουζινα σπιτιου που δουλεψε λιγοτερο απο οσο κανω εγω σεξ και δεν μπορουμε να το χρησιμοποιησουμε......
παντα υπαρχει καποιος πιο μαγκας απο εμας....
γι'αυτο το λογο πηρα εγω προσφατα 150 ευρω παραπανω (απο τη φτηνοτερη τιμη online) τηλεοραση απο τοπικο μου μαγαζι. με το θετικο των "χυμα" και αγραφων δοσεων, και οτι εχω καποιον συγκεκριμενο να πιασω απο το γιακα σε περιπτωση μη-εξυπηρετησης/βλαβης.
επισης ενα καλο του skroutz.gr ειναι αυτη η "αξιολογηση" των καταστηματων.
π.χ ενα τυχαιο παραδειγμα https://www.skroutz.gr/m/957/Perfectoys
το φτηνοτερο ΔΕΝ ειναι παντα καλυτερο.
_____________________ _____________________ _____________________ _____________________ _____________________
RTFM
Ptboul (02-03-11)
Kostas_1 (02-03-11)