Εδώ και ένα μήνα περίπου έχουμε βγει με ένα φίλο που διατηρεί κατάστημα 'Γερμανός' με τη γυναίκα του. Είμαστε και οι τέσσερις για φαγητό και μας περιγράφουν περιστατικό όπου μία πελάτισσα αγόρασε μετρητοίς i-phone 4 και την επόμενη μέρα τους το πήγε πίσω για να το επιστρέψει. Το προόριζε για δώρο όμως την είχε προλάβει κάποιος άλλος. Η συσκευασία ήταν βέβαια άθικτη.
Ακούω με ενδιαφέρον τη περιγραφή, αλλά ξέρω από μέσα μου που θα καταλήξει η κουβέντα και έχω ήδη αρχίσει να φορτώνω. Όπως ίσως καταλάβατε, της αρνήθηκαν να της δώσουν τα χρήματά της πίσω, επικαλούμενοι διάφορες βλακείες δικαιολογίες του στυλ....'δεν έχει τόσα χρήματα το ταμείο', 'μπορείτε να πάρετε κάτι άλλο από το κατάστημα' και άλλα τέτοια όμορφα. Ναι, λες και θα πάει να πάρει 'άλλα' πράγματα αξίας 700 ευρώ.
Οπότε έχει αρχίσει μία τεράστια αντιπαράθεση, διότι προσωπικά υποστηρίζω (με πάθος) ότι πρέπει να ακολουθήσουμε το παράδειγμα άλλων χωρών που επιστρέφουν τα χρήματα στο πελάτη, εφόσον το προϊόν είναι άθικτο, όπως καλή ώρα κάνει το ΖΑRA, το ΙΚΕΑ και ίσως και άλλες σοβαρές επιχειρήσεις που δεν έχω υπόψη μου. Γιατί σώνει και καλά πρέπει να πάρω 'κάτι άλλο' από το μαγαζάκι τους? Εκείνος να μου λέει ότι η νομοθεσία δεν είναι σαφής και πως κανείς δεν τους αναγκάζει να επιστρέψουν χρήματα....
Και βέβαια εδώ και λίγες μέρες που ο 'Γερμανός' διαφημίζει στη TV τη νέα τους υπηρεσία.....'Επιστροφής Χρημάτων' τον πήρα τηλέφωνο και του ριξα το δούλεμα της ζωής του. Τόσο πολύ το φχαριστήθηκα λέμε!!! Εκείνος βέβαια μεσ τα νεύρα που τώρα θέλει-δε θέλει, ΠΡΕΠΕΙ να επιστρέφει χρήματα.
Γράψτε τις δικές σας εμπειρίες με τη ταλαιπωρία που χετε φάει από αντίστοιχους επιχειρηματίες / μαγαζάτορες της κακιάς ώρας. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα?