Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 19

Θέμα: Έναρξη επαγγέλματος (ΑΦΜ). How to?

Rides
    0

Προεπιλογή Έναρξη επαγγέλματος (ΑΦΜ). How to?

Επειδή πήρα κάτι αποφάσεις για την ζωή μου λέω να ασχοληθώ με κάτι δικό μου....

Επειδή όμως οι καιροί είναι χαλεποί είπα να είμαι νόμιμος...
    Αλλά δεν ξέρω που μου πάνε τα 4!

Θέλω να ρωτήσω πως γίνεται να ανοίξω "μπλοκάκι" στην εφορία να μπορώ να κόβω αποδείξεις (χειρόγραφες) για πχ παροχή υπηρεσιών?
    και επίσης αν σε περίπτωση που βρώ κάποια καλή δουλειά ο υποψήφιος εργοδότης θα μπορεί να μου κολλάει ένσημα?

Περιοχή
    Στη διαδήλωση του φραπέ
    Rides
    1

Προεπιλογή

Θα πας εφορία να ρωτήσεις τι χρειάζεσαι για να κάνεις 'έναρξη επαγγέλματος' (επιμελητήρια κτλ) και στη συνέχεια θα κάνεις και μια ωραία έναρξη στο ΤΕΒΕ / ΟΑΕΕ. Θα τρίβουν τα χέρια τους. Βγάζεις / δε βγάζεις κάθε χρόνο εκείνοι θα σου κάνουν αύξηση. Όσο για τα ένσημα που λες, δεν παίζει κάτι τέτοιο από τη στιγμή που είσαι ανεξάρτητος και τους κόβεις 'παροχής υπηρεσιών'. Ρώτα και το λογιστή σου για το συγκεκριμένο επάγγελμα που θες να κάνεις......ίσως μπορεί να σε βοηθήσει με τα διαδικαστικά.

3. The Following 3 Users Say Thank You to Monsta For This Useful Post:

stratos (17-05-11), Thomelef (17-05-11), Vasilis (18-05-11)

Rides
    0

Προεπιλογή

Σωστά αν το λέω καλά είσαι ελεύθερος επαγγελματίας οπότε κάνεις και αυτασφάλιση!

Αλλά μια φίλη σήμερα μου είπε πως γίνεται να είσαι και στο ΙΚΑ και να κόβεις χειρόγραφη.... Με βεβαίωση απο τον εργοδότη βέβαια... Δεν θυμάμαι τί και πως όταν την ξαναδώ θα την ξαναρωτήσω....

Δεν ξέρω αν μπορώ να κόψω απόδειξη με το υπάρχον ΑΦΜ μου και μετά αυτές οι αποδείξεις να μπούν σαν έσοδα στην δήλωσή μου.... Ειδωμεν!

Περιοχή
    Elefsina
    Rides
    1

Προεπιλογή

Μεταφέρω την επιχείρηση του πατέρα μου σε εμένα αυτή τη περίοδο οπότε κάνω την ίδια διαδικασία.

ΑΦΜ έχεις αφού έχεις και δίπλωμα. Πας επιμελητήριο και με περίπου 60 ευρώ γράφεσαι στις λίστες τους και ονομάζεις την επιχείρηση σου αφού είναι ατομική και όχι Ο.Ε.

Πάς στο ΤΕΒΕ (ΟΑΕΕ τώρα) και δίνεις 111.10 ευρώ για να κάνεις έναρξη επιχείρησης αφού δώσεις όλα σου τα στοιχεία και δηλώσεις τον χώρο σου.

Πας στην εφορία με τα 2 παραπάνω χαρτιά και κάνεις έναρξη επιχείρησης. Εκεί δίνεις και το ανάλογο ποσό (δεν ξέρω ακόμα ποιο είναι γιατί είμαι σε αυτό το στάδιο). Σε κάποια φάση ανάλογα με την γραφειοκρατεία και το λάδωμα έρχονται και κάνουν αυτοψία στον χώρο σου, έστω και στο σπίτι σου αν δηλώσεις ΠΧ οτι επισκευάζεις PC. Εκεί θέλει πάλι λάδωμα γιατί όλο και κάτι λάθος θα βρούν.

Συννενοήσε με το λογιστήριο σου για να προσκομήσει στην εφορία τα βιβλία σου για θεώρηση, στην περίπτωση σου δελτίο αποστολής (για να τρυπηθεί), δελτίο αποστολής-τιμολόγιο (για να τρηπηθεί), δελτίο παροχής υπηρεσιών (για να τρηπηθεί) και τιμολόγιο ατρύπητο.

Πάς στο υπουργείο βιομηχανίας (για σένα δεν ξέρω αν πρέπει), σκάς το 200άρι για να σου βγάλουν άδεια λειτουργίας αν εκτελείς εργασίες στον χώρο σου και περιμένεις να σου στείλουν την περιβαλοντική για έλεγχο πυρόσβεσης και χώρων υγιεινής.

Αν κόβεις παροχής τότε φορολογήσαι με 50% του συνολικού τζίρου και 21 % ΦΠΑ. Αν δεν κόβεις παροχής τότε φορολογήσαι κλιμακωτά ανάλογα με τον τζίρο έως και 43%.

Καλή τύχη

6. The Following 3 Users Say Thank You to stratos For This Useful Post:

Jimmakos (18-05-11), Panos 316T (18-05-11), Vasilis (18-05-11)

Περιοχή
    Στη διαδήλωση του φραπέ
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο stratos Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αν κόβεις παροχής τότε φορολογήσαι με 50% του συνολικού τζίρου και 21 % ΦΠΑ. Αν δεν κόβεις παροχής τότε φορολογήσαι κλιμακωτά ανάλογα με τον τζίρο έως και 43%.

Καλή τύχη

Μη τον φοβίζεις ρε συ Στράτο.

Καταρχήν δεν είναι επί του συνολικού τζίρου, αλλά επί των κερδών και αφού αφαιρεθούν όλα τα έξοδα. Το ΦΠΑ είναι στο 23%. Από τη στιγμή που κάνει ατομική, μπορεί μέχρι ενός ποσού να πληρώνει γύρω στο 25% επί των κερδών, από κει και πέρα αν τα νούμερα ανέβουν, τότε πρέπει να σκεφτεί τη μορφή κάποιας 'κανονικής' εταιρείας (ΕΠΕ, ΑΕ). Επίσης για τα πρώτα 3 χρόνια είναι 'φυσιολογικό' να δείχνει ζημιές χωρίς να του ζητήσει κανείς το λόγο.

8. The Following 3 Users Say Thank You to Monsta For This Useful Post:

Jimmakos (18-05-11), Panos 316T (18-05-11), stratos (18-05-11)

Rides
    0

Προεπιλογή

Ναι γιατί τα υπόλοιπα ήταν ευχάριστα! χαχαχαχαχαχαχα

Μουσική κάλυψη εκδηλώσεων θα κάνω ρε παιδιά.... Με έδρα το σπίτι μου....

Περιοχή
    Elefsina
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Monsta Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μη τον φοβίζεις ρε συ Στράτο.

Καταρχήν δεν είναι επί του συνολικού τζίρου, αλλά επί των κερδών και αφού αφαιρεθούν όλα τα έξοδα. Το ΦΠΑ είναι στο 23%. Από τη στιγμή που κάνει ατομική, μπορεί μέχρι ενός ποσού να πληρώνει γύρω στο 25% επί των κερδών, από κει και πέρα αν τα νούμερα ανέβουν, τότε πρέπει να σκεφτεί τη μορφή κάποιας 'κανονικής' εταιρείας (ΕΠΕ, ΑΕ). Επίσης για τα πρώτα 3 χρόνια είναι 'φυσιολογικό' να δείχνει ζημιές χωρίς να του ζητήσει κανείς το λόγο.
    Κώστα το ΦΠΑ έχεις δίκιο είναι δικό μου λάθος.

Ο Δημήτρης, χωρίς να το λέω σίγουρα, δεν έχει έξοδα. Εχει τον εξοπλισμό που χρειάζεται. Αν έχει σκοπό να αγοράσει καινούριο εξοπλισμό ή να δηλώσει επαγγελματικό όχημα και να δηλώνει βενζίνες τότε ναι έχει έξοδα.

Αυτό με το 25% δεν μπορώ να απαντήσω σίγουρα, κάποιος λογιστής θα βοηθούσε καλήτερα.

Περιοχή
    Larissa
    Rides
    0

Προεπιλογή Λαδώματα...!!!

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο stratos Εμφάνιση μηνυμάτων
    ..........Σε κάποια φάση ανάλογα με την γραφειοκρατεία και το λάδωμα έρχονται και κάνουν αυτοψία στον χώρο σου, έστω και στο σπίτι σου αν δηλώσεις ΠΧ οτι επισκευάζεις PC.
    Εκεί θέλει πάλι λάδωμα γιατί όλο και κάτι λάθος θα βρούν.......
    Στράτο, με συγχωρείς αλλά αν ξεκινάς την επαγγελματική σου πορεία με ΔΥΟ προδιαγεγραμένα "λαδώματα", θα εξαρτάσαι συνέχεια από τέτοια!
    Δηλαδή, μου λές οτι δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς αυτό?
    Δεν το δέχομαι, πιστεύω οτι προχωράει ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟ τρόπο.
    Να απαιτήσεις το δίκιο και το σωστό και μην αφήνεις τον κάθε @@@@@@ να σου τα παίρνει για κατι που ΟΦΕΙΛΕΙ να κάνει!
    ...

12. The Following User Says Thank You to asot For This Useful Post:

Jimmakos (18-05-11)

Rides
    0

Προεπιλογή

Πάντως τα ποσά μου φαίνονται υπερβολικά παιδιά....

Εφόσον θα κόβω για παροχή υπηρεσιών δεν έχω κάποιο εργοστάσιο κλπ....

Περιοχή
    Elefsina
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο asot Εμφάνιση μηνυμάτων
    Στράτο, με συγχωρείς αλλά αν ξεκινάς την επαγγελματική σου πορεία με ΔΥΟ προδιαγεγραμένα "λαδώματα", θα εξαρτάσαι συνέχεια από τέτοια!
    Δηλαδή, μου λές οτι δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς αυτό?
    Δεν το δέχομαι, πιστεύω οτι προχωράει ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟ τρόπο.
    Να απαιτήσεις το δίκιο και το σωστό και μην αφήνεις τον κάθε @@@@@@ να σου τα παίρνει για κατι που ΟΦΕΙΛΕΙ να κάνει!
    Οι εφοριακοί δεν έρχονται Αντώνη απλά στον χώρο σου ποτέ. ΔΕΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ! Εχουν το μαχαίρι, έχουν και το πεπόνι. Προσωπικά βιάζομαι να μεταβιβαστεί η επιχείρηση γιατί βγαίνει στην σύνταξη ο πατέρας μου και το εισόδημα της σύνταξης σίγουρα βοηθάει στον προυπολογισμό του σπιτιού μας. Εναλλακτικά θα περιμένω 6 μήνες περίπου. Τώρα σε 1 μήνα θα έχω ξεμπερδέψει. Δεν πάει τίποτα καλά στο κράτος, γιατί να πάει αυτό? Πόσα μαύρα λεφτά παιρνουν? Για να κάνουν αυτό που πρέπει, σε καιρό που δεν ξεκινούν πολλές επιχειρήσεις και δεν εχουν τόσο δουλειά. Και είναι λάδωμα όχι για φοροδιαφυγή γιατί το είδος της επιχείρησης και οι πελάτες που είναι μεγάλες βιομηχανίες και θέλουν τιμολόγιο σε κάθε εργασία δεν επιτρέπουν φοροδιαφυγή

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP