καλημέρα και Χρόνια πολλά σε όλους.

θα ζητήσω τη βοήθειά σας σε τεχνικό θέμα.

εχθές πήγα και άφησα το αυτοκίνητό μου για service (Ε90 Μ πακ) και ως αυτοκίνητο αντικατάστασης μου έδωσαν ένα Ε46 compact. (δεν ξέρω ούτε χρονολογία ούτε κυβικά αν και απο τη δύναμή του το κόβω για 1600 ή το 1800 με τα 115 άλογα)

η πρώτη εντύπωση απο ένα αυτοκίνητο με 195.000 ΧΛΜ ήταν θετικότατη θυμίζοντάς μου τα καλά BMW των προηγούμενων εποχών. το αμάξι σου έδινε την αίσθηση του αυτοκινήτου που είναι στιβαρό, πολλά κιλά, που πατάει άριστα, που φρενάρει όποτε και όσο πρέπει, που στο σταμάτημα δεν κάνει κούνια ή τη λεγόμενη βάρκα αλλά κοκαλώνει. στις δε λακούβες το ένιωθες οτι είναι σκληρό αλλά σε καμία περίπτωση δεν κοπάναγε μέσα απορροφώντας τους κραδασμούς άψογα.

με έτρωγε η περιέργεια και λέω δεν μπορεί, τόση διαφορά απο το δικό μου? Πραγματικά το 'ενιωθα στο δρομο πολύ πιο ασφαλές!

σήμερα το πρωί λοιπόν ενώ πάρακαρα κοίταξα τα αμορτισέρ και είδα μπρος πίσω κίτρινες μπουκάλες bilstein. ελατήρια δεν ξέρω αν είχε αλλάξει μιας και ήταν μαύρα.

η ερώτηση μου είναι λοιπόν τι μπορώ να αλλάξω όταν θα έρθει ή ώρα στο δικό μου (σύντομα) για να έχω παρόμοια συμπεριφορά χωρίς να ξεφύγω οικονομικά δίνοντας χιλιάρικα σε διάφορα πακέτα.

μπορώ να κρατήσω τα μαμα Μ ελατήρια μου και να παίξω μόνο με αμορτισέρ? και αν ναι ποιά είναι αυτά? μπορώ να αλλάξω και κάτι άλλο? πχ συνεμπλόκ?

δεν θέλω να χαμηλώσει το αμάξι άλλο απόσο είναι τώρα γιατί σε μερικά σημεία ήδη βρίσκει στη δουλειά μου.