αξιζει να μπει διαφορικο 3.91 σε SMG Μ3 η οχι...
Printable View
αξιζει να μπει διαφορικο 3.91 σε SMG Μ3 η οχι...
Ωπ ! Ανοίξανε θρέντ τα τρωκτικά ;;:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
Ωραίο καλαμπουράκι !! Μπράβο παίδες !!thumb
μια χαρά αξίζει...ειδικά δε αν ανέβεις και στις 8200, ακόμα καλύτερα.
an εισαι ηδη στισ 8800max ακομα καλυτερα?
παιδιά (Σταμάτη και Μίλτο) δημόσια τα λέτε τα αστεία, το επικροτεί δεν ειρωνεύεται, μην παρεξηγιόμαστε για ψύλλου πήδημα.
Κι εγώ όταν τα διάβασα με πιάσαν τα γέλια, δεν είναι κακό, αφού αστειεύεστε..
Ειδικά αν πρόκειται για τον Κυριο Αντωνη μας (κατα κόσμο Samaro) που είναι αξιαγαπητος κ με αστείρευτο χιούμορ...χεχε
Ναι Μιλτο...δεν είναι λόγος παρεξηγησης...
Θα τον γνωρίσεις σε κάποια συνάντηση κ θα καταλάβεις περι τίνος κυρίου πρόκειται!
Κ σου ειπα,καθαρισε maf να δουλευεις σωστα...:hystericalbs1:
Ο Σταματης δεν εχει 3.91 ;;
Εχει δει καποιες διαφορες ;
:shok::shok:
έχεις αλλαγμένες βαλβίδες και ελατήρια????
αν και δεν είναι το τέλειο παράδειγμα, του νίκου στροφάρει στις 8700 και φοράει
3.91...αν θυμάμαι καλά, στις 8700 μου είχε πεί πως το δικό του κόβει την παροχή
λαδιού...πάντως για μένα το κοντό διαφορικό, είναι απο τα πιο ωραία upgrade,
άσχετα αν είναι manual ή smg...γεμίζει πολύ πιο ωραία το αμάξι...ειδικά αν κάνεις
διαδρομές και μπαντηλίκια, θα το καταευχαριστηθείς...
Συμφερει συμφερει χι χι χι χι....:thanks:
https://www.youtube.com/watch?v=H1jgHlsiLOY
Εγινε το 46αρι πιο γρηγορο και απ το csl γιατι εβαλε ενα κοροπηναιο.
Μπραβο βελτειωση....
ο τίτλος λέει csl...αν προσέξετε και τον χιλιομετρητή, είναι σαν να πειγαίνουν δίπλα δίπλα...
αρχικα το 3,91 σε smg δεν θα δουλεψει εαν δεν επαναπρογραμματισεις την μοναδα smg (αλλα ποιος θα στο κανει αυτο??) δευτερον εαν τελικα δουλευε σε smg και το θελεις για πιστα θα σου ελεγα βαλτο εαν εισαι κοντρακιας και θελεις να χασεις μια δυο καροτσες τοτε βαλτο και πες μας αποτελεσματα!!!το τι θα κανεις ειναι δικο σου θεμα!!
κι εγώ αυτή την εντύπωση είχα αλλά το έχουν βάλει πολλά παιδιά (και σε SMG) και σε συνδυασμό με ανέβασμα του κόφτη δείχνει να κάνει δουλειά!
Η απορία μου είναι, τι θα γίνει αν ένα ακριβώς ίδιο κατά τα άλλα Μ3 με 3.64 ανεβάσει κι αυτό τον κόφτη?
Πως θα σταθεί δίπλα στο 3.91 με ανεβασμένο κόφτη στις ίδιες στροφές? (κυρίως για SMG μιλάω)
το ξερω στο auto θα μπερδευει...εχουν κανει παντως και μετρησεις με κοντο βημα και αποδεδειγμενα χανεις στις ευθειες 100%
Τα βαλαμε, τα βγαλαμε, θα τα ξαναβαλουμε, θα τα ξαναβγαλουμε, καναμε πατηματα, μετρησαμε με v-box και ακρη δεν βγαλαμε.
Καποια παιδια μετα απο νικες σε κοντρες ειπαν οτι οφειλετε στο κοντο διαφορικο. Καποιοι αλλοι μετα απο ηττες παλι στο κοντο τα εριξαν.
Ακρη δεν βγαινει.
Το σιγουρο ειναι οτι για πιστα βοηθα αρκετα.
Αυτο δεν ισχυει. Στην ασφαλτο τυπου γυαλισμενο μωσαικο, που ειναι οι περισσοτεροι ελληνικοι δρομοι, μπορει να χανει σε απολυτα νουμερα αλλα αυτο δεν αντικατοπτριζει τις πραγματικες του δυνατοτητες. Το εχουμε ξανασυζητησει, εχουμε παρει μετρησεις με v-box κτλ και συμπερασμα δεν εχει τελικα βγει. Η προσωπικη μου αποψη ειναι οτι παντου ειναι ταχυτερο (ειδικα απο ρολλ) αλλα εδω στην Ελλαδα,λογω μειωμενης προσφυσης και συνεπως περισσοτερου σπινιαρισματος οι χρονοι του ειναι χειροτεροι.
Αν αξιζει να το βαλεις? Αν ησουν Αμερικα σιγουρα ναι. Αν πηγαινεις σε πιστες ναι. Για χρηση δρομου ομως, και ξεκινηματα απο φαναρι που τις περισσοτερες φορες θα παλευεις μεχρι να βρεις προσφυση στους κολοδρομους που εχουμε (και να χανεις σε χρονους) δεν θα το συνιστουσα.
Εχουμε γραψει αρκετα threads για το συγκεκριμενο. Κανε ενα search και θα βρεις οτι ψαχνεις
μεχρι στιγμης και εδω μεσα και με καποια αλλα ατομα που εχω κανει μια κουβεντα δεν αξιζει να μπει κοντο βημα σε smg...μαλλον δεν θα μπω στην διαδικασια της αγορας διαφορικου...
Μιλτο εγω δεν πιστευω οτι το θεμα είναι αν αξίζει το κοντο ή δεν αξιζει σε smg.
Εγω νομιζω οτι το smg δεν εχει να κανει με το αν αξιζει η οχι.
Υπάρχει καποιος που να έχει αποδείξει οτι επειδη το αμαξι ειναι smg γι αυτό δεν παει το αμαξι ενω αν ηταν μάνουαλ θα ηταν οκ?
Επειδη νόμιζω οτι ειμαι μαλλον ο πρωτος που εβαλα 3.91 στο παλιο μου Μ3 SMG και επειδη ακολουθησε και ο Σοκιν (που και εκεινου το αμαξι ηταν SMG), και επειδη ειδαμε οτι δεν ετυχε να εχει το θεμιτό αποτελεσμα στις κόντρες τα βγαλαμε, και εγινε αυτη η ιστορία μες τα φόρουμ.
Δεν βρεθηκε καποια εξηγηση (λες και ηταν 100% σιγουρο οτι το αμαξι θα κερδιζε σε καροτσες) και καποιοι ειπαν "επειδη ειναι smg ισως γι αυτο να μην δουλευει" . Μετα η κουβέντα αυτη εγινε "επειδη ειναι smg γι αυτο δεν δουλευει"
Μ@λακιες δηλαδη. Δεν ειπε κανεις οτι πιθανον να εφταιγε το σετ απ του αυτοκινητου μου ή οτιδηποτε αλλο... Καρφωτό το smg εφταιγε...H ευκολη δικαιολογία.
Δεν πιστευω οτι περα απο την λειτουργεια στο αυτοματο (που δεν αλλαζει στις ψηλες στροφες) εχει να κανει το smg.
Το αν το αμαξι ειναι πιο αργο ή πιο γρηγορο ειναι αλλο θεμα. Εγω λέω οτι ειναι πιο αργο αλλα μπορει να εχω και λάθος.
Διαβασα σε κοντροσάιτ οτι ο Σταματης φοράει διαφορικό.
Εχεις δει να του δινει 2-3 καρότσες? Εγω νομιζω οτι ειναι και λιγο πιο αργο και απ του Μπιλάρα.
Λοιπον, το αν αξιζει το διαφορικό η οχι δεν μπορω να σου πω με σιγουριά.
Αυτο που ειναι σιγουρο ειναι οτι ΑΝ το αμαξι δεν γινει πιο γρηγορο, αυτο δεν εχει να κανει με smg ή οχι.
Για να ξεκαθαρίσω παραδεχομαι οτι απλα εχω ακουσει οτι δεν θα δουλεψει σε smg δεν το ξερω αυτο,κατα δευτερον ηταν να το βαλω και εγω στο δικο μου smg και μετα απο συζητησεις και 2-3 τηλεφωνα που με πηραν καποια παιδια (που δεν τα ηξερα να με αποτρεψουν απο την αγορα αυτου) εννοειται δεν το εβαλα ! !Παντως το ακουω παρα πολυ λογικο με κοντοτερο βημα να χασει λιγακι στην ευθεια εαν σκεφτεις οτι θα πεσεις στροφες αλλαζοντας ταχυτητα και ο αλλος θα ειναι ακομα εκει ψηλα και θα σου κανει την διαφορα!!
Γνωμη μου..
και εμενα αυτη ειναι η γνωμη μου και ειναι λογικη σκεψη αφου εισαι περισσοτερα δευτερα στα ψηλα και περισσοτερη ωρα στο οφελιμο.
Ισως σε συνδιασμο αυξηση κοφτη στροφων και ελαφρυ βολαν το αμαξι να γινεται πιο γρηγορο.
Ομως και αυτο δεν σημαινει οτι ειναι αποκληστικα το διαφορικό που εκανε την δουλεια.
Ακομη και απο μονο του ενα ελαβρυ βολάν ή απο μονη της η αυξηση του οριου στροφων κανει το αμαξι πιο γρηγορο (λογο του οτι εισαι περισσοτερη ωρα στο οφέλιμο ;) κατι που ειναι αναποδο με την θεωρια του κοντου διαφορικου)
Το θεμα smg η μανουαλ δεν εχει να κανει με το διαφορικό ομως.
Και ολοι οι γνωστοι σου που σε αποτρεπουν να μην βαλεις ειναι επειδη εισαι SMG? Αν ησουν manual θα ελεγαν το ιδιο? Δεν κατηγορω εσενα, εσυ καλα κανεις και ψαχνεσαι να δεις αν αξιζει η οχι, αλλα εχει επικρατησει η made in Greece αποψη οτι το κοντο δουλευει στα χειροκινητα και οχι στα SMG. Και βεβαια χωρις αποδειξεις απο τους ειδημονες-ειδικους για το που το στηριζουν αυτο.
Το αν θα βαλεις η οχι (και το τι ακριβως κερδιζεις/χανεις και που) οπως πολυ σωστα ειπε ο Χριστοφορος δεν εχει να κανει με το αν εισαι manual η SMG. Αυτο ειναι το μονο σιγουρο thumb
λοιπόν...για άλλη μια φορά, ας ξαναπούμε...το 3.91 το φοράω εδώ και ένα ενάμιση χρόνο.
το αμάξι μου είναι smg. το μοναδικό πρόβλημα του στο συγκεκριμένο σαζμάν, είναι πως
στην αυτόματη λειτουργεία, στο s6, αν πάς να σπάσεις το αμάξι, δεν θα αλλάξει ποτέ μα
ποτέ ταχύτητα...αυτό γίνεται, γιατί το σαζμάν σε αυτές της συνθήκες, είναι προγραμματισμένο
βάση του χιλιομετρητή, όπου αν δεν φτάσει σε κάποια συγκεκριμένα χιλιόμετρα, δεν αλλάζει
ποτέ...δλδ. απο την στιγμή που η δευτέρα σου είναι προγραμματισμένη να αλλάξει σε
τρίτη στα 100 χιλιόμετρα, λόγο κοντύτερου βήματος πλέον δεν τα φτάνει ποτέ, άρα δεν
αλλάζει και ποτέ...κατά τα άλλα, με νορμάλ οδήγηση ακόμα και στο αυτόματο, το σαζμάν
θα αλλάξει κανονικά και στις 3,000 και στις 4.000 κτλ κτλ...αν κάποιον τον ενοχλεί αυτό
το πράγμα, τότε εταιρείες όπως η ντίναν, δίνουν πρόγραμμα όπου δηλώνουν νέα
χιλιόμετρα ανά ταχύτητα και το σαζμάν δουλεύει κανονικότατα και στο αυτόματο με wot.
το βρίσκω λίγο άχρηστο, αλλά ο καθένας μπορεί να το βλέπει διαφορετικά...στην manual
λειτουργία, δεν υπάρχει, ΚΑΜΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ. όσον αφορά την απόδοση τώρα,
εγώ θα πώ πως με τα δικά μου μάτια, με το ίδιο αμάξι, στον ίδιο δρόμο, με τις ίδιες συνθήκες,
το διαφορικό δούλεψε καλύτερα έναντι του 3.62. σημείωση πως εγώ στροφάρω στις 8200.
δεν ξέρω αν μετράει, αλλά αρχίζω να πιστεύω με αυτά που διαβάζω, πως ίσως η αύξηση
στροφών να κάνει και την διαφορά...απο εκεί και πέρα, αυτό που έχω να πώ είναι πως
είναι απολαυστικότατο και για χρήση πίστας και για μπάντες, μιάς και είσαι πιο γεμάτος
παντού και ανεβάζεις πιο γρήγορα απο τις μεσαίες μέχρι ψηλά...επίσεις διαφορά στην
κατανάλωση, δεν βλέπεις καμμία, μιάς και είσαι μια ταχύτητα πάνω...σε ταξίδι θα δείς
μια διαφορά. πχ αν πείγαινες σταθερά με 160 και 4.000 στροφές, πλέον θα πειγαίνεις με
160 με 4.500 - 4.600...
αν αξίζει ή όχι???για μένα ναι...έχω στην αποθήκη κομπλέ το 3.62 και δεν μπαίνω καν στον
κόπο να σκεφτώ να το ξαναβάλω...ελπίζω να σε καλύπτει αυτό το ποστ...τπτ άλλο δεν
υπάρχει να ειπωθεί για το συγκεκριμένο θέμα...αυτά είναι όλα τα θέματα με το κοντύτερο
διαφορικό και τπτ άλλο.
Το S6 ειναι για τις χειροκίνητες αλλαγες ρε συμπε..Ετσι κι αλλιώς εκει δεν αλλαζει μονο ουτε στον κόφτη.
Στον κοφτη της αυτοματης λειτουργίας εχει πρόβλημα απο μονο του με το κοντό διαφορικό.
Στο Α5 δηλαδη και οχι στο S6
δεν πειραζει ρε συμπε..
λιγες γνωσεις εσυ, ακομη πιο λιγες εγω.
τουλάχιστον συμπληρωνουμε ο ένας τον αλλο.