Παίδες για συναγερμούς αμαξιών έχουμε πει αλλά για οικίες δεν έχουμε αναφερθεί.
Βλέπω πολλά έτοιμα DIY σετ των 150-200 Ευρώ
Αξίζουν τίποτα? Ξέρει κανείς κάποιο καλό μοντέλο?
Printable View
Παίδες για συναγερμούς αμαξιών έχουμε πει αλλά για οικίες δεν έχουμε αναφερθεί.
Βλέπω πολλά έτοιμα DIY σετ των 150-200 Ευρώ
Αξίζουν τίποτα? Ξέρει κανείς κάποιο καλό μοντέλο?
Δεν γνωρίζω μοντέλα, μπορώ να καταλάβω όμως από τα χαρακτηριστικά τους. Αυτά αλλάζουν κάθε λίγο και λιγάκι κι έχω 2-3 χρόνια να ασχοληθώ ..προτιμώ πάντως τις καλωδιωμένες εγκαταστάσεις... πιο σοβαρή δουλειά..
Αν είναι σχετικά μικρές οι αποστάσεις μεταξύ πομπών - δέκτη κέντρου - σειρήνας και ασφαλή τα σημεία που θα μπούν τα ρανταράκια, οι επαφές και η σειρήνα-σειρήνες, γιατί όχι?
Λειτουργούν με επαναφορτιζόμενες μπαταρίες και έχουν και λυχνία κατάστασης της φόρτισης ή και buzzer ..θέλει να έχεις λίγο το νου σου στην κατάσταση των μπαταριών. Τώρα για ποιότητα, το 95% είναι κινέζικα... ότι μάρκα κι αν γράφουν επάνω..
Και με τη σειρηνα τι γινεται;
Λογικα με μια κλωτσια θα γινει κομματια και τελος το ιου ιου.
Το λεω καθως στο δικο μας συναγερμο εχουν βαλει 2 σειρηνες μεσα σε ειδικα κουτια βιδωτα κτλ κτλ.
Γι αυτό λέω για ασφαλή σημεία, συνήθως ψηλά και δυσπρόσιτα, αλλά και πάλι έχουν σύστημα αντι-σαμποτάζ όταν πας να τις πειράξεις αρχίζουν και χτυπάνε ..βέβαια αν είναι σε ερημιά την βάζουν κάτω και την κάνουν κομμάτια. Αν έχεις σύνδεση με εταιρία όμως, ή ειδοποίηση σε κινητό, το σήμα της παραβίασης χτυπάει συνεχώς..
Δεν είναι η δουλειά μου αυτή καθεαυτή αλλά επειδή οικοδομές φτιαχνω , έχω έρθει σε επαφή με λογής λογής μάστορες οικοδομής . Όσον αφορά τους συναγερμους θα σας πω το εξής . Δώστε λίγα λεφτά παραπάνω και βάλτε μια καλωδιωμενη εγκατάσταση . Από επαγγελματία εγκαταστατη. Υπάρχουν χίλια δυο τεχνάσματα που αν τα αναφέρω δημόσια θα δημιουργήσω επίδοξους ληστές !
Ο συναγερμός να είναι συνδεδμενος με τηλεφωνικό κέντρο .
Επίσης μην ξεγελιεστε με τα φανταζι ονόματα του χώρου . Έχω παράδειγμα πελάτη μου που απευθύνθηκε σε « σοβαρή » εταιρία που έχει πάρει εργολαβία αρκετά δημόσια κτίρια ... Οποίος γνωρίζει λίγα πράγματα κατάλαβε. Ο οποίος έχει σοβαρό πρόβλημα , το σύστημα ποτέ δεν δούλεψε σωστά ! Με αποτέλεσμα να αναγκαστεί κάποια στιγμή να τα ξηλώσει και να κρατήσει μόνο την καλωδιωση από αυτήν την υπεροχή δουλειά .
Αν νομίζετε ότι είναι απλό το θέμα θα σας πω δυο συχνά προβλήματα που παρατηρούνται . Το ένα είναι η αδυναμία συγχρονισμού με το τηλ κέντρο και το άλλο τα εσφαλμένα σήματα συναγερμού . Απευθυνθείτε σε κάποιον επαγγελματία που έχει κάνει δουλειά σε σπίτι γνωστού σας και δουλεύει αποδεδειγμένα .
Επίσης για ήδη έτοιμες κατοικίες που δεν έχουν αναμονες και προεγκατασταση όπως τα σύγχρονα διαμερίσματα , να σας πω ότι η δουλειά δεν είναι τόσο τρομερή , δεν έχει τόσα μερεμετια. Οι εγκαταστατες είναι συνηθισμένοι να δουλεύουν σε σπίτια , μαγαζιά και όχι γιαπια ,δεν θα σας κατεδαφισουν το σπίτι .
Αν κάποιος χρειαστεί μπορώ να σας συστήσω ολοκληρωμένη λύση .
Σημείωση απαραίτητο ... Ζητήστε από τον εγκαταστατη να σας υποδείξει το τροπο με τον οποίο καταχωρειται ο κωδικός ασφαλείας για να βάλετε τον ατομικό σας αριθμό .
Τα συνεργεία βάζουν συγκεκριμένα νούμερα , τα οποία ακόμα και εγώ με 10 προσπάθειες θα τα βρω.
Τέλος ζητήστε να σας υποδείξουν όλες τις δυνατότητες της εγκατάστασης και όχι το οπλιστε αφοπλιστε
MHN βαλετε συνδεση με καποιο τηλεφωνικο κεντρο δικο τους!
*Ξερουν ποτε μπαινετε κ ποτε αποχωρειτε απο το σπιτι σας
*Εχουν προσβαση να αφοπλισουν τον συναγερμο σας
*Εχουν προσβαση στην τηλεφωνικη σας γραμμη
Βαλτε εναν τηλεφωνητη που μπορει να σας ειδοποιησει εσας κ αλλα 10+ τηλεφωνα οτι γινετε διαρρηξη!
Αλλωστε κ τα τηλεφωνικα κεντρα το μονο που κανουν ειναι να ενημερωνουν το 100 κ εσας τον ιδιο...αυτο μπορειτε να το κανετε κ μονοι σας!
Στα συν οτι θα γλυτωσετε κ το παγιο του μηνα για κατι το οποιο ειναι περριτο κ δεν σας προσφερει τιποτα!
Απαραιτητα σειρηνα μεσα κ εξω της οικιας...
η μεσα αποπροσανατολιζει τον επιδοξο διαρρηκη κ με τον εκκωφαντικο της θορυβο τον κανει να νοιωθει τα λεπτα σαν ωρες...συνεπως αγχεται περισσοτερο!
ειμαι κ εγω υπερ της καλωδιωσης...η ''ζημια'' ειναι μηδαμινη σε σπιτι που δεν εχει παροχες...προσφατα εβαλα στης μητερας μου ...σπιτι χωρις παροχες!
Απαραιτητα ομως...μακρια απο τις εταιριες που προσφερουν φυλαξη...πολλα γινονται!!!!
Εμεις βαλαμε με δυο γραμμες μια gsm.
Οταν χτυπαει κατι σε παιρνει τηλεφωνο και σου λεει με συνθετικη φωνη: ζωνη ταδε.
Οποτε εσυ κρινεις αναλογα τι θα κανεις.
(πχ ζωνη ρανταρ υπογειου ξερω οτι ειναι η μανα μου που μπηκε χυμαδουρα στο γκαραζ να παρει χλωρινεσ και περιμενω λιγο πριν καλεσω αστυνομια.
το θέμα είναι οτι πες οτι για παράδειγμα λείπεις σε διακοπές.
ακόμα και εσύ να καλέσεις την αστυνομία ή απο το τηλεφωνικό κέντρο να την καλέσουν, η αστυνομία θα πάει? ΠΟΛΥ ΑΜΦΙΒΑΛΩ.
και ακόμα και αν πάει (ο συναγερμός θα έχει σταματήσει γιατί ή δεν θα υπάρχει όντως πρόβλημα είτε γιατί η σειρήνα να έχει μπει σε κουβά με νερό) θα κόψει μια βόλτα απο κάτω και θα φύγει?
ποιό το νόημα?
οι συνεγερμοί είναι μόνο για εκφοβισμό και στην καλύτερη αν ο κλέφτης μπει και δεν έχει καταφέρει να τον απενεργοποιήσει πιο πριν, να τον κάνει να τραπεί σε φυγή.
Μια φορά μου συνέβει να χτυπήσει ο συναγερμός όταν πρωτομετακομίσαμε.( Ήταν ο εργολάβος που μπήκε με κλειδιά του να δείξει το σπίτι σε άλλους υποψήφιους αγοραστές!!!)
Με ειδοποίησαν από το κεντρο και γύρισα αμέσως μια που ήμουν στην γειτονιά.
Η αστυνομία ήρθε μέσα σε πέντε λεπτά.
Τα καλά να λέγονται...
Συμφωνω απολυτα για την αστυνομια. Ερχεται παιδια, και αμεσα. Μην κρινετε απο περιστατικα τυπου τροχαιο, πηραμε και ηρθαμε μετα απο μια ωρα... υπαρχει σειρα προτεραιοτητας αναλογα την κρισιμοτητα της καταστασης.
Οχι μονο ερχονται αλλα μπαινουν εκεινοι μεσα και οχι εσυ ερευνουν και μετα φευγουν.
Τα καλα να λεγονται
πχ σε αυτό θέλω πολύ να βρω ένα σημαντικό μειονέκτημα αλλά δεν μπορώ...
https://cgi.ebay.co.uk/Security-Wire...item35a82301b1
καλό μου δείχνει εμένα αυτό (για ασύρματο) μέσα στα ραδιοκύματα όμως...
Δεν αναφέρει συχνότητα εκπομπής, random code, bits επικοινωνίας...
παρ' όλα αυτά θα έβαζα συμβατικό σύστημα..
Ασχολείται κανένας με σας με συναγερμόυς σπιτιών μήπως?οι ασυρμάτοι κάνουν δουλειά η θα πρέπει να βάλω οπωσδήποτε ένσηρματο.επισεις πόσο περίπου παίζουν οι τιμές ?το πάθημα έγινε μάθημα,έπρεπε να με διαρηξουν πρώτα για να ψαχτω για συναγερμό .
Μπορεις να απευθυνθεις ...............
Αγαπητε φιλε καλως ηρθες. Διαφημιση και 1ο μνμ ομως δεν επιτρεπεται
Θα κυνηγουσε φωκιες στην Αλασκα :D
το μεγαλυτερο αρνητικο του ασυρματου ειναι το οτι πρεπει να προσεχεις μην πεσουν οι μπαταριες και το κοστος αλλαγης τους. Δηλαδη και κοπο και χρημα περισσοτερο απο το ενσυρματο, εκ πειρας σου λεω μην παρεις ασυρματο, τωρα περι ενσυρματου υπαρχουν για ολες τις τσεπες το αντιστοιχο.μονο οπως προειπαν και αλλο βαλε 2 ιου ιου ιου ιουthumb
Kαλησπερα. Επειδη ασχολουμε με συναγερμους ισως θα μπορουσα να πω και εγω την αποψη μου.
Πρωτων ο συναγερμος ειναι καθαρα για αποτρεπτικους αλλα και ψυχολογικους λογους. Βλεπωντας την σειρηνα ο αλλος θα το σκεφτει να μπει στην ολη διαδικασια.
Δευτερων οσο για το κεντρο ληψης σηματων. Εχει μια χρεωη ανα χρονο. Και ναι, μπορει ο συναγερμος να σας καλεσει και εσας στο κινητο. Και οι δυο θα καλεσετε την αστυνομια. Υπαρχει ομως μια διαφορα. Το τηλεφωνικο κεντρο καταγραφει την συνομιλια με την αστυνομια και υπαρχει μια διαδικασια στην οποια το περιπολικο πρεπει να δωσει ρεπορτο μεσα σε συγκεκριμενη ωρα. Ακομα αν ηχησει σιωπηλος συναγερμος θα ειδοποιηθει το κεντρο σηματος και με την σειρα του την αστυνομια.
Τριτων υπαρχουν πολλοι συναγερμοι που κυκλοφορουν στην αγορα. Εδω ισχυει οτι πληρωνεις περνεις. Π.χ. αν θες να ασφαλησεις την περιουσια σου που κοστιζει.. τοτε δινεις κατι παραπανω και κανεις την δουλεια σου. Αλλιως περνεις εναν συναγερμο απο το πρακτικερ με ενα ματι και ενσωματομενο πληκτρολογιο και εκανες την δουλεια σου.
Υπαρχουν δυο ειδη συναγερμων. Οι ενσυρματοι, οι οποιοι αν δεν εχεις καλωδιωση πρεπει να στην περασει τεχνικος, την καλωδιωση. Στην αντιθετη περιπτωση μπορειτε να επιλεξετε εναν ασυρματο αλλα καλο συναγερμο. Οταν λεω καλο εννοω εναν συναγερμο ο οποιος να ειναι αμφυδρομος, δηλαδη να μπορει να επικοινωνει με τα περιφεριακα του και να σας ενημερωνει αν υπαρχει χαμηλη μπαταρια καπου ή αν εχει γινει οτιδηποτε αλλο στα περιφεριακα του. Προσωπικα δεν υποστηριζω την ασυρματη σειρηνα λογω υψηλης καταναλωσης τροφοδοσιας. Οσο αφορα την εσωτερικη σειρηνα καλη ειναι αλλα σε συγκεκριμενες περιπτωσεις δεν ενδεικνειτε, πχ αν υπαρχει μωρο στο σπιτι. Αν θελετε να παρετε καμια ιδεα για ασυρματο συναγερμο μπορειται να ψαξετε για το siemens sintony ic 60.
Πιστευω να σας καλυψα καποιες αποριες,
Φιλικα Χαρης
Καλησπέρα συνάδελφε.
Είσαι λιγο λάθος και λίγο αντιεπαγγελματίας μιας και η πρώτη σου πρόταση οτι ο συναγερμός είναι για ψυχολογικούς και αποτρεπτικούς λόγους ειναι επίσης λιγο λάθο.
ας ξεκαθαρίσουμε οτι ενα πληρες συστημα συναγερμου εγκατεστημενο σωστα παρέχει ασφάλεια. Ενα υποτυπώδες συστημα συναγερμου και ενα αμφιβολου λειτουργιας συστημα δεν παρεχει ασφαλεια αλλα κατι το οποιο που λέγεται " δεν μπορει κατι κανει και αυτο"
ετσι ενα συστημα το οποιο κανει εγκυρη ανιχνευση παρουσιας , ανιχνευση διάρρηξης και απαντάει με συστηματα καπνου , φωτος και αλλες μεθοδους που χρησιμοποιουνται σε χωρους υψηστης ασφαλειας δεν ειναι αποτρεπτικα η ψυχολογικα.
δες το παρακάτω αρθρο για το βαθμο ασφαλειας .......... και θα καταλαβεις.
Ως προς τα υπολοιπα συμφωνω με εσενα.
Φιλικα
Δημήτρης.
Φιλε οπως ειδες και στο προηγουμενο ποστ σου, δεν επιτρεπονται διαφημισεις, και εσυ συνεχίζεις και στο 2ο παλι να βαζεις το site σου.
https://www.bmwfans.gr/forum/showthr...356#post318356
Αν θες να διαφημιστεις, ελα σε επαφη με τους διαχειριστες
Αγαπητέ Χάρη, δεν ξέρω τι δουλειά κάνεις, πόσο ποσοστό κέρδους έχεις κλπ, αλλά επειδή εδώ είμαστε πρωτίστως ένα φορουμ φίλων, καλό θα ήταν να προτείνουμε όλοι μας το καλύτερο για τον κάθε συμφορουμίτη.
Παράδειγμα, ο συναγερμός που αναφέρεις είναι απλά ένα ακριβότερο αντίγραφο της CROW που είναι και καλή εταιρεία και αξιόπιστη και πλέον φτηνή.
Η λιανική πλέον είναι πολύ κάτω.
Ένα κιτ επώνυμου συναγερμού ενσύρματου είναι πραγματικά τσάμπα σε σχέση με τις τιμές πριν από μερικούς μήνες.
Όταν λέω κιτ, εννοώ απλά το πάνελ (με τροφοδοτικό, κουτί κλπ) και το πληκτρολόγιο.
Να διαλέγετε συναγερμό που μπορεί να προσαρμόζεται στις ανάγκες σας.
Σήμερα δεν έχω χρήματα για GSM, θα το βάλω αργότερα.
Δεν μπορώ να βάλω ασύρματο μπουτον πανικού? θα το βάλω αργότερα.
Δεν μπορώ να βάλω φωνητική τηλεφωνική ειδοποίηση, αργότερα.
Ότι αγοράζετε να είναι επεκτάσιμο ώστε να καλύπτει μελλοντικές ανάγκες ή ανάγκες που δεν μπορείτε να καλύψετε άμεσα οικονομικά.
Βρείτε καλό επαγγελματία, που να μη γδέρνει, και σίγουρα ο συναγερμός θα αποθαρρύνει την εύκολη είσοδο του κλέφτη.
Παιδιά κ εγώ εγκαταστάτης συστημάτων ασφαλείας είμαι.Παρόλο που κατα 90% οι επαγγελματίες του χώρου δεν αποκαλύπτουν μυστικά(συνδεσης,λειτουργι ας κτλ) των συστημάτων ασφαλείας...εγώ οφείλω ως μελος του φορουμ(κ ως ανθρωπος) αφού εχω βοηθηθει ουκ ολιγες φορες να βοηθησω με αυτά που ξέρω.Θα αναλύσω σύντομα πληρη τροπο λειτουργίας των συναγερμών καθως και συνδεσμολογίες.Επίσης προγραμματισμό γ τα συστήματα με τα οποια ασχολουμαι.Κατα βαση ασχολουμαι με καναδεζικα προιοντα της paradox(πλήρως επεκτασιμα στα παντα! ωστε καποιος οικονομικα σταδιακα να χτισει ενα σοβαρο συστημα ασφαλειας!) τα οποια θεωρουνται ως μια απο τις ποιοτικοτερες κ πιο αξιοπιστες λυσεις ειτε σε ενσυρματη ειτε σε ασυρματη μορφή.Ποτε δεν ειχα προβληματα ουτε παραπονα απο κανενα πελατη.Το κοστος αλαγης μπαταριων γ ασυρματα ρανταρ,επαφες ειναι αμελητεο(γιατι ακουσα το αντιθετο!)
Υ.Γ Απλα θαθελα σε συνεργασια με administrator,moderator να 'προστατευτούν" τα αρχεια που θα επισυναψω με καποιο τροπο απο μη ενεργα μελη κ επιτηδεια ισως?....
Σε ολα τα μελη του φορουμ θα υπαρχει απο μεριας μου πληρης δωρεαν βοηθεια σε θεματα προγραμματισμού-συνδεσης.Επίσης θα αναρτηθει κ καταλογος προιοντων ώστε να συγκρινει ο καθε υποψηφιος αγοραστης τιμες(μεσω ebay,eshop,γενικα ωπου θελει!)........
ΠΑΣΟΚος φιλαρακο μου, τι περιμενες ?
:th_Laie_67-1:
εδιτ: @ Γιαννη...
Ευχαριστουμε!
Η μια λυση θα ηταν να μπει το θρεντ στην κατηγορια "το στεκι..." αλλα και παλι δεν εισαι εξασφαλισμενος από καποιον που θα γραφτει ως μελος, καθοσον δεν υπάρχει δυνατότητα να ελεγχουμε επαγγελματα ή τυχον επιτήδειους...
Ο καλύτερος ισως τροπος ειναι μεσω ΡΜ.
Οταν φυγεις απο το σπιτι βαζεις Arm, οταν γυρισεις αρχιζει να χτυπαει η αντιστροφη μετρηση μεχρι το disarm. Ανοιξε τη πορτα, μπες μεσα, βαλε κωδικο κλπ Ο χρονος αυτος μπορει να ειναι πολυτιμος για καποιον. Υπαρχει τροπος να βγαλεις εντελως το χρονο και να κανεις disarm με καποιο μπουτον-μπρελοκ πριν μπεις μεσα? Και αν ναι, πως ξεπερνας το προβλημα να εχει κατι παρομοιο ο δραστης ?
Υπάρχει τρόπος.
Μάλιστα όχι μόνο ένας αλλά αρκετοί.
Ο πιο απλός είναι να έχεις ασύρματο μπουτόν με δυνατότητες arm, disarm, stay και panic.
Αν έχεις χρήμα, μπορείς να βάλεις εξωτερικά βιομετρικό αναγνώστη (δακτυλικό αποτύπωμα) ο οποίος θα κάνει disarm, κλπ κλπ.
Ο δράστης να έχει παρόμοιο είναι δύσκολο, γιατί το ασύρματο θα είναι κυλιόμενου κωδικού.
Για το αποτύπωμα δεν το συζητώ.
Μην ξέχνας όμως ούτε εσύ ούτε και όλοι όσοι έχουν συστήματα συναγερμού, πως αν ο δράστης σε βάλει στο μάτι και θέλει ντε και σώνει να μπουκάρει, τρόπο θα βρει.
Το θέμα είναι αν τον συμφέρει.
Δηλαδή, αν ξέρει κάποιος πως στο σπίτι σου έχεις μια περιουσία, θα επενδύσει χρόνο και χρήμα για να μπει.
Ο συναγερμός θα αποτρέψει τον ευκαιριακό δράστη που θα προτιμήσει το αφύλακτο σπίτι και πιο εύκολο να μπει από το δικό σου...
Κάποιες φωτος απο υλικά της καναδεζικης caddx. Στην πρωτη φωτο φαινεται το μεταλλικό κουτί που εχει μεσα την κεντρική πλακετα ενσύρματης συνδεσης παρελκόμενων καθώς και τον μετασχηματιστη.Στην 2η φωτο ενσυρματο πληκτρολογιο caddx. Στην 3η φωτο ενσύρματη εσωτερική σειρήνα............
Στην πρωτη φωτο πάλι απο τη caddx...πλαστικό κουτί με την 32ζωνη πλακετα ασυρματης συνδεσης παρελκομενων.Κατω αριστερα ο μετασχηματιστης των 220 VOLT ΑC σε 16 VOLT AC.Στη 2η φωτο ασύρματο πληκτρολογιο caddx.Στη 3η φωτο "ανοιγμένη(χωρίς καπάκι)"ασύρματη εξωτερική σειρήνα της caddx.Στη 4η φωτο "ανοιγμένο(χωρίς καπάκι) ασύρματο αισθητήρας κίνησης(ρανταρ) πάλι της caddx
Το προβλημα με το ασυρματο μπρελοκ ειναι το οτι επειδη θα ειναι ασυρματο, μηπως κανεις πιο ευκολη τη δουλεια του δραστη? Ενταξει δεν χαθηκε ο κοσμος να βγω απο το αμαξι για να το κλεισω, αλλα πολλες φορες βαριεμαι τη διαδικασια πρωτα να πεταχτω γρηγορα εξω να το κλεισω, να ξαναμπω να παρω πραγματα, κλπ. Θα με βολευε πολυ ενα μπρελοκ, να κανω arm/disarm μεσα απο το αμαξι χωρις να με βιαζει ο χρονος απενεργοποιησης.
Στο τελευταιο εχεις δικιο, στους διπλα εχουν μπει 2-3 φορες που ειναι εντελως αφυλακτο.
Μια πολύ καλή, αξιόπιστη και οικονομική ενσύρματη σειρήνα εξωτερικού χώρου απο την Ελληνική εταιρια olumpia electronics στην κατερίνη.Το όνομα της menvier univel. Σίγουρα το 30-35% των εγκαταστασεων πουχω δει σε Β.Ελλαδα εχουν αυτην την εξωτερική σειρήνα.Στη φωτο τι υπάρχει στα ενδωτερα της σειρηνας αν αφαιρεσουμε το πλαστικο και αλουμινενιο καπακι προστασιας.....
Επίσης πολύ καλή, αξιόπιστη,οικονομική κ αρκετα χρησιμοποιημένη ενσύρματη σειρήνα εξωτερικού χώρου είναι της CROW η BS1.Στη φωτο τι υπάρχει στα ενδωτερα της σειρηνας αν αφαιρεσουμε το πλαστικο καπακι (το αλουμινενιο καπακι προστασιας φαινεται πουναι βιδωμενο).....