τι πιστεύετε εσείς???θα μας την δώσουν και χρεοκοπούμε στην
επόμενη, ή χρεοκοπούμε απο τώρα???
Printable View
τι πιστεύετε εσείς???θα μας την δώσουν και χρεοκοπούμε στην
επόμενη, ή χρεοκοπούμε απο τώρα???
Hδη ανασκευασε τις δηλωσεις η αυστρια, οτι δεν τιθετε θεμα μη καταβολης τις δοσης, απο μερια της ,κλπ κλπ..
Πάλι ξεκινάμε ενα θέμα που δεν θα καταλήξει πουθενά αλλα απο την άλλη δεν γίνεται
να μένουμε και αμέτοχοι !!!
Θέμα χρόνου είναι κατα την γνώμη μου να το κάνουμε το μπαμ ! Αφού δεν "βγαίνουμε" !
Τωρα στον χορό μπήκαν βέβαια και άλλες χώρες ,οι "μικρές" όπως τις λένε μαζί με
εμάς φυσικά.
Η Ισλανδία δέχεται πιέσεις για να ενταχθει στο ΔΝΤ,η Πορτογαλλία και η Ισπανία
ακολουθούν.
Υ.Γ Κάποιοι που γνωρίζουν καλύτερα κάποια δημοσιονομικά θέματα αν έχουν την
ευγενή καλοσύνη ας δώσουν τα φώτα τους !! Ας γράψουν δυο τρεις κουβέντες
πιστευω οτι θα "ακουστούν" με πολύ περισσότερη προσοχή απ'οτι κάποια
υποκείμενα της Ελληνικής δημοσιογραφίας και της πολιτικής !!!
Το λινκ που ειχε βαλει ο Σταθης στο αλλο παρομοιο θρεντ, τα λεει ολα.
Θελει διαβασμα βεβαια, αλλα αξιζει.
Αν κρίνουμε από την μέχρι τώρα επαληθευσιμότητα των κυβερνητικών δηλώσεων (οποιασδήποτε κυβέρνησης) το σίγουρο είναι ότι θα γίνει αυτό που λένε ότι σίγουρα ΔΕΝ θα γίνει...
υπαρχουν ολα εδω https://www.casss.gr/default.aspx
και εδω https://www.sofokleous10.gr/portal2/
με καθε λεπτομερεια.:original:
μάλιστα...
πάντως κατά την ταπεινή μου άποψη ένα καλό σχέδιο ανάκαμψης θα ήταν.
-πρόγραμμα απολύσεων για πολούς δημόσιους, με ότι αυτό συνεπάγεται.
-κόψιμο του εφάπαξ.
-μείωση του φπα κάτω απο το 15% και λιγότερο.
-50-60%(για να μην πώ 100%) σε ξένα προιόντα που είδη παράγονται στην
χώρα μας και μας κάνουν μεγάλη ζημιά.
-αύξηση φορολογίας μέχρι και τρείς φορές πάνω για τις μεγάλες εμπορικές
εταιρείες ξένων χωρών, που μας χτυπάνε στο εσωτερικό.
-τακτικός ΣΩΣΤΟΣ έλεγχος σε όλους κάθε χρονιά για την πάταξη της φοροδιαφυγής.
-νέο σύστημα αυτασφάλισης.
-απαγόρευση συμμετοχής ξένων εταιρειών ή εμπορικών εταιρειών με προιόντα
εισαγωγής, απο τους πληστηριασμούς των εθνικών έργων.
-πρόγραμμα επιστροφής για όλες τις παραγωγικές επιχηρήσεις, που έφυγαν σε
άλλες χώρες με πιο ανθρώπινη φορολογία.
-κατάργηση μισθών άνω των 3000 σε όλους τους υψηλόβαθμους δημοσίων,
ακόμα και σε υπουργούς και βουλευτές.
-πόλεμος μέχρι τέλους με τον συνδικαλισμό.
και το κυριότερο απ'όλα, πολυκομματισμός.
έχει και άλλα που σκεφτόμουν, απλά αυτά τα βρίσκω ώς τα κυριότερα για αρχή.
Kαλως ή κακως οι μισθοι των δημοσιων υπαλληλων επεστρεφαν παλι στην αγορα και ολοι ζουσαμε καλα. Φωναζουμε ολοι μας για το δημοσιο αλλα ξεχναμε οτι αυτο συντηρει μεγαλο μερος της οικονομιας. Ειναι κυκλος τελικα...
Το να μειωθουν οι δημοσιοι δεν ειναι κατι ευκολο μιας και η ανεργια θα αυξηθει..
Η δημοκρατια εχει κατακλυσθεί απο γραφειοκρατες, δικηγορισκους, γιατρακους που δεν εχουν ιδεα απο διοικηση και οικονομικα...
Και επαναλαμβανω , θα επαιρνε καποιος απο εσας στελεχη της κυβερνησης στη δουλεια του???
και όμως όσο αστεία και αν ακούγονται μαζί με όλα τα υπόλοιπα που έγραψα,
είναι η σίγουρη οδός για ανάκαμψη. μέχρι και τα παιδάκια του γυμνασίου το
ξέρουν αυτό...τι έγινε απ'όλα αυτά???τπτ...νομίζω πως πρέπει να σταματήσουμε
να παίρνουμε στην πλάκα την όλη κατάσταση...τουλάχιστο ας ελπίσουμε με
την βοήθεια του σεβ και τους μλκς του δντ να ξεκινήσει ξεκαθάρισμα στο
κωλοδημόσιο απο τους σκερβελέδες που πληρώνουμε...είδωμεν...πάντω ς το
τέλος αυτής της ιστορίας είναι κοντά πιστεύω και ελπίζω να τελειώνουμε
γρήγορα με ότι και αν γίνει...η αναμονή μου την δίνει και η απραξεία που
έχουμε μέχρι τώρα μας έχει κάνει γενικότερα νοχελικούς...για να δούμε!!!
thumb thumb
αυτό το άρθρο με τους συνδέσμους του τα λέει όλα με κάθε λεπτομέρεια. Όποιος έχει αρκετό ελεύθερο χρόνο και θέλει να ενημερωθεί, αξίζει να κάτσει να το διαβάσει..
https://www.sofokleous10.gr/portal2/...2010102429388/
αυτό επίσης μας λέει αναλυτικά και με ακριβή στοιχεία πως η Ελλάδα έφτασε εδώ που έφτασε.
https://www.sofokleous10.gr/portal2/...2010102229384/
εδώ μας λέει τι πρέπει να γίνει πλέον για να ορθοποδήσουμε κάποια στιγμή στο εσωτερικό.
https://www.casss.gr/PressCenter/Articles/1674.aspx
ζούσαμε καλά μανωλάκη με τις καρτούλες και τα δανειάκια των τραπεζών.
τα λεφτά όλων μας έφευγαν σε ξένα εργοστάσια στην κίνα - γερμανία -
ιταλία κτλ κτλ...γενικότερα όλοι ξέρουμε πως το μεγάλο αγκάθι στη χώρα
μας είναι το δημόσιο...καταρχήν το ικα να πάρουμε για παράδειγμα, δεν
μπορεί πλέον να απασχολεί το ίδιο προσωπικό με τόσες απολύσεις που έχουν
γίνει απο τις ιδιωτικές επιχηρήσεις, παύοντας πλέον με αυτές το ικα να
υσπράτει λεφτά...εσύ με πτώση 20-30% μπορείς να απασχολέις το ίδιο
προσωπικό???δεν νομίζω. πόσο μάλον όταν δεν σταθεροποιείται κιόλα...εκεί
χρειάζεται μέτρα, όσο σκληρό και αν ακούγεται...
όσο για την υπογράμμιση σου συμφωνώ απόλυτα.
Ειναι σκληρο, αλλα μου τη δινει που στενος συγγενης μου με 0 προσοντα εχει προσληφθει στη ΔΕΗ , δουλευει συνολικά 3-4 ωρες την ημερα και εχει μεγαλυτερο μισθο, θα παιρνει μεγαλύτερη συνταξη και μεγαλύτερο εφαπαξ απο οτι εγω ως τελειόφοιτος της ΣΜΑ και με 2 Masters.
Και η γυναικα του (επισης μηδενικών προσόντων) αμεσως μολις συγκεκριμενο κομμα ηταν στην εξουσια από το σουπερ μαρκετ που δουλευε προσληφθηκε στο δημοσιο.
Ξερετε ποσοι τετοιοι ειναι αναμεσα μας?
Προσληψεις σε διαφορες θεσεις του δημοσιου, χωρις εξετασεις, μονο και μονο το κομματικό προσόν?
Θελουν ή δεν θέλουν απόλυση? Γιατι πρεπει να τους ταίζω εγω και να τρωνε και να πινουν εις υγειαν του κοροιδου?
Τεσπα, αντε βρες ακρη τωρα πια...
το μεγαλο προβλημα δεν ειναι τελικα οι δημοσιοι υπαλληλοι.
ενταξει, ειναι προβλημα, ειναι σκανδαλωδεις οι συνθηκες -μη- εργασιας σε σχεση με την ελευθερη αγορα, υπαρχουν υπηρεσιες οπως η βουλη, (ο φιλος μας ο μπιλ ας μας ενημερωσει αν ισχυει) οπου τα γραφεια ειναι λιγοτερα απο τους υπαλληλους...
το οτι υπηρξε κομματικο οργιο στο δημοσιο, ουτε αυτο το αμφισβητει κανεις...
οτι υπαρχει φοροδιαφυγη, διαφθορα, φακελακια κλπ, επισης κανεις δεν αμφιβαλει.
παρολα αυτα ομως, παρολες αυτες τις στρεβλοτητες, αδικιες, προκλησεις κλπ, ολο αυτο το συστημα ισορροπησε καπως και δουλεψε τα προηγουμενα χρονια.
τι εννοω.
ο δημοσιος υπαλληλος κινησε την αγορα με το μισθο του, ο πολιτης με το φακελακι του εδωσε στο γιατρο το συμπληρωμα που το κρατος δεν εδινε, οι μικρομεσαιες επιχειρησεις φοροδιεφευγαν σαφως, αλλα τα επιπλεον αυτα χρηματα που εξοικονομουσαν τα διεθεταν για να καλυψουν δομες που το δημοσιο στην ελλαδα δεν προσφερει.
οπως η υγεια, η παιδεια και αλλοι τομεις...
η συνταγη χαλασε κατα τη γνωμη μου, οταν ανοιξαμε την πορτα -και την ορεξη- στο "καρτελ" και οταν πολλοι συμπατριωτες μας αποθρασυνθηκαν εντελως και ολο το παραπανω ξεχειλωσε υπερβολικα, με διοργανωσεις ολυμπιακων αγωνων, αλογιστες αγορες, αλογιστες υπερσπαταλες (διοτι σπαταλες παντα υπηρχαν)...
ετσι βασει της δομης της χωρας μας απο τη δημιουργια της, αν δεν ειχε συμβει η λεηλασια (και ειχε μεινει σε απλη μικρο-κλοπη οπως ηταν παλιοτερα) θα μπορουσαμε να εχουμε μεν προβληματα που ζητουν λυση καποια στιγμη, αλλα να μη φτασουμε στο σημειο που ειπαστε σημερα.
ετσι και το κομματικο κρατος θα μπορουσε να υπαρχει (κατι που κανεις δεν θελει, αλλα ολους τους βολεψε και τους βολευει), και οι υπεραριθμοι δημοσιοι, και οι 300 τεμπεληδες φαφλαταδες, και οι μικρομεσαιοι φοροδιαφευγοντες...
και ολοι θα ηταν ευχαριστημενοι, οπως ηταν εως πριν απο 1-2 χρονια.
ουσιαστικα, στο χαος που επικρατουσε (και συνεχιζει να επικρατει), καποια χρηματα αλλαζαν χερια με οχι βεβαια συντεταγμενο, οργανωμενο και απολυτα σωστο τροπο, αλλα πανω κατω η ακρη βρισκοτανε...
και βρισκοτανε αφου ο γονιος που ειτε ηταν υπεραριθμος δημοσιος, ειτε μικρομεσαιος που φοροδιεφευγε ηταν αναγκασμενος να πληρωσει φροντιστηριο (αντιθετα με το γερμανο), να πληρωσει φακελακι (αντιθετα με το γερμανο), να πληρωσει διοδια (αντιθετα με το γερμανο), να πληρωσει τελη, εμμεσους φορους υψηλοτερους απο των ξενων, τελικα, το χρημα αυτο δεν εφευγε εξω, δεν γινοταν κοτερο, αεροπλανο, κλπ, αλλα ξαναεμπαινε στο συστημα και ξαναμοιραζοταν...
ομως, οπως προανεφερα λογω της εμφυτης απληστιας του ανθρωπου, της ασυδοσιας, της σιωπης του λαου, αφου ολοι οσοι ζουσαμε και κινουμασταν σε αυτο το συστημα ειμαστε με τον εναν ή τον αλλο τροπο συνενοχοι, καποιοι εκτος οτι αποθρασυνθηκαν οι ιδιοι, ανοιξαν την ορεξη του τερατος, του καρτελ δηλαδη το οποιο απο πλευρας μεγεθους, δυναμης, τζιρου κλπ ειναι κατα πολυ μεγαλυτερο απο μια μικρη χωρα οπως η ελλαδα.
οποιος διαβασε τα αρθρα των συνδεσμων που εβαλα πιο πανω, θα ειδε οτι η αμερικανικη walmart για παραδειγμα, με 2.100.000 υπαλληλους εχει τζιρο μεγαλυτερο απο ολο το ελληνικο αεπ!
αρα τι να πουμε εμεις απο πλευρας οικονομικης δυναμης...
αν λοιπον ο κυριος χ, δεν εβαζε στο χερι π.χ. 58 ακινητα, αλλα 2-3, ο κυριος ψ για να μπορει να εχει 60μετρο σκαφος και ιδιωτικο τζετ, δεν ανοιγε δουλειες με το διαβολο τον ιδιο, θα μπορουσαμε να εχουμε ακομα και υπεραριθμους δημοσιους (που ειναι ανθρωποι και αυτοι) και μικρομεσαιους επιχειρηματιες, και γιατρους με φακελακια και ολα τα αλλα που εχουμε πει κατα καιρους, αλλα το συστημα με μαγικο τροπο να λειτουργει!
με προβλημα μεν, με γκρινιες, με καβγαδες, αλλα να λειτρουργει...
τωρα οπως βλεπετε και οπως θα δειτε, μπηκαμε σε μια κινουμενη αμμο ουσιαστικα, απο την οποια ειναι εξαιρετικα δυσκολο να ξεφυγουμε...
περισσοτερα στη συνεχεια...
μπραβο ρε παιδια...
το μαζι τα φαγαμε?
το Ρουσσοπουλο, το Βουλγαρακη κ τοσα αλλα λαμογια τα ξεχασαμε?
φυλακη κανεις?
κ αρχιζουμε παλι τον εμφυλιο...οι ιδιωτικοι υπαλληλοι με τους δημοσιους?
το ενα επαγγελμα με το αλλο?
πως μας αποπροσανατολιζουνε ετσι ρε παιδια?
κ ουτε ενα κεφαλι πεσμενο ακομα...
κ σιγα μην δουμε δλδ...λεμε τωρα!
Κώστα μου έχω κολλητό φίλο που είναι εκεί και τα ξέρω πολύ καλά... πήρε άτοκο δάνειο για αγορά σπιτιού, έχει βάλει θερμοσυσσωρευτές γιατί έχει 50+% έκπτωση στο ηλεκτρικό ρεύμα, έχει τρελά, ασύλληπτα επιδόματα... μέχρι και για τα σχολεία των παιδιών, δουλεύει 4-5 ώρες τη μέρα, κάποιες μέρες δεν δουλεύει καθόλου, έχει προσλάβει νταντά για τα παιδιά ...και διάφορα άλλα εξωπραγματικά... αξίζει να σημειωθεί ότι έχουμε την ίδια μόρφωση... όχι τίποτα εξαιρετικό, μια τεχνική σχολή τύπου Σιβιτανίδειου (Τ.Ε.Ε.)
Η γυναίκα του επίσης ΔΥ .. κομματικές προσλήψεις φυσικά (από τα τέλη της 10ετιας του 80)
Έχουν πάρει και οι δύο αύξηση μισθού 40% από το 2003 ως σήμερα, αντιστάθμισαν στο ακέραιο την ακρίβεια από την έλευση του Ευρώ ως τα σήμερα, εις βάρος όμως του ιδιωτικού τομέα και του μικροεπαγγελματία που αφέθηκαν στην τύχη τους ...και του τα λέω και τα παραδέχεται!!!!!
να μην επεκταθώ και στις άλλες δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχει επαγγελματικά (χωρίς να φαίνεται πουθενά) ...και γίνω πολύ κακός......................................
Κανεις δεν τα ξεχναει Βασιλη.
Τα εχουμε ξαναπει πολλες φορες. Το ψαρι βρωμαει απο το κεφαλι.
Εκεινοι που τα ξεχνανε ειναι αυτοι που ωφελήθηκαν απο αυτους, λογω του πελατειακου συστηματος.
ευχαριστω ρε Κωστα...
χθες εβριζα τον εαυτο μου (ετσι μας καταντησαν)
πηγα ενα ρολοι για φτιαξιμο κ μου κοστισε 60 ευρα!
με κοιταει ο ρολογοποιος κ μου λεει...θες ...χαρτακι?
οχι ειπα ο μακακας....!τι να το κανω αλλωστε?
ειμαι ή δεν ειμαι (αναρωτιεμαι τι πρεπει να κανουμε απο δω κ περα)
να βοηθαμε ή να μην βοηθαμε?ποιον βοηθαμε αληθεια?
τον αλλον...ή βγαζουμε το αχτι μας?
πως γιναμε ετσι?
οι οποίοι είναι???
παιδιά. για να μην είμαστε και υπερβολικοί, όταν ενοούμε απολύσεις,
ενοούμε σε άτομα σαν αυτά που αναφέρθηκαν πιο πάνω. επίσεις σε
άτομα που δεν έχουν στοιχιώδη μόρφωση και βρίσκονται σε γραφείο
με υπολογιστή...μιλάμε πάντα για τους αντιπαραγωγικούς οι οποίοι
ουσιαστικά δεν χρειάζονται. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΜΟΥ ΝΑ ΕΧΩ
200 ΑΤΟΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ. ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΑΠΛΑ ΝΑ ΤΟ ΠΩ???
ma afou den ypaxoun kriseis ypallilon kai den to orizei to syntagma mas. pos tha xeroume pioi einai oi douleutarides kai poioi oi tempelides.
exo to proto pou tha ithela na do einai na xtypane karta kai na yparxei kamera sti karta otan mpainoun kai bgainoun apo tin douleia . . mia ergatoora kostizei kapoia eyro . apa oses ores meion toso ligoteros misthos. aytos tous anagazei na meinoun sti douleia kai epetai sto dieuthynon prosopiko na tous xrisimopoiisei
Εγω αυτο που ξερω ειναι... ατομο πολυ κοντινο μου, στον ενα χρονο που ειναι συνταξιουχος, εχει παρει απο το δημοσιο εφαπαξ+αποζημιωσεις+συνταξ εις 1 ετους συνολικα τα 160.000 ευρω!!! γνωσεις?λυκειο... τι να λεμε τωρα... ξερετε ποσες χιλιαδες ειναι αυτοι?!!!
Υ.Γ Με 21 χρονια δουλεια..
Καλημερα.....
Tι προσφερε τοσα χρονια να αξιζει τετοια ποσα?!!
Και αλλος για να ανοιξει ενα μαγαζι ξοδευει δεκαδες και εκατονταδες χιλιαδες ευρω, προσφεροντας στην οικονομια..
Εννοειτε οτι δεν φταιει το ατομο προσωπικα, αλλα αυτοι που δημιουργησαν αυτο το καθεστως..
Για μενα παραπανω απο 1000-1400 ευρω το μηνα δεν αξιζει καμια δουλεια γραφειου!!!!!
Εξαιρουνται επιστημονες, οι οποιοι παραγουν εργο εξειδικευμενο, κανουν μελετες, κλπ κλπ,
εξειδικευμενοι υπαλληλοι οι οποιο εχουν ειδικα προσοντα και παραγουν το αναλογο εργο.
Οχι απλα να ειναι πτυχιουχος,και να συμπληρωνει κανενα χαρτι, η να χαζευει το ιντερνετ στο γραφειο.
Νομίζω παιδιά πως πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσουμε όλοι τα άρθρα που μας βρήκε ο Στάθης στο νετ από προχτές, έχουν όλα τα στοιχεία που χρειάζεται να ξέρουμε πριν διαμορφώσουμε μιά γνώμη.
Είναι τελείως ξεκάθαρο πως η ελληνική οικονομία λειτουργεί εδώ και δεκαετίες με πάμπολλες στρεβλώσεις. Τεράστιο αντιπαραγωγικό δημόσιο, γραφειοκρατία, πελατειακές σχέσεις πολιτικών - ψηφοφόρων, πολύ μεγάλη παραοικονομία, υψηλοί φόροι που δεν οδηγούνται στο κοινωνικό κράτος αλλά αποτελούν και κίνητρο γιά περαιτέρω φοροδιαφυγή, τραπεζικό σύστημα το οποίο τα τελευταία 8 - 10 χρόνια εξώθησε τους συντηρητικούς έλληνες σε υπερδανεισμό κλπ. Γεγονός αναμφισβήτητο ότι το βιοτικό επίπεδο των ελλήνων την τελευταία 10ετία ανέβηκε με δανεικά, ήταν δηλαδή πλαματική άνοδος, όπως ανούσια γκλαμουριά ήταν και η διοργάνωση Ολ. Αγώνων σε μιά χώρα που ήταν ήδη υπερδανεισμένη γιά εξοπλισμούς και λοιπές πιό αναγκαίες υποδομές.
Αρα, το ερώτημα δεν είναι εάν έπρεπε να γίνουν προσαρμογές αλλά το πως να γίνουν αυτές. Και επειδή αφενός αποτελούμε εύκολο στόχο των κερδοσκόπων λόγω μεγέθους και αφετέρου οι κυβερνήσεις μας παραδοσιακά ήταν οσφυοκάμπτες προς του ξένους, καταλήξαμε στη λύση της βίαιης προσαρμογής. Το μνημόνιο είναι ένας ωραίος τρόπος γιά να διασφαλίσουν επίσημα οι δανειστές μας τα λεφτά τους, αλλά είναι ένας τελείως λάθος τρόπος γιά να προσαρμοστεί σε νέα υγιέστερα δεδομένα η ελληνική οικονομία. Τα άρθρα που παρέθεσε ο Στάθης είναι πολύ χρήσιμα γιά να καταλάβουμε, με παραδείγματα άλλων χωρών, το πόσο λάθος κατεύθυνση δίνει στη χώρα αυτή η τακτική.
Δεν θα βγούμε από το ευρώ και δεν θα πτωχεύσουμε διότι αυτό θα ενεργοποιούσε το φαινόμενο - ντόμινο και γιά αρκετές άλλες χώρες του ευρώ. Το πιθανότερο είναι να προχωρήσουμε σε μιά αναδιάθρωση του χρέους, αλλά και αυτό πρέπει να συνοδευτεί από δυναμικές απαιτήσεις της κυβέρνησής μας προς τους δανειστές γιά μερική διαγραφή του χρέους. Παραπέμπω και πάλι στα σχετικά άρθρα. Παράλληλα, πρέπει να ενεργοποιηθούν άμεσα οι οικονομκές συμμαχίες που έχουμε με χώρες που δεν βιώνουν κρίση ώστε να έχουμε καλές νέες επενδύσεις στη χώρα. Είναι απολύτως δυνατόν αρκεί να μην έχουμε πάλι φαινόμενα μίζας σε υπουργούς ! Πρέπει να γίνουν άμεσα διαρθρωτικές αλλαγές στο ευρύτερο δημόσιο και σε ορίζοντα 10ετίας να μειωθεί δραστικά το μέγεθός του. Και άμεσα να λυθεί το πρόβλημα ρευστότητας των Τραπεζών ώστε να ξαναπέσει χρήμα στην νεκρή αγορά μας. Και αυτό είναι δυνατόν εάν γίνει μιά καλύτερη συνεννόηση με την ΕΚΤ αλλά και μεταξύ των εγχωρίων τραπεζιτών που σήμερα φοβούνται και τον ήσκιο τους !
Τέλος, αν άποιος βιάζεται πολύ να πάρει απάντηση γιά το αύριο, δεν έχει πάρα να κοιτάει το δείκτη του ΧΑΑ, κάτω από το 1450 υπάρχει μόνο άβυσσος ...
Αν ψαξουμε το φορουμ θα βρουμε τουλαχιστον 20 παρομοια θρεντς και συζητησεις που δεν οδηγουν πουθενα.
Ειμαστε τελειωμενοι κυριως σε οτι αφορα τις νοοτροπιες μας, τα θελω μας και τα πιστευω μας.
Ανθρωποι που δεν εχουν ιδεα τι θα πει εργασιακος κοπος και μοχθος δηλωνουν καθημερινα κουρασμενοι επιστρεφοντας σπιτι τους οταν η προσφορα και παραγωγικοτητα τους στον (δημοσιο) οργανισμο που τους απασχολει αλλα και στο κοινωνικο συνολο ειναι μηδενικη.
Επιχειρηματιες που δε γνωριζουν τι θα πει αποδοση ΦΠΑ και καταβολη ασφαλιστικων εισφορων εντασσονται σε προγραμματα περαιωσης καθε 5-7 χρονια και κανουν τους εντιμους επιχειρηματιες να αισθανονται εντελως μαλακες.
Κρατικοδιαιτοι επιχειρηματιες θεωρουν εαυτους αυτοδημιουργητους, εξυπνους και πετυχημενους επειδη τυγχανει ο εκαστοτε υπουργος να καταγεται απ το χωριο τους και να τους δινει κρατικες προμηθεις και εργα εναντι αδρας αμοιβης.
Υπαλληλοι των ΔΕΚΟ θεωρουν τσιφλικι τους τις επειχηρησεις που τους απασχολουν και με το ετσι θελω παραλυουν τη χωρα ανα πασσα ωρα και στιγμη επειδη μπαινουν σε κινδυνο τα κεκτημενα τους (κεκτημενα ομως τα οποια τις περισσοτερες φορες εχουν κερδηθει μεσω πολιτικων και κομματικων εκβιασμων και οχι βαση εργατικου δικαιου). Θα δειτε σε λιγο καιρο τι εχει να γινει με τ'αποβρασματα της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.....
Αγροτες οι οποιοι εγκατελειψαν τη γη τους πριν πολλα χρονια εμαθαν να ζουν απο επιδοτησεις μαιμου και επιδοματα τα οποια κερδιζαν κοβοντας τη χωρα στα δυο όποτε η βρυση εκλεινε και οι επιδοτησεις ηταν στον αερα.
Πολιτες οι οποιοι αρνουνται να σεβαστουν οποιοδηποτε νομο, βλεπε απαγορευση καπνισματος με το ετσι θελω και ενα κρατος απλο θεατη της καταστρατηγησης των νομων.
Νεοι οι οποιοι αρνουνται να εργασθουν για 600-700 ευρω, οχι γιατι ειναι λιγα, αλλα γιατι το lifestyle το οποιο τους επεβαλαν καποιοι μεσω των ΜΜΕ τα τελευταια 15 χρονια επιτασει ενα τροπο ζωης που απαιτει πολλαπλασια χρηματα προκειμενου να εισαι a la mode. Αντ αυτου προτιμουν να κλαινε τη μοιρα τους στα καφε και στις καμερες του STAR και των γελοιων υποκειμενων που κανουν τετοια ρεπορταζ.
Μπορει μια χωρα να ξεφυγει απο τη σημερινη δσυκολη κατασταση κατω απο συνθηκες πληρους αποσυνθεσης του εργατικου δυναμικου της ? Οταν κανεις δεν δεχεται ν'αναλαβει τις ευθυνες του και ατομικα και συλλογικα και ν'αποδεχθει βιωσιμες λυσεις που θα μας οδηγησουν εκτος κρισης ? Δε νομιζω.
Καλυτερα να πτωχευσουμε και να ξεκινησουμε απ το μηδεν .
οι αλλαγες που πρεπει να γινουν ειναι αλλαγη νοοτροπιας...πρεπει να αλλαξουμε μυαλα...τελος.
δεν φταιει κανενας δημ.υπαλληλος που μπηκε σε μια υπηρεσια....
εστω λοιπον οτι ενα λογιστηριο μιας εφοριας μπορει να λειτουργησει με 6 λογιστες οικονομολογους.
οταν μεσα βρισκονται 2 λογιστες και 13 αποφοιτοι λυκειου....
το τμημα δεν μπορει να εξυπηρετηθει,ουτε να εξυπηρετησει.γιατι
1)οι δυο λογιστες βαρεθηκαν να προσπαθουν τα τελευταια 4 χρονια να δειξουν στους υπολοιπους στι στο καλο ειναι το προσαρμοσμενο ισοζυγιο...και στο κατω κατω αυτοι θα τους βαλουν μυαλο??(αλλωστε ειναι και ΜΟΝΙΜΟΙ)
2)οι 13 αφου βαρεθηκαν απο τον πρωτο μηνα και οι εννοιες πιστωνω και χρεωνω ειναι αστα να πανε....εγραψαν στα μπομπονια τους τη κατασταση(αλλωστε ΜΟΝΙΜΟΙ ειναι...θα τους διωξει κανεις???)
3) επειδη το τμημα υπολειτουργει,βγαζουν νεο διαγωνισμο για εναν οικονομολογο...
τρεχουν 140.000 αποφοιτοι του "μακεδονια",αλλα τελικα προσλαμβανεται ενας αποφοιτος λυκειου που εχει υπηρετησει στις ειδικες δυναμεις!!!!!!!!α και εχει γκυψει τα χαχαλα του νομαρχη!!!!(η αδερφη του βασικα γιατι αυτος δεν ξυριστηκε απο τοτε που απολυθηκε απο το στρατο και του νομαρχη δεν του αρεσουν τα γενεια..΄)
μετα παμε στη φορολογηση...
θυμαστε αυτον που σε νυχτερινο κεντρο στη σαλονικα βρεθηκε να εχει στη κατοχη του λαμποργκινι με εισοδημα 3.500???επειδη τον γνωριζω δεν πληρωσε ουτε ενα ευρω προστιμο...
αρα πειτε μου ενα και μονο λογο να πληρωσω εγω τη περαιωση που μου ηρθε για χρηση που ειχα ως καθηγητης μουσικης οπου σημειωτεων...ΑΠΑΛΛΑΣΟΜΑΙ ΑΠΟ ΦΠΑ διοτι το φπα των παροχων το επιβαρυνεται (και ελαφρωνεται ) ο εργοδοτης....
επισης,γιατι να πληρωσω την εισφορα στο κοινωνικο ταμειο ασφαλισης οταν εκλεισα ενα ραντεβου για ........ και μετα απο 4 και κατι μηνες ο γιατρος μου ειπε οτι δεν ειναι τιποτα...σημερα ομως η αρρωστια συνεχιζει κανονικα και ακαθεκτη(πραγματικο γεγονος...)
επισης δεν μπορω να καταλαβω γιατι στο δευτερο ραντεβου που εκλεισα μετα απο 2 μηνες ο γιατρος του νοσοκομειου μου ειπε να πανω να κανω τη θεραπεια στο ιατρειο του....
για να παμε σε αλλο τομεα...
βασικες αρχες διοικησης επιχειρησεων λενε οτι σε μια θεση εργασιας παιζει ρολο και η αναγκη της επιβεβαιωσης...
δηλαδη!!!μπορει εγω να εργαζομαι σε ενα γραφειο.να εργαζομαι κανονικα αλλα να παιρνω μισθο(οπως λεει και ο ιωσηφ)1000 ευρω το μηνα...με τις τρεχουσες συνθηκες 1000 ευρω ειναι πολυ λιγα ωστε να ζει ενας ανθρωπος με ελαχιστη αξιοπρεπεια.(να πληρωνει ενοικια δεη οτε κινητο αυτοκινητο βενζινες τροφη ασφαλειες κοινοχρηστα φυσικο αεριο ρουχα ειδη προσωπικης υγειηνης και παραλληλα να κανει ενα δωρακι στο βαφτισιμιο του η ακομα χειροτερα να πληρωνει τα αγγλικα,γερμανικα υπολογιστες χαρτζιλικι ποδοσφαιρο(ή μπασκετ ή μουσικη) του παιδιου του ενω παραλληλα το παιδι θελει και κανα παιχνιδι ,παγωτο σαντουιτς....
θα μου πειτε ναι να δουλευει και η γυναικα....ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ
αρα ο υπαλληλος αυτος εχει στο μυαλο του ΟΛΑ ΑΥΤΑ οταν παει το πρωι στη δουλεια του...πως περιμενετε να αποδωσει τα μεγιστα??
ΣΥΝΕΧΙΖΩ!!!
καταπολεμηση ανεργιας??γιατι??αφου ολοι οι μεγαλοι και μεσαιοι επιχειρηματιες εχουν μεταφερει επιχειρησεις και βιομηχανιες σε αλλες χωρες?γιατι?γιατι εχουν φθηνα εργατικα χερια,πειθινιους εργατες,δεν εχουν συνδικατα να του κλεινουν το εργοστασιο και να μενει πισω η παραγωγη (με οτι συνεπαγεται) ενω ακομα και οταν θετονται στοχοι οι συνδικαλιστες γκρινιαζουν για δικαια μεν αιτηματα??
ετσι λοιπον στο ελλαδικο χωρο
1)ο επιχειρηματιας χανει χρηματα απο ελλειπη παραγωγη...θα μου πειτε τι λες ρε γιωργο???
ΝΑΙ.γιατι κανενας δεν επενδυει σε ανθρωπους σαν και μενα που η δουλεια μου σαν οικονοολογος διοικηση επιχειρησεων ειναι να υπολογισω τη μελλοντικη ζητηση ωστε η παραγωγη να ειναι αναλογη...(δηλαδη ελλειψη προβλεψεων....)
παραλληλα,το κρατος του κραταει μπολικα χρηματα για τα ταμεια των υπαλληλων που ομως οταν αρρωσταινει ο υπαλληλος αντι να "θεραπευτει " σε τρεις μερες,βρισκεται με ενα υποθετο στον ορθρο του και αναπηρικη συνταξη απο τα 39 του....
2)οι εργαζομενοι χανουν σαφως θεσεις εργασιας με οτι αυτο συνεπαγεται.....
3)το κρατος χανει εισφορες...
για να καταλαβεται ποσο μπουρδελο ειμαστε....
δεν δουλευει τιποτα σωστα...ουτε ο ελεγχος του κρατους ουτε ο ελεγχος των πολιτων...
ετσι ενω θελουμε και ολοι μας απο ενα Μ3 στο γκαραζ μας,αλλα ταυτοχρονα και λεφτα για τις βενζινες και χρονο για τις εκδρομες με το γκομενακι ωστε να χαρουμε τη ζωη μας,προσαπθουμε να τα αποκτησουμε με τον λαθος τροπο που μας υπεδειξαν...δανειο..
ομως το δανειο βοηθαει εκεινους που ξερουν να το χειριστουν....
αν δεν αλλαξουμε νοοτροπια και να αρχισουμε να δουλευουμε ΑΛΛΑ και ο ιδρωτας μας να ειναι σαν το νερο για το χωμα,..παντα δανεια απο το δντ θα περνουμε μεχρι να ερθουν και να σηκωσουν μεχρι και τον παρθενωνα και να τον πανε στο σπιτι της μεκελ να τον βλεπει..
Σε λαους με τι δικη μας ξερολιστικη ωχαδερφιστικη και καθολου αλτρουιστικη νοοτροπια, που αρνουνται να δεχθουν οποιαδηποτε αλλαγη στην καθημερινοτητα τους και τις συνηθειες τους, που θεωρουν εαυτους ανυποτακτους σε καθε τι που επιτασσει μια τοσο δυσκολη οικονομικη κατασταση αλλα για λαθος λογους, μιας και οι προγονοι μας ηταν ανυποτακτοι σε ξενους εθρους αλλα για πολυ σοβαροτερους λογους....σε τετοιους λαους αξιζει να πιασουν πατο προκειμενου να ωριμασουν και να μαθουν να ζουν ως οργανωμενη κοινωνια.
Και τελος ελπιζω καποια στιγμη ο ελληναρας ν'αρχισει να χαιρεται με την επιτυχια του γειτονα του, συναδελφου του, συγγενη του, φιλου του....τοτε ισως παει μπροστα.
ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΩ.μπορει να εχουμε γραψει αλλα 100 τετοια θεματα...
ακομα ενα λοιπον...δε χαλασε ο κοσμος...
εδω ο γιωργος πηρε λαικη εντολη για τον καλλικρατη....και το δντ....
εδω ο καρατζαφερης εγινε πιο κομ*****στης απο τον βελλουχιωτη.
εδω ο σαμαας βγηκε δυναμωμενος!!!
αντε ρε απιτελουν να χρεωκοπησουμε εντελως...να μην εχουμε λεφτα ουτε για στιγαρα...τοτε δε θα παραπονιεται κανεις οτι καπνιζουμε σε δημοσιους χωρους...
να κυκλοφορουν οι νεοι με βρωμικα τζιν ωστε οι μοδατες καφετερειες να μην τους δεχονται μεσα....
να σταματησω επιτελους να πληρωνω ενοικιο στην σπιτονυκοκυρα μου που μου κοβει μισες αποδειξεις....
μπας και η δεη σταματησει να πουλαει το ρευμα οσο κοστιζει ο χρυσος...
μας και ο μπακαλης κατεβασει και λιγο τη τιμη απο το τυρι οπου σε λιγο θα κοστιζει οσο μια εβδομαδα στα καναρια νησια!!
Οπως όλα δείχνουν βαδίζουμε ολοταχώς προς την χρεωκοπία,ελεγχόμενη ή μη.
Το αν θα είναι καλύτερα ή όχι θα φανεί στην πορεία.
Μετά τι κανουμε εμεις ?? Τι θα γίνει με δάνεια,κάρτες,καταθέσεις !!
Ειναι προτιμότερο να συζητάμε πλεον για "το μετά" παρά για το ποιος φταίει !!
κωνταντινε...καταθεσεις...τι α βαζουμε απο τη τραπεζα....
δανεια καρτες...ας ερθουν να τα παρουν...
το μετα???
αμπαρωμενοι μεσα στα σπιτια μας για να προστατευτουμε απο τους ληστες πυο θα γινουν πολλαππλασιοι καιπροσευχη μηπως ο καλος θεουλης τελικα μας λυπηθει και μας βοηθησει.
γιατι εγω προσωπικα αλλη λυση δεν μπορω να δω...
ένα πράγμα που ξέρω σίγουρα για το αν χρεωκοπήσουμε,
είναι το πόσο μεγάλη @@ θα φάνε όλοι όσοι επένδυσαν
στα φωτοβολταικά...άσχετο βέβαια αλλά έτσι θα γίνει...
όσο για καταθέσεις και δάνεια κτλ κτλ, δεν έχω ιδέα τι
θα μπορούσε να συμβεί...τες πα, αν ένα tetris το ξεκινάς
τελείως στραβά κάνεις πολύ απλά, start new game...αφού
δεν σώζεται και μας βάζει πιο μέσα αυτή η πολιτική, ας την
δώσουμε μια μούτζα και φτου και απο την αρχή. όλοι χαμένοι
είμαστε στο κάτω κάτω...
επι της αρχης συμφωνω απολυτα με το νικο, τα εχω γραψει αλλωστε στα προηγουμενα καμια 20αρια παρομοια θεματα που ξοδεψαν το χρονο μας και δεν εξυπηρετησαν σε τιποτε ουσιαστικο εκτος την αναγκης μας καπου να "τα πουμε", καπου να τα "χωσουμε"...
στην πραξη ομως και με βαση τα οσα συμβαινουν τον τελευταιο καιρο, σαφως και προτιμω, να υπαρχει ο υπεραριθμος τεμπελης δημοσιος, το αποβρασμα της γενομπ, ο εισφοροκλεφτης μικρομαγαζατορας, ο κουφιοκεφαλος ελληναρας με τη λαμποργκινι και το εισοδημα των 3,5 χιλιαδων, ο νεο-αεργος που δεν δουλευει για βασικο αλλα περιμενει να τον προσλαβουν διευθυντη, απο το να υπαρχει ενα παγκοσμιο ολιγοπωλειο το οποιο αργα αλλα σταθερα θα μας οδηγησει ολους προς την εξαθλιωση, ειτε ειμαστε σωστοι, ειτε λαθος!
με βαση λοιπον το μη χειρον βελτιστον, με δεδομενο οτι δεν εκφραζω μια θεση φιλανθρωπικη και κοινωνικη, απλως σκεφτομαι αυτο που μας συμφερει καλυτερα.
αυτη τη στιγμη λοιπον δεν συντελουνται ολες αυτες οι αλλαγες (ή προσπαθουν να συντελεστουν), διοτι οι ξενοι φιλοι μας ειπαν να μας βοηθησουν να νοικοκυρευτουμε, αλλα επειδη σκοπευουν να μας μετατρεψουν ολους σε φθηνο, χωρις δικαιωματα, χωρις προοπτικες, χωρις ελπιδες εργατικο δυναμικο.
ετσι λειτουργει το παγκοσμιο ολιγοπωλιακό συστημα και η ελλαδα επιλεχθηκε ειτε με σχεδιο ειτε τυχαια (δεν εχει σημασια) να παιξει το πειραματοζωο μιας τετοιας αλλαγης.
το δντ λοιπον θα προσπαθησει με καθε κοστος να μην αποτυχει, δεν εχει αυτην την επιλογη, οποτε οχι δεν θα μας "πτωχευσουν" οπως ειναι η ακριβης εννοια του ορου. αν το ηθελαν θα μπορουσαν να το ειχαν κανει.
αυτο ομως στο οποιο θα προσπαθησουν να μας μετατρεψουν δεν θα ειναι καθολου αυτο που εχει στο νου του ο καθενας μας ως "ευρωπαιος πολιτης"...
αυτη τη στιγμη συντελειται μεσω των φορων και των μετρων η μεταβιβαση της ιδιωτικης και το κυριωτερο της δημοσιας περιουσιας μας, καθως και της εθνικης μας ανεξαρτησιας, στο καρτελ.
ο παγκοσμιος κανονας που λεει οτι τα κρατη ειναι κυριαρχα και δεν υποκεινται σε κανενα τοπικο δικαιο, επιχειρειται να καταλυθει, με σκοπο να κερδισουν μερικοι τζογαδοροι τεραστια κερδη σε βαρος ενος ολοκληρου λαου.
το προβλημα ειναι κατα πολυ ευρυτερο απο το προβλημα της τεμπελιας μερικων χιλιαδων δ.υ....
εδω λοιπον χρειαζεται αντισταση, και συμμαχος στην αντισταση αυτη, θα ειναι ο τεμπελης αγροτης που κλεινει με το τρακτερ την εθνικη, θα ειναι ο φορτηγατζης που καταστρεφεται αυτη τη στιγμη αλλα κανεις δεν το ακουει, θα ειναι το αποβρασμα της γενομπ, θα ειναι ολοι αυτοι που περιγραφετε πιο πανω...
αυτοι που σιγουρα ΔΕΝ θα ειναι συμμαχοι μας, ειναι τα γκολντεν μποϊς του καρτελ με ετησιο μισθο οσο το κοστος μερικων χιλιαδων εργαζομενων, τα στελεχη του δντ, τα τραπεζικα λομπι, οι απατεωνες των εταιριων -αυθαρετης- αξιολογησης, και οι "υπαλληλοι" πολιτικοι που εκτελουν τις βουλες των ανωτερω.
η μεγαλυτερη ελπιδα για τη χωρα μας βρισκεται ριζωμενη μεσα στα ελληνικα γονιδια και ειναι αυτη η ανενταχτη, ατιθαση, ανυπακουη φυση μας.
μπορει αυτη να μας εβαλε κατα εναν τροπο στο προβλημα, αλλα ειμαι πλεον πεπεισμενος διαβαζοντας ολα τα στοιχεια οτι ειναι το μονο που ισως μας σωσει.
διαφορετικα, ειναι απλα μαθηματικα. θαυματα δεν γινονται με ορθολογιστικο τροπο, οσο και να θελουμε, πραγμα που ουτε αυτο ειναι σιγουρο λογω της νοοτροπιας που αναφερατε.
σε τουτον εδω το βραχο που ολοι τον λοιδωρουν και τον υποτιμουν, εσπασαν τα μουτρα τους πολλοι και σπουδαιοι...
αυτο ειναι ιστορικα αποδεδειγμενο αλλωστε.
περισσοτερα στη συνεχεια....
όσο χαζό και αν ακούγεται, μακάρι το υπέδαφος μας να μην είχε απολύτως τπτ...
τουλάχιστο η ιστορία έχει δείξει πως όσες χώρες είχαν πηγές ενέργειας κάτω απο
τα πόδια τους, σήμερα ζούν κάτω απο τα όρια της εξαθλίωσης. είμαστε άτυχοι τι
να κάνουμε...
Σταθη δε διαφωνω, αλλα πρεπει να λαβεις υποψιν σου οτι πλεον ισχυουν εντελως διαφορετικες συνθηκες.
Καποτε ο κρητικος περιμενε το γερμανο αλεξιπτωτιστη με την αξινα και τον περναγε σουβλακι .
Τωρα ομως το παγκοσμιο τραπεζικο συστημα δεσμευσης κρατικων αλλα και ατομικων περιουσιων ειναι τοσο ισχυρο και εχει δρασει επι τοσα πολλα και συνεχη ετη και τοσο οργανωμενα που ειναι αδυνατο ν'αποδεσμευτει καποιος.
Μας εχουν κανει δεσμιους ειτε το θελουμε ειτε οχι. Και αυτο επετευχθει με τον ποιο απλο τροπο.....σου δανειζω απεριοριστα για να ικανοποιησεις τη βουλιμια σου που προερχεται απο στερησεις και εμποδια αιωνων χωρις να συνειδητοποιεις ταυτοχρονα οτι υπογραφεις την καταδικη σου.
Και καποια στιγμη γινεσαι δουλος μου μιας και δεν εχεις να πρσφερεις τιποτ αλλο εκτος απο φθηνη εργασια.
Δε μπορω να δω πως θα επιρεασουν θετικα οι οποιεσδηποτε κινητοποιησεις εναντιον της Τροικας ..... ο εχθρος δεν κραταει πλεον οπλα αλλα οθονες με γραφηματα της πορειας του χρεους μας και των οφειλων μας. Γι αυτο θεωρω προτιμοτερο μια πτωχευση αν και το μεγαλο ερωτημα ειναι ...και να γινει ποιος θα οδηγησει τη χωρα στη νεα πορεια της ? Ο ΓΑΠ, ο Σαμ , η κορη του δρακουμελ η ο Τσιπρας ? Μπρος γκρεμος και πισω ρεμα .