οι αλλαγες που πρεπει να γινουν ειναι αλλαγη νοοτροπιας...πρεπει να αλλαξουμε μυαλα...τελος.
δεν φταιει κανενας δημ.υπαλληλος που μπηκε σε μια υπηρεσια....
εστω λοιπον οτι ενα λογιστηριο μιας εφοριας μπορει να λειτουργησει με 6 λογιστες οικονομολογους.
οταν μεσα βρισκονται 2 λογιστες και 13 αποφοιτοι λυκειου....
το τμημα δεν μπορει να εξυπηρετηθει,ουτε να εξυπηρετησει.γιατι
1)οι δυο λογιστες βαρεθηκαν να προσπαθουν τα τελευταια 4 χρονια να δειξουν στους υπολοιπους στι στο καλο ειναι το προσαρμοσμενο ισοζυγιο...και στο κατω κατω αυτοι θα τους βαλουν μυαλο??(αλλωστε ειναι και ΜΟΝΙΜΟΙ)
2)οι 13 αφου βαρεθηκαν απο τον πρωτο μηνα και οι εννοιες πιστωνω και χρεωνω ειναι αστα να πανε....εγραψαν στα μπομπονια τους τη κατασταση(αλλωστε ΜΟΝΙΜΟΙ ειναι...θα τους διωξει κανεις???)
3) επειδη το τμημα υπολειτουργει,βγαζουν νεο διαγωνισμο για εναν οικονομολογο...
τρεχουν 140.000 αποφοιτοι του "μακεδονια",αλλα τελικα προσλαμβανεται ενας αποφοιτος λυκειου που εχει υπηρετησει στις ειδικες δυναμεις!!!!!!!!α και εχει γκυψει τα χαχαλα του νομαρχη!!!!(η αδερφη του βασικα γιατι αυτος δεν ξυριστηκε απο τοτε που απολυθηκε απο το στρατο και του νομαρχη δεν του αρεσουν τα γενεια..΄)
μετα παμε στη φορολογηση...
θυμαστε αυτον που σε νυχτερινο κεντρο στη σαλονικα βρεθηκε να εχει στη κατοχη του λαμποργκινι με εισοδημα 3.500???επειδη τον γνωριζω δεν πληρωσε ουτε ενα ευρω προστιμο...
αρα πειτε μου ενα και μονο λογο να πληρωσω εγω τη περαιωση που μου ηρθε για χρηση που ειχα ως καθηγητης μουσικης οπου σημειωτεων...ΑΠΑΛΛΑΣΟΜΑΙ ΑΠΟ ΦΠΑ διοτι το φπα των παροχων το επιβαρυνεται (και ελαφρωνεται ) ο εργοδοτης....
επισης,γιατι να πληρωσω την εισφορα στο κοινωνικο ταμειο ασφαλισης οταν εκλεισα ενα ραντεβου για ........ και μετα απο 4 και κατι μηνες ο γιατρος μου ειπε οτι δεν ειναι τιποτα...σημερα ομως η αρρωστια συνεχιζει κανονικα και ακαθεκτη(πραγματικο γεγονος...)
επισης δεν μπορω να καταλαβω γιατι στο δευτερο ραντεβου που εκλεισα μετα απο 2 μηνες ο γιατρος του νοσοκομειου μου ειπε να πανω να κανω τη θεραπεια στο ιατρειο του....
για να παμε σε αλλο τομεα...
βασικες αρχες διοικησης επιχειρησεων λενε οτι σε μια θεση εργασιας παιζει ρολο και η αναγκη της επιβεβαιωσης...
δηλαδη!!!μπορει εγω να εργαζομαι σε ενα γραφειο.να εργαζομαι κανονικα αλλα να παιρνω μισθο(οπως λεει και ο ιωσηφ)1000 ευρω το μηνα...με τις τρεχουσες συνθηκες 1000 ευρω ειναι πολυ λιγα ωστε να ζει ενας ανθρωπος με ελαχιστη αξιοπρεπεια.(να πληρωνει ενοικια δεη οτε κινητο αυτοκινητο βενζινες τροφη ασφαλειες κοινοχρηστα φυσικο αεριο ρουχα ειδη προσωπικης υγειηνης και παραλληλα να κανει ενα δωρακι στο βαφτισιμιο του η ακομα χειροτερα να πληρωνει τα αγγλικα,γερμανικα υπολογιστες χαρτζιλικι ποδοσφαιρο(ή μπασκετ ή μουσικη) του παιδιου του ενω παραλληλα το παιδι θελει και κανα παιχνιδι ,παγωτο σαντουιτς....
θα μου πειτε ναι να δουλευει και η γυναικα....ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ
αρα ο υπαλληλος αυτος εχει στο μυαλο του ΟΛΑ ΑΥΤΑ οταν παει το πρωι στη δουλεια του...πως περιμενετε να αποδωσει τα μεγιστα??
παντα υπαρχει καποιος πιο μαγκας απο εμας....