Στη δύσκολη παρακάτω ερώτηση, ποιος είναι ο ειδικός-μάστορης... :
Τα κουσούρια του Ν42Β20 ποιος είναι σε θέση να τα γνωρίζει....
Καλοί όλοι πιο πάνω, αλλά για τον κινητήρα αυτόν αμφιβάλλω αν υπάρχει στο λεκανοπέδιο της Αττικής κάποιος....
Printable View
Στη δύσκολη παρακάτω ερώτηση, ποιος είναι ο ειδικός-μάστορης... :
Τα κουσούρια του Ν42Β20 ποιος είναι σε θέση να τα γνωρίζει....
Καλοί όλοι πιο πάνω, αλλά για τον κινητήρα αυτόν αμφιβάλλω αν υπάρχει στο λεκανοπέδιο της Αττικής κάποιος....
σιγα το μοτερ δεν ειναι και το μοτερ του εντερπραιζ!!!μετα απο τοσα χρονια οι πιο πολλοι τον ξερουν πολυ καλα δεν ειναι τπτ το φοβερο
Πήγαινε εδώ, αλλά να έχεις υπομονή όσον αφορά στον χρόνο παράδοσης:
https://www.e-metamorfosi.gr/index.p...528&Itemid=598
Άστο πήγα...
Δεν ήθελε να ασχοληθεί ή δεν είχε τον χρόνο να ασχοληθεί...
Πρόβλημα σε μοτέρ valvetronic χωρίς να έχεις ενδείξεις από το διαγνωστικό, σηκώνουν όλοι τα χέρια και πάνε με τη μέθοδο της δοκιμής.... :thumbsdown:
Πειραματόζωο δεν γίνομαι για να μάθουν "στου Κασίδη το κεφάλι"¨...
Στην κοπή της πίττας έγινε μια καλή γνωριμία με τον Παπαδόπουλο στη Θεσσαλονίκη. Ο άνθρωπος είναι πολύ ψαγμένος. Μίλα με τον Deepblue ή τον Panos E60 να σου δώσουν στοιχεία επικοινωνίας. Αν δεν ξέρει κάτι κι αυτός, αναγκαστικά πας ψάχνοντας. Πολύ σπαστικές αυτές οι βλάβες. Αναζήτηση σε ξένα fora έκανες? Δε μπορεί να είσαι ο μόνος!
Σ'ευχαριστώ για τις υποδείξεις!
Έχω φάει ώρες διαβάζοντας σε ξένα fora και δυστυχώς στα περισσότερα υπάρχει αναφορά, αλλά δεν υπάρχει απάντηση... το κλασικό πρόβλημα της "απροθυμίας" και χαμηλής ισχύος ιδιαίτερα κάτω από τις 2000rpm και γενικά η μειωμένη απόδοση σε όλο το εύρος... :mad:
Μακάρι να βγάλεις άκρη γρήγορα και ανώδυνα! Ενημέρωσέ μας αν θες, μπας και ανοίξεις τα μάτια και σε κανεναν άλλο Χριστιανό...
δηλαδή με αλλαγή του μοτέρ valvetronic δεν λύνεται το θέμα?
Μειωμένη απόδοση και υπερκατανάλωση, βλάβη και αλλαγή του βλαβοτρόνικ πριν 3 βδομάδες περίπου. Στο διαγνωστικό όμως έβγαλε μισή οθόνη βλάβες.
Για του γιου του λεει Τασο, εχει Ν46Β20.
Τασο εχεις περασει το τελευταιας έκδοσης software?
Θυμαμαι οτι τετοιο πρόβλημα αντιμετωπιζονταν με φόρτωση του πλέον πρόσφατου s/w που είχε ολα τα updates.
Γιαννη και εσυ δεν ειχες κατι κομπιασματα στα χαμηλα στο κομπακτ?
Παρα πολυ σπανια και οταν καναμε σερβις στο Χρηστο και εβγαλε το φιλτρο αερα δεν ηταν κουμπωμενο ενα σωληνακι πολυ ψιλο που εχει πανω στο φιλτροκουτι. Αλλα εμενα ηταν πολυ ανεπαισθητο και γινοταν πολυ σπανια. Μολις κουμπωσε το σωληνακι δεν το ξανα εκανε, μαλλον τραβουσε πολυ λιγο αερα απο κει.
Τάσο εάν δέν σου κάνει κόπο γράψε όλη τη Ιστορια του προβλήματος αναλυτικά και ότι αλλάγη έχεις κάνει στα ΜΑΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΑ VALVETRONIC......:thumbsup: Εχουμε χρονο για διάβασμα !!:thumbsup::thumbsup:
θα εκτεθουν πολλοι ...χαχαχα
Αν γίνεται να το έχουμε και πριν το Πάσχα, ακόμα καλύτερα γιατί δε μπορώ άλλο Μπεν Χουρ σε επανάληψη τη Μεγάλη Εβδομάδα.
σορρυ τα μοτερ αυτα ποσο πανε?>μεταχειρα εννοω?...
Να υποθέσω γύρω στο χιλιάρικο...
Δεν είμαι σίγουρος αν είναι από μοτέρ ή από ηλεκτρικά...
Πάντως είναι τραγικό το συναίσθημα να έχεις ένα όχημα 6 χρόνια και να μην μπορεί κανένα συνεργείο να με βοηθήσει σε μια δύσκολη στιγμή και κάποιοι να σε βάζουν στη διαδικασία να αλλάξεις μοτέρ...
θες να μας πεις λιγακι τι ακριβως σου κανει το αμαξι και τι εχεις κανει γι αυτο?ισως βρεθει λυση εδω μεσα.ο Ν42Β20 δεν ειναι οπως σου ειπα και κατι τραγικο ωστε να μη βρισκεται η βλαβη
Συμπτώματα
Ανά κάποια χρονικά διαστήματα (άλλοτε μία βδομάδα, άλλοτε δύο, άλλοτε ένα μήνα...) ξαφνικά το μοτέρ γίνεται τελείως αδύναμο, απρόθυμο, "κομπιάζει", δεν στροφάρει, αίσθηση λες και η καρότσα είναι 3 τόνους και η μηχανή αδύναμη...
Σημαντικό στο διαγνωστικό δεν βγάζει ΠΟΤΕ βλάβη...
Για εμένα έχω από κάπου διαρροή και ρουφάει ελάχιστη ποσότητα αέρα και μπερδεύεται... με το που κάνεις επαναπρογραμματισμό κρατάει κάποιο καιρό (από 3-4 ημέρες έως ένα μήνα), αλλά μετά από λίγο πάλι τα ίδια...
Έχω αλλάξει...
- μαφ
- vanos
- ηλεκτρομαγνητικές vanos
- βαλβίδα εξαερισμού κάρτερ (ccv) + όλα τα κολάρα που συνδέονται πάνω της
- μοτεράκι valvetronic (μεταχειρισμένο)
- μονάδα valvetronic
- τεντωτήρα καδένας
- άπειρους προγραμματισμούς στην dme...
Δεν θυμάμαι αν έχω αλλάξει κάτι άλλο..
Έχω βαρεθεί να κάνω επαναπρογραμματισμούς στην dme σε όλα τα συνεργεία που έχω πάει και μετά από λίγο πάλι τα ίδια και να με κοιτάνε περίεργα όλα τα μαστόρια...
Μήπως είναι τελικά η ίδια η DME?
μοτερ valvotronic οποσδιποτε καινουριο φιλε και μαζι και ρελε που μαλον δε σου βαλανε.και μετα ρυθμισι υψους βιθισς με το gt1 και τελιοσες πιστεβω.
με γνισιο gt1 το εκανες?
σοστος.....
έχω βρει μόνος μου ένα τρικ να το επαναφέρω... βγάζω την πρίζα του μοτέρ του valvetronic, το βάζω εμπρός, καταγράφει βλάβη ο εγκέφαλος και μετά τη σβήνω με το dis.... φτιάχνει για κάποιες ημέρες, αλλά μετά πάλι τα ίδια...
Σκέφτομαι ότι ενδέχεται να υπάρχει ίσως μικρή ως ελάχιστη διαρροή αέρα στην αναρρόφηση και να ρουφάει ελάχιστη ποσότητα αέρα που δεν την μετράει το maf Και προσπαθεί το valvetronic με τους λ να διορθώσει με τις προσαρμογές που κάνει, αλλά σιγά σιγά φεύγει εκτός ορίων και "μουλαρώνει"... βέβαια αν έβγαινε εκτός ορίων θα το έβγαζε βλάβη... τα μίγματα που διαβάζω και οι διορθώσεις είναι μια χαρά.
Δεν μου πάει κάπου το μυαλό μου, έχω απελπιστεί...
Έχω γυρίσει τα μισά συνεργεία της Αθήνας και έχω "ταΐσει" πολλά μαστόρια...
Μήπως σου έχουν πει κιόλας ότι το έχεις συνιθίσει ????:whistle::whistle:
Αντε να βγάλεις άκρη απο τα μαστόρια μέχρι και άνοιγμα μοτέρ θα σου πούνε, ε ε και βλέπουμε !!!! Εάν υπάρχει κάποιο συνεργείο που θα πει άστο θα στο φτιάξω και μετά απο ένα μήνα με πληρώνεις, τότε μόνο κάτι θα κάνεις διότι με όλα αυτά που έχεις αλλάξει θα έπρεπε να τα πετάξεις στα κεφάλια τους !!!!thumbthumb Μόνο γιά φίλτρα και λάδια είναι και ούτο και αυτό το κάνουν σωστά ξεχνάνε να βάλουν το φίλτρο αέρα στη θέση τους ή δέν ξέρουνε που πάει αυτο το στρογγυλλό το βαρελάκι με της χαρακιές ..:hystericalbs1::hystericalbs1::hystericalbs1: Είναι να μην σου τύχη ή να μην κάτσει....!!!!!:ranting2::ranting2::ranting2 :
Ένας φίλος τράκαρε ενα ίδιο με το δικό σου... Θα μάθει απο βδομάδα αν τον συμφέρει, να το φτιάξει ή να το πουλήσει. Θα με πάρει τηλ να μου πει απο ότι είπαμε στα γρήγορα δεν έχει χτυπήσει καθόλου μηχανή! 4τραπορτο του 2002
Tάσο λυπάμαι φίλε που ακόμη δεν έχεις βρει λύση στο θέμα. Πραγματικά, όταν μιλάμε για μηχανήματα και ακούω ότι τα συνεργεία δεν μπορούν να βρουν λύση σε ένα τεχνικό πρόβλημα τρελαίνομαι....λες και συμβαίνουν μαγικά...κάθε τεχνικό πρόβλημα έχει την αιτία και τη λύση του.
Βέβαια πιστεύω ότι αφού εσύ σαν Μηχανολόγος και με τόσο ψάξιμο δεν βρίσκεις ακριβώς τι συμβαίνει, πολύ δύσκολα τα μαστόρια θα σου βρουν τη λύση. Ίσως, μόνο εάν αφήσεις το αμάξι στο Μανώλη, και του δώσεις το ελεύθερο από άποψη χρόνου να το ψάξει να έχεις αποτέλεσμα. Ο Μανώλης εάν έχει την άπλα του, θα ξενυχτήσει ένα δύο βράδια και θα σου βρει τι φταίει. thumb
Τάσο κι εγώ N42B20 έχω και σε κάποιο service δεν είχαν κουμπώσει σωστά το αντηχείο
που έιναι μετά το maf και έβρισκε στον εξωτερικό ιμάντα με αποτέλεσμα να το τρυπήσει.
Το μοτέρ τραβούσε αδιάβαστο αέρα και το σύμπτωμα ήταν να σβήνει όταν είμουν σε πορεία
και έβγαζα νεκρά.Ρελαντί και με κουμπωμένη σχέση όλα κανονικά και γκάζια και κατανάλωση.
Νάσο σ'ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου! Με το Μανώλη δεν βρήκαμε σημείο επικοινωνίας... από τις κουβέντες που κάναμε φάνηκε να ξέρει αρκετά πράγματα, αλλά η λύση που μου πρότεινε δεν με ικανοποιεί... θα τα πούμε και από κοντά... τουλάχιστον έχω βρει το τρικ και το "ξεμπλοκάρω" όταν "μουλάρώνει"... απλά έχω βαρεθεί να βγάζω κάθε τόσο πρίζες, να κάνω reset στον εγκέφαλο κτλ κτλ... :thumbsdown:
Φίλε Νίκο αναφέρεσαι στον αριθμό 5,
https://bmwfans.info/parts/catalog/E...ir_mass_meter/
στον ηχοαποσβεστήρα... όντως περνάει στο χιλιοστό από μια τροχαλία και εύκολα μπορεί να τρυπήσει.. το είχα πάθει και εγώ παλαιότερα..
Δεν έχω πλέον από εκεί πρόβλημα...