παιδια σημερα πηγα κ εκανα μια ελαφρια δυναμομετρηση....δηλαδη...μο εβγαλε μοτερ 291 αλογα στις 6800 κ 29 κιλα ροπη καλα ειναι?το αμαξι ειναι μαμα προσεχως θα βαλω φωτο το διαγραμα γιατι πρεπει να το σκαναρω....:original:
Printable View
παιδια σημερα πηγα κ εκανα μια ελαφρια δυναμομετρηση....δηλαδη...μο εβγαλε μοτερ 291 αλογα στις 6800 κ 29 κιλα ροπη καλα ειναι?το αμαξι ειναι μαμα προσεχως θα βαλω φωτο το διαγραμα γιατι πρεπει να το σκαναρω....:original:
δωσε φωτο στο λαο.!
:fountwtis: :fountwtis:
3 λιτρο η 3.2 ειναι ??
3.0:)
τραβηγμενη απο κινητο....στα γρηγορα..:original:
εδω καπως φαινοντε τα νουμερα αλλα μου ειπε να υπολογιζω μονο τις κοκκινες γραμμες οχι την μπλε!
υπαρχει περιπτωση να στεκει αυτο που λεει?291???το μονο που φοραω ειναι racing καταλυτες!
Σόρρυ αλλά δεν πρέπει να ισχύει...
Εγώ με πρόγραμμα,φίλτρο ,εξάτμιση έβγαλα μετα βίας 300...
Γύρω στα 270-280 παίζουν...
κ εγω αυτο πιστευω αυτα τα 291 δεν ειναι τροχο γενικα σαν μοτερ τι βγαζει τροχο μου ειπε οτι θα ειναι γυρω στα 260 με 270
κονσταντινα και εγω το βλεπω πολυ δυνατο για 3.0 μονο με racing καταλυτες, το επιβεβαιωνει και ο dr που το εχει αλλα το διαγραμμα σου ειναι πολυ ενδιαφερον.
ρωτησα κ μου ειπαν οτι με τους racing καταλυτες αντε να εχω παρει 6 αλογα!αλλα θα βαλω στο προγραμα να το παω κ αλλου που μου ειπαν οτι ειναι αυστηρο το δυναμομετρο εκει στο 1 νεκροταφειο αθηνα
μα τοσο πολυ να χανει????:)
η αληθεια ειναι οτι ενα προγραματακι το χρειαζεται....επειδει ομως εχω αρκετα χλμ φοβαμαι μην σπασει κανα μοτερ καποια σιτγμη με την πρωτη οικονομικη ευκαιρια λεω να το βαλω!
Σορρυ,δεν ξέρω τι και πως,αλλά στη δεύτερη φωτογραφία,ρόδα σε δίνει 221,8 ...
Κωσταντίνα απο το dyno diagaram σου η μέγιστη ισχύς σου είναι 291,3 άλογα στο μοτέρ!Το δυναμόμετρο που μέτρησες είναι της maha(γερμανικό) κ όντως είναι απο τα πιο αυστηρά αλλά κ αξιόπιστα δυναμόμετρα της "πιάτσας"!Αν είναι καλός ο χειριστής του(δεν πιστεύω νάχε λόγο να "κλέψει" εμφανίζοντας παραπάνω τιμές γ να σε ενθουσιάσει!) δυναμομέτρου δεν πιστεύω να είναι λάθος το αποτέλεσμα....
Κωνσταντίνα, από το λίγο που μπορούμε να δούμε στις φωτογραφίες, οι καμπύλες στο διάγραμμα είναι όμορφες και αυτό είναι σημαντικότερο από τις μέγιστες τιμές.
Ευχαριστούμε για το thread, ανέβασε και κάποια καλύτερη φωτο αν θες thumb
Εφοσον λες οτι φορας το 36αρι με τα 286αλογα μοτερ Μ3, το νουμερο που δινει το ΜΑΗΑ (απο οτι καταλαβα) κατα τη γνωμη μου ειναι απολυτα σωστο αν συνυπολογισουμε οτι πηρες περιπου 4 αλογα στροφαλο με racing καταλυτες .
Προσωπικα πιστευω οτι και η μπλε γραμμη που αντιπροσωπευει τα αλογα στο τροχο (221) ειναι ρεαλιστικα....
καποια στιγμη θα σκαναρω το χαρτι με το διαγραμα ....:)
αμα εχω 220 αλογα τροχο τοτε πως περασα ανετα σε φαναρι το opel opc που ειναι τουρμπατο????:) κ ειναι κ 225 αλογα νομιζω αυτο.....
Βρε παιδια, γιατι μονο 29κιλα ροπης, οταν το 3λιτρο 46αρι βγαζει 31κιλα???
H opel ανακοινώνει τα άλογα στον στρόφαλο για τον κινητήρα της (225). Αν αφαιρέσεις τις απώλειες στο σύστημα μετάδοσης, τότε έχει περίπου 190 άλογα ΣΤΟΝ ΤΡΟΧΟ.
Εσύ έχεις 220 άλογα ΣΤΟΝ ΤΡΟΧΟ (και περίπου 270+ στον στρόφαλο - επειδή τα πισωκίνητα έχουν μεγαλύτερες απώλειες λόγω του άξονα μετάδοσης της κίνησης στους πίσω τροχούς)
(βέβαια σε μια κόντρα παίζουν ρόλο και άλλα πράγματα όπως η κλιμάκωση του κιβωτίου ταχυτήτων, η πρόσφυση των ελαστικών, τα αντανακλαστικά του οδηγού, το σημείο στο οποίο άλλαξε ταχύτητα, ακόμα και το πόσο γρήγορη ήταν η αλλαγή της ταχύτητας στο κιβώτιο)
ειναι πολυ λιγα τα 220 τροχο να σου πω την αληθεια δεν το πιστευω να βγαζει τοσα λιγα υπαρχει μεν μια απωλεια αλλα οχι τοσο πολυ....:)κ αυτος στο δυναμομετρο γιατι μου ειπε να μην την υπολογιζω την μπλε ! δεν ξερω τι να πω......
οποτε λες να το θεωρησω οχι ως τραγικο το 220 κ οτι ετσι πρεπει να ειναι?(δηλαδη να ειμαι κ ευχαριστημενη?):)
πειτε οτι ειναι ετσι το παιδι που το δυναμομετρησε γιατι μου ειπε να μην υπολογιζω αυτην την τιμη?
Να σε απασχολει ΜΟΝΟ η δυναμη στον στροφαλο.Αυτο ειναι επαναληψιμο μεγεθος,δλδ αν πας σε αλλο δυναμομετρο πρεπει να'σαι κοντα σ'αυτο το νουμερο παλι...Στο θεμα απωλειων βεβαια,ειναι πολυ ρεαλιστικα τα 66hp που σου εβγαλε αν και λιιιγο περισσοτερα απ'οτι βγαζουν συνηθως αυτα τα μοτερ...Αλλα μια ταλαιπωρημενη βαλβολινη,μια βαρυτερη ζαντα ή απλως ενα λαθος καλιμπραρισμα του δυναμομετρου στο θεμα ''βαρος οχηματος'' θα'δινε μια παραπανω αποκλιση...Πολυ καλα τα 291hp στροφαλο,δειχνει οτι το μοτερ σου χαιρει ακρας υγειας.Μολις κανεις ενα καλο service πηγαινε μετρα το κι αλλου να'χεις μια 2η αποψη...
καποια στιγμη λεω να παω κ σε αλλο φυσικα οποτε καλα ειναι το θηριο μου με 291 μοτερισια :):):)
Θα συμφωνησω με τα παιδια Κων/να ,
το μοτερακι σου φαινεται σουπερ καθως και οτι πηρες4-6 αλογακια απο καταλυτες.
Επισης οι καμπυλες σου (εννοω του αμαξιου) ειναι πολυ ωραιες!
[vid]https://www.youtube.com/watch?v=sQ05I8y9ndA&context=C37ecb6fADOEgsToPDskKY hBgR70KrK4tmPj3ddmPw[/vid]
αυτη ειναι δυναμομετρηση. απο το pto...και με το ecu απενεργοποιημενο...