Ετσι είναι !!!
Ομως αν καταθέσεις π.χ. τις πινακίδες αύριο, στη δήλωσή σου (το 2012)
θα σου υπολογισθεί τεκμήριο για τους 6 μήνες που κυκλοφορούσες το αυτοκίνητο επί 5%. Δηλαδή θα σου πάρουν τα μισά.
Printable View
Δεν είναι σωστά αυτα. Τα 2000cc έχουν 8800 π.χ.
Οχι Γιάννη !! Κάνουν λάθος !!!
Τα 1400 cc ειναι 4.000 και μετά, κάθε 100 cc, 600 ευρώ εως 2000 cc. Μρτά 900 ευρώ ανα 100cc κλπ κλπ.
Επίσης η απόφαση δεν αναφέρεται σε παλαιότητα. Πρέπει να δούμε όλο το νόμο.
Εδω, ολος ο..... Ε Φ Α Ρ Μ Ο Σ Τ Ι Κ Ο Σ :banana:
https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=8798
Αρη για καποιο λογο δεν με πειθεις.. τεσπα εσυ ξερεις καλυτερα αν δουλευεις ή οχι, δεν με απασχολει αλλα εχουμε γεμισει Τσιπρες που με 0 ενσημα ή ωρες απασχολησης μιλανε για εργασια, αμοιβες, δικαιο και αδικο. Ο,τι και να γραψεις ομως, οπως και να το γραψεις, το οτι εχουμε γεμισει ενα σωρο αεργους αργοσχολους νεους και νεες δεν αλλαζει. Το μελημα καθε βλακα νεοελληνογκομενου ειναι το πως θα γινει διευθυντης αλλιως δεν θα δουλεψει. Και της καθε αργοσχολης ******ας το αν θα πετυχει το νυχι για να μπορεσει να βγει το βραδυ να πιει τα κερασμενα απο τον αεργο αργοσχολο σαλιαρη που μπορει να μην εχει να φαει, αλλα θα τα κερασει.. φυσικα στο τελος θα φυγει "καληνυχτας" γιατι δεν θα σκοραρει.
Στο Συνταγμα καλως μαζευονται οσοι μαζευονται, μακαρι να ηταν και αλλοι. Θα κατεβαινε και αλλος κοσμος αν δεν δουλευε, γιατι καλη η μαζωξη αλλα καποιος πρεπει και να δουλεψει για να εχει να φαει αυριο. Θα επρεπε να ειναι και τα ρεμαλια της καφετεριας εκει ομως, που πανε στις 8 το πρωι και αφου ο κωλος τους εχει γινει ενα με τον καναπε, φευγουν το βραδυ γιατι εχει και μπουζουκι.
Εχουμε γεμισει ενα σωρο θεωρητικους στην Ελλαδα, προπονητες του καφενειου (μα ηταν ξεκαθαρο φαουλ), οδηγους του καναπε (σκατα προσπεραση εκανε ο Αλονσο), γκομενους που ακομα τον παιζουν (1001 τροποι να βγαλεις γκομενα), επαναστατες με 0 ενσημα (Τσιπρας και σια).
Σε αυτο το χαλι δεν ηρθε μονη της η Ελλαδα, φταινε οι πολιτικοι, φταιει η προηγουμενη γενια, φταιει και η νεολαια ομως που ενω ενα σημαντικο κομματι της (παλι καλα) εχει ξυπνησει, το υπολοιπο κοιμαται μεταξυ καφετεριας, μπουζουκιων, ναρκωτικων.
Και τον καφε σου να πιεις (οχι εσυ προσωπικα), και στο μπουζουκι να πας, και τη βολτα σου να κανεις, καντα επειδη παραγεις εργο και βγαζεις τα χρηματα σου, οχι επειδη εχεις τεντωσει το χερι και λες "πατερα ριξτα, μανα κανα ψιλο?"
Ετσι δεν θα παμε μπροστα, και κριση ξε-κριση ολα τα ξενυχταδικα γεματα ειναι.
Οπως ειπες και οι ταβερνες γεματες ειναι, αλλα ειναι οικογενειες που ο κωλος τους εγινε να για να δουλεψουν ολη τη βδομαδα και να βγουν να παρουν τον αερα τους.
Απο θεωρια χορτασαμε, πραξεις πρεπει να δουμε και σημαντικη μεριδα των ανθρωπων που περιμενουμε να δουμε κατι απο αυτους, δεν κανει απολυτως τιποτα για να αλλαξει αυτη η κατασταση. Κοσμος παρακαλαει για δουλεια, την κυνηγαει με το τουφεκι, και μεγαλη μεριδα της νεολαιας ακομη περιμενει τη προταση για CEO, γιατι τα 600¤ ειναι λιγα. Λιγα ειναι !!!!!! Αλλα αμα πειναει καποιος και εχει αναγκη πρεπει να τα δουλεψει.. κανεις δεν θα τον πληρωσει γιατι ειναι ωραιος (με εξαιρεση τις γκομενες στα μαγαζια που λενε καλησπερα/καληνυχτα). Ο Γιαννης εδινε για 20 λεπτα 30¤ να κανει μια δουλεια που δεν μπορει μονος του, οσα παιρνει καποιος σε 1 μερα μεροκαματο.. και δεν πηγε κανενας Ελληνας, σου λεει κατι αυτο?
Να αναφέρω ένα παράδειγμα προσωπικό εφόσον μιλάτε για τους νέους!Εγώ προσωπικά πέρα από φοιτητής εργάζομαι στα χωράφια!Όλο το καλοκαίρι μέχρι τον Οκτώβριο έχουμε πολλή δουλειά!8 από τους 10 φίλους μου μου λένε καλά ρε τί δουλειά είναι αυτή?Στα χωράφια δουλεύεις?Γιατί δεν βάζεις τον πατέρα σου να πληρώσει κανένα εργάτη για αυτή τη δουλειά?Και μάλιστα εν καιρώ κρίσης που ο κόσμος πεινάει...Αυτά τα παιδιά σας πληροφορώ που μου το λένε αυτό δεν έχουν δουλέψει ούτε για 5 λεπτά στη ζωή τους...Και μου λένε να πώ τον πατέρα μου να βάλει εργάτη να κάνει τις δουλειές που χρειαζόμαστε γιατί είναι ντροπή να δουλεύεις λένε στα χωράφια...Τί να τους πώ εγώ τώρα αυτούς δηλαδή...Τί να τους απαντήσω...
Τιποτα να μη τους πεις Γιαννη, ειναι αξιοι της τυχης τους, θα πεινασουν. Κανεις δεν γεννηθηκε με λεφτα στο χερι, δουλεψε νομιμα ή παρανομα και τα κερδισε. Μου τη δινουν αυτοι οι βλακες που δεν εχουν δουλεψει ποτε και περιμενουν να ξεκινησουν δουλεια με 2 χιλιαρικα βασικο. ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ. Ειναι λιγα τα 600¤, αλλα και των γονιων σου τα λεφτα καποτε θα τελειωσουν αν δεν δουλεψεις εστω να βγαζεις τα εξοδα της εβδομαδας. Και οταν τρως απο τα ετοιμα ειναι θεμα χρονου να τελειωσουν.. δεν θα αυγατισουν μονα τους.
Το ιδιο ακουγα μερικες φορες και εγω οποτε ελεγα θα λειψω παω στο χωριο για δουλειες, τοσα χρονια Ελληνα εργατη δεν ειδα ποτε σε χωραφι/αμπελι/ελιες μας, παντα ηταν το σοι μου και Αλβανοι που εχουν κλεισει 15-20 χρονια στο χωριο, καποτε ηταν νεαροι και τωρα βλεπω τα παιδια τους.
Η δουλεια δεν ειναι ντροπη, ντροπη ειναι που ακουγονται τετοιες αποψεις απο αυτα τα ατομα. Γεμισαμε φοιτητριες που βαριουνται να δουλεψουν, για αυτο ανοιγουν τα ποδια στο καθε εναν οταν ξεμενουν απο λεφτα. Γεμισαμε φοιτητες που βαριουνται να δουλεψουν, για αυτο πουλανε χορτο μεταξυ τους οταν ξεμενουν απο λεφτα. Γεμισαμε ατομα που λενε "φερε" αντι να εχουμε ατομα που λενε "παραγω". :thumbsdown:
Ετσι ακριβώς είναι Φάνη...Και σε μας ΟΥΤΕ ένας για δείγμα Έλληνας δε δουλεύει στα χωράφια εκτός και άν αποτελούν ιδιοκτησία του!Το κακό είναι ότι σνομπάρουν τη δουλεία αυτή οι συμφοιτητές μου κι άλλοι νέοι της ηλικίας μου που δεν έχουν δουλέψει ποτέ και πουθενά και ανοίγουν το στόμα για να τους βάλουν μέσα το φαγητό με το κουταλάκι!:ranting2::ranting2:
Όπως τα λες είναι για τα τεκμήρια!!!Ο εκτελεστικός νόμος τροποποιεί μόνο το εδάφιο που αφορά τον υπολογισμό του τεκμηρίου αυτοκινήτων,η υπόλοιπη παράγραφος ισχύει όπως ψηφίστηκε πέρυσι με το άρθρο 16 του Ε.Φ.Κ.
Ισχύει κανονικά η παλαιότητα και οι κατηγορίες 30% μετά τα 5 έτη και 50% μετά τα 10 έτη!
Όλα αυτά βέβαια ισχύουν με την προυπόθεση οτι έχουμε να κάνουμε με την κοινή λογική και όχι με τους μακάκες αυτής της κυβέρνησης Τσολάκογλου.
Λογικό συμπέρασμα λοιπόν,οτι ένα δίλιτρο με έτος πρώτης κυκλοφορίας στην Ελλάδα το 2001 έχει τεκμήριο 4400 και δεν πληρώνει έκτακτη εισφορά,επειδή είναι άνω των 10 ετών.
Επίσης συγκρίνοντας την αύξηση των τεκμηρίων βλέπουμε την κουτοπονηριά του ηλίθιου που αποφάσισε τα νέα τεκμήρια:
α.Στην κατηγορία από 1200 έως 2000 κυβικά αυξάνει το τεκμήριο 100% από 300 σε 600 ευρώ.(Χτυπάει λοιπόν τη χαμηλή εισοδηματική κατηγορία για να την αναγκάσει να πληρώσει υπέρογκο φόρο,που έτσι και αλλοιώς δεν έχει!!!Άρα πουλήστε τα,δεν έχετε δικαίωμα να κατέχετε ασφαλές αυτοκίνητο!!!Σ΄αυτή την κατηγορία έχουμε και τους πιο συνεπείς φορολογούμενους,γεγονός που δεν τους ενδιαφέρει).
β.Στην κατηγορία από 2000 έως 3000 κυβικά έχουμε αύξηση 80%,από 500 σε 900 ευρώ.(Στην λογική ότι σ΄αυτή την κατηγορία είναι τα παιδιά τα δικά μας και να μη τα ζορίσουμε πολύ)
γ.Στην κατηγορία από 3000 και πάνω έχουμε αύξηση 71% από 700 σε 1200(Να μη πιάσουμε την φοροδιαφυγή και ζορίσουμε τα παιδιά με τα καγιέν,τις φεράρι,τα λέξους δηλαδή υπουργούς-βουλευτές-μεγαλογιατρούς-μεγαλοδικηγόρους-κακοποιούς-νταβατζήδες-διαιτητές-εμπόρους ναρκωτικών-ΕΜΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΑΜΕ ΡΕ,ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ!!!)
Η μόνη λύση ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ,αφού τους εμποδίζουμε με την κυκλοφορία των οχημάτων μας και θέλουν τους δρόμους δικούς τους.Δεν θα τους πληρώσουμε και από πάνω!!!
Για να μή παρεξηγηθώ,υπάρχουν και εξαιρέσεις σε όλες τις κατηγορίες!!!!
Για οποιον φιλο γνωριζει,θα ηθελα να κανω την εξης ερωτηση..μπορουμε να "μεταβιβασουμε" καποιο ποσοστο του αυτ-του μας π.χ 20% σε καποιον δικο μας ανθρωπο?κ αν ναι,με ποια διαδικασια?
'οτι και να πούμε λίγο είναι...
απο την στιγμή που κάποτε το ίδιο το πασοκ τα είχε απελευθερώσει, ενώ παράλληλα ο ίδιος
ο παπανδρέου έκραζε τον καραμανλή όταν ανακοίνωσε την πρώτη αύξηση στα τέλη, μάλον
η κουβέντα σταματάει.
επαγγελματίες ψέφτες - κλέφτες - αρπαχτικά...
πόσο ηλίθιοι είμαστε...όταν ο ίδιος ο παππούς του είπε κάποτε...παιδί μου αν κυβερνήσεις εσύ,
θα είσαι το τέλος της ελλάδος. εμείς αυτό τον άνθρωπο τον βγάλαμε προθυπουργό.
Το λέει καθαρά το άρθρο 16 του νόμου ότι αν μεταβιβαστεί μέρος του οχήματος σε συγγενείς μέχρι τρίτου βαθμού χρεώνονται όλοι,ολόκληρο το τεκμήριο!!!Σου δίνει όμως το δικαίωμα να αποδείξεις οτι δεν είναι εικονική η μεταβίβαση(πιάσε το αυγο και κούρευτο)!!!Να απευθυνθείς σε ειδικό!!!
Το γινεται ειναι σχετικο,μιλαμε για εκ των υστερων αλλαγη ονοματων και ισως ελεγθει.....thumb (θα το κανουν αρκετοι)
Οσο για το τεκμηριο δεν θυμασαι καλα!!!
Τα τεκμηρια διαβιωσης ειτε αφορουν σπιτι ειτε αυτοκινητο ειτε οτιδηποτε εχουν να κανουν με τα εξοδα συντηρησης που εχει ορισει το κρατος σε ενα ημερολογιακο ετος 365 ημερων για το συγκεκριμενο κινητο ή ακινητο.Ειτε ειναι γραμμενο σε ενα ή δυο ή πεντε ονοματα το κοστος αυτο δεν αλλαζει,δηλαδη δεν πολλαπλασιαζεται επι των αριθμο των ιδιοκτητων αλλα διαιρειται δια του συνολου τους.
π.χ:Αν ενα αυτοκινητο εχει τεκμηριο 20.000 ευρω και ειναι γραμμενο σε 2 ονοματα τοτε σε καθε ατομο αναλογει τεκμαρτο εισοδημα 10.000 ευρω(για το συγκεκριμενο αυτοκινητο) αν ειναι σε 4 ατομα αναλογει στον καθενα 5.000 ευρω κ.ο.κ
Ειπαμε εχουμε αμολισει λιγο σαν κρατος αλλα οι βασικοτερες εννοιες της λογικης δεν παραβιαζονται ουτε απο το οικονομικο επιτελειο.
Ειδικά για αυτοκίνητο που μοιράζεται η κυριότητα σε συγγενείς (το τονίζω) το γράφει καθαρά ο νόμος!!!Χρεώνονται όλοι ολόκληρο το τεκμήριο!Αν αποδειχθει κανονική συγκυριότητα τότε επιμερίζεται το τεκμήριο!!!
Πονηρός ο νομοθέτης!!!
Τον νόμο τον έχει στο αρχείο της η Ελευθεροτυπία.
και πώς θα αποδείξει ο νομοθέτης ότι μια συγκυριότητα είναι εικονική; θα σε παρακολουθεί καθημερινά;
δηλαδή είναι δύσκολο να μοιράζεται κάποιος ένα αυτοκίνητο με την οικογένειά του;
ίσα ίσα που η συγκυριότητα μέ τρίτο άτομο εκτός οικογενείας είναι εικονική αλλά και πάλι δύσκολα αποδεικνύεται..
για τους παραπάνω λόγους το τεκμήριο διαιρείται
Mας την ειχαν στημενη Θωμα!! και εμεις νομισαμε οτι γιναμε Ευρωπαιοι...
Μη ξεχναμε και τη χαριστικη βολη για να μας πιασουν ολους με τη μειωση του ειδικου τελους ταξινομησης πριν απο δυο χρονια.
Για αυτο ποτε δεν θα ερθει κανενας σοβαρος επενδυτης στη χωρα μας,τρεις την ωρα αλλαζουν τα φορολογικα και οι νομοθεσιες...
Πολύ απλά αποδεικνύεται,αν κάνεις την συγκυριότητα μετά την δημοσίευση του νόμου των τεκμηρίων με υπερήλικες συγγενείς (Μητέρα -πατέρας-παππούς γιαγιά) δεν θα το δεχτεί!Το κρίσιμο σημείο είναι πότε θα γίνει η συγκυριότητα!!!
Αν το έκανες από πριν,δεν αποδεικνύεται εικονική συγκυριότητα και μοιράζεται το τεκμήριο!!!
Ετσι ειναι οπως τα λεει ο Αlex!
το δικο μου επειδη ειναι τριτεκνικο η αδεια ειναι και στους δυο συζυγους απο 50%.
Με την υποβολη της δηλωσης επιμεριστηκε το τεκμηριο.
Βεβαια αυτο εχει και παγιδες γιατι μπορει καποιος να παει για μαλι και να βγει κουρεμενος ο συνιδιοκτητης (αν δεν δουλευει ή εχει χαμηλο εισοδημα)
Οσο για αυτα που λενε οτι ολοι οι συνιδιοκτητες θα το πληρωνουν εξ ολοκληρου ειναι μουφα δεν στεκει ουτε λογικα ουτε νομικα.
Με πολυ μικρες εξαιρεσεις που θα αποδειχθει δολος.
λοιπόν ας πούμε ότι υπάρχουν 2 αυτοκίνητα στην οικογένεια, ένα ο πατέρας μου και ένα εγώ.
αποφασίζει να πουλήσει το αυτοκίνητό του και να μοιραζόμαστε το δικό μου, οπότε του μεταβιβάζω το μισό.
η δουλειά αυτή γίνεται σε 2 μήνες από τώρα ή σε 1 μήνα ή σε 15 μέρες.
υπάρχει τρόπος να αποδειχτεί εικονική συγκυριότητα; είναι δυνατόν η απόδειξη να είναι η ημερομηνία μεταβίβασης; από πού προκύπτει αυτό; απαγορεύει ο νόμος τις συγκυριότητες μετά την θέσπιση αυστηρότερων τεκμηρίων; (!)
επειδή λοιπόν δεν προκύπτει από πουθενά δεν αποδεικνύεται
το θεμα ομως που προκυπτει με τις συνιδιοκτησιες,τι θα γινει με την εκτακτη εισφορα,
την προηγουμενη φορα ηταν εσωματωμενη στα τελη, τωρα ομως πως θα βεβαιωθει?
Για ενα διλιτρο αμαξι πχ με δυο ιδιοκτητες ?
Αραγε και αυτοι το εχουν προβλεψει?
Σου εγραψα πριν:
Το γινεται ειναι σχετικο,μιλαμε για εκ των υστερων αλλαγη ονοματων και ισως ελεγθει..... (θα το κανουν αρκετοι).
Τωρα το πας καλα!!!,το προβλημα ειναι εαν δεχτουν την συνιδιοκτησια,εαν την δεχτουν το τεκμηριο διαιρειται.
Φυσικα των φρονιμων τα παιδια......thumb,αυτα τα κανουν οταν αγοραζουν το αυτοκινητο,οχι εκ των υστερων.....
Καλη Κυριακη και σε εσενα!!!!