Νικο πες και μια τιμη να ξερουμε ποσο πηγε η συγκεκριμενη?
καλοριζικη man! με το καλο να την βαλεις! thumb
Printable View
Νικο πες και μια τιμη να ξερουμε ποσο πηγε η συγκεκριμενη?
καλοριζικη man! με το καλο να την βαλεις! thumb
γυρω στα 800 ευρω...δηλαδη πανω κατω οσο θα παρεις μια d2 απο ιντερνετ...κατ εμε συμφερει..παρα το γεγονος οτι αργει λιγακι..
χωρις να κανω διαφημιση του μαγαζιου..επειδη πηγα και μιλησα με τον ανθρωπο..το εν λογω μαγαζι εκανε την μαγκια και φερνει για παρα πολλα μοντελα bc και οχι μονο για honda..οντας ο αντιπροσωπος της στην ελλαδα....συν οτι επειδη πηγαμε 2 παιδια και πραγματι εκοψε τιμη...οποτε θα μπορουσαμε και κανενα group buy...(αν πραγματι ειναι καλη...)
ακομα δεν μπορω να πω πολλα...μεχρι να παραλαβω και να την βαλω πανω στο αμαξι..και εκει θα μοιραστω τις εντυπωσεις μου..
περιμενουμε εντυπωσεις!
οι προδιαγραφες τις ειναι πολυ καλες!
επισης να πω οτι στηριζεις και ελληνικη επιχειριση με αυτον τον τροπο
μπραβο για την επιλογη σου !
σκεψου το αλλο! θα στριβεις καλυτερα απο αυτους,
αλλα με δικια τους αναρτηση!
:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
Φιλε μου τι spring rates επελεξες?Ξερεις αν γινεται revalving στην Ελλαδα?
?????????
https://www.youtube.com/watch?v=BxKOTUKZD98
καφες = αναρτηση - γνωμη - εντυπωσεις
λοιπον...εχουμε και λεμε...
η αναρτηση ηρθε πριν 3 μερες και απευθειας τοποθετηθηκε πανω στο αμαξι....πετυχαμε τα ακολουθα νουμερα...
1) καμπερ 3 μοιρες εμπρος!!-2μοιρες πισω (που θα βελτιωθει μολις αλλαχτουν τα σινεμπλοκ..που ειναι στα μαυρα χαλια..υπολογιζουμε να ερθει στο 1.5...)..χανω ελαφρως σε φρεναρισμα καθως οι τροχοι εμπρος δεν πατανε σωστα..οποτε στο δρομο το αμαξι θελει λιγο παραπανω προσοχη..και εχει χαθει λιγο η αισθηση στο τιμονι στην απολυτη ευθεια του...πραγμα λογικο με τοσο καμπερ....αλλα μολις αρχιζει και περνει γωνια μεταμορφωνεται γιατι....
2) εχουμε καστερ 9...που σημαινει οτι εχουμε αψογη επαναφορα τιμονιου..κατι το οποιο επιβεβαιωται και στο δρομο...χωρις hardcore χρηση...
3) η αναρτηση στρωνεται ευλαβικα αυτη την στιγμη και εχω παει κανα δυο βολτιτσες μακρυα...προκειμενου..να πετυχουμε την μεγαλυτερη δυνατη μακροζωια της...
4) και το φλεγον ζητημα...πως συμπεριφερεται το αμαξι σε drift????μετα απο λιγες δοκιμες (προκειμενου να μην την ζορισω) σε γνωστη ορεινη στροφοδιαδρομη ...το αμαξι απλα ειναι αλλου......τα παντα γινονται πλεον με μισο χερι...την στιγμη που παλευες πιο πριν να το κρατησεις στο δρομο και οχι σε κανα χαντακι.....να σημειωθει οτι η αναρτηση ειναι σεταρισμενη..στην μεση της σκληροτητας της...και δεν την εχω σκληρυνει καθολου....αραγε τι θα γινει τοτε???????
5) το αποτελεσμα εν ολιγοις ειναι εκπληκτικο..και πιστευω οτι θα δουμε ομορφα πραγματα στην πιστα....και προπαντων αζοριστα...
6) αν συστηνω να μπει μια coilover σε e30 και μη αγωνιστικο????????.....ασυζητητ .....!!!!το αμαξι δεν κοπαναει (οχι παραπανω τουλαχιστον απο οτι με bilstein κιτρινα)...και φυσικα εχει και αλλα ορια....need i say more?????
επομενες εντυπωσεις...
ειμαστε σχεδον τελειωμενοι απο στρωσιμο αναρτησης..και αρχιζω σιγα σιγα να το ζοριζω..μην εχοντας ακομα πειραξει την σκληροτητα (στην μεση)..το αμαξι ηδη ακουει σε ιδιο μοτιβο που ακουγε και το kadettaki (:tt1:)..δηλαδη ακουει στην "τιμονια" με μεγαλη ακριβεια κατι που δεν τολμουσες να κανεις ευκολα πιο πριν!!!απο κει και περα..περιμενω εντος της εβδομαδος αυτης ενα σετακι ημισλικ toyo r888 για να τελειωσουμε με το πατημα..οσο ειναι δυνατον αυτο..
στα επομενα πλανα....ειναι να "ανοιξουμε" τροχους..για παραπανω γωνιες στο τιμονι μας...πραγμα που επιτυγχανεται με 2 τροπους....ή με δυο λυσεις οικονομικες καθως τα wisefab ψαλιδια..ειναι πραγματικα πανακριβα...και δεν νομιζω οτι αξιζει τον κοπο σε ενα αμαξι που φτιαχνεται υπο budget...
1) η πρωτη λυση ακουει στο ονομα ψαλιδια απο ε46...και ειναι αρκετα οικονομικη...αυτο που ουσιαστικα γινεται ειναι οτι ερχονται γυρω στους 5 ποντους εξω οι τροχοι...και ρυθμιζοντας απο τα πιατελα την αναρτηση κερδιζεις περιπου 1 τροχο (σε πλατος) γωνια παραπανω....το καλο με αυτη την λυση ειναι οτι παραμενεις με ισχυρα ψαλιδια τα οποια δεν θα εχουν προβλημα να χρησιμοποιηθουν σε δρομο..καθως για εκει προοριζοντουσαν!
2) η δευτερη λυση βρεθηκε απο εναν φιλο drifta οπου, χωρις να εχω μαθει πολλα ακομα, ειναι custom το ψαλιδι με οτι αυτο συνεπαγεται (αξιοπιστια κτλ κτλ) αλλα εκει εχουμε αρκετη γωνια ακομα για να παρει ο τροχος...και μιλαμε για μια λυση αναλογη των wisefab...η οποια ομως με αγχωνει μερικως...
και η δυο λυσεις θα ψαχτουν διεξοδικα....για τα pros n cons...και βλεπουμε...stay tuned...
τα wisefab ειναι αυτα που αφηνουν τον τροχο να γυρισει καθετα?
αν ναι,εχω μια γνωμη απορια.
δεν "χαλαει" η αισθηση driftαρισματος ετσι?δεν εχω εμπειρια,αλλα παντα το ειχα απορια.
δεν λεω για αμαξι που παει πρωταθλημα ,αλλα ερασοτεχνικο.νομιζω πως γινεται σαν καροτσακι μαρκετ και χανειs τα πλευρικα g αφου ρολλαρει πιο ευκολα.
???
χωρις να εχω δοκιμασει τα wisefab...δεν νομιζω οτι το αμαξι ρολαρει τοσο ευκολα...ισα ισα το αμαξι φρεναρει στις τερμα γωνιες ειτε εχεις wisefab ειτε οχι..μηπως τα videos που ειδες ηταν σε βροχη ή με πολυ δυνατα αμαξια???
απο οσο ξερω κανει ακριβως τα ιδια με μαμα τιμονια σαν συμπεριφορα...απλα κοβει πιο πολυ...και λογικα φρεναρει παραπανω το αμαξι..κατι που κανει αναγκαστικο πλεον το πολυ δυνατο μοτερ!!!
χμμμμ... μαλιστα.
το χω δει και σε live απλα εχω μια εντυπωση,πως χανεις αισθηση.
https://content22-foto.inbox.lv/albu...nins-011-w.jpg
Σκεψου το αλλιως:ποτε βλεπεις τ'αμαξι σου να ρολλαρει πιο ευκολα,εχοντας σαν δεδομενη την ιπποδυναμη του αυτοκινητου σου??
-οταν κανεις μιση ή μια στροφη αναποδο?
-ή οταν εισαι φουλ κλειδωμενος??
Εγω θα σου απαντησω οτι σαφεστατα οσο μικροτερη γωνια παιρνεις,τοσο λιγοτερη δυναμη χρειαζεσαι για να πλαγιολισθησεις
Τα 2 μοναδικα πλεονεκτηματα του εξτρα τιμονιου ειναι:
α) η σαφως μεγαλυτερη αρα και εντυπωσιακοτερη γωνια και
β) το ''απλωμα'' της πλαγιολισθησης καθως οσο και αποκλιση να κανεις μπροστα,στην ευθυγραμμιση,παντα θα'χει ταση να σε κλεισει στο εσωτερικο της στροφης τ'αμαξι με εργοστασιακα τιμονια
Υ.γ. Αν εχεις δει πολλα Γιαπωνεζικα ντριφταδικα που πλαναρουν λες και πηγαινουν στον παγο,περαν των μεγαλων ιπποδυναμεων,δουλευει και πολυ αποκλιση τροχων στον πισω αξονα...κι εκει οντως ισχυει το φαινομενο ''καροτσακι'' εως ενα βαθμο.Μιλαμε ομως γι'αποκλισεις της ταξης των 0.5-1 βαθμο της μοιρας!!!Δυστυχως η γεωμετρια των BMW δεν δουλευει με τετοια νουμερα,εγω δοκιμασα αποκλιση 0.15 της μοιρας μια φορα και ειχε τον αμαζευτο!!Θα δεις και πολλα ΑΕ86 με λιγα αλογα που πλαναρουν σαν τρελα,με τιγκα αποκλιση πισω και καμπερ οοοσο για να παταει κυριως ο εξωτερικος τροχος και να πηγαινει πατιναδα με τη φορα και μονο.Εμεις πισω θελουμε μηδενικη αποκλιση-συγκλιση και ελαχιστο καμπερ.Καθε αναρτηση εχει τις ιδιαιτεροτητες της....
new infos...
1) αγοραστηκαν μια δυαδα toyo r888 για μπροστα και τοποθετηθηκαν στο αμαξι...
2) σε μια ατυπη ημερα πιστας εχτες...μπηκα με το αμαξι καρτοδρομο για να δω και τι κανει πραγματικα στην πιστα..παρα το γεγονος οτι το μικρο μας καρτοδρομο ειχε μπολικο λαστιχο κατω...το αμαξι μου αφησε αριστες εντυπωσεις...με τα ημισλικια και την καινουργια αναρτηση επιτελους απεκτησε την ακριβεια που χρειαζοταν...ολα γινοντουσαν σαφως πιο ευκολα και ακομα κυριοτερα η μουρη του αμαξιου ηταν βιδωμενη κατω..σε τετοιο βαθμο που στην αρχη δεν μπορουσα να συνηθισω ολη αυτη την ακριβεια!!!την αναρτηση επιτηδες δεν την εσφιξα και την εχω αφησει στην μεση..αφου ηδη το αμαξι εχει γινει πολυ πιο απολυτο απο πριν..και λογικα στην συνεχεια θα σφιγγω σιγα σιγα..και θα δοκιμαζω ρυθμισεις..
3) εν ολιγοις το αμαξι εχει γινει σαφως πιο υπερστροφικο αλλα ταυτοχρονα ακουει και πολυ καλυτερα οταν χαθει η προσφυση..τα μουτρα εχουν πατησει..και δεν εχουμε φαινομενα με τα "τεσσερα"..οπως ειχαμε πιο πριν...το τιμονι με το πολυ καστερ εχει γινει απολαυση καθως ερχεται στα χερια σου με μεγαλη ευκολια δινοντας την απαραιτητη ακριβεια που δεν ειχαμε εως τωρα..θα επιμεινω παλι οτι με την ρυθμιζομενη το αμαξι εχει πραγματικα αλλα ορια και γινεται στα χερια του οδηγου πραγματικη παιχνιδομηχανη...
ομορφα πραγματα διαβαζω! μπραβο!
ερωτηση Νικ: μπροστα πως μπηκε η αναρτηση? απλα εβγαλες το δικο σου γονατο, εβαλες το νεο και τελος? ή προσαρμοσες, την μπουκαλα της BC στο δικο σου γονατο?
και το project συνεχιζεται...
μπαινει short shift απο τριτη...για να μην χανουμε αλλαγες....
σειρα λοιπον..το ελαφρωμα...μια μεγαλη και πονεμενη ιστορια...
ξεκιναμε λοιπον απο την βαση οτι δεν θα βγαλουμε αλλα αλογα απο μοτερ-βηματα κτλ κτλ...οποτε με μια πολυ απλη συλογιστικη εκατσα και υπολογισα το εξης...οτι αν αφαιρεθουν 100 κιλα απο το αμαξι..ειναι σαν να περνουμε αλλα 20 αλογα απο το μοτερ μας...και σημερα εγινε η αρχη...
να υπενθημισω οτι εχουν βγει πισω καθισματα-μοκετα πορτ μπαγκαζ-μπαταρια πορτ μπαγκαζ και εχουν μπει τα δυο bucket της momo...
σημερα λοιπον..αφαιρεθηκαν τα εξης...
1) η εργαλειοθηκη απο το πορτ μπαγκαζ
2) ο μηχανισμος της κεραιας του αυτοκινητου παλι απο το πορτ μπαγκαζ
3) οι μηχανισμοι και οι "μαμα" ζωνες ασφαλειας απο το εσωτερικο
4) οι ταπετσαριες απο τα πισω καθισματα
5) η μοκετα των ποδιων των πισω καθισματων
6) η εταζερα πισω
ολα αυτα ζυγιστικαν και ειναι περιπου ουτε 10 κιλα...αλλα για πολυ βασικα πραγματα ειναι μια χαρα...
επονται...να βγουν
1) το συστημα εξαερισμου απο την κεντρικη κονσολα
2) το κονσολακι του λεβιε ταχυτητων
3) ταπετσαριες πορτες
4) μοκετα-οδηγου συνοδηγου
και σιγα σιγα....να φτιαχτουν..
1) πολυεστερας καπω εμπρος πισω και φυσικα να φυγουν οι μηχανισμοι..
2) lexan παραθυρα πισω-πισω παμπριζ...
εχω και αλλες ιδεες..αλλα περιμενω και προτασεις..
Νικο τη μπαταρια την εχεις παει πισω?
Παλιότερα είχα πετύχει ένα τύπο στο κορωπί που έκανε carbon καπώ και Φορτ μπαγκάζ για Ε30, δεν έχω το bookmark ούτε τίποτα, αλλά για δες το λίγο αν θυμάμαι είχε και καλές τιμές.
ΤΟ φινίρισμα έτσι και αλλιώς δε νομίζω να σε ενδιαφέρει.
Τι λεξάν ρε συ; μουσαμά νταλίκας να βάλεις...
@Νικ200 εχεις ξεφυυυγ !!!! thumbthumb
@Panos διαφωτιστικος thumb
ριξε μια ματια εδω...
https://www.vinkmotorsport.com/
επισης ο σταματης με το ντραγκστεραδικο το ε30 θυμαμαι ειχε πολυ πραμμα σε καρμπον
η πισσα στο ε30 ειναι περιπου 10 κιλα... θα χασεις σε ηχομονωση... που δεν πιστευω να σε νοιαζει...
επισης μπορεις με ποτηροτρυπανο να τρυπησεις λαμαρινες οι οποιες δεν εχουν δομικη σημασια για το σασι...
αλλες επιλογες, ποιο ελαφριες ζαντες, ψαλιδια απο αλουμινιο, καταργηση των τζαμιων και αντικατασταση τους με πλαστικα(πλαι και πισω)...
την πίσω ρύθμιση πρέπει να την αλλάξεις στο 1,5 που λές νικόλα, μην πω και λιγότερο.
σύγκλιση πίσω μηδέν, θέλεις το απόλυτο παράλληλο, έτσι ώστε να μην σσε διορθώνει κανένας τροχός.
με την κάστερ έλυσες πολύ σοβαρό θέμα, μιας και απ'όσο ξέρω τα Ε30 παραπάνω απο 2.5 μοίρες αρνητική αρχίζουν και χάνουν την επαναφορά στο τιμόνι.
σχετικά με μπροστά, στις πολύ κλειστές πίστες που πας, οι 3 μοίρες μπροστά είναι καλές για να μένει βιδωμένη η μούρη και να γυρνάει παραπάνω το πίσω μέρος, σε πιο ανοιχτή πίστα όμως θα έχεις σοβαρό θέμα. μόλις θα φεύγει το πίσω μέρος θα σου κοβει όλη την δύναμη συτό το βίδωμα της μούρης.
ή θα μπορούσες να βάλεις άλλο λάστιχο μπροστά για να μην χαλάσεις την ευθυγράμμιση και να σου γλυστράνε και τα μούτρα λίγο έτσι ώστε να να μην σου κόβεται η φόρα, ή άλλαγμα τα νούμερα. θα προτιμούσα την αλλαγή ελαστικού προσωπικά εφόσων το σεταπ που έχεις τώρα σε βολεύει πολύ.
σχετικά με τα φρένα που λές, χαμήλωσε πίεση έτσι ωστε να κάτσει λίγ το λάστιχο και να υπάρχει μεγαλύτερη επιφάνεια επαφής με το οδόστρωμα. έτσι και αλλιώς τα 888 λόγο γόμας θα σηκώσουν πίεση μετά απο κάνα δυο γυράκια.
Όχι ρε συ, ο τύπος ήταν πάμφθηνος, πραγματικά (το κομμάτι 100 - 150¤) και είχε και ο ίδιος Ε30 με δική του δουλειά πάνω.
Ψάχνω ρε φίλε να το βρω σε διάφορα φόρουμ και στο google αλλά τίποτα.
Θα επιμείνω γιατί δεν παίζει να είχα τόσο λάθος εντύπωση.
ΥΓ: θα πας με τον αργύρη τον καστόρα με το στάρλετ, από γλυκά νερά, είναι εβραίος αυτός θα ρίξει κι άλλο την τιμή...
φακ ιτ αμ γκουντ...
είναι παλιά βέβαια η συζήτηση
https://www.driftclub.gr/driforum/showthread.php?t=7071
70-30? τι εκανε λεει??
πηγες και ζυγισες?
70-30 ειμουν στο Golf VR6 που ειχα ,που ειχε τα παντα μπροστα
και πισω ηταν αδειο χωρις καθισματα κτλ κτλ (επαγγελματικο γαρ)
δεν νομιζω να εισαι και εσυ ετσι
Ποια η διαφορα του γκολφ που λες με το ντριφταδικο του Νικου??Ακριβως ετσι ειναι κι αυτο απλως εχει το διαφορικο πισω....Τα περισσοτερα ντριφταδικα χωρις κλουβι,ειναι πιο ελαφρια πισω...ισως οχι 70-30 λογω πισω κινησης,αλλα σιγουρα μακρια απο το ιδανικο 50-50%
το Golf ζυγισμενο ηταν 720 κιλα μπροστα 340 κιλα πισω
με 6pack μαντεμι μπροστα , σασμαν μπροστα ,να καθονται ποιο μπροστα απο τον μπροστα αξονα και πισω εναν ιμιακαμπτο αξονα με 2 αμρτισερ/ελατηρια ,
ουτε σασμαν στην "μεση", ουτε διαφορικο, ουτε ψαλιδια , ουτε κολο με πορτμπαγκαζ ,φτερα ,και ραμφοι να εξεχουν 50-60cm πισω οπως το Ε30 thumb
οποτε δεν νομιζω να εχουν καμια σχεση μεταξυ τους σε κατανομη
Και του Νικου φοραει ενα μοτερ-σασμαν βαρυτερο κατα 50 κιλα απο οποιοδηποτε 6κυλινδρο μελετησε η bmw να μπει στην αμοιρη αυτη καροτσα και με υπολοιπη μεταδοση 4κυλινδρου...Σιγουρα δεν ειναι το ιδιο μπροστοβαρο σαν το γκολφακι σου αλλα δεν εχει και το ιδανικο ζυγισμα πλεον.....
ΟΧΙ οτι και αν λες ,εγω εχω δικιο! ΤΕΛΟΣ! δεξου το λοιπον χωρις πολλα-πολλα!
:hystericalbs1:
βρε το 70-30 υποθετικο ειναι...
οταν ζυγιστει το αμαξι προκειμενου να ελαφρωθει κι αλλο..θα σας πω ακριβως...
new infos...
μπηκε το short shift..
και εγινε η συζητηση για ελαφρωμα του αυτοκινητου με τον μηχανικο μου....χωρις λοιπον να αλλαχτουν καπω-φτερα και τζαμια υπολογιζουμε καμια 50αρα κιλα τουλαχιστον κατω.....τωρα δεν μενει εγω να παρω την αποφαση....
Τα bmw ειναι καλοζυγισμενα λογω πισω κινησης.
Το δικο μου ειναι 55/45%
Νικο βγαλε πισες απο το πατωμα και μπαξε λεξαν παραθυρα. Αυτα ειναι 20 κιλα!
Επισης με μπαταρια braile θα κερδισεις αλλα 10 κιλα
Νικο για πες μας υψος και βαρος δικο σου να δουμε αν σε παιρνει κι αλλο.
:th_Laie_67-1: